Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4863 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני שוקל לקנות אלמרה מודל 2003 (הדור האחרון, "פרפקט"). הרכב מגיע עם מערכת מובנית הכוללת רדיו-טייפ בלבד ושליטה מההגה, אך אינה כוללת נגן CD. ע"פ ניסאן, קיים ברכב מחבר M-Bus של Alpine אשר נועד לחיבור צ'יינגר מתאים.

מכיוון שצ'יינגר הוא די מיותר היום בעידן ה-mp3, תהיתי אם מישהו פה מכיר אפשרויות חיבור אחרות (אשר זמינות בארץ ולא דורשות מודינג רציני). אני מתעניין ספציפית באחת משלוש האפשרויות הבאות, לפי סדר העדיפות:

1) חיבור של רדיו דיסק סטנדרטי, כ-slave של ה-HU, אם דבר כזה אפשרי, כנגן עצמאי כאשר רק הווליום נשלט ע"י ה-HU, או כתחליף מוחלט ל-HU (אפשרות לא טובה הכרוכה באובדן השליטה מההגה).

2) חיבור של התקן אחסון USB כלשהו כאשר ה-HU שולט בו כמו בצ'יינג'ר.

3) חיבור AUX באמצעות כבלי RCA

אשמח לשמוע את דעתכם לגבי ישימות של אחת משלוש האפשרויות וכן המלצה על חנות באזור המרכז (ת"א) אשר מתמחה בתחום.

תודה.

פורסם

אני אתייחס לשלושת האופציות שהצעת:

1. אין טעם בחיבור HU נוסף. אם כבר אז ללכת על פתרון של מתאם שיחליף את הרדיו המקורי ויאפשר לך להתקין איזה רדיו שתרצה, אבל כאמור אתה תאבד את השליטה מההגה (אלא אם תרכוש מתאם שיעלה עוד אי אילו כמה מאות שקלים).

2. הפתרון הטוב ביותר. ב"עידן ה MP3" כבר אין טעם לצרוב דיסקים אם את הכל אפשר לאחסן על DOK. יש מס' חברות המתמחות בפתרון כמו שהצעת - מתאם שמתחבר לרדיו המקורי של הרכב ומאפשר חיבור USB וכניסת AUX. חפש בגוגל חברה בשם connects2 ותראה אם יש לה פתרון עבורך. מה שכן זה יחייב אותך בהזמנה מחו"ל, לא ידוע לי על יבואן לארץ.

3. אם אין לך כניסת AUX אז בטח שלא תוכל להשתמש בפתרון הזה וממש לא בטוח שניתן להכין כזה במעבדה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אחרי תשובה כמו של איתמר, קטונתי.

בשנת 2003 עוד לא היו דיסקים? מפליא.

אני לא יודע איך המערכת המובנית שלך, אבל תעשה חיפוש קליל באיביי אולי

תמצא מתאם בשביל להחליף את המערכת בHU שקורא MP3. לא יזיק.

בהצלחה.

רותם.

פורסם

תודה על התגובות :)

בשנת 2003 בוודאי שהיו דיסקים :) פשוט ניסאן קצת מעפנים, כנראה. הדגמים היותר מאובזרים מגיעים עם צ'יינג'ר מובנה, אבל הוא גם די מעפן.

אחרי תשובתו של איתמר מצאתי את זה. עושם רושם שהוא אמור לעבוד, והוא יאפשר לי לשמור על הפאנל כמו שהוא וגם לשמור על השליטה מההגה.

מצאתי מתאם שמאפשר להחליף את ה-HU, אבל לא נראה שאפשר לעשות את זה ולשמור על השליטה מההגה, אז חבל.

פורסם
מצאתי את זה.

זה האחד.

ה HU יזהה לך את ה USB כצ'יינג'ר, מה שישאיר לך את המערכת המקורית + שליטה מההגה + דפדוף שירים דרך ההגה או המכשיר המקורי.

מתאם כזה הוא הרכש הבא שלי, פתרון מושלם.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אם מישהו מעוניין, המתקן הגיע בשבוע שעבר. המוכר היה מספיק נחמד בשביל לציין את ערך המשלוח בלבד על החבילה כך שלא התבקשתי לשלם מכס או מע"מ. נאלצתי לשלם עוד 100 ש"ח עבור התקנה אצל חשמלאי רכב משום שהמכשיר מקבל את המתח שלו מחיבורי ה-Power וה-Accessory ולא מהרדיו, מה שדרש עבודת הלחמה קטנה.

בסופו של דבר, 60 פאונד עבור המכשיר והמשלוח ועוד 100 ש"ח עבור התקנה.

mp3_install.jpg

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

הי !

האם אפשר לחבר אל יציאת הUSB אייפון והמכשיר קורא את השירים ?

בנוסף במפרט של המכשיר לא מצויין שמגיע כבר למתח חיצוני, ואתה רשמת שיש צורך בהלחמה.

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

הי בדיוק קניתי ניסאן אלמרה טקנה 2006

ויש לי בעיה דומה אולי מי שהוא יודע אעם הפתרון המדובר מתאים גם לדגם שלי.

כי לי הוא נשמע פשוט מושלם רק שאין לי מושג מה חיבורים יש באוטו שלי.

ככה נראת המערכת שלי

26590.jpg

• תוכן חדש...