Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

עזרה - התקדמות למצלמת SLR

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5881 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן חבר'ה,

רציתי את עזרתכם (וכן, נעזרתי גם במקומות אחרים ועשיתי מחקר יחסית מעמיק) בנוגע לבחירת מצלמת DSLR ועדשות מתאימות.

אני רוצה להתחיל ללמוד צילום (כבר הרבה זמן הנושא מעניין אותי).

הדרישות שלי הם צילומי נוף ופרוטרט, וגם צילומי ספורט - בעיקר מכוניות.

הגעתי למסקנה שאני צריך עדשה אחת טובה "רגילה" ועוד עדשת TELE.

אחרי הרבה מחשבות בחרתי ללכת על הקאנון 50D בצירוף של עדשת קאנון 17-85 (שיש עליה ביקורות מצוינות) ועדשת סיגמא 70-300 APO.

אשמח לדעת מה אתם חושבים על בחירתי ואם יש לכם הצעות נוספות (התקציב בסה"כ הוא בסביבות ה1600 דולר גג).

תודה מראש

פורסם

לדעתי ה-50D כבר די מיושנת למרות שהיא לא מצלמה רעה, במקום ה-50D הייתי לוקח 550D שהיא חדשה ולפי הביקורות שמתחילות לצוץ היא נראת כמצלמה מאוד מרשימה.

הנה מבחן השוואה של חברה מאוד רצינית בתחום:

http://www.dxomark.com/index.php/eng/Image-Quality-Database/Compare-cameras/(appareil1)/267%7C0/(appareil2)/350%7C0/(onglet)/0/(brand)/Canon/(brand2)/Canon

*דבר נוסף שיצדיק את קניית ה550D בשבילך הוא ההפרש של כ-200$ לטובת ה550D דבר אשר יאפשר לך לקנות עדשה יותר טובה.

בקשר לעדשת הזום אולאראונד שאתה מחפש אז מניסיון קצר עם עדשה זו (למרות שאני בכלל מצלם בניקון) היא עדשה לא רעה אבל אולי הייתי בודק עדשות מהירות יותר כגון טמרון 17-50 שהיא בעלת צמצם 2.8 קבוע דבר אשר יתן לך יתרון גדול בצילום בתנאי תאורה קשים אבל קצה טלה יותר קצר מאשר ב-17-85.

בקשר לעדשת הטלה של סיגמא אני הייתי ממליץ לך לבחור עדשה אחרת, מתוך ניסיון אישי איתה היא עדשה לא רעה אבל יש יותר טובות ממנה בתחום הזה ואני מאמין שעדשה של קנון תהיה יותר טובה בשבילך.

הנה קישור לעדשה:

http://www.bhphotovideo.com/c/product/397663-GREY/Canon_0345B002_EF_70_300mm_f_4_5_6_IS.html

ההצעה שלי אולי חורגת מהתקציב שלך אבל כמו שאתה יודע לא תמיד צריך לקנות הכל במכה, אלא עדיף לקנות פחות אבל באיכות גבוהה יותר ואז לא להצטער.

לפי דעתי המפרט הבא יכול להיות בול בשבילך:

Canon 550D+Canon 17-85+Canon 70-300=1779

זו חריגה לא גדולה מדי מהתקציב שלך ואתה תקבל משהו הרבה יותר טוב לטעמי.

דרך אגב לפי דעתי עדיף לך להשקיע בפלש במקום בעדשת טלה כרגע ורק אחר כך לקנות עדשת טלה.

כדאי לך לשבת ולחשוב טוב טוב מה אתה מתכוון לצלם ואיזה סוג של עדשות אתה בדיוק צריך לפני שאתה רץ וקונה.

מקווה שעזרתי.

נ.ב: אני חושב שעדיף לך להיכנס לאתרי צילום ושם לבקש עזרה ולא כאן, הנה כמה קישורים טובים:

www.photolight.co.il

www.d-spot.co.il

www.dxomark.com

www.photozone.de

www.lenstip.com

פורסם

+1 ל550, ללא ספק מה שהייתי לוקח היום, בקשר לעדשות, tamron 17-50 בינה לבין 50 קבוע ופלאש, לי יש את ה75-300, והיא עדשה מאוד מספקת, עם פוקוס מהיר יחסית, בנייה טובה, ותוצאות סה"כ עקביות. מה גם שהיא לא יקרה (כל עוד היא לא IS)

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תוכן חדש...