Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרעש מהמרימים כבר לא קיים הוא היה חד פעמי כל המרימים היו ריקים משמם ניקתי אותם.

אורן, לא ציינת זאת בתגובה, אבל בהתנעה הראשונה לא הקשתי את הקוד בקודנית כדי שלא יגיע דלק למנוע, ונתתי איזה 2-3 סטרטרים קצרים כדי שהחלקים קצת ינועו ויקבלו מעט שמן.

לאחר הקשת הקוד, נגיעה קלה במפתח והופ המנוע הניע.

מרק, מליץ גם לך לקרוא את המאמר, הרצה בעומס היא ההרצה הנכונה גם לדעתי, אבל יש להיזהר, כי עומס מוגבר עלול לשחוק על יתר המידה וצריך לגוון מעט.

אך עדיין צריך לדעת איך לבצע הרצה, אני יריץ אותו קצת בעומס וקצת ב"רגוע", ז"א מידי פעם אני יאיץ עד ל 4Kסל"ד יגיע למהירות הרצויה ויסע כרגיל, אך עדיין מידי פעם בהאצות אני יפתח מצערת כמו שאמרתי עד ל4Kסל"ד.

בשביל ההרצה שמתי שמן חצי סנטטי של ACDELCO עלה לי 80ש"ח, מסנן לא החלפתי משום שהוא הוחלף לפני כ3Kק"מ גג.

• תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בוכנות לאחר ניקוי בתערובת סולר ומעט נוזל בלמים, ושיוף עם סקוץ כלים, את החריץ ניקתי עם רינג שבור(לא הצד השבור אלא הצד של החריץ), לסיום ריססתי מעט מסיר שומנים ושטפתי היטב במים ולאחר מכן הרכבתי את הטלטלים למקומם:

22-02-10_2001.jpg

22-02-10_2002.jpg

פורסם

מרק, מליץ גם לך לקרוא את המאמר, הרצה בעומס היא ההרצה הנכונה גם לדעתי, אבל יש להיזהר, כי עומס מוגבר עלול לשחוק על יתר המידה וצריך לגוון מעט.

.

קראתי את המאמר (אסופה) שמתורגם מאוסף מאמרים שפורסמו באתרי האינטרנט השונים ומנסיונם של אחרים, אני אישית לא השתכנעתי שהרצה 'חזקה' היא הדבר הנכון לבצע.

איזה כייף לי :)

פורסם

גם אני לא והרצה רגועה היא המומלצת ע"י היצרנים למנועים סטנרטיים של רכב פרטיים ומסחריים קלים.

גם הטבעות בוכנה היום עשויים בטכנולוגיה שמאפשרת התאמה מאוד טובה והמהירה, גם אם התנאים לא ממש בשלים לכך, לפי ההנחיות של הרצה קלה.

פורסם

אני עשיתי חצי אוברול בחיפושית שכלל - ראשי מנוע משופצים,שסתומי פליטה,רינגים ,בוכנות משומשות במצב טוב כי שלי היו גמורות עם קנטים ,מיסבי טלטל וחריטת טלטלים(משהו כזה).

אמרו לי לנסוע 80 ברגוע ואפילו אני נוסע 60 קמ"ש הילוך רביעי לא יותר .

האם אני עושה הרצה נכונה?

כמובן שהשמן גם איכותי 20-50 של AGIP

קראתי שיש את העניין של לנסוע עד 100 ולעזוב גז עד 60 ולנסוע שוב -ככה עשיתי בהתחלה ועכשיו אני נוסע על 60 קמש .

מה הדרך הנכונה להרצה נכונה?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

שאלה:

האם יש צורך בביצוע חיזוק לברגי ראש לאחר 500ק"מ?

המומנט של הסגירה הסופית הוא בין 76-80NM אני סגרתי ב 78.5NM, בחיזוק ראש משתמשים באותה המידה או טיפה יותר חזק?

פורסם

תודה מרק, גם בספרות לא מוזכר עניין החיזוק חוזר, מצויין שם שאין צורך להחליף את הברגים רק לוודא שהאורך שלהם לא עובר 10.5CM ואכן הברגים לא עברו, ולכן לא היה צורך להחליף.

פורסם
תודה מרק, גם בספרות לא מוזכר עניין החיזוק חוזר, מצויין שם שאין צורך להחליף את הברגים רק לוודא שהאורך שלהם לא עובר 10.5CM ואכן הברגים לא עברו, ולכן לא היה צורך להחליף.

הברגים אצלך התקצרו ? :-) אורך הבורג המקורי הינו 122 מילימטר.

ייתכן שבטעות רשמת את אורך הבורג של מנוע Z5.

פורסם
חיזוק חוזר של בורגי ראש זה כל כך seventies....

דניאל, אינני יודע בוודאות האם הברגים במנוע של יקיר הם מסוג TTY או ברגים סטנדרטיים.

בדף הנתונים של ייצרן הברגים ELRING רשום שיש כן להחליף את הברגים ולפי המידע של יקיר ייצרן הרכב כותב שאין צורך להחליפם.

מה דעתך בעניין ?

מצורף דף הנתונים של ייצרן הברגים.

Pages from mazda-cylinder head bolts.pdf

פורסם

כן אני מכיר את ההנחייה הזו אצל הייצרנים היפנים מה שלא קיים אצל הייצרן VAG לפי מיטב ידעתי.

לפי דעתי המלומדת יש צורך להחליף את הברגים בכול מקרה גם אם ייצרן הרכב כותב שאין צורך להחליפם כול עוד האורך שלהם עומד בדרישוות הייצרן.

האם ברכב האישי שלך היית מחליף את כול הברגים לאחר שיפוץ ראש למנוע שעשה 200K ?

פורסם

מרחק הנסועה משחק כאן תפקיד קטן יותר מאשר כמה פעמים סגרו את הברגים האלו. אם הראש הזה כבר נפתח בעבר הייתי מחליף אוטומטית, אחרת הייתי מודד ומשאיר, אם אורך הבורג עומד בנתוני יצרן, מבלי לחשוש לרגע.

פורסם

נכון מרק, אתה צודק כרגע הסתכלתי שוב בספרות ובZ5 הברגים הם 100.5MM.

אצלי אורך הברגים נמדד בעזרת קליבר והאורך היה כ 121MM, לא כ"כ ייחסתי לזה חשיבות, ולכן לא זכרתי נכון, היה חשוב לי שהבורג יהיה יותר תקין ולא מעוות.

אך לא הסתכלתי רק על האורך ברגים אלא גם על מצב ההברגה ושלמות הבורג שהוא לא "מסובב"(התעוות).

הברגים היו במצב מצויין, עובדה שהם עמדו במומנט חיזוק יפה מאוד ללא בעיות.

הברגים ניראים מאסיביים מפלדה, ולא מוזכר בספר שהם מסוג TTY(נמתחים).

הראש מנוע מעולם לא נפתח זו הפעם הראשונה, הייתי מאוד שמח לראות שהוא מצב מצויין ללא איכולים,קורוזיה וסתימות.

עבדתי צמוד לספרות יצרן תוך כדי עבודה כך שלא היו שגיאות במדידות, וכל המדידות היו לפי דרישות היצרן ללא בעיה.

אם כרגע אין בעיה אני יכול להיות רגוע עם העניין שלא עשיתי לראש יישור אצל חרט?

האטם ראש ברכב הזה עשוי מחומר כמו שכבות של פלדה, 4 שכבות שמוחזקות בעזרת 4 ניטים בקצוות.

אני כל יום בודק נוזל קירור שמן מנוע ולא חסר אפילו טיפה, השמן נקי והנוזל קירור נקי.

אגב, למי שלא יודע, במנוע BP יש 4 מזרקי שמן ישירות לבוכנות, המיקום שלהם ממש בקצה התחתון של הצילינדר, המזרקים נפתחים ומזרימים לחץ שמן מעל סל"ד מסויים בסביבות ה 4Kסל"ד, המזרקים גם עברו ניקוי.

מרק, אם אתה זוכר לגבי הברגים של הראש, אז בסוף זו בוקסה נקבה 12 קודקודים מידה 12MM.

עבדתי עם ידית מומנט דרייב 3/8, בניתי מתאם בין 3/8 ל 1/2 כי הבוקסה הייתה 1/2 ולא מצאתי מתאם בחנות(כי אני זקוק גם למתאם שיהיה).

בעבודה על המנוע למדתי המון על המנוע, וייצרתי לי כלים בייצור עצמי כמו מכווץ קפיצי שסתומים, מכווץ רינגים, ומתאמים למינהם :)

• תוכן חדש...