Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכב חדש בתקציב 130,000

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5909 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

פתחתי נושא דומה לפני כמה חודשים, אך בסופו של דבר לא קנינו מאז רכב, ולכן אני פותח נושא חדש, לאור השינויים בשוק.

ברצוננו לקנות רכב משפחתי קומפקטי בתקציב 130K ש"ח.

פחות חשוב גודל תא המטען, אך שיהיה גבוה עד כמה שאפשר, עם מרווח גדול לברכיים של הנהג. כמובן שאנחנו לא רוצים רמות ליסינג, אלא אוטו מאובזר.

מבחינת המושב האחורי, רוב הזמן הוא יהיה ריק, אך לעיתים ישבו בו 3 מבוגרים (לנסיעות לא ארוכות), ולכן עדיף שיהיה מרווח עד כמה שאפשר.

הביצועים באוטו כלל לא חשובים, מאחר שכאמור הוא אוטו משפחתי, ובכל מקרה רוב הזמן הנהגת תהיה פנסיונרית בת 65~, שלא ממש "תקרע את הכביש"

כמובן שאני רוצה אבזור כמה שיותר נדיב, ותצרוכת דלק טובה, בדגש על נסיעה עירונית.

האופציות שחשבתי עליהן הם:

פיאט בראבו ברמת האבזור הגבוהה.. הפחד שלי מהבראבו היא המושב האחורי.. האם יהיה ניתן לשבת שם בנוח (אפילו אם מדובר על 2 מבוגרים בלבד?)

שברולט קרוז 1.8L - הבעיה: חורג מעט מהתקציב, שאלת צריכת הדלק ואיכות ההרכבה.

יונדאי I30 - אוטו מצויין, אבל האם הרמת אבזור הגבוהה היא קצת "ענייה" מידי?

סובארו B3 - לא האוטו הכי מוצלח, אבל לפי הבנתי הוא נוח בתוך העיר באופן יחסי, וב-130 ניתן להכניס בו מערכת ניווט שימושית (בגרסת ה-1.5L)

האם יש אופציות שנראות עדיפות יותר? מה בנוגע לצריכת הדלק של הרכבים הנ"ל?

מצטער על הבלאגן.. 4 בבוקר אז העייפות חוגגת.

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראשית אני מסתייג ממעומדותה של הפיאט בראבו כל עוד הנהגת המיועדת לא ביצעה נסיעת מבחן ממצה על הרכב משום שהוא מצוייד בגיר רובוטי שמצריך שינוי של כמה הרגלים של נהגים שרגילים לאוטומט. וגם בקלת הייתי מוותר על הסובארו, רכב בינוני מכל הבחינות שהתחום היחיד שהוא מתעלה בו הוא נוחות נסיעה אבל משאר הבחינות הוא נופל ממתחריו וחבל להתלהב משלל התוספות בהרכבה מקומית שמציע היבואן כמעט ב-"חינם אין כסף".

אם כבר יונדאי I30 אז אני חושב שדווקא הגירסה הבסיסית היא הדיל הכי משתלם, מלבד קצת צבע בתא הנוסעים הכהה וחישוקי מגנזיום לא חסר בה שום איבזור מהותי והיא אפילו מוצעת עם סאנרוף כסטנדרט. צריכת הדלק מפתיעה לטובה ביחס לאקסנט והגטס והיא חסכונית למדי גם בתנאי עבודה קשים. מניסיון לא מועט עם הרכב אני בהחלט ממליץ עליו מכל הלב.

מתמודדות נוספות שיכולות לבוא בחשבון הן המאזדה 3 האצ'בק, פולקסוואגן גולף שנכנסת בול בתקציב עם 1.6 DSG וגם אחיותה ג'טה ואוקטביה שמוצעות בטווחי המחיר האלה עם מנועים חזקים יותר (1.4 122 כ"ס באוקטביה), טויוטה אוריס שאמורה להגיע בקרוב עם תיבה אוטומטית ואיבזור מעודכן יכולה גם להתאים והיא תהיה גם נעימה יותר לנסיעה עקב מימד גובה גדול מהממוצע ותנוחת נהיגה כמעט ג'יפונית. מהבחינה הזאת גם סוזוקי SX4 יכולה להתאים אבל יש לקחת בחשבון שתא הנוסעים שלה פחות איכותי משל רוב המתחרות וגם האיבזור לא מדהים אבל היא נראית טוב ומאוד נוח לנהוג בה ולהיכנס ולצאת ממושב הנהג, אני חושב שחשוב מאוד להתאים את הרכב מהבחינות האלה לנהגים קצת מבוגרים שכבר לא יכולים להשתחל לרכבים קטנים ונמוכים.

בהצלחה, חג שמח ושבת שלום!

פורסם

עם האיבזור ממש מעניין אותך יש לך דגם של I30 עם כל התוספות(מושבי עור,סאן-רוף וכו)2.0 Supreme אוטומטית וייש רכב מאוד מעניין ובתקציב שזה הסיטרואן 1.6 SX PK 140Hp טיפטרוניק C4 (גרסת הטורבו)

פורסם

לטעמי הייתי הולך על ה I30..נסעתי עליו ומאוד אהבתי. אם כוונתך להישאר עם האוטו לאורך זמן גם לאחר האחריות יצרן כך בחשבון שעלויות אחזקה של רכב קוריאני או יפני (I30 קוריאני B3 יפני) זולות משמעותית מאשר אחזקת רכב גרמני (סקודה פלוקסווגן וכדומה) גם הביטוח השנתי יותר יקר וגם הטיפולים התקופתיים ברכב יותר יקרים עד למחיר כמעט כפול...הI30 רכב נוח עם מכלול חלקים מוכרים באמינותם מנוע יחסית חזק בקטגוריה חסכוני וזול לאחזקה. ל B3 מנוע פרימיטיבי יותר וכשתסע בשניהם אני בטוח תרגיש הבדל בנוחות הנסיעה ובעוצמת המנוע לטובת ה I30. אגב, רכבים מעניינים נוספים שתוכל לבדוק לגביהם הם קיה סיד וקיה ופורטה אחלה רכבים.

בהצלחה!

פורסם

הבראבו אוטו מקסים, אלא שכאמור הגיר הרובוטי שלו לא יתאים לכל אחד. הגירסה הידנית נראית כקניה מצוינת, אבל לא כל בת 65 תסכים להתחיל להעביר הילוכים באופן ידני.כל המכוניות האחרות הן גרסאות שונות של אותו דבר, כלומר מנוע 1.6 עם גיר אוטומטי סביר ביפניות ובקוראניות, פחות בצרפתיות המצוידות ב AL4. מה שבהחלט נראה כקניה טובה הוא לכן המבחר שמציעה היום סקודה עם מנועים חדשניים ומאוד חסכוניים וגיר DSG נוח וקל לתפעול. אותו היצע, פחות או יותר, קיים ב VAG, אלא ששם גם משלמים פרמיה מעט מיותרת עבור הסמל.

פורסם

ראשית אני מסתייג ממעומדותה של הפיאט בראבו כל עוד הנהגת המיועדת לא ביצעה נסיעת מבחן ממצה על הרכב משום שהוא מצוייד בגיר רובוטי שמצריך שינוי של כמה הרגלים של נהגים שרגילים לאוטומט.

בהצלחה, חג שמח ושבת שלום!

יש אפשרות להרחיב בכמה משפטים על גיר רובוטי?

פורסם

גיר רובוטי הוא למעשה ידני בבסיסו ורובוט מחליף את ההילוכים ולוחץ ע הקלאץ' במקום הנהג. בתאוריה הוא אמור להציע נוחות של גיר אוטומטי וביצועים וצריכת דלק של גיר ידני. במציאות העברות ההילוכים לא חלקות כבתיבה אוטומטית רגילה והן מורגשות בדמות טלטול קל בכל החלפת הילוך, בנוסף הרכב מתדרדר בעליות/ירידות (בפיאט אמנם קיים מנגנון שלוחץ על הבלמים לעוד כמה שניות אבל זה לא תמיד עובד כמו שזה נשמע), גם תמרוני חנייה במהירויות זחילה לא כל כך נעים לבצע עם גיר רובוטי.

אני ממליץ לגשת בכל זאת ולבצע נסיעת מבחן אבל שוב אחת כזאת שתכלול מגוון תנאים כדי שתתנסו בכל ההיבטים של הגיר הרובוטי.

בקשר לפרד פוקוס, אמנם מכונית ראויה בהחלט אבל מחליפתה כבר הוצגה בעולם וחבל לקנות דגם שכבר מוחלף.

פורסם

אני רוצה להמליץ שוב על סוזוקי SX4 בגירסת 5 דלתות.

הוריי (בערך באותו גיל) קנו אחת כזו לאחרונה - אוטו נחמד מאוד.

הוא מאוד גבוה, ממש מרגיש כמו ג'יפון, גם במרווח הגחון שלו וגם בחלל הפנימי, מאוד מרווח.

תא הנוסעים פשוט למדי, אבל נעים, עם תפעול קל יחסית של כל המערכות (טוב למבוגרים...).

הנסיעה שקטה למדי, ונוחה (חוץ מהתרסקות על מהמורות גדולות) - המושבים תומכים ונחמדים.

הבגז' די קטן, למרות שניתן לקפל את המושבים האחוריים ואז ניתן להעביר גם פיל קטן שם, יש המון מקום.

צריכת הדלק טובה להפתיע, 11 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת, עם דגש על העיר. אני בטוח שבבין עירוני אפשר להשיג צריכה מצוינת.

האוטו גם מרגיש זריז מאוד, במיוחד בהילוכים הראשונים, המנוע שקט בשיוט וההילוכים עוברים כפי שצריך.

בקיצור, מרווח, נוח למדי, חסכוני וככל הנראה אמין (לפחות לפי מוניטין סוזוקי)

המחיר, דרך אגב, נוח מאוד מאוד - יש מגוון מבצעים (מועדון הוט, למשל), תוכלו להישאר עם הרבה מאוד עודף, גם בגירסה המאובזרת.

פורסם

תודה רבה על התגובות

בנוגע לסובארו B3, אכן היא הייתה בתחתית האופציות מבחינתי, בעיקר לאור העובדה שהאבזור שם הוא מהתקנה מקומית, וכן העדר בקרת היציבות.

על הבראבו דיברתי רבות עם הנהגת, ואכן היא מפחדת מהמעבר לגיר הרובוטי, ולכן האופציה ירדה מהפרק.

בנוגע לגולף, אכן אוטו מצויין, אך האם האבזור ב-130K קצת עני בהשוואה למה שניתן להשיג במכוניות אחרות? עוד בעיה זה גיר ה-DSG, שעלויות האחזקה שלו גבוהות מאוד, והביטוח היקר על הגולף.

בנוגע ל-SX4, אכן חשבתי עליו, אבל האם הוא שווה את המחיר שלו למרות איכות ההרכבה הלא גבוהה? לפי מה שראיתי, גם האבזור שלו לא מרשים. מה שכן אהבתי זה אכן המילים בביקורות בנוגע לכניסה הגבוהה לרכב.

עדיין לא שמעתי מילה בנוגע לקרוז, משהו שהפתיע אותי, כי היא כבר בדקה את האוטו והכניסה הגבוהה מאוד מצאה כן בעיניה. השאלה היא איך נוחות הנסיעה, וכנ"ל צריכת הדלק בחיי היום יום (מדובר על גירסת ה-1.8L)

האופציה שאני הכי אוהב נכון לעכשיו היא אכן היונדאי.. מישהו יכול לספר לי עוד על האבזור שמגיע איתה? (אני אקח גרסת אבזור מעל הבסיסית, כדי לא להיתקע עם שחור ותחושה של מכונית ליסינג), והשאלה הידועה לבעלי הרכב - כמה דלק האוטו לוקח ביום יום בנסיעה עירונית? (שקטה כמובן, בלי רעש וצלצולים). הפחד העיקרי שלי מהאוטו הוא התיבה הדי מיושנת (4 הילוכים), שעושה רושם שמפסידה המון דלק.

תודה שוב על כל העזרה

פורסם

אני חושב שהאוקטביה 1.2 TSI ברמת הגימור הבכירה (Elegance) תפורה לדרישות כאן. לא מכונית מהירה מדי (אבל גם לא איטית בכלל), מנוע מצויין ומרווח טוב מאחור ובתא המטען. הגולף היא מכונית דומה מאוד (אותה הפלטפורמה, מכלולים משותפים רבים) אבל בגרסת ה-1.6, עם מנוע פרימיטיבי וצמא בהרבה, שלא לדבר על תג המחיר המנופח.

נקודתית, אין סיבה לטעון כי עלויות האחזקה של ה-DSG גבוהות יותר מכל גיר אוטומט. עד כה, אין סיפורי אימה של בעלי מכוניות עם גיר DSG (בהנחה, כמובן, שהרכב סטנדרטי).

ה-SX4 קצת "קטנה" לתקציב הזה. היא מכונית זולה יותר מהמשפחתיות ברף המחיר הזה וזה מרגיש. הקרוז היא מכונית בינונית למדי, וגרסת ה-1.8 - אל אף תוספת הכוח הכרוכה בה - לא שווה את המחיר. הנוחות? לא משהו. צריכת הדלק טובה יחסית, תודות לתיבת ההילוכים משושת ההילוכים - האוקטביה תהיה חסכונית משמעותית.

ה-i30 היא גם מכונית מצויינת שכדאי לשקול אותה.

פורסם
אני חושב שהאוקטביה 1.2 TSI ברמת הגימור הבכירה (Elegance) תפורה לדרישות כאן. לא מכונית מהירה מדי (אבל גם לא איטית בכלל), מנוע מצויין ומרווח טוב מאחור ובתא המטען. הגולף היא מכונית דומה מאוד (אותה הפלטפורמה, מכלולים משותפים רבים) אבל בגרסת ה-1.6, עם מנוע פרימיטיבי וצמא בהרבה, שלא לדבר על תג המחיר המנופח.

נקודתית, אין סיבה לטעון כי עלויות האחזקה של ה-DSG גבוהות יותר מכל גיר אוטומט. עד כה, אין סיפורי אימה של בעלי מכוניות עם גיר DSG (בהנחה, כמובן, שהרכב סטנדרטי).

ה-SX4 קצת "קטנה" לתקציב הזה. היא מכונית זולה יותר מהמשפחתיות ברף המחיר הזה וזה מרגיש. הקרוז היא מכונית בינונית למדי, וגרסת ה-1.8 - אל אף תוספת הכוח הכרוכה בה - לא שווה את המחיר. הנוחות? לא משהו. צריכת הדלק טובה יחסית, תודות לתיבת ההילוכים משושת ההילוכים - האוקטביה תהיה חסכונית משמעותית.

ה-i30 היא גם מכונית מצויינת שכדאי לשקול אותה.

בנוגע למנוע 1.2T של האוקטביה ושאר החברים לקבוצה, האם בנסיעות בין עירוניות הוא יזלול יותר דלק בגלל העובדה שהוא טורבו? כמה צריכת הדלק שלו בחיים האמיתיים?

• תוכן חדש...