Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, ראשית נספר שכל הסיפור התחיל מכך שהחלפתי עבודה וקיבלתי אוטו חדש. היה לי אקורד 2007 ולקחתי אקורד חדשה. ומכאן נכנסתי לסיפור מארץ הסיפורים עם המערכת שלי!

התקנה פולנית היא כאשר יש לך סיפור של "אוי יוי יוי – קיבלתי הונדה חדשה ועכשיו קשה לי עם המערכת, מה אני אעשה, אין לי מקום ל- HU נורמאלי, אין קיט של החלפת הפלסטיקה של הרדיו המאפן שבא עם ההונדה, איזה דפק שחסכו ב- RCA ברדיו של מכונית של 170 אלף שקל – רע לי, אני מסכן" :cry:

היה לי התקנה באקורד הקודמת עם אלפיין 9887 שנכנס בבניה באזור של מגירה שמתחת לפלסטיקה של המערכת של האקורד, תחמון נחמד. הקידמי של היה ערוב של focal k2P עם טוויטר מורל סופרימו מוגבר בבי אמפ על ידי אוריין נחמד. עשיתי השלמה לחברה הצעירים שלי מאחור עם DLS מוגבר ממגבר 2 ערוצים נוסף והיה לי סאב של הרץ המוגבר על ידי מונו של רוקפורד. כל הניהול היה דרך הפרוססור של האלפיין. הייתי אדם מרוצה.

אבל אז התברר שהאינפנטילים של הונדה שכל מה שאכפת להם זה איך שהאוטו נראה מבפנים, נוחות, אלגנטיות, סטייל ושיקולים מוזרים נוספים – הקטינו את המגירה ואין מספיק רוחב להכניס HU נורמאלי!

בנוסף בזמן הפירוק, התברר שהפוקאלים שלי שפכו לג'ר – הם כבר התחילו להתעוות פיזית (אם משהו מקיר שיפוצניק לזה – אני אשמח).

לאחר שבכיתי על מר גורלי ועל הדפקטים של הונדה – החלטתי למצוא פתרון.

החלטתי ללכת על סט קידמי חדש (הפוקאל הלך, והסופרימו נראה מכוער עם לא מתחילים לחפור ברכב – וזה רכב ליסינג חדש דנדש, בנוסף באקורד החדשה יש מקום מעולה לטוויטרים) – תירוץ טוב נכון .

המועמדים היו:

וופר וטוויטר של מורל elate

Hybrid audio – ה- 8 לא נכנס אבל הטוויטר עניין אותי (L1 Pro)

Hertz mille mlk 165

אבל הכיף האמיתי הוא ההחלטה ללכת על Audison Bit One – חיבור ל- HU המקורי של ההונדה, הנחתה איכותית של הסיגנל ושימוש בפרוססור מדהים כדי לבנות את החלוקה של המערכת. מי שלא מכיר - הפרוססור שולט על 8 יציאות בנפרד- cross נפרד, איקווליזר נפרד (31 ערוצים), שליטה על עוצמת הערוץ, כפתור mute לכל ערוץ (מעולה בזמן שמכוונים את המערכת) ועוד ועוד. אני גם ממש לא נכנס לאופציות המרובות של הכנסות שלו. הכל נשלט דרך חיבור של הפרוססור ב- USB למחשב נייד. זה פשוט ה- ipod של עולם המערכות (לפחות למי שמוכן להשיק בבלמוד איך מתפעלים את הדבר הזה)

לאחר שקיבלתי מחיר הוגן של האודיסון קיבלתי גם מחיר הוגן על ה- mille והלכתי על זה.

מאותו רגע הכל היה יותר כתום

הבחור שהתקין לי את המערכת היה מדהים, עבודה נקייה, מקצועית, בדק את כל החיבורים והפאזות כמו שצריך, בזמן, עידכונים באמצע, אפילו שלח לי תמונות ב- MMS שמראות את התקדמות ההתקנה. לא חסכנו – RCA של אודיסון, קצת חיזוקים לדלתות. הטוויטר התיישב בול במקום של הטווטר של ההונדה – כאילו הוא נולד להיות שם. יחידת השליטה של האודיסון התישבה מעולה במגירה הקטנה של ההונדה (כנראה הם הקטינט אותה בשביל זה !) .

בערב קיבלתי את האוטו מותקן, נקי לאחר שאיבה ושטיפה חיצונית (שירות או לא! )

מכיוון שלא נהוג לתת כאן מקום לפרסום (לפי הדביק) אז אני רק אגיד תודה לחזי מהרצליה – היה כיף להתקין אצלו, גם רציני, גם מקצוען, גם הוגן במחירים – פשוט היה כיף. :-D

מאז ההתקנה עשיתי תואר שלישי על ה- audison וזה צעצוע מגניב - אפשר לכוון דרכו כל דבר – פשוט מדהים!

אז למרות האוי יוי יוי ההתחלתי

אם קצת שריפת כסף יצא מתוק

אני אפרסם בקרוב את ה- 9887, והסופרימו כדי לממן חלק קטן מההתקנה

אנו ממליץ בחום על ה- Audison – פשוט מדהים!!! :lol:

HU : Alpine IVA-W202R Processor : Audison Bit One, Comp: Hertz MLK 165, Amps : Rainbow Beat4 (comp), Rockford 1001BD (sub) SUB: Stereo integrity MAG V4

פורסם

מי אתה!?! ומה עשית איתי!?!?! :-D

הלו, אני הפולני המוסמך של הפורום :nono:

אני מרגיש שהסמכות שלי בתור פולני ראשי מעורערת קשות לאחר קריאת הודעת הפתיחה למערכת שלך ואני דורש שתתנצל :-D

וובכן - כמו שאתה שם לב, הBIT 1 הוא חלק מהחתימה שלי והHU שלי הוא CARPC - כן, למרות העובדה שיש לי מחשב ברכב העדפתי להשאיר את השליטה לפרוססור הזה היות והממשק שלו פשוט מדהים, קל וידידותי וזה גם חוסך המון עיבוד מהמחשב.

בכל מקרה - בהרבה מהרכבים היום יש בעיה רצינית עם הפאנל המרכזי - לא רק שלהרבה מהרכבים אין מתאמים (יחידות אינטרגליות) אלא גם להתחבר לצמה של הרדיו, אפילו אם מתאם עדיין מהווה בעיה לחלק מהפונקציות שקיימות ברכב.

הבחירה שלך לעבור מפוקל להרץ לדעתי היא בחירה מצויינת ומבורכת - מעולם לא היתה לי חיבה גדולה לפוקל בטח שלא לטוויטרים שלהם.

כמו שאתה רואה בחתימה שלי יש L1 (לא הפרו אבל עדיין - לגטייה) זה טוויטר נהדר - אבל לא כל אחד אוהב אותו.

לעבור מסופרימו לL1 זה לזכות בהמון חום בצליל אבל אתה מאבד הרבה פירוט בצלילים המאוד גבוהים לעומת הL1 שלא מאבדים אף תו.

שני הטוויטרים מצויינים ומדהימים - השאלה מה מדבר אליך יותר. אם הטוויטר שלך הוא של המילה 3 אז אתה איפשהו באמצע בין שניהם לדעתי - נקודה טובה להיות בה סה"כ.

הסופרימו רך ונעים והL1 חסר פשרות בפירוט שלו ועדיין לא הורג אותך כמו הטוויטרים של פוקל בליאט!

אבל אני לא חושב שזו בעיה לאמר אצל מי התקנת וסה"כ אתה כן יכול להעלות תמונות של ההתקנה ושל המערכת - סה"כ - רוצים לראות מה עשית ורוצים לשמוח בהתחדשותך - גם על הרכב אוי יוי יויי וגם על המערכת אוי ויי זמיר יא ניה מוגה ראבוטה בצורה כזאתי :-P:-P:-P

ואפרופו - עוד אחת הבעיות עם רכבי ליסינג - לבנות את הפאנל מחדש - לא בא בטריגונומטריה.

נו שויין :-) ישצ'ה פששצ'ה, ישצ'ה ראז :-P:-D:-P:-D אני פולני...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

בוקר טוב

טוב אז אני בטח לא מתמודד פה על תואר ה"פולני" :)

אבל רוצה לאחל לך המון נסיעות טובות ובטוחות

אני בטוח שתהנה מהסאונד ברכב

לגבי חזי מהרצליה מילותיך חקוקות בסלע

איש מקסים אדם נהדר אחלה איש מקצוע אחלה שירות לב רחב ופשוט "איש של פעם"

בברכת שבוע טוב ותתחדש

דרור

פורסם

יפה מאוד, השתלטות פולנית שיטתית על הפורום. :-D

אני מרוצה.

שדרג את הפוסט שלך ואותנו בתמונות של תוצאות ההתקנה ומהלכה (שים אפילו את הMMSים שקיבלת מהמתקין החביב).

והכי חשוב תהנה!

פורסם

ואל תשכח - גפילטאע זה לא גפילטאע בלי הגזר הרקוב מלמעלה והחזרת בצדדים!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

האם יצא לכם פעם לראות מכונית עם קופסאות מתכת מחוברות עם המון חוטים, באמצע עוד קופסא עגולה עם תצוגה דיגטלית. אני בטוח שרוב האנשים השפויים היו מייד מזמינים את ג'ק באוור המקומי, או לפחות חבלן וטסים מהאזור.

למה אני חושב על זה, פתחתי את האוטו כדי לצלם את ההתקנה – אני משוכנע שכל מי שעבר שם, אמר "מי זה הדפקט שמצלם את האוטו מבפנים, את הבגאז' שלו, ואת הדלת ? ומה זה - הוא מצלם פצצה – פשוט מטורף"

בקיצור –צילמתי מה שאפשר

אני אוהב שבהתקנה – לא רואים שיש התקנה. פחות מושך תשומת לב של אנשים לא רצויים, ובעלי הליסינג לא מבלבלים לי את המוח.

מה יש לנו:

HU – מה שבא עם ההונדה (קמצנים)

מה שהופך את את ה- HU של הונדה לחייה רעה – Audison bit one – נמצא מתחת לכסא שליד הנהג. כבל ה- USB של האודיסון יוצא דרך תא הכפפות, והשלט של האודיסון יושב בתוך המגירה הנפתחת שמתחת ל- HU (אם היא סגורה לא רואים את היחדיה.

הסט הקידמי הוא ה- Hertz mille 165 – טוויטר תוכלו לראות, וופר תצטרכו להאמין. הוא מוגבר על ידי Orion 7005.

סט אחורי הוא DLS קואקסיאלי פשוט שמוגבר על ידי מגבר פשוט של solid audio – המטרה – לתת קצת יותר שמע לילדים הקטנים שלי. אני מוודא שהוא לא כל כך משפיע על הסאוונד מקידמה

הסאב הוא 10 אינץ של hertz high energy – בעיקר כי הוא יחסית קטן (האמת די דומה בגודל לכל 10 אינץ –סתם) – יחסית לקופסא הקטנה מקבלים יופי של ביצועים לסגנון היותר עדין שאני אוהב. הסאב מוגבר על ידי מונו של רוקפורד. כמובן שיש קבל.

שיקול גודל הסאב ידבר לחלק מכם ולחלק ממש לא - עגלה! כן לפעמים צריך שמעבר למגברים והסאב תיכנס עגלה של תינוק לבגאז. מי שעוד לא הגיע לשם יתמודד עם הסוגייה בשלב מסויים. בהצלחה.

דרך האודיסון מתבצעים כל החיתוכים, כל ההתאמות של האיקווליזר, ותהליך ה- time correction – אכן זה גם נראה די מפגר למדוד בעזרת מטר מרחק בים כל רמקולו הראש שלי – לכן עשיתי את זה ב- 11 בלילה בחושך.

למי ששאל – חזי, המתקין הנחמד שעשה את כל העבודה המטורפת נמצא בהרצליה בסוף רחוב הס (באזור שלשקרוב לשער העיר). הוא גם נקרא Air Supply – ולא אין לו אתר. תצטרכו לבוא, לראות ולדבר. וזה שווה את הזמן כי הוא בחור טוב.

לגבי פולניות – אם הנישה כבר סגורה, אז אין מה לעשות (למרות שאם תציץ תראה שאני כבר חבר בפורום מאז 2003 – אומנם לא פעיל כל הזמן, אבל הייתי במפגשים שחלק מהחברה של היום עוד לא חגגו בר מצווה) – אבל אני אחשוב על נישה אחרת – אולי נגיד "פולני עם פלפל", "יקה אבל מגניב".

איך שלא יהיה, אני באופיו לא כל כך פולני, פשוט התחלתי את ההתקנה בשביזות קטנה. אבל כיום חזרתי לעצמי – "בזבזן אופטימי"

שזה נראה לי נישה מגניבה.

ערב נפלא

תהנו מהתמונות (התמונה הקטנה img 0027 - היא MMS שנשלח אלי בזמן ההתקנה)

עומר

DSC_9483.jpg

DSC_9484.jpg

DSC_9485.jpg

DSC_9487.jpg

DSC_9488.jpg

DSC_9496.jpg

IMG_0027.jpg

Rotation of DSC_9509.jpg

HU : Alpine IVA-W202R Processor : Audison Bit One, Comp: Hertz MLK 165, Amps : Rainbow Beat4 (comp), Rockford 1001BD (sub) SUB: Stereo integrity MAG V4

פורסם

קודם כל יופי של התקנה.

אחרי זה - לגבי הפולניות - יש מקום לכל פולין עצמה בפורום הזה - הטלתי עליך מספיק רגשות אשם ועכשיו אני מרגיש את הפולניות שלי שופעת בעוצמה רבה :-P

וכמה פעמים אני צריך לאמר לך - טוויטר פולני, זה טוויטר עם גזר רקוב מלמעלה! :-P:-P:-P

לגבי נושא הסאב - חשבת אולי על סאב 12 אינטש שטוח? shallow mount הכוונה - תיקח בחשבון שהנפח הוא עדיין נפח של כל סאב 12 אינטש ממוצע - לפחות 1CF אבל התיבה יכולה להיות הרבה יותר צרה וארוכה וככה יהיה לך גם סאב 12 וגם עגלה... תא המטען של ההונדה מספיק גדול בשביל זה.

אחלה התקנה ולדעתי גם אחלה מערכת.

Pioneer TS-X150

פורסם

שאלה פשוטה אך מאוד קשה

"איך שומעים" :?:

קשה לי לתת תשובה נכונה – אני מאוד פרפקציוניסט, אין אצלי 10 (לפחות די נדיר). אני מאמין שהרבה אנשים בפורום לוקים בסימפטום זה – הרי שיפורי אודיו רכב' אין בהם באמת היגיון – זו שאיפה למצוינות, שריטה של חוסר פשרות, דקדוק במרכיבים שנראים טפלים לאחדים בעוד הם מהווים עולם ומלואו לאחר. בקיצור – בן אדם רגיל היה טוען שהמערכת נשמעת פצצות לגבות, וזה שאני חש שהיא לא במקום זה מתוך בעיתיות שלי.

נתחיל בזה שכל מי שעובד בבי אמפ נכנס לסרט קטן, וככל שהרכיבים יותר טובים מורכבות הכיול יותר גדולה (כי אכן שומעים את ההבדל).

למה סרט – כי צריך להגיע לאיזון טוב ביו העוצמות של הטוויוטר והוופר. תוך הגדרה נכונה של הקרוס (תדרים, קצב הפחתה, ועידון בעזרת האיקווליזר עם צריך). שילוב לא נכון מיצר עודף אנרגיה באיזור השילוב בין השניים שגורם לאי נעימות באוזן. דוגמאות קלאסיות הן לרוב בקול גבוה של אישה- שפתאום מרגיש שבנקודה מסוימת קצת צורח לך באוזן.

כיום לאחר כמה סשנים של כיוונים אני כבר די נהנה. ישנם טרקים שאני מרגיש שיושבים "בול בפוני". או בפולנית – "אין תלונות"

אבל ככלל אני מרגיש שחסר בחלק מהטרקים בס חם.

הסאב מכוון ומתפקד מצוין – ממלא את המוזיקה ולא משתלט עליה.

הטוויטרים של ה- mille מעולים – הם כמו נינג'ות קטנים שמנסים לתקוף כל תדר ותדר כאילו אין מחר. הם לא צורחים הם פשוט תוקפים בשיטתיות כל תדר ותדר.

איפה שאני לא סגור הוא הוופר של ה- mille – ישנם טרקים שאני מרגיש שחסר משהו, חסר באיזור התדרים הנמוך האמצעי, ועכשיו צריך לפענח את הטיפול.

אפשר לנסות בעזרת האיקווליזר, אולי זה שילוב של עוצמה נמוכה של הוופר ביחס לטוויטר תוך הקטנת עוצמה באיזור הקרוס

כאשר עובדים עם ה- Bit one וכל רמקול מוגבר בעצמו אפשרויות הכיוון הן אינסופיות – לטוב ולרע.

בקיצור – נראה לי שיש לי עם מה לשחק לפני שאני אוכל להגיד שהמערכת "מנגנת פצצות", או במושגים יותר אהובים עלי – שאני מחכה לנסיעה לעבודה וחזרה – לאותה שעה שלי עם המערכת שלי.

לילה טוב 8)

עומר

פורסם

תתחדש ,

אני מקווה שזה שמיקום המגברים לא נראה לעין לא מנע מהמתקין לסדר את החיווט כמו שצריך , כי כמו שזה נראה בנתיים זה דורש יותר אסטטיקה בטח ובטח שברכב חדש ומפואר כמו שלך , עוד מעט עבודה וההתקנה הייתה יכולה להראות הרבה יותר טוב .

פולקסווגן-כי חיים רק פעם אחת !

פורסם

תגובה לעניין, אחת התגובות היותר טובות ואובייקטיביות שקראתי אולי בשנים האחרונות ממישהו שכותב על המערכת של עצמו.

אבל בפולנית אין "טוב" יש רק "לא רע"

אין "עשר" יש רק "אחת עשרה מינוס שתיים" :-D

פשוט אסור לאמר דברים שרומזים על משהו חיובי ללא כל ריסון שלילי כזה או אחר...

אני מקווה שהחוסר הזה הוא לא משהו שנובע במקרה ממערכת הOEM

ומערכת שני חלקים היא כל כך רגישה באיזון שלה - אמנם יש פחות כוונים לעשות ממערכת שלושה חלקים, אבל להגיע לאיזון זה או טרגדיה קומית או קומדיה טרגית...

זה כמו לנסות ללבוש חרמונית שהיא קצת קטנה עליך אם אתה מבין למה אני מתכוון :-P:?

אני מקווה שיהיה אפשר להתרשם מהמערכת והרכב וממך במפגשים.

לא שפולני זה משהו מרשים... :-)

Pioneer TS-X150

פורסם

טוב,

המצב משופר - הכל מתחיל להשמע הרבה יותר טוב, מאוזן טוב יותר - כיף להיכנס לאוטו!

הפולני אמר (לא אני - בעל התואר הפורמאלי של הפורום) שאולי המקור הוא מהמערכת - אז ניסיתי קצת לגעת בה וזה אכן שיפר (פשוט העלתי את הבאס ברדיו המחורבן של ההונדה) - אולי בתהליך הכיול הראשון של האודיסון הוא התחיל מנקודה לא נכונה - אולי בכיול הטעות היה הבאס לא על 0.

בכל אופן עכשיו המערכת ממש במקום טוב

החלטתי לתת קצת תמונות מסך של כיול המערכת על האודיסון (על תוכנת הניהול של האודיסון)

ראשית אני אגיד שכדי לחפור בור (להביא לכך שבאזור של התדרים של הקרוס לא יהיה עודף אנרגיה השתמשתי בשתי טכניקות:

1. חיתוך בנקודות שונות של הטוויטר והוופר
  2. שימוש באיקווליזר לעידון

חיתוכים:

1. וופר - 2500 הרץ (pic1)
  2. טוויור - 3750 הרץ (אכן הפרש גדול) (pic2)

שימו לב למשהו מגניב - ניתן לבקש מהתוכנה להציג את ניתוח הסיגנל של הטוויטר והוופר על אותו גרף. בעזרת ניתוח זה יכולתי לראות מה ששמעתי - היה יותר מידי אנרגיה באיזור החיתוך. עידנתי בעזרת האיקווליזר ויצרתי בכל זאת בור קטן. ב pic3 ניתן לראות את הסכימה של האפקט של הקרוס עם האיקווליזר בעקומה מאוחדת של הטוויטר והוופר (זה הקו הכחול)

אגב השטח האפור הוא כמובן תרומת הוופר והשטח הכחול-סגול הוא תרומת הטוויורץ הקו הכחול הוא השילוב. אפשר לראות שיצרתי בפועל בור קטן באזור ה- 3000-4000 הרץ. זה הקטין את הצעקות של הבחורות ששורות בקול גבוה (כל מיני סלין דיון כאלה - לא שאני אוהב סלין דיון כמובן)

ממש מגניב לעבוד כך

צרפתי את pic4 כשרות קצר שדרכו ניתן לראות איך מכוונים את העוצמה של כל ערוץ בנפרד (כולל כפתור ה- mute למטה לכל ערוץ כאשר רוצים לנטרל רעשים בזמן כיול).

מה אני אגיד לכם - צעצוע מגניב ברמות האודיסון הזה

עומר

pic1.jpg

pic2.jpg

pic3.jpg

pic4.jpg

• תוכן חדש...