Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5901 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורום,

ברשותי פולקסווגן פולו שנת 1997 מנוע 1400,ידני שבאחרונה שמתי לב שאם אני מפעיל מזגן אפילו על מהירות מספר אחת (הכי נמוכה) חום המנוע עולה עד ל-105 מעלות.ללא הפעלת מזגן חום המנוע מגיע ל-90 מעלות ולא עובר אותו.בדקתי את המאוורר ומשאבת המים שנמצאו תקינים,עשיתי ניקוי רדיאטור.לצערי הבעיה עדיין קיימת.

רציתי לבדוק אתכם האם החשד כגורם התקלה עובר מכאן לתרמוסטאט ישירות?ובאם לא מהו הכיוון שניתן להצביע עליו?

תודה מראש על המענה:lol::lol::lol:

פורסם

אכן בדקתי את המאוורר מכל היבט שהוא ונמצא תקין.

כיצד ניתן לבדוק האם זה טרמוסטט או לחילופין יוניט?

פורסם

ברכב ממסר מאווררים וחיישן טמפ', אין יוניט. אם כשהטמפ' עולה המאוורר נכנס למהירות הגבוהה אז הם תקינים.

אתה בטוח שראית את המאוורר עובר למהירות הגבוהה?

אם כן בדוק את צינורות המים העליון והתחתון. אם תרגיש בהבדל טמפ' שנראה לא סביר (שניהם צריכים להיות שורפים למגע) כנראה שהתרמוסטט לא נפתח מספיק.

מאחר והעסק לא יקר, וגם ככה כדאי כטיפול מונע, החלף את התרמוסטט ואת המכסה שלו (חובה להחליף את שניהם). קנה מקורי בלבד. לאחר ההחלפה חזור לעדכן.

לחילופין אם אתה מהמרכז תוכל לקפוץ לחבר הפורום מוסך רון, אני בטוח שהוא יוכל להעיף מבט ולומר לך מה דעתו.

אגב, נעלמים לך מים?

פורסם

כשמנוע הרכב חם והמזגן כבוי, הסתכל על מד חום המנוע והדלק את אורות הראשיים הגבוהים, אורות ערפל ולחץ על הבלמים (להדלקת אורות בלם גם) ואם שעון החום עולה אז זה סימן שהארקת המרכב (בודי) אינה טובה או שהארקת לוח השעונים או הארקת המנוע פגומים.

כתוצאה מהארקה לקויה, ככל שפועלים צרכני חשמל גדולים יותר כך יעלה מד החום כשהוא בעצם מזייף ואינו מראה חום מנוע אמיתי

והפתרון הוא לאתר את ההארקה הלקויה, לתקנה ולבדוק שוב (גם בהפעלת מזגן).

חשוב גם לבדוק שמאורר הרדיאטור פועל בכוון הנכון כך שהוא מושך אויר מחזית הרכב, דרך מעבה המזגן והרדיאטור לכוון תא המנוע.

אם חוטי המאורר מורכבים הפוך, הוא גם יסתובב הפוך ולא יצליח לקרר טוב את הרדיאטור.

נא עדכן ממצאים ותוצאות, לכשיהיו.

בברכה - רפי לין

פורסם

עידכון : בדקתי את הרכב של פותח השירשור .

ממצאים : לטענתו לא נעלם לו כלל נוזל קירור , הרדיאטור עבר ניקוי לפני כשבועיים - במכון רדיאטורים - ובנוסף הוא נסדק ואין לו כלל נזילות .

המאורר פעול בשתי המהירויות .

צינורות המים - התחתון והעליון זהים בחום שלהם .

ללא מזגן אפילו בנסיעות של כ- 200 ק"מ - מד החום יציב לגמרי על 90 מעלות .

ברגע שמפעילים מזגן - החום עולה ל -110 מעלות .

נאמר לי על ידי מזגניסט לרכב שתיארתי לו את הבעייה - לשטוף עם צינור גינה את הרדיאטור של המזגן - ע"מ לנקות ממנו את כל הלכלוך - עד כמה שאני יודע זה יכול לשפר את הקירור של המזגן .

זה לא קשור להתחממות , האם אני טועה ? .

האם יתכן מצב שהתרמוסטט נפתח חלקית ומכאן הבעייה ? .

קראתי המון שירשורים בנוגע לבתי תרמוסטט/תרמוסטטים חליפיים של הקונצרן - הרי פולקסווגן לא מייצרת את התרמוסטטים/בתי תרמוסטטים .

האם לקנות תרמוסטט/בית תרמוסטט של חברות כגון : TOPRAN - נאמר לי שזה מיוצר בגרמניה יהיה רעיון לא טוב .

יש עוד חברות חליפיות טובות מאוד כגון : MEYLE , FEBI - אך אין את החלקים הללו בארץ .

תודה מראש .

Sound Stream -Trantula 800.2

• ספונסר פורום
פורסם

לבדוק את מצב הטרמוסטט זה כיוון טוב

מעבר לזה כדאי שבעל מקצוע יבדוק את הרכב .

מבלי להשמיץ אף יצרן אני ממליץ לרכב הזה רק את הטרמוסטט

של היצרן המקורי שזה וואלר או המקורי עצמו .

מחירו של החליפי הזה הוא כ 100 שח והמקורי עולה 180 שח .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...