Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי פורד מונדאו 2002.

שתי שאלות הקשורות לנעילה ופתיחה:

כאשר אני מבצע נעילה דרך השלט-רחוק, הכל ננעל כמו שצריך.

כאשר אני מנסה לנעול את הדלתות דרך הכפתור (אני בתוך הרכב ומזיז את הכפץור לצורך נעילה), בד"ר לא כל הדלתות ננעלות, לעיתים רחוקות כל הדלתות ננעלות, לפעמים הדלתות ננעלות מעצמן.

כאשר אני לוחץ על הכפתור מתוך הרכב לפתוח את תא-המטען, לפעמים תא-המטען נפתח ולפעמים לא. כאשר אני פותי דרך השלט-רחוק אין שום בעיה.

האם יש למישהו כיוון מה יכולה להיות הבעיה?

היכן נמצאת הקופסא שאחראית על הנעילה המרכזית?

תודה מראש

פורסם

תודה על התושבה.

אם הגורם הוא מנעול דלת נהג, האם התופעה לא היתה קיימת גם הנעילה עם השלט-רחוק?

בנעילה עם שלט-רחוק, אין שום בעיה.

לפעמים תוך כדי נסיעה (נראה לי במעבר ליד מקום שיש בו שדות אלקטרומגנטיים), הדלתות ננעלות מעצמן. ננעלות ולא נפתתות (אין דפיקה), אלא אם כן פותחים אותן.

פורסם

גם אני מכיר את התקלה עם מנגנון של המנעול דלת נהג.רוב הסיכויים שזה זה.

למה אתה לא בודק את האזעקה,אני לא הייתי שולל את זה.(יש לך אזעקת קוברה במקרה?)

פורסם

תודה על התשובות.

אם מדובר על החלפה של המנעול - כנראה שאני ארד מהסיפור, חשבתי שאולי מדובר על מגע או בעיה אחרת בקופסא של השליטה על הנעילה.

אני יודע שישנם רכבים בהם ישנה קופסא נפרדת הקשורה לבקרה על נעילת הדלתות (אם אני זוכר נכון ככה היה ברכב הקדום - קרייזלר נאון).

לא נראה לי שזו אזעקת קוברה - יש לי את האזעקה/אימובילזייר המקורי שמגיע עם הרכב (נעילה/פתיחה דרך כפתורים במפתח המקורי).

האם בדגמים האלו הנעילה המרכזית ננעלת גם דרך מושב הנוסע שליד הנהג (כמו ברכבים אמריקאיים)? אם כן, גם פונקציה זו לא עובדת, ואז כנראה אין קשר למנעול הנהג אלא לבקרה על הנעילה...

תודה מראש

פורסם

אתה פשוט צריך לבדוק במוסך.

לי יש גם בעיה מעצבנת בדלת הנהג.

לא יודע איך זה בפורד אבל אצלי הסיפור של להחליף את מנעול הדלת מתחיל ב600 ש"ח לא כולל מע"מ ולא כולל עבודה לרכיב תחליפי...

GOLF GTI 1.8T

פורסם

שלום לכם,

בהמשך למונדאו,

ברשותי מונדאו 2005, הדלת קדמית ימנית ננעלה ואין אפשרות לפתוח אותה.

הידית החיצונית חופשית וגם הידית הפנימית לא מגיבה.

עצה מישהו?!?!?!?

תודה מראש,

נדב

פורסם

אני בטוח שאם תפרק את הדיפון הפנימי של הדלת, תמצא בעצמך בקלות את הפתרון לשאלתך. (כנראה שאחד המובילים מנותק)

הבעיה היא, שאתה תתקשה לפרק את הדיפון כשהדלת סגורה (פירוק שלא יגרום נזק לדיפון).

מנעולן מיומן יפתח את הדלת בהשחלת סרט פח בין הגומיה לחלון ב-4 שניות בערך. הוא יקח על כך כמה עשרות שקלים.

עוד כמה עשרות על חיבור המוביל הסורר למקומו. סך כל התיקון לא אמור לעבור את ה200 ש'. במקרה הזה הנזק שאתה עלול לגרום בנסיונות לתיקון עצמאי עלולים להיות גדולים הרבה יותר.

נסה לפרק את הידית הפנימית (בעיקר),וכל מה שנראה שיפתח לך "חלון" לחלל הדלת(כיסי מפות,ידיות,מאפרות וכו'). איני מכיר את הפלסטיקה של המונדיאו, אבל יתכן שזה יספיק לך כדי להשחיל יד ולמשוך את המוביל של הידית. (בתקווה שהוא לא התנתק מצד המנעול).

הסתייגות : אין לי נסיון בתקלה זו ברכב כזה. נראה לי מוזר ששתי הידיות לא מתפקדות. אני מקווה שאיני מטעה אותך, ואין במקרה של פורד איזו מכניקה מתוחכמת שאיני מכיר מרכבים אחרים.

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

ברכבים הללו קיימים חוטים כמו של בלם יד באפופניים אם לא נפתח גם באמצעות מפתח וגם באמצעות המתג הרי שהמנעול תקול ונתפס במצב סגור.

ולך שואל השאלה אל תכנס להרפתקה גש לבעל מקצוע אחרת תסב לעצמך הרבה יותר נזק כספי בכיס מאשר תועלת.

ולבחור השני מלפני כן, אם דלת נוסע אינה מתפקדת אז יכול מאוד להיות שמקור התקלה של כל הנעילה ברכב הוא דווקא ממנעול דלת נוסע וזאת כיוון שברכבים הללו השליטה לנעילה מרכזית עובדת גם מצד נהג וגם מצד נוסע.

ולגביי השאלה על הקופסא שאחראית על הנעילה אז ברכבך קיים מחשב מרכב שאחראי על כל מערכות המרכב ואין יחידה שאחראית רק על הנעילה.

פורסם

תודה על כל התשובות.

אפשר לנעול את הנושא מבחינתי.

אולי בעתיד אבדוק במוסך, חשבתי שזה יהיה משהו יותר פשוט.

ניסיתי לפרק את הדפנות של הדלת, אולם עדיין קשה להגיע לכבלים של הנעילה והחיווט החשמלי (יש את הדופן הרגילה אותה פירקתי, אולם יש בפנים עוד כיסוי על החיווטים ואותו לא רציתי לפרק - לא בשלב הזה לפחות).

שוב תודה

• תוכן חדש...