Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5893 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב: קורולה 99, 230000 קילומטר יד ראשונה. מטופלת מהיום הראשון כמו שעון במוסך מורשה.

במהלך נסיעה התחיל רעש קל של נקישות שהתגבר בסל"ד גבוהה (שום נורת אזהרה לא נדלקה) (בתחילה חשבתי שזה מהמאוורר או שמשהוא נתפס בגלגל)

בהמשך הנסיעה הרעש של הנקישות התגבר מעט, ובשלב מסויים מנוע הרכב כבה. ונדלקו נורות הזהרה של השמן ושל בלם היד.

עצרתי בצד הדרך פתחתי את מכסה המנוע והתנעתי שוב (הנורות הזהרה היו מכובות) רציתי לבדוק מאיפה מגיעה הרעש.

לאחר מכן בדקתי שמן וראיתי שאין שמן בכלל.

גררתי את הרכב למוסך ולאחר בדיקה נאמר לי שצריך לעשות אוורול או להביא מנוע מפרוק.

1.האם זאת אשמתי או אשמת טויוטה\המוסך מכוון שלא נדלקה נורית השמן למרות שלא היתה טיפת שמן ברכב!?

2. מה עדיף מנוע מפרוק או לעשות אוורול? כמה צריך לעלות כל אחד מהם?

תודה לכל העוזרים

-= volvo 850 turbo =-

///-= 225 bhp =-\\\

פורסם

פעם הייתה תוכנית ב-FIFTH GEAR על לוח המחוונים,

גילו שם שברוב המכוניות כאשר נורית מפלס השמן נדלקת הנזק שנעשה למנוע הוא כבר בלתי הפיך.

מתי היה הטיפול האחרון שעשית?

למה אתה לא בודק שמן/מים מדי פעם?

פורסם

אם לפני כן המנוע עבד טוב, יכול להיות שעדיף שיפוץ. ככה אתה מקבל חזרה את המנוע שאתה מכיר.

אם תביא מפרוק, אתה עשוי לגלות שאתה מתחיל לטפל בבעיות חדשות.

בהצלחה

פורסם

שלום

מקרים מהסוג הזה תמיד מרגיזים אותי. מדוע לא עצרת את הרכב מיד כששמעתה את הנקישות הקלות? ומדוע לא עצרת כששמעתה שהנקישות מתגברות? תעשה לך הרגל קבוע , כשאתה נוסע קח אחריות ושמור על הרכוש שלך.

יצרני הרכב דאגו לכך שנורת אזהרת לחץ השמן תדלק כשאתה פותח את הסאואיץ, תפקידך כבעל הרכב לראות שהנורה דולקת ואיננה שרופה. כשמניעים את הרכב היא כובה כי יש לחץ שמן. אם תמיד תודא אחרי שפתחת סאואיץ ולפני ההנעה שנורת לחץ השמן דולקת, תוכל לסמוך על כך שהיא תדלק אם חס וחלילה לא יהיה לחץ שמן בזמן הנסיעה, ותזהיר אותך בזמן - עוד לפני שיגרם נזק למנוע.

שני גורמים עקריים לנזק טוטלי למנוע 1. נסיעה ללא לחץ שמן

2. נסיעה כשהמנוע רותח עד שהוא נתפס.

על המקרה הראשון כבר דיברנו. את המקרה השני אפשר למנוע אם זוכרים תמיד היכן עומד המחוג של שעון החום כשהרכב תקין ומתנהג נורמלי. אם המחוג נמצא מעל לנקודה זו, עצור מיד ובדוק מה קרה, או אפילו נכון יותר, התקשר למוסך שלך ובקש הוראות כיצד לנהוג, תאמין לי אלה עצות טובות החוסכות לך כסף רב.

נכון עכשו כבר מאוחר מדי , הנזק כבר נגרם. אל תחפש אשמים - אתה הוא האשם.

ולעצם הענין , הרכב מנוע טוב מיבוא במוסך שיודע את העבודה ויכול לתת לך שנה אחריות.

ואל תשכח מה שלימדתי אותך כאן.

שיהיה בהצלחה

פורסם

תודה על התשובות ועל העזרה לכולם.

למוסך אם הדרך - הנורית של מד השמן לא שרופה והיא כן עובדת, פשוט היא לא נדלקה כאשר היה חסר שמן. ומד חום המנוע הראה טמפרטורה נורמלית ממוצעת. אבל בכל מקרא תודה על העזרה .

כמה צריך לעלות מנוע מפרוק? איך אני יכול לדעת שאני מקבל מנוע במצב מצויין\טוב מאד מפרוק?

-= volvo 850 turbo =-

///-= 225 bhp =-\\\

פורסם

לצערי זאת לא הפעם הראשונה שאני שומע על מכוניות טויוטה שבהן לא נדלקה נורת מפלס השמן.

תתקדם לפולקסווגן :lol:

פורסם
תודה על התשובות ועל העזרה לכולם.

למוסך אם הדרך - הנורית של מד השמן לא שרופה והיא כן עובדת, פשוט היא לא נדלקה כאשר היה חסר שמן. ומד חום המנוע הראה טמפרטורה נורמלית ממוצעת. אבל בכל מקרא תודה על העזרה .

כמה צריך לעלות מנוע מפרוק? איך אני יכול לדעת שאני מקבל מנוע במצב מצויין\טוב מאד מפרוק?

ערב רב

שים לב למה שכתב לך "מוסך אמ-הדרך"

מנוע מיבוא לא מפירוק.

אלה מנועים שהקילומטרז' שלהם ידוע ולרוב נמוך.

השינוי ברשיון קל ופשוט.

אחר כך כדאי לשאול את השאלה לאן הלך השמן?

שא ברכה

אמר אחד מחכמי הפורום: המשותף לזול, זוגלובק, וזבל

הוא: הנקניקיה

MARIN MOUNT VISION 5.8

"אם לא תיתן לזה למות זה לא יתן לך לחיות"

• תוכן חדש...