Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5927 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בעקבות השרשור שפתחתי מקודם , נאלצתי להוריד את הראש של המנוע , לעשות לו חריטה , להחליף גומיות שסתומים , ולהחליף כמובן גם אטם ראש.

הבעיה התחליה מזה שהופיע שמן בתוך המים במיכל העיבוי, עכב פריצת האטם וכניסת השמן למים.

הכלים הדרושים לביצוע העבודה.

בוקסות רגילות וידית ראצ'ט , בוקסת טורקס 14 לברגי הראש, מפתחות ומברג שטוח .

קודם כל מנקזים את השמן והמים ע"י פתיחת ברגי הניקוז, ומנתקים את כבל המינוס של המצבר .

אחרי זה מתחילים לפרק את כל מה שמחובר לראש המנוע , וזה כולל :

1- מכסה שסתומים.

2- סעפת יניקה , אפשר להשאיר את ראש ההזרקה מחובר ,מורידים את פילטר האוויר והבית שלו .

3- סעפת פליטה .

4- מורידים את חגורת הטיימנג מגלגלת השיניים של הקאמשפט כמובן אחרי פירוק המכסה.

5- מפרקים את כבלי ההצתה , ומפרקים את הפלגים

אחרי זה מתגלה לנו הפסנתר של השסתומים ,שעליו יושבים ברגי הראש , מפרקים את הברגים ,בזיהורת מוציאים את הראש , וישר אתם תראו את האטם ואת הבוכנות .

האטם של המנוע היה במצב זוועתי ,השסתומים מפוייחים , הבוכנות גם כן .

שולחים את הראש ליישור ומילוי לפי הצורך , מסרתי להם גומיות שסתומים ומחזיר שמן לקמשפט שיחילפו על הדרך , הגומיות והמחזיר הגיעו עם סט שלייף של ERLING .

ניגשים עכשיו לבלוק המנוע , ניקיתי אותו עם סמרטוט מלמלעה, אחרי זה שייפתי עם נייר שיוף עדין את המשטח שלו למעלה , שמתי סולר על הבוכנות למעלה ,לראות את קצב חלחול הסולר דרך הרינגים , למחרת ראיתי שהכמות שירדה לא כזאת גדולה , החלטתי לא לגעת ברינגים.

אחרי שמקבלים את הראש מהחרט , שמים קצת שרלק בקטנה מתחת לאטם , ולמרוח קצת גם על תחתית הראש, ממש בקטנה, לא הרבה , ומצמידים את הראש לבלוק , מחזירים את הפסנתר ומהדקים את ברגי הראש חזרה ,לפי הסדר שמצורף עם סט השלייף, מתחילים מהאמצע ואח"כ לצדדים , מתחילים בהידוק הדרגתי .

אחרי ההידוק , מחברים חזרה את הטיימנג , יש סימון בגלגלת השיניים של הקמשפט בכייון השעה 2 , תוקעים בורג 10 מ"מ , אחרי זה הבאתי מברג ארוך שמתי במקום הפלג הכי קרוב לטיימנג , והרמתי את הגלגל בצד הטיימנג , שמתי הילוך 4 , והתחלתי לסובב את הגלגל לאט , שמגיעים למצב שבו הבוכנה במצב הכי גבוהה ((הנקודה שרואים בה את המברג הכי גבוהה)), אז מחזירים את החגורה למקומה .

החזרת הצינורות של המים והרכבת כל החלקים שפורקו , ממלאים שמן ומים , מנקזים אוויר מהמים , בודקים שהכל מחובר כהלכה , ואז ניגשים להתניע את הרכב .

מתניעים ובודקים שאין נזילות ושאין רעשים חריגים .

אצלי היה רק רעש של שסתומים מכיוון שלא היה ברשותי פילר לבדיקה , מחר אני משיג אחד וסדר את הכל .

עלויות :

400 ש"ח חריטה .

200 ש"ח סט שלייף של אירלנג.

50 ש"ח שמן מנוע .

תמונות מהפרוייקט להנאתכם.

בברכה

שוקי ,

attachment.php?attachmentid=191092&stc=1&thumb=1&d=1267294915 attachment.php?attachmentid=191093&stc=1&thumb=1&d=1267294915 attachment.php?attachmentid=191094&stc=1&thumb=1&d=1267294915 attachment.php?attachmentid=191095&stc=1&thumb=1&d=1267294915

attachment.php?attachmentid=191096&stc=1&thumb=1&d=1267294915 attachment.php?attachmentid=191097&stc=1&thumb=1&d=1267294915 attachment.php?attachmentid=191098&stc=1&thumb=1&d=1267294915

מוקטנות שצורפו

attachment.php?attachmentid=191100&stc=1&thumb=1&d=1267295342 attachment.php?attachmentid=191101&stc=1&thumb=1&d=1267295342 attachment.php?attachmentid=191102&stc=1&thumb=1&d=1267295342 attachment.php?attachmentid=191103&stc=1&thumb=1&d=1267295342

attachment.php?attachmentid=191108&stc=1&thumb=1&d=1267295676 attachment.php?attachmentid=191109&stc=1&thumb=1&d=1267295676

DSC00520.jpg

DSC00521.jpg

DSC00522.jpg

DSC00523.jpg

DSC00524.jpg

DSC00527.jpg

DSC00526.jpg

HONDA CIVIC LS

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שרלק זה כל כך sixties...מיותר לגמרי.

נקודות חשובות שחסרות לדעתי למדריך תקין:

• שמקבלים ראש מנוע מבית מלאכה חשוב לבצע ניקוי יסודי משאריות לכלוך ושבבים עם מים חמים ולחץ אויר.
  • השסתומים, מי ביצע את התאמתם לתושבות, הרכבת הגומיות, קפיצים וכו'?
  • מהו המומנט וסדר ההידוק?
  • איך לבצע ניקוז אויר נוזל קירור?
  • חשוב לבצע שטיפה יסודית למערכת הקירור משאריות השמן.
  • מומלץ בחום להחליף צנרת גמישה שאינה עמידה בפני שמן מנוע ולכן עלולה להבקע בקרוב.

פורסם

• שמקבלים ראש מנוע מבית מלאכה חשוב לבצע ניקוי יסודי משאריות לכלוך ושבבים עם מים חמים ולחץ אויר. מסרו לי אותו נקי , לא היה שבב אחד שמסותבב שם .
  • השסתומים, מי ביצע את התאמתם לתושבות, הרכבת הגומיות, קפיצים וכו'? בבית המלאכה הכל בוצע.
  • מהו המומנט וסדר ההידוק? בקטע הזה הייתי ממש חאפר וסגרתי בכוח היד בלבד מספיק חזק . (טעות גדולה ) לא הייתה לי ידית מומנט.
  • איך לבצע ניקוז אויר נוזל קירור? הניקוז התבצע מהפקק בקיר האש תחילה, ואח"כ מבורג אלן שיושב מעל בית הטרמוסטט.
  • חשוב לבצע שטיפה יסודית למערכת הקירור משאריות השמן. בוצעה שטיפה , והמים עוד כמה ימים יוחלפו. ( שמתי מי גשם :lol:) מחרתיים אני אשים של פרסטון .
  • מומלץ בחום להחליף צנרת גמישה שאינה עמידה בפני שמן מנוע ולכן עלולה להבקע בקרוב. אני שם עין על שעון החום , ומתי שאני אראה צורך בהחלפה אני אחליף.

תודה על התגובה שלך .

HONDA CIVIC LS

פורסם

• שמקבלים ראש מנוע מבית מלאכה חשוב לבצע ניקוי יסודי משאריות לכלוך ושבבים עם מים חמים ולחץ אויר. מסרו לי אותו נקי , לא היה שבב אחד שמסותבב שם .
  • השסתומים, מי ביצע את התאמתם לתושבות, הרכבת הגומיות, קפיצים וכו'? בבית המלאכה הכל בוצע.
  • מהו המומנט וסדר ההידוק? בקטע הזה הייתי ממש חאפר וסגרתי בכוח היד בלבד מספיק חזק . (טעות גדולה ) לא הייתה לי ידית מומנט. טעות קריטית!!! סגירה חלשה תגרום לחדירת קומפרסיה למערכת הקרור, סגירה חזקה תגרום לפחיסת אטם הראש וסיום חייו בקרוב! ראשים של מנועי TU-3 מחזקים בעזרת ידית מעלות!
  • איך לבצע ניקוז אויר נוזל קירור? הניקוז התבצע מהפקק בקיר האש תחילה, ואח"כ מבורג אלן שיושב מעל בית הטרמוסטט. טעות שנייה!- בדיוק ההפך.
  • חשוב לבצע שטיפה יסודית למערכת הקירור משאריות השמן. בוצעה שטיפה , והמים עוד כמה ימים יוחלפו. ( שמתי מי גשם :lol:) מחרתיים אני אשים של פרסטון . טעות שלישית! מערכת הקרור של הצרפתיה רגישה וחייבת שימוש במי קרור איכותים- כגון פרסטון.
  • מומלץ בחום להחליף צנרת גמישה שאינה עמידה בפני שמן מנוע ולכן עלולה להבקע בקרוב. אני שם עין על שעון החום , ומתי שאני אראה צורך בהחלפה אני אחליף. טעות רביעית! ברגע שתדלוק נורת STOP תכין שוב בוקסת טורקס 14 להורדת הראש!- התחממות של מנוע TU-3 נגמרת ברוב המקרים בפריצת אטם ראש!
  • אני מדבר נסיון של מספר שנים עם מנועים אלו.
  • כמו כן לאחרונה ביצעתי עבודה דומה בריכבי אבל עם תוספות :lol:.
  • אתה מוזמן להסתכל בפורום שיפורים- בדביק- מצ"ב לינק- http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=300306

הצרפתיה שלי אוהבת שאני מתעסק לה "במנוע":oops:

מי אמר שהצרפתיות לא חמות???( הצרפתיה שלי מתחממת מהר).

עריכה- החלפת רדיאטור הפכה את הצרפתיה לפולניה.:brickwall::brickwall:

פורסם

רוב העבודה בוצעה יפה מאוד רואים שהכל נקי, חבל מאוד שאת הראש לא חיזקת לפי הוראת היצרן, מקווה בשבילך שזה יחזיק.

כל הכבוד על היוזמה!!

פורסם

אני סומך על הידיים שלי בחיזוק ברגים, המומנט בהן BUILD IN:lol:

זאת פעם ראשונה שאני פותח מנוע , ותמיד לומדים מטעויות .

ואת רוב הדברים שנרשמו כטעויות אני מודע להן.

מחר בערב אני אכוון את השסתומים ,מאחר והם קצת מרעישים.

ותודה על התגובות.

HONDA CIVIC LS

פורסם

יניקה 0.20

פלטה 0.40.

בהצלחה.

הצרפתיה שלי אוהבת שאני מתעסק לה "במנוע":oops:

מי אמר שהצרפתיות לא חמות???( הצרפתיה שלי מתחממת מהר).

עריכה- החלפת רדיאטור הפכה את הצרפתיה לפולניה.:brickwall::brickwall:

פורסם

עבודה יפה עשית,נראה ממש טוב,בטוח שאצל חאפרים למינהם עבודה לא הייתה נראת כך,בכל מקרה,אני רוצה לשאול לגבי חלחול סולר ברינגים,אם קצב ירידה של סולר הייתה גבוהה יותר והיית מחליט לטפל בזה ז"א החלפת רינגים,איך היית עושה זאת?

פורסם
עבודה יפה עשית,נראה ממש טוב,בטוח שאצל חאפרים למינהם עבודה לא הייתה נראת כך,בכל מקרה,אני רוצה לשאול לגבי חלחול סולר ברינגים,אם קצב ירידה של סולר הייתה גבוהה יותר והיית מחליט לטפל בזה ז"א החלפת רינגים,איך היית עושה זאת?

הייתי מסתכל על הפרוייקט של יקיר , על המאזדה שלו , ולומד ממנו ומתייעץ איתו.

אני חושב שהייתי צריך לפרק את הקרטר שמן , ואז לדחוף את הבוכנות למעלה ולהוציא אותם.

את האמת אין לי מספיק ידע בנושא זה , אבל אם המצב אצלי היה מצריך פירוק בוכנות והתקנת רינגים חדשים , הייתי יושב ולומד עוד קצת ועושה את העבודה.

HONDA CIVIC LS

פורסם

שים לב! אסור לסגור את הראש על נוזלים!

כשפותחים את הראש עלול לקרות מצב שבו נכנסים מים/סולר/שמן/בנזין להברגות של הראש.

אם לא מייבשים את ההברגות היטב (הדרך הטובה ביותר היא עם קומפרסור ולחכות זמן מה) עלול להגרם נזק רציני.

(המים מתאדים ועלולים לההפך לקיטור!)

אני חושב שהייתי צריך לפרק את הקרטר שמן , ואז לדחוף את הבוכנות למעלה ולהוציא אותם.

שים ברגי נעילה בהברגות של הראש כדי למנוע תזוזה של הסליבים. - צירפתי תמונה להדגמה.

אני מקווה שלא סובבת את המנוע בלי הראש...

ועם מיסבי הטלטל לא כדאי לשחק בלי מפתח מומנט...

אני מעריך מאוד אנשים שמבצעים כאלה דברים לבד. גם אני לומד מטעויות, רק שהמנועים שאני עלול לגמור (עוד לא קרה) עולים רבע מהמנועים של הפיג'ו...:wink:

בהצלחה רבה!

DSCF7181.jpg

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

פורסם

תודה על ההערות , יש הרבה דברים שלא הייתי מודע להם, למרות שקראתי המון חומר על ביצוע עבודה זו.

היום בערב יבוצע כיוון השסתומים , ואני אעדכן בתוצאות.

HONDA CIVIC LS

פורסם

שוקי, אם יש לך את הספרות טכנית של המנוע, וכלים יעודיים למדידה תוכל לעשות הכל לבד וזה יהיה ממש משחק ילדים.

הוצאת הבוכנות ממש קלי קלות, את האמת היה לי קל יותר להחליף רינגים מאשר לעבוד על הראש מנוע.

הראש מנוע זה קריעת תח* 16שסתומים זה באמת לא פשוט!.

עכשיו שאתה מכיר טוב יותר את המנוע הייתי ממליץ לך להשקיע בסט כלים מקצועי, ידית מונמט וכל השאר, זה בהחלט מחזיר עליות אם אתה מטפל לבד בבית.

פורסם

שים ברגי נעילה בהברגות של הראש כדי למנוע תזוזה של הסליבים. - צירפתי תמונה להדגמה.

בהצלחה רבה!

אתה יכול הלסביר מה זה סליבים?

ולמה צריך לקבע אותם?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

סליבים הם גלילי הצילינדרים.

ברוב המנועים הסליב הוא חלק בלתי נפרד מהבלוק וניתן לחרוט אותם או לעשות הונינג רק מספר פעמים בודדות.

אפשר גם "להשתיל" סליבים אבל זאת פרוצדורה די מסובכת.

במנועים צרפתיים (עד שנות ה2000 בערך) ניתן למצוא סליבים רטובים.

סליב זה הוא חלק נפרד מהבלוק וניתן להחלפה!

תזוזה זעירה תגרום לנקישות במנוע ותחסל את הראש, תזוזה רצינית תהרוג את המנוע לגמרי.

PEUGEOT 205 XR 1992

חבר במועדון רנו 4 הישראלי

• תוכן חדש...