Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5916 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פולני פולני - אבל ממזר... 8)

טוב, עומר - נתחיל להיות קצת רציניים כי אני רואה שיש לך משקל כבד בתחום ואני ממש לא אתפלא אם אני אצטרך לעלות כיתה או שתיים בכדי לדבר איתך בגובה העיניים.

קודם כל אני מצרף כאן קישור אחרי זה אני ארחיב למה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2132221&postcount=144

-----

או קיי - אני רואה שבכוונים אתה רק בחרת להנחית בעזרת האקולייזר ולא להוסיף.

הערה קטנה לגביי הביט1 - עד גרסא מסויימת היה באג עם הטיים קורקשן והקרוסאוברים - שאם אתה עובד בקרוס אובר אחוד לשני צדדים (כלומר יש לינק) - הטיימ קורקשן מתאפס לפי הצד שבו עשית את השינוי - בצד השני... תבדוק שזה לא קורה אצלך.

השיטה שלך היא כל המוסיף גורע ואתה בוחר להנחית באקולייזר ואף ליצור בור תדרים בכדי למנוע פיקים של נקודות חיתוך.

הרגישות כאן כמו שכבר ציינתי היא שאתה עובד בסט שני חלקים וברוב המקרים תמיד מורגש חוסר במקום מסויים על חשבון אחד האלמנטים או שניהם ואם החיבור באמצע הוא לא טוב אז או שהוא חלש מידי ויש חסרון במיד אבל עודף בגבוהים ונמוכים או שהוא חזק מידי ויש חסרון בגבוהים ונמוכים - לזה התכוונתי כשאמרתי חרמונית קטנה...

שאלות:

א. לביט1 יש אפשרות לבחור בין שתי שיטות של קרוס אובר - באטרס... ולינקוויץ

בעוד שבאטרוורט' יוצר פיק של שלושה דציבלים, לינקוויץ אמור ליצור חיבור חופף בין האלמנטים - האם ניסית לשנות את שיטת החיתוך לפני שיצרת בור תדרים?

ב. שאלו אותך מדוע בחרת להתקין קבל, ועוד על סאב 10 אינטש עדין יחסית - התשובה שלך לשאלה הזו מאוד מסקרנת אותי, כי הפעם היא מגיעה ממישהו שבאמת, יודע מה הוא עושה.

ג. האם השתמשת בRTA?

בעזרת RTA אתה יכול לראות גם באיזה מקומות היה רצוי לתת תוספת ולא רק הנחתה - למשל בדוגמא שנתתי לך, אני השתמשתי בRTA שהתקנתי על הלפטופ שלי (תודות לחבר פורום מוערך בשם DANNYG - תחפש את הת'רד שלו) תוכנה שנקראת TRURTA והשתמשתי במד דציבלים שקניתי מרדיו שאק (עד היום אפשר להזמין אחד כזה בגרושים - מיקרופון סטנדרטי של פנסוניק - לא חייבים לקנות ברינג'ר ECM סדרה 8 בשביל זה) וגילית שהוא מאוד מדוייק - מספיק מדוייק למען האמת בשביל שליש אוקטבה. התוכנה רגישה עד אחד חלקי 24 אוקטבה אבל זה פשוט מיותר כי הביט1 לא עובר שליש אוקטבה וגם ככה זה טירוף לעבוד ביותר מזה.

אני מצאתי אצלי באותה ההתקנה שיש לי חוסר שוויון באחד הוופרים בתחום ה125 הרץ למשל והוספתי שם קצת.

אחרי זה אני השתמשתי בחיתוך על פי השיטה של לינקוויץ ואת כל תחום התדרים הבעייתי הנחתתי בעזרת האקולייזר - התחום הבעייתי אצלי היה בעיקר ב1 קילוהרץ ו2.5 קילוהרץ ו12 קילוהרץ - כאשר באס קצת הוספתי דווקא.

היום אני עובד על CARPC אבל לא עשיתי כיול RTA מחדש ואכן יש לי בעייתיות מסויימת באזור ה2.5 עד שלוש קילו...

במידה ולא ביצעת כיול בעזרת RTA - מציע וממליץ בחום רב - לפטופ כבר יש לך ככל הנראה - שאר הציוד עולה פרוטות בודדות והתוכנה - תוריד אותה פרוצה מEMULE.

אין ספק שהביט1 הוא מוצר נהדר עם ממשק גאוני, בגלל זה, למרות המחשב ברכב - השארתי את נושא עיבוד הסאונד לביט1.

המשחקים אצלי בנויים על נקודות חיתוך חופפות בשיטה שלא יוצרת פיק כמו בשיטה המקובלת, הנחתות בעזרת איקולייזר ומשחקי גיינים - אבל המערכת אצלי היא שלושה חלקים והרכיבים בקיקפאנלים והמרחק מהראש מאוד מאוד עוזר כאן גם כן...

כיף לקרוא את מה שאתה כותב - אשמח לתשובות לשאלות שלי ושל מוטי.

תודה.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

UP :multi:

הת'רד הזה חשוב לי - לא רוצה שהוא יבלע לתוך התהום... :-D

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עומר, יש לי שאלה בקשר לסאב שקנית - לאו דווקא לגודל הספציפי הזה,

אבל שמתי לב שיש הרבה המלצות לes250 או es300, ולחלופין המלצות על הסאב של המילה -

משום מה תמיד בהמלצות מדלגים על "דרגת הביניים" הזו של הסאבים של היי אנרג'י -

האם באופן יחסי לאחיו הגדולים והקטנים, הוא לא נותן תמורה טובה לכסף? (נשמע שהצטדקת כשדיברת עליו, אבל אני משער שהתייחסת לזה שהוא 10"?)

פורסם

ערב טוב,

ראשית, כבוד הוא לי על ההתיחסות הרצינית שהת'רד מקבל.

לגבי הקבל - הוא שייך לעידן אחר. העידן בו קניתי את המונו של רוקפורד והיה לי 12 אינץ של קיקר בתיבה גדולה שאני בניתי. גם אז לא הייתי בטוח שצריך את הקבל או לא ובנוסף זו היתה תקופה שהייתי משאיל סאבים מידיד עם חנות, חלקם די מפלצתיים. רציתי שהמערכת תוכל להתמודד ולא יהיו צוורי בקבוק מיותרים.

לאחר שני הראשון נולד, נוצר צורך לביצוע שינוי מערכתי (לא רק בחיים, אלה במיקום בבגאז' ) הצורך לדחוף לבגאז עגלה, יחד עם ההקטנה הטבעית של הבגאז בגלל שלושת המגברים שלי הכריחה אותי לחפש סאב אחר.

אני אוהב סאב שממלא את החלל, לא דופק, לא משטלת, לא ותן בראש - פשוט מחמם לי את המוזיקה. מכל הסאבים שהכנסתי לבגאז' הכי נהנתי מההרץ. אני לא מתנצל, אני מאוד אוהב אותו וגם במערכת החדשה הוא משתלב מעולה.

האמת, עברו כמה שנים מאז, ולא מכרתי את הקיקר שלי. נראה לי אני אכניס אותו לבגאז ונראה מה איתו.

לכן - לגבי "כמובן קבל" - לא אמירה בהכרח מוצדקת כיום. השאלה היא נכונה - לא בטוח שחייבים כיום. אבל אם יש, אז למה לא - להבנתי (שהיא ממש לא שלמה), זה אוםציה שמיצבת את אספקת החשמל, וככזו זה לא נראה לי דבר מזיק - אשמח לשמוע דעות

אני מקווה שזה גם עונה על הסאב.

עכשיו לבומבות -

רעיון מעולה לנסות להחליף את החיתוך ללינקוויץ. - מה שאני אעשה זה להעתיק את הכיול הנוכחי ואשייף אותו מחדש (למי שלא מכיר הביט 1 מאפשר לשמור 4 מצבי DSP שאתה בונה. אפשר להעתיק גם ממצב למצב, אפשר גם לשמור לקובץ כל תכנון - צעצוע מגניב)

בנושא ה- RTA - יאלה מנסים. אני אלמד קודם איך לעשות זאת - ונראה מה קורה

פולני - אתה חזק מאוד. המחשבה שלך מעולה ונותנת לי רעיונות טובים. תודה. (זה לא סיכום, זה רק הוקרה - תמשיך לזרוק עוד ועוד)

אני גם רוצה להגיד משהו על "הסתבכת עם עצמך" - אני לא רואה את זה כך - אני מאוד נהנה מלחשוב מה לשנות, זה מאתגר אותי לחשוב, לבדוק ושלנות את מה שיש לי. המערכת שלי נועדה לי, החברים שלי לא בקטע, היא לא בשביל לעשות שוויץ, היא נועדה בראש ובראשונה לזמן שלי עם עצמי נטו באוטו (יש לי איזה שעה וחצי כל יום בדרך לעבודה וחזרה). לכן אני משקיע בה יותר מהמערכת ביית (שבעיקר משמיעה כיום מוזיקה של דורה החוקרת ומותק של פסטיגל)

אני רק מרגיש שהסתבכתי, אם יש משהו שאני לא אוהב במערכת ואין לי כיוון לאיך לשנות ולשפר את המצב. עם המערכת החדשה והשליטה דרך האודיסון אני רחוק מאוד מזה.

לילה טוב

עומר

HU : Alpine IVA-W202R Processor : Audison Bit One, Comp: Hertz MLK 165, Amps : Rainbow Beat4 (comp), Rockford 1001BD (sub) SUB: Stereo integrity MAG V4

פורסם

עומר אתה חתיכת נינג'ה.

"צריך נינג'ה כדי להרוג נינג'ה" :-P, צריך פולני בכדי לבייש פולני :-D

פולנים מתים רק מבושה, לבד, בחושך... :?:shock::| ?

לגבי הקבל - צריך להזהר עם האביזר הזה היות והוא גם בקלות עלול להפוך לטפיל יותר מאשר גורם סימביוטי.

אם מערכת החשמל לא חזקה מספיק הקבל הופך לעוד נטל על מקורות המתח שלך - אבל בהתחשב בסאב 10 אינטש עדין וסט שני חלקים והגברה שמכוונת לSQ - משום מה זה לא מדאיג אותי.

רק אל תשכח שקבל גם פורק... וכשלוקחים את הרכב למוסך ומנתקים מצבר - הקבל עדיין מחובר... וזה יכול לגרום לנזקים (נדיר מאוד אמנם) שאתה תישא בהם את האחריות.

מעבר לכך זה יכול להיות סתם אביזר נוי אבל אתה לא נראה לי ערס...

לגבי סאבוופרים טונאליים - ניסית פעם AURA סאונד? :-D - מציע לך בחום לשמוע את הסאב שלי - בפועל הוא בלתי נראה כסאב וופר אבל צריך לקחת בחשבון שיש לי שביעיות מקדימה והם עובדים רק עד 300 הרץ ככה שקל להם מאוד למשוך את ה"אש" לקדמת הרכב.

ובהונדה אקורד - קשה לי מאוד מאוד להאמין שעגלת תינוק וסאב 15 אינטש בתיבת SQ אטומה ויחסית קטנה לסאב שכזה לא יצליחו להכנס יחדיו לאותו תא המטען.

ולגבי להסתבך עם עצמנו - זה הדבר הכי טוב שאפשר לעשות, לזרוק את המחשבות החוצה, להקרין אותן

לנסות לפתור את הבעיות שלנו ע"י המחשה והפשטה שלהן, פירוקן ליסוד ואז הרכבה מחדש של כל הגורמים.

זה תהליך טבעי של הנדסה לאחור ובניה מחדש - אפשר ללמוד ככה הרבה מבלי לקרוא שום דבר או לראות שום דבר - אחר כך רק ניסוי וטעייה ותהייה בשביל לרכוש פרקטיקה.

אחלה ת'רד.

Pioneer TS-X150

• חברי המעגל הראשון
פורסם

בהחלט ענה לי השאלה, תודה!

הסיבה ששאלתי היא מפני שאני בעצמי זומם על הסאב הזה (מתאים לי מבחינת מחיר + זיכוי בחנות שמחזיקה אותו),

ונשמע מהתיאור שלך שזה גם מתאים לי מבחינת הצליל והאופי.

פורסם

לגבי ההרץ - הסאב הזה הכי הפתיע אותי אצל עידו, מיינדבומב - הוא עשה איתו עבודה נהדרת רק בגלל שיש לו שם בעיית קאבין גיין באזור ה80 הרץ הסאב מוגבר ונמשך לתא המטען - ואז הוא חייב להוריד את הגיין שלו או להנחית אותו קצת בכדי לגרום לו להשתלב - מה שהופך את הסאב לקצת אנמי - אך עדיין, בשביל סאב זול, הפתעה מאוד גדולה.

מציע מאוד באותה נשימה לבדוק אססאסין 10 אינטש של AA כמו שיש בטויוטה של אבא שלי - גם, חתיכת הפתעה לעומת המחיר.

הייתי בחום גם שוקל אינפיניטי קאפא SSI (הסדרה שבה אפשר לשנות את ההתנגדות מ2 ל4 אוהם בעזרת סליל מגשר - כן, לסאב יש שלושה סלילים, חתיכת טכנולוגיה)

עריכה - אפרופו - עומר

סליחה שלא הצגתי את עצמי - אדי, נעים מאוד.

Pioneer TS-X150

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אדי, למיינדבומב אין סאב מסדרת ES? (יותר נמוכה מהHS - היי אנרג'י)

או שאני מתבלבל?

פורסם

יכול להיות מאוד שפספסתי משהו אבל אם הסאב של מיינדבומב הוא מסדרה עוד יותר נמוכה זה רק מראה עד כמה המוצר טוב.

Pioneer TS-X150

פורסם

אהלן,

אין ספק - לצעצוע כמו ה- one bit - תוכנת truerta היא חברה טובה. מזל שהפולני (אדי ) הציע לחשוב על זה. צריך קצת ללמוד אותה - יש כאן ת'רד טוב ללמוד את הבסיס - http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=572477

בנוסף, למי שרוצה לראות ת'רד מאוד מעניין על כיול,תדרים בעיתיים ועוד ניתוח מעניין של זווית התפשטות התדר- http://www.diymobileaudio.com/forum/899143-post64.html

בכל אופן כמה נושאים שבדקתי -

היפוך פאזות - לא השפיע על הוופר

לינקוויץ - נשמע לי יותר טוב.

בעזרת truerta, איבחנתי הרבה יותר טוב איפה צריך להוסיף ואיפה לגרוע. לאודיסון EQ עצום (31 רמות תדרים וזה לכל ערוץ - מכיילים טוויורים וופרים וסאב בנפרד). לכל חור או עודף SPL ברמת תדרים כלשהי מייד אפשר לתקן בעזרת ה- EQ, ובאזור הקרוס - גם בצעתי שינויים בקרוס עצמו.

אין לי ספק ששיפרתי בהרבה את התוצאה. - עוד לא סיימתי, אני ממשיך לחפש זמן לרדת לאוטו לשחק עם זה. ( די חם היום, וכיול כזה עדיף לעשות שהרכב כבוי וללא מזגן (מכניס הרבה רעשים - לא האמנתי עד כמה, עד שאיתי את המדידות של ה- RTA)

אני משתמש במיקרופון שקבילתי פעם עם מגבר ימהה שקניתי לבית. יש להם מיקרופון שמיועד לכיול. הוא אומנם לא נראה כמו איזה התגלמות של קדמה טכנולוגית, אבל נתן קריאות.

עוד דבר טוב - אומנם, עד עכשיו קיללתי את ההד יוניט של ההונדה, אבל דבר נחמד הוא שיש לה כניסת AUX נוחה, שאיפשרה חיבור פשוט של המחשב הנייד עם ה- truerta, ולהריץ הכל דרך ההד יוניט, ובכך לכייל בברור כם את ההשפעה שלה.

מעניין עם במיקרופון יותר מקצועי יהיה הבדל מהותי (לצרכי כיול - חא חשוב הרמה האבסולוטית אלה האם יש הבדל יחסי מהותי בין התדרים)

אמשיך לעדכן

עומר

HU : Alpine IVA-W202R Processor : Audison Bit One, Comp: Hertz MLK 165, Amps : Rainbow Beat4 (comp), Rockford 1001BD (sub) SUB: Stereo integrity MAG V4

פורסם

יפה, אני רואה שנכנסת לזה מהר מאוד

אני משתמש בדיוק במיקרופון (מד SPL) שאתה רואה בתמונות בAVS פורום - זה מד SPL של רדיושאק שמודד עד 120 DB עם סטיה אפשרית של עד 6 דציבלים פלוס מינוס למרות שהוא סוטה בפועל באיזה 2 DB לפי הביקורות.

המיקרופון שלו הוא מיקרופון סטנדרטי של פיליפס והחברים כאן בפורום השיגו לי קובץ קליברציה שאכן עשה עבודה נהדרת על הTRURTA.

שימוש בתוכנה הזו הוסיף לי מודעות אדירה לסביבת הרכב שלי ונתן לי את היכולת לזהות איזורים בעייתיים בעצמי בצורה הרבה יותר טובה.

עומר - תבדוק משחקי פאזה וסלופים בהפרשים של 12DB בין הHPF של המידבאסים שלך לבין הLPF של הסאב - תראה מתי אתה מקבל יותר באס... (אני קורא לזה אפקט הביטול, זה קורה כאשר הסאב והמידבאסים עובדים באותו התזמון - שינוי של הסלופ לאחד מהם ב12DB לעומת השני גורם להשהייה שגורמת לאחד מהם לאחר וככה הסאב לא משתלט על המידבאסים).

אפרופו - כשהתקנת את המידבאסים ברכב, התקינו לך אותם על טבעות ישרות או שנתת להם קצת זווית כלפי מעלה?

בסט שני חלקים זה קריטי וההבדל הוא מאוד מורגש.

אפרופו - עקומת היענות שטוחה - נותנת תוצאה "קצת" משעממת :-D

Pioneer TS-X150

פורסם

יש במובן "משעממת" משהו נכון עבור הכיוון השטוח. בכל מיני דיסקים של בדיקות SQזה נותן תוצאה טובה - אפילו טובה מאוד. אבל בדברים יותר "סטנדרטים" זה נשמע כאילו משהו חסר.

מה שכן, הבמה עלתה יותר גבוה ממש בדש. (גם קיצרתי א הפרש החתוכים 2500 ו- 3000 על הטוויטר).

יש מקומות נורמאלים (לא שודדים) בארץ כדי להשיג מד SPL ?

בקיצור אני אמשיך לשחק

ננסה גם את שינוי הפאזות - עשיתי את המשחקים האלו במערכות הקודמות שלי, נראה מה יהיה בזו.

עומר

פורסם

לחוסר הזה קוראים בדרך כלל באס :-P

אם יש לך ולו אלמנט אחד שמותקן מגובה הדש ומעלה אין שום סיבה שהבמה תהיה נמוכה והסאונד יהיה מכוון נכון.

למה לא להזמין ישירות מרדיושאק?

פעם היו סניפים שלהם בארץ ואז אני קניתי את המד שלי (עלה 120 שקלים כאן בארץ) אבל הם פשטו רגל - אחת פשיטות הרגל המאכזבות ביותר שראיתי בחיי.

Pioneer TS-X150

פורסם

פי וואו

אני מרוצה

לאחר עוד שני סשנים של כיוונים הגעתי למצב שהמערכת במצב טוב מאוד!

נקודות המפתח:

שימוש ב- TrueRTA - אך הקשבה ומדידה על טראקים שהיו נשמעים לי בעיתיים - לא מנגנון הכיול על בסיס הסיגנל שמוציא truerta.

מיצוע המדידות - יש ב- truerta מנגנון מיצוע - הלכתי על 50 דגימות.

שימוש גם במעקב על בסיס מקסימום SPL בכל אוקטבה

מציאת הבורים

חיזוק בעזרת האיקווליזר

התוצאה - שיפור מעולה בבאס והתאמות של הטוייטר.

התיקונים לאורך עבודות הוופר היו די רבים

אך כיום אני ממש מרוצה - זו המערכת הטובה ביותר שהגעתי אליה ב- 15 שנים האחרונות (האמת רק בשמונה שנים האחרונות יש לי ציוד נורמאלי)

תודה על הטיפים והעזרה - במיוחד אדי

והשימוש ב- TRUERTA היה כיף - ללמוד ולהשתמש

עומר

פורסם

עומר - תודה.

השלב הבא - מערכת שלושה חלקים בהגברה אקטיבית מלאה :-P

יש לך את הציוד הנדרש רק צריך להוסיף מיד, מגבר, בניה - תקציב... :cry:

תוכל להרחיב קצת לגבי ביצוע המיצוע של הדגימות? איך שומרים אותן ואיפה? איך מפעילים עליהן ממוצע?

אני פשוט השתמשתי בשלושה טרקים בעייתיים מסגנונות שאני מאוד אוהב, עשיתי מדידה אחת לימין ומדידה אחת לשמאל לכל מקטע (ונתתי צבעים שונים לימין ולשמאל) ומדידה אחת לימין+שמאל ביחד תוך כדי משחקים עם הבאלאנס. נעלתי פיקים ומדדתי הפרשים בדציבלים.

בכלל לא בזבזתי את הזמן שלי על רצועות כוון של דיסק בדיקה כי אני שומע מוזיקה ולא טונים...

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...