Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5890 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי הונדה 98 ידנית מנוע ויטק 1600..

רציתי לדעת מתי הויטק אמור להיפתח??

הוא נפתח לי ב5.500 סל"ד..

הגיוני?

והאם יש אפשרות לשפר את זה..?

פורסם

:roflmao:

אין לי מושג מה זה הVtec הזה ומה מיוחד בו.

אבל אני מניח שהוא מתכוון לעובדה שלדעתו הכוח במנוע ברכבו מורגש ב5500סל"ד מה שלא מותיר הרבה.

הוא תוהה, האם כוח לא אמור להיות מושג בסל"ד פחות גבוה, או האם אפשר לשפר את זמינות הכוח

לסל"ד נמוך יותר.

פורסם

בתור אחד שצופה מהצד אתם ניראים כמו שני ילדים :-)

באדיבות ויקפידיה

"

ב-1989 יצאה הונדה בחידוש במנועי המכוניות שלה שכונה VTEC ועיקרו היה מערכת תזמון שסתומים משתנה. בעזרת התזמון המשתנה ניתן להשיג כוח מנוע גבוה יותר בסל"ד נמוך מבלי לפגוע בכוח בסל"ד גבוה המאפיין מנועי מרובי שסתומים."

::FEEL THE {XS} power::

פורסם

גיא לא טועה בשאלתו, אולי קצת בניסוח, נכון שזה נשמע כמו שאלה מצוייה של איזה ערס מעפן בפורום של ילדים בני 17 מתלהבים שקנו סיויק 92 מתפרקת, אבל השאלה שלו לגיטימית לחלוטין ונשאלת הרבה.

לעוד מידע, אפשר לגגל vtece opening.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

חצי מרכבי הונדה עם מנוע VTEC, יעזור מאוד אם תגיד איזה רכב יש לך.

או שפשוט תבדוק את נתון ההספק והמומנט שלך ובאיזה סל"ד הם מגיעים "לשיא".

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

ויטק זה לא טורבו שנפתח ב5500 סל"ד -זה מערכת להזרקת דלק משתנה תלוי איך לוחצים על דוושה 2000-2500 סל"ד- די חסכונית הייתי אומר 12\100 3500-5000 סל"ד מגיע ל15\100 ואחרון וחביב 5000+ מערכת ויטק ממש לא מרחמת מגיע גם ל18\100 (אקורד 2002)

- alloy block,Vtec, Bosch Motronic ME7 fuel-injected

producing200HP 2.2-liter,Honda type R. Need we say more..

soon!....

פורסם

אני נוסע בראשון נותן גז מגיע ל5.500 טור ומרגיש דחיפה, התזמון שסתומים משתנה..

רציתי לדעת אם זה נורמלי? או שזה אמור להיות בסל"ד יותר נמוך?

נשמע לי קצת מאוחר מדי שב5.500 התזמון משתנה..

פורסם
VTEC זה סה"כ תזמון שסתומים משתנה במנועים של הונדה.

אז הVtec נותן תזמון שונה והולם לדרישות תובעניות של הנהג בלוחצו חזק על דוושת התאוצה ?

או, ששיא ההספק של המנוע הזה הוא ב5500 סל"ד ואז, זה פשוט "ככה זה".

פותח השרשור - בדוק כמה כוחת סוס מסוגל המנוע הזה לייצר ובאיזה סל"ד.

אם נניח הוא מייצר 100 כוחות סוס ב5500 סל"ד, אז מה שאתה קורא לו "מנוע נפתח" זה למעשה המקסימום

כוח שהוא מסוגל לייצר לך בסל"ד הזה ואין מה לעשות, המנוע תקין.

סתם ככה, האמירה "מנוע נפתח" בד"כ מיוחסת לרכבים חדשים יחסית, שהמנוע שלהם טרם הגיע למלוא כוחו

ורק אחרי כמות מסויימת של ק"מ, מורגש פתאום שינוי לטובה בכוחו של המנוע.

אני חשתי שינוי שכזה דרמטי במיוחד בפורד פיאסטה 96 שהייתה לי ונרכשה חדשה לחלוטין. רק באזור ה 18-20 אלף ק"מ

פתאום המנוע משך את ההילוכים לסל"ד גבוה יותר, וגם ניאות לעבור את רף ה110 קמ"ש.

• תוכן חדש...