Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5955 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לחברי הפורום שנכנסו לשרשור הנ"ל.

כבר כמה שנים אני נעזר בפורום לגבי שאלות שמעניינות אותי, ורוב הפעמים, החיפוש עונה על תשובותיי.

מכיוון שלא מצאתי תשובה ברורה מתוך החיפוש, אשאל כאן:

האם רכב בעל נפח מנוע גדול, בהכרח צורך יותר דלק מרכב מנהלים ממוצע, בנסיעה משולבת?

להלן דוגמא לשם השוואה-

האם פונטיאק טראנס אם 5700 או 3800 סמ"ק תצרוך דלק בנסיעה רגועה, באותה הכמות כמו הונדה אקורד 2000 סמ"ק?

כלומר, האם מנוע גדול, שעובד בסל"ד נמוך ובקושי מתאמץ, יצרוך יותר דלק ממנוע קטן יותר שעובד בסל"ד גבוהה יותר (ומתאמץ יותר)?

עד כמה ההפרשים מוחשיים?

אשמח למענה או הסבר לשאלתי, כך תפתרו בעיה שמטרידה אותי הרבה בזמן האחרון.

כמו כן, אם כבר היה אשכול בנושא זהה, אשמח לקישור (חיפשתי ולא מצאתי).

Honda civic EJ6

פורסם

אני יכול להגיד לך שעם מיצובישי לנסר 1.8 (143 כ"ס) הצלחתי להגיע לצריכה דלק של 6.2 ליטר ל100 קילומטר שזה 15.1 קילומטר לליטר(תל-אביב-אילת,בין עירוני נטו). בנסיעה רגילה על 110 קמ"ש התורים היו על 1.5 . קשה לי לאמין שעם מנוע 1.6 היה אפשר להשיג כזאת תוצאה. מה שכן אני מאמין שמנוע 3.2 של פונטיאק יצרוך יותר דלק ממנוע 2.0 בכל שלב של נסיעה, עירונית ,בין עירונית או מושלבת.

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

סובארו לגאסי דור ראשון צורכת יותר דלק בגרסת 1.6 מאשר 1.8.

פורד פוקוס 2.0 היא חסכונית יותר מגרסת 1.6

וולוו 740\940 חסכונית יותר עם מנוע 2.3 מאשר עם מנוע 2.0.

לכל מיתוס יש את יוצאי הדופן.

זה לא מעיד על קשר מובהק אבל יש קשר כלשהו בין הנפח וצריכת הדלק.

פורסם

gil_a, אם כוונתך לאופן נהיגה חסכוני, אז ניתן להשיג גם צריכה של 14 ק"מ לליטר דלק במנוע 1.8 של סיויק בנהיגה עירונית.

דבר זה יתאפשר ע"י כיבוי הרכב ברמזורים וירידות, ונסיעה איטית במיוחד עם תיבה ידנית.

יוסי פרנקוס, אני מבין כי העניין די אינדיווידואלי, אך האם העובדה שמנוע גדול (3800, 3200, 5700 סמ"ק וכדומה) מתאמץ פחות לדחוף רכב במשקל X, מאשר מנוע 1.6, 1.8 מעידה על צריכת דלק נמוכה יותר במנוע הגדול?

הבנתי שקיימים הבדלים בצריכות דלק במנועים דומים (1.8, 1.6), אך הם זניחים יחסית. כוונתי היא למנועים גדולים בהרבה, נכון לומר, אמריקאים...

או, האם עצם היות המנוע הגדול פועל, בכל מצב, תגרום לצריכת דלק גבוהה יותר? כלומר, שמנוע גדול יותר צורך יותר דלק אפילו בסל"ד אפסי?

אשמח להתפתחות דיון ומתן דוגמאות.

Honda civic EJ6

פורסם

בנסיעה עירונית בדרך כלל המנוע הגדול צריך להילחם באינרציה של עצמו כי הוא כבד יותר והוא צריך לשנות כל הזמן את הסל"ד. בגלל זה הוא יצרוך הרבה יותר.

מצד שני, בכביש מהיר על 90 קמ"ש, מנוע גדול יצרוך פחות דלק לעומת מנוע קטן, כיוון שהוא מתאמץ פחות.

שוב, יש כמה סייגים ויש עוד אלמנטים משפיעים כמו למשל המשקל של הרכב וכמות הכוח של המנוע בנקודות מסוימות בסל"ד.

בנוסף, ישנם הרבה רכבים עם מנוע גדול שיש להם הנעה אחורית, ולפיכך הם כבדים יותר וצורכים יותר דלק, אבל בגלל משקל, לא בגלל גודל המנוע.

פורסם

לא דיברתי על נהיגה חסכונית במיוחד, פשוט ניסעה לאילת על 110 קמ"ש בלי להתאמץ הרבה (בטח ובטח לא לכבות מנוע בירידות) השיגה תוצאה של 15.1 ק"מ לליטר. מה שנישמע לי כמו חלום בבראבו 1.6 גם בבין עירוני(גג 12 ק"מ לליטר) אני מאמין שגם ב1.6 חדשות בנסיעה בין עירונית 13 ק"מ לליטר זה תוצאה יפה.

מיצובישי לנסר 09 שחורה 143 כ"ס

פיאט בראבו 98 1.6

פורסם

השאלה שלך מאוד ספציפית (ונענתה בפורום בעבר): מהי השפעת גודל המנוע בנסיעה זהה. התשובה היא שכמובן הדבר תלוי בהמון מאפיינים אחרים כמו משקל המכונית, יחסי העברה בגיר, יעילות המנוע, אווירודינמיות ועוד ועוד. בכל זאת, בגדול, למנוע גדול יותר נכנס יותר דלק באותה יחידת זמן. נניח שהאקורד והטראנס אם משייטות ב-100 קמ"ש ולשתיהן אותו משקל ואותו הגיר (לצורך הדיון) - לטראנס אם 3800 יש מנוע גדול פי 2 מלאקורד, אז היא תצרוך יותר דלק בכל רגע נתון. ההפרש לא יהיה כמובן פי 2, לא בשיוט רגוע ולחיצה עדינה על הדוושה, אבל הוא יהיה קיים.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
דבר זה יתאפשר ע"י כיבוי הרכב ברמזורים וירידות

בלי שום קשר לצריכת דלק, כיבוי רכב בירידות זה מסוכן - כשהמנוע מכובה, משאבות בלמים והגה לא פועלות. גם אם תסע בירידה עם מנוע מופעל אבל על ניוטרל (או עם קלאץ' לחוץ), זה עדיין מסוכן, כי ככה יש לך פחות שליטה על הרכב.

גם עד כמה שידוע לי (תקנו אותי, אם אני טועה), עם גיר אוטומטי נסיעה על ניוטרל גומרת את הגיר.

לגבי צריכת דלק - צריך למצוא איזון מסויים בין נפח מנוע לגודל ומשקל הרכב. לדוגמא - אם תשים בפז'ו 306 מנוע V6 3.0, היא עדיין תצרוך הרבה יותר דלק מאותה ה-306 עם מנוע 1.4.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
בלי שום קשר לצריכת דלק, כיבוי רכב בירידות זה מסוכן - כשהמנוע מכובה, משאבות בלמים והגה לא פועלות. גם אם תסע בירידה עם מנוע מופעל אבל על ניוטרל (או עם קלאץ' לחוץ), זה עדיין מסוכן, כי ככה יש לך פחות שליטה על הרכב.

אתה תתפלא לשמוע, אך אני מכיר מורי נהיגה שנוטים לכבות את הרכב ברמזורים, ירידות, פקקים וכל הזדמנות אחרת (בזמן השיעורים!)...:roll:

sronis, עד כמה ההבדל משמעותי?

אקורד שנת 99, מנוע 2000, מראה צריכת דלק סבירה של 8 ק"מ לליטר בממוצע. האם צריכת הדלק של טראנס אם (3800 או 5700 שנת 94), תהיה בערך 4 ק"מ לליטר?!?

מה קורה כאשר הרכב במאמץ? WRX משתוללת תראה צריכה דומה לקמארו/ טראנס אם משתוללת?

Honda civic EJ6

פורסם

תלוי גם איך המנוע מתוכנן.

ניתן לבנות מנוע בנזין כך שיתן הרבה מומנט ו"מעט" הספק כפי שהראו ב.מ.וו בשנות השמונים במכונית 525E . יתקבלו צריכת דלק נמוכה ומומנט גבוה בסיבובי מנוע נמוכים, על חשבון התאוצה בסיבובי מנוע גבוהים.

יהודה

• תוכן חדש...