Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברוך הבא ARDUINO

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5837 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי דעתי הניסוי הינו בזבוז זמן מכיוון שחיבור חיישן IR לשקע USB וניטור או קריאת המידע בעזרת תוכנה אינו כה פשוט כמו שזה נראה.

אני הייתי מעדיף לבנות מעגל פשוט לבדיקת החיישן (10 שקל עלות החלקים).

E02CH35.pdf

איזה כייף לי :)

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה - היום הבאתי את הנגד מאבא שלי.

הסנסור שילד אפרופו כבר הגיע וגם החלפתי בחזרה עם סטאס את הLCDים שלנו :-D

דווקא אני מאמין שזה יכול להיות מאוד פשוט ואופיר אפילו העלה איך בונים את המקלטים האלו (כמו שיש לשלטי מדיה סנטר) אני בעצם יישמתי שלט של מדיה סנטר ברכב ומהשלט של המדיה סנטר העתקתי פקודות לשלט הגה אוניברסלי וזה עובד פצצה.

אבל זה רק בשביל הנסיון ואני לא בטוח אם יש לי את כל הרכיבים שדרושים בכדי שזה יעבוד טוב, בגדול השלטים של המדיה סנטר פולטים פקודות שמזוהות ע"י המחשב כמקשי מקלדת... לכן אני מאמין שזה יעבוד.

עכשיו נשאר לי לעבור על הרבה שורות קוד והרבה פרוייקטים מוכנים בכדי לכתוב אחד משלי :| אין לי כוח :roll:

:-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

חברים - עדכון קריטי :-P:-P:-P

פריצת דרך 8)

העינית IR (מקלט) עובדת ואני מצליח לקבל קודים בשלט מחלק גדול מהכפתורים (ראו תמונה מצורפת)

קודם כל תודות רבות למרק ולסטאס

מרק עזר לי למצוא בעצם את הסכמה של העינית הזו ואכן היא עובדת אחרי שחיברתי לרגל המתח שלה, רגל הVCC, נגד של 220 אוהם.

כרגע אני לא יכול להעלות תמונה כי שרתי הדואר שלנו לא פועלים אז היא מחכה לי בתוך הIPHONE אבל יותר מאוחר אני אעלה תמונה נוספת של איך זה נראה.

תודה ענקית לסטאס על החשיפה לעולם הארדווינו, על ייעוץ רב ובסופו של דבר גם הפכתי בסוף השבוע פורומים ומצאתי באמת סיפרייה של שלטים רחוקים שסטאס הזכיר שהוא ראה שקיימת אחת כזאת והוצאתי משם את הדוגמה שהייתי צריך בכדי לראות שהמקלט שלי קולט קודים מהשלט.

עכשיו נשאר לי לעבוד על הקוד סה"כ שזו לא בעיה גדולה לדעתי ואני אצליח בקרוב לייצב את אופן הפעולה ככה שיהיה לי בעצם שלט מזגן שולט טמפרטורה וגם נשלט ע"י שלט רחוק לכיבוי והדלקה.

-----------------------------

עכשיו שאני יודע שאני מסוגל להרים כזה פרוייקט אני יכול לאמר לכם שלגרום לחלונות לעלות ולרדת ברכב עם שלט רחוק למשל - זה אפשרי, כל מה שצריך זה 8 קלידים של שלט רחוק ומתאם חלונות :-D

לבנות הדלקה וכיבוי של האורות בעזרת חיישן אור - זה אפשרי.

בקיצור - עם טכנולוגיה כזו אתם יכולים להפוך סוסיתא למפנקת כמו אינפיניטי (רק בלי הבודי והמנוע ואיכות הניסעה :-P:-P:-P)

ארדווינו - ברוך הבא :-P:-P:-P

ScreenHunter_001.jpg

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

והתמונה החסרה כמו שאמרתי... :-P

ir.jpg

Pioneer TS-X150

פורסם

בדקת את המרחק המקסימלי שניתן לקלוט את המשדר ?

האם כבר בנית מעגל שמסוגל לדחוף זרמי הפעלה גבוהים לשם הפעלת המזגן ?

פורסם

לגבי המרחק - עומד בתקן - ודווקא ממרחק של שלושה מטרים השלט מתפקד הרבה יותר טוב מאשר קרוב היות וכשאני נמצא קרוב גם נקלט זבל או יותר נכון תשדורת BROADCAST מסוג כזה או אחר לתוך הפלט הסריאלי.

לגבי ממסור של זרם גבוה - התייעצתי עם אנשי מזגנים ומה שאני במקור התכוונתי להתקין על המזגן זה יחידות שליטה כמו ERT50 וERT100 (שמגיע עם שלט) ואנשי מזגנים אומרים שהם מתקינים אותם חופשי על מזגני רצפה (יש לנו אחד כזה בקבלה בעבודה אפרופו) ואין להם שום בעיה לעמוד בעומס.

הממסר שיש שם הוא ממסר שמקבל מצד אחד וולטז' נמוך בDC או AC ומצד שני יכול לעמוד ב270 וולט AC ב10 אמפר

אני הייתי רוצה כדי להיות שקט ממסר שיכול לקבל מפתוח של זרם נמוך כמו הממסר הנ"ל אבל להעביר דרכו 16אמפר ב220 וולט AC

אפרופו - הקוד לבינתיים הולך ומתברר כסיוט קטן של מיצוב העבודה של השלט היות והוא כל הזמן צריך לעשות RESUME אני צריך לחשוב באיזו צורה כי נכון לבנות את הלולאה.

כרגע הגעתי למצב שאני יכול להבדיל בין ON לבין OFF אבל אני צריך לחשוב איך לקלוט את הערכים שלהם לתוך משתנה יציב שלא ישבור לי את פעולת התוכנה.

אני חושב על שימוש במבנה CASE כרגע - לא סגור על זה עדיין.

Pioneer TS-X150

פורסם

לי נראה שיחידת הקליטה+הממסרים והחיווט החשמלי יתפסו יחסית נפח גדול והזיווד בתוך קופסא מתאימה עשוי לשפר את המראה אבל עדיין היחידה תראה יחסית גדולה.

לאחר שתסיים את הפרוייקט בהצלחה אני ממליץ לך להתבונן בקישור המצורף.

http://www.l5remote.com/

מנסיוני בפרוייקטים אחרים הפרוייקטים אצלי אף פעם לא מסתימים מכיוון שתמיד יש מה לשנות ולשפר ותמיד עולים רעיונות לפרוייקטים חדשים יותר מעניינים ואז לצערי זונחים פרוייקט אחד לטובת פרוייקט חדש.

פורסם

מגניב :-D

יש המון פרוייקטים מבוססי אייפון, היום הצלחתי סוף סוף להבין למה לא הצלחתי לשמוע דרך הIPHONE ב9853 שלי (רדיו דיסק של אלפיין) וזה היה פשוט בגלל שלא הפעלתי את כניסת הAUX :-D:-D:-D

אבל ל9853 אין שום שליטה בIPHONE מעבר להעברת שמע ושליטה בווליום של הHU עצמו...

עדיין מגניב היות ויש לי סטנד לאייפון.

ונחזור לפרוייקט -

אני הולך לסיים את הפרוייקט הזה היות ואני מעוניין בו כיישום מעשי - המקום שכל הפרוייקט יתפוס הוא לא הרבה יותר גדול אם בכלל מקופסא של ERT50 לצורך העניין.

סה"כ היום התקדמתי רבות - צעד ענק למען האמת ואני כבר מסוגל לכבות ולהדליק LED לפי פקודות כפתורים של השלט ואפילו אני מדפיס ON או OFF

אבל הפעולה של הRESUME בקוד פשוט לא מתאימה למה שאני צריך ואני מתחיל לחפש אובייקט שהוא יותר מונחה אירוע, EVENT בשפת תכנות מקצועית מאשר אובייקט שמעביר אותו לקשב הבא לקלט.

אני כבר הגעתי למצב שאני עובד במטריצה אבל ככל שמוסיפים יותר קוד ככה הזמן הפנוי שנשאר לי לקלט פלט לשלט הולך ונהיה פחות אפשרי ולכן או שאני מצליח לשלוט היטב בכיבוי והדלקה דרך השלט או שאני מצליח לשלוט היטב בכיבוי והדלקה דרך הטרמוסטט - אבל לא שניהם ביחד.

אני אפתור את זה אבל צריך לקרוא הרבה דוגמאות של קודים, לחפש רעיון מתאים ובסוף ליישם.

אני בכוון לסוף של הפרוייקט הזה.

Pioneer TS-X150

פורסם

:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P

עובד!!! עובד טוב!!! עם שלט רחוק!!! עם בקרת טמפרטורה!!!

עכשיו אני רק מחכה לחוטים לLCD וזהו - אני מכניס את הכל למארז ומוסיף ממסר!

:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P:-P

הקוד למי שמעניין אותו הוא מאוד מאוד פשוט וסה"כ - יעיל

#include

#include

int RECV_PIN = 11;

DallasTemperature tempSensor;

IRrecv irrecv(RECV_PIN);

decode_results results;

int remoff = 16724175;

int remon = 16711935;

int remstat = remon;

int temp = (tempSensor.getTemperature());

void setup()

{

Serial.begin(9600);

irrecv.enableIRIn(); // Start the receiver

tempSensor.begin(12); // temperature sensor attached on digital pin 12

pinMode(2, OUTPUT);

digitalWrite(2,HIGH);

}

void loop() {

irrecv.decode(&results);

Serial.println(results.value);

if (results.value == 16724175){

remstat = remoff;

digitalWrite(2,LOW);

Serial.println("OFF");

Serial.print(tempSensor.getTemperature());

Serial.print("C");

Serial.println();

}

else if (results.value == 16711935) {

remstat = remon;

digitalWrite(2,HIGH);

Serial.println("ON");

Serial.print("C");

Serial.println();

}

Serial.println(remstat);

Serial.print("C");

Serial.println();

int tempi = (tempSensor.getTemperature());

if ( tempi > 25.00 ) {

digitalWrite(2, HIGH);

}

else if (tempi

{

digitalWrite(2, LOW);

Serial.println("Suspend Mode");

delay(300000);

}

irrecv.resume(); // Receive the next value

delay(1000);

}

Pioneer TS-X150

פורסם

יפה לך.

למה אתה מחכה לתצוגת ה-LCD ? קופצים לשדרות הר-ציון בת"א ורוכשים תצוגה.

האם קיימת הכנה של אספקת מתח לתאורה האחורית של התצוגה ?

פורסם

יש לי צג LCD

הבעיה בארדווינו זה שהצד LCD מגיע כתושבת מלאה שמתלבשת או על הארדווינו או על סנסור שילד ברגע שזה קורה - כל הפינים נתפסים ע"י הLCD ולכן צריך או להוציא לו כמה פינים או ליצור לו צמה וזה מה שאני הולך לעשות.

צריך שישה פינים דיגיטליים סה"כ בכדי לאתחל את התצוגה ביחד עם GND וVCC, שאר הרגליים יוצרות בעיה נוספת והיא שהמתחים של העבודה כשמחברים את הארדו למחשב דרך הUSB משבשת לגמרי את התצוגה.

ברגע שעבדתי על LCD שסטאס בנה לו צמה - לא היו לי את הבעיות האלו וגם היו לי פינים חופשיים לשאר הסנסורים.

לכן אני רוצה לבנות צמה.

עד שיהיה לי זמן פנוי להגיע לתחנה המרכזית - ניסים יכולים לקרות ולכן אני מעדיף להזמין ציוד מאיביי ישירות עד הבית ולהמתין שיגיע.

מה גם שאני רוצה לעשות הלחמות לחלק מהחוטים, לסדר אותם לתוך שרוולים ואז להתאים מארז פלסטי כזה או אחר - אז צריך סבלנות, ויש...

והאמת היא שזה יותר הפרוייקט מאשר היישום שלו במציאות כי סה"כ אנחנו מסתדרים עם המזגן גם כמו שהוא :-D

(עריכה - שלא תבינו לא נכון - אני הולך ליישם במציאות)

Pioneer TS-X150

פורסם

יש לך קישור לתצוגה שרכשת ?

בכדי לקבל קונטרסט טוב בתצוגה אתה חייב לספק מתח לתאורה האחורית דרך נגד טורי לשם הגבלת הזרם ללדים ומומלץ לחבר גם טרימר קטן לשם שליטה על עוצמת התאורה.

אם אתה צריך כבלים מוכנים בעלי 14 פינים אני אוכל לתת לך מכיוון שבניתי כמה כאלה ובסופו של דבר חיברתי את מעגל השליטה ישירות לתצוגה בעזרת פינים זכר/נקבה.

ראה תמונה מפרוייקט שבניתי לפני כ-5 שנים.

Picture 015.jpg

Picture 018.jpg

HPIM0193.jpg

פורסם

וובכן הLCD הוא כמו האחד הבא:

http://cgi.ebay.com/LCD-Keypad-Shield-Arduino-Duemilanove-Freeduino-/150449069149?cmd=ViewItem&pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2307769c5d

כאשר לוקחים רכיב חשמלי כמו LCD או חיישן טמפרטורה, גז, לחץ וכו' וכו' ומכניסים אותו לתוך מגעל מודפס עם הכנה למתח עבודה וחיבורים שמתאימים לארדווינו נוטים לקרוא לזה "מגן" או באנגלית שילד...

הLCD הזה מגיע "מוגן" לשימוש בטוח מול הארדווינו - העניין הוא שאפשר לאתחל אותו עם הרבה הרבה פחות פינים וזה גם מונע הפרעות של חיבור הUSB כשעובדים ככה - יש לו טרימר\פוטנציומטר לשליטה על הבהירות כפי שאפר לראות.

אני צריך להכין לו צמה ממספר ג'מפרים,בפועל יש לי את החלקים שאני צריך רק חסר לי חוט אחד של ג'מפר בודד (בטח אני אמצא משהו בבית של אמא שלי כשאהיה שם.

מה שאני צריך לפי מיטב זכרוני זה צמה של שישה פינים לרגליים DATA ועוד צמה של 2 לGND ולVCC (יתכן ואני שוכח עוד זוג שקשור באמת לטרימר אבל נגלה תוך כדי עבודה :-P)

Pioneer TS-X150

פורסם

עכשיו אני גם יודע שהם קיימים :-D

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...