Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תבצע את התהליך כפי שרשמתי כולל לחיצות וחזרה על התהליך 2-3 פעמים כול האוויר צריך להתנקז למרות שכתבת שעשית זאת לאחר סיום השיפוץ.

גם בספרות של הייצרן VAG לא מוזכר שיש לבצע את התהליך מספר פעמים אך משיחה עם מכונאים במוסך מורשה הם סיפרו לי שיש לבצע את התהליך מספר פעמים כולל המתנה שהנוזל התקרר.

נסה אין לך מה להפסיד.

איזה כייף לי :)

• תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מרק, כבר עשיתי את התהליך הזה בדיוק!.

גם בזמן שהפקק היה פתוח אז לחצתי על הצינור העליון ויצא אוויר וכל פעם השלמתי עד שהפסיק לצאת אוויר.

לאחר מכן התנעתי וביצעתי את התהליך כמה וכמה פעמים.

המקום הגבוה ביותר שהנוזל קירור עובר בו הוא המצערת, אני ינסה לנקז משם אוויר ע"י ניתוק צינור אחד למספר שניות ואז אחבר בחזרה.

פורסם

אם עשית את התהליך הזה ועדיין תמיד חסר נוזל ואתה מוסיף

כנראה שיש לך נזילה שאתה לא רואה או שהיא פנימית,

למרות שלפני שהייתי נכנס לזה הייתי ממליץ לך לבצע את התהליך עד שיפסיק לצאת אוויר

גם אם זה יקח קצת זמן.

כי במידה וזה באמת אוויר שכלוא במנוע יכל להיגרם נזק וזה חבל.

פשוט תעשה את זה עם הרבה סבלנות עד שיפסיק לצאת אויר כשתלחץ על הצנרת ואם לא מפסיק

לצאת אויר כדאי להתחיל לחפש נזילות.

קובי - :wink:

פורסם

עוד בדיקה שביצעתי ושחכתי לציין.

נסעתי עם הרכב לעליה די קשה, גרמתי לגיר להישאר בהילוך 3 (D+HOLD) עליתי עליה במהירות של כ20 קמ"ש עם מצערת מלאה, בקיצור גרמתי למנוע להתאמץ מאוד בסל"ד נמוך, עשיתי זאת מספר פעמים.

לאחר מכן נסעתי מעט על סל"ד גבוה כמה פעמים.

ובכל המקרים המנוע לא עבר את הטמפ' עבודה הקבועה, עצרתי בצד לאחר כל בדיקה ולא היה לחץ יתר במערכת קירור.

לפעמים הבועות מפסיקות ולפעמים הן שוב חוזרות לצאת מהמיכל עיבוי.

יש לציין שהבועות לא יוצאות בקצב רציף אלא יש הפסקה של כ 3 שניות ובכל פעם שהבועות יוצאות כ 4-5 בועות קטנות.

כשהמאוורר נכנס לפעולה הלחץ בצינורות יורד משמעותית ומורגש כאילו אין בו בכלל לחץ והבועות פוסקות.

שהמנוע קר אין בכלל בועות.

האם עלי לדאוג בעניין הזה?

איזה בדיקות אפשר לעשות כדי לשלול בעיה באטם ראש?

פורסם

טוב כניראה הבעיה נמצאה: הפקק של הרדיאטור.

שהמנוע קר לחלוטין ניתקתי את הצינורית של מיכל העיבוי מהרדיאטור, לחצתי(כיווצתי) על הצינור רדיאטור עליון ויצא מהפיה של הצינורית נוזל קירור.

הפקק של הרדיאטור לא אוטם טוב ומאפשר מעבר נוזל קירור בין הרדיאטור למיכל.

מה אתם אומרים זאת הבעיה של הבועות?

פורסם

מאוד יכול להיות,פקק יכול לעשות צרות צרורות,תמיד כדאי להחליף פקק כדי לשלול בעיה של פקק(זה יותר זול)

במקרה שלי היה איבוד מים רק אחרי שהאוטו עמד בחניה,החלפתי פקק כדי לשלול שזה לא פקק,לצערי זה היה רדיאטור

פורסם

חוסר אטימה בוודאי שעלול לגרום לתופעה שציינת.

אינני יודע אם הבדיקה שביצעת מצביעה על חוסר אטימה או שסתום וואקום תקול, מכיוון שייתכן מאוד שהלחץ שייצרת על הצינור גרם לפתיחת שסתום הוואקום או שסתום ההקלה בפקק ולכן נוזל קירור יצא מהצינור שמתחבר למיכל העיבוי.

בכול מוסך יש פומפה לבדיקת השסתום.

פורסם

מרק לא צריך פומפה, למי שיש פה ואני מאמין שלכל אחד יש, יוכל לבדוק (לפחות אני הצלחתי) :lol::lol:

השסתום וואקום בפקק לא היה אוטום טוב, שעשיתי וואקום עם הפה שמעתי משיכת אוויר, יצרתי לחץ גם הייתה דליפה.

מה שעשיתי זה דבר פשוט, משכתי את השסתום וואקום, והכנסתי ברווח שנוצר גפרור כדי שאוכל לנקות אותו, ריססתי עליו מעט מסיר שומנים קר, לאחר מכן הסרתי את הגפרור שתפס לי את השסתום פתוח, והתחלתי לסובב את השסתום שמאלה וימינה תוך כדי שהפעלת לחץ חלש עליו (כמו שמתאימים שסתום בראש מנוע לתושבת), ראיתי שהתחילו לצאת גרגרים קטנים שהיו מסביב לשסתום.

שטפתי טוב טוב את הפקק עם מים רותחים, לאחר מכן בדקתי אותו שוב עם הפה, והדליפה בו הפסיקה :-P

מרכיב אותו חזרה לרדיאטור, עושה נסיעה קצרה של כ 3ק"מ, חוזר לבית ושוב יש בועות אבל הפעם יש יותר בועות!

אמרתי לעצמי שאין ברירה כדי לבדוק אם יש עדיין אוויר אני אסע 40 ק"מ ויבדוק.

טוב, נוסע 40 ק"מ משגיח על מד הטמפ'.

חוזר לבית בחניה, פותח מיכל עיבוי ואין אפילו בועה אחת, מחכה מחכה איזה 10 דקות מול מיכל העיבוי עד שהמאוורר עשה כ4-5 מחזורים של כיבוי והדלקה ואין בועות!!!! :lol:

לוחץ על הצינור העליון של הרדיאטור חזק כמה פעמים ושוב אין בועות, עכשיו אפשר לישון בשקט, זה היה כניראה אוויר והפקק שהשסתום שלו של הוואקום לא היה אוטם טוב כניראה לא איפשר ניקוז אוויר תקין מהמערכת, ולאחר הניקוי והבעיה נפתרה!

פורסם
מרק לא צריך פומפה, למי שיש פה ואני מאמין שלכל אחד יש, יוכל לבדוק (לפחות אני הצלחתי) :lol::lol:

!

האם בפה יש לך גם מד-לחץ שמציג את לחץ הפתיחה ?

בקיצור תחליף בחדש.

פורסם
המשפט שלך או שלי ?

שניהם טובים.

אני הצעתי ידית מומנט במאמצעות היד , והנה מישהו מציע מד לחץ בעזרת הפה.

HONDA CIVIC LS

• תוכן חדש...