Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מרק, אם אתה זוכר לגבי הברגים של הראש, אז בסוף זו בוקסה נקבה 12 קודקודים מידה 12MM.

עבדתי עם ידית מומנט דרייב 3/8, בניתי מתאם בין 3/8 ל 1/2 כי הבוקסה הייתה 1/2 ולא מצאתי מתאם בחנות(כי אני זקוק גם למתאם שיהיה).

כן אני זוכר ולא טעינו בסוף.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2423650&postcount=28

איזה כייף לי :)

• תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ניראה לי בשורות רעות!

כרגע המנוע עבר לאחר האוברול 300ק"מ

היום נסעתי כרגיל נסיעה רגועה של כ60 ק"מ, מגיע לחניה, מרים מכסה מנוע ונדהם לגלות שמפלס נוזל הקירור במיכל עיבוי גבוה מאוד וקרוב לפקק.

למי שלא מכיר ברכב הזה יש פקק לרדיאטור ופקק למיכל העיבוי

טוב מחכה שהמנוע יתקרר, ואז המפלס יורד ל גובה תקין.(בין MIN ל MAX).

הנוזל קירור היה 80% נוזל קירור 20% מים מהברז כי נגמר לי הנוזל קירור.

שחכתי שהיה לי במחסן עוד נוזל קירור, אז מה שעשיתי ריקנתי מהרדיאטור וממיכל העיבוי כחצי ליטר נוזל קירור, והוספתי נוזל קירור במקום וזאת כדי "לדלל" את רמת המים שיש במערכת.

בקיצור סוגר את הפקקים, נוסע כ 5ק"מ עוצר מרים מכסה מנוע, וחשכו עיני! במיכל העיבוי יוצא בועות, כל 3 שניות יוצאים כ 5 בועות בזמן שהמנוע בסרק.

אין איבוד נוזל קירור בינתיים, והמנוע לא מתחמם!

אין ערבוב שמן בנוזל קירור, ואין נוזל קירור בשמן.

לא יוצא אדים מהאגזוז.

כשהמאוורר של הרדיאטור בהפסקה, אז יש לחץ בצינור העליון, וכשהמאוורר נכנס לפעולה הלחץ בצינור יורד משמעותית ומרגישים כאילו שהוא ריק כזה.

מה לעשות עכשיו עוד הפעם להוריד ראש והפעם לעשות לו ישור ואטם חדש?! וואי איזה עצבים!!!

פורסם

בנוסף יש לציין עוד דבר, כשאני פותח את הפקק של הרדיאטור כשהמנוע חם לאט לאט בהדרגה הנוזל קירור לא משפריץ החוצה(בהתחלה הוא מעט גולש בגלל השחרור פקק אבל לאחר מכן לא), רואים את המעבר נוזל קירור בתוך הרדיאטור דרך הפקק.

כאני מעלה סל"ד אני לא רואה שקצב הבועות מתגבר או משהו כזה.

אוף!!!:cry:

פורסם

אל תוריד שום ראש לפני שאתה בודק נוכחות של גזי פליטה במערכת הקירור.

כמובן שזה צריך להעשות עם ערכה יחודית לכך.

ותכלס יש לי יותר הרגשה שיש לך אוויר במערכת שלא נוקז טוב (מסביר עלית מפלס כזאת ללא גלישה של נוזל קירור).

לסיכום, או שתבצע ניקוז אוויר שוב ואז תבדוק אם זה חוזר על עצמו או שתבדוק גזי פליטה במערכת הקירור.

הכי טוב יהיה לעשות את שניהם.

בברכה,

גילעד

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

• ספונסר פורום
פורסם

בוקר טוב ושבת שלום

לדעתי,לא צריך להספיד את אטם הראש ביינתים,בדוק בעזרת מד טמפרטורה באיזו טמפרטורה מתחיל לעבוד מאוורר המנוע,יתכן וישנה תקלה ביוניט והמאוורר מתחיל לעבוד מעט מאוחר יותר,עצם העובדה שלאחר סיום פעולת המאוורר אין לחץ בצינור מעודדת ומראה שככל הנראה אין גזי פליטה במערכת.

אתה יכלו לבצע בדיקה פשוטה בבית,מלא בקבוק מי עדן כ4\3 גובה מים,והפוך אותו לתוך פקק המילוי בראדיאטור כשהמנוע עובד,תעלה סל"ד בפתיחת מצערת פתאומית,ותראה אם יוצאות בועות.

בברכה,אורן

פורסם

לפקק של הרדיאטור יש מספר תפקידים אחד מהם לשמור על לחץ של 1.2 בר (נניח) בכדי לעלות את טמפ' הרתיחה של נוזל הקירור לכן, ייתכן מאוד שהפקק לא שומר על לחץ במערכת או שיש לך כניסת אוויר למערכת עקב אטימה לא טובה של חלק במערכת הקירור לכן טמפ' נוזל הקירור עולה והנוזל מתפשט והמפלס במיכל העיבוי עולה.

נסה גם לבצע ניקוז אוויר לפי הנחיות הייצרן.

פורסם

מה שהכי מוזר זה שלפעמים האוויר מפסיק לצאת ולפעמים הוא שוב חוזר.

תודה על העזרה אני אבדוק את העניין יותר לעומק.

מרק, לגבי הפקק של הרדיאטור אני יודע שממנו יכולה להיות בעיה של העברת נוזל קירור למיכל העיבוי בכמות מופרזת, בגלל שחודר למיכל העיבוי בועות אוויר אני שולל את הפקק בינתיים עד שנגלה מהיכן הבועות.

כל עוד יוצא אוויר אני לא ממהר לעשות כלום.

אורן- כניראה אתה יותר בכיוון של הבעיה, לפני האוברול לא היה בועות, אבל המחוג של החום מנוע עלה איזה 1-2מ"מ מעל מה שהוא היה תמיד, פעם המחוג היה מעט מתחת לחצי, וכעשיו הוא טיפה יותר למעלה, המחוג שינה את מיקומו קבוע, כניראה טמפ' העבודה של המנוע עלתה מעט.

החלפתי טרמוסטט, בדקתי התנגדות של חיישן ETC והוא ניראה תקין, ברכב הזה המחשב ניהול מפעיל את המאוורר לפי הטמפ' מחיישן ETC.

פורסם

אני גם חושד באוויר.

שחר, האוויר מתנקז לבד מהמערכת, ואתה יודע שלא פעם ולא פעמיים אני מחליף נוזל קירור, חסר לי שמתוך שינה אני יקום ויחליף נוזל קירור :lol:

פורסם

שלום.

קראתי את כל השרשור, התבאסתי להגיע לסוף ציפיתי לסוף טוב

אבל עדיין אני לא חושב שכדאי למהר להחליט שהסוף לא טוב.

בכל מקרה לבעיה... לפי דעתי כניסת גזי פליטה למערכת זה לא יכל להיות

מכיוון שאם הייתה כניסת גזי פליטה נוזל הקירור היה משנה את צבעו לכיוון אפור / שחור

בעקבות כניסת פיח למערכת מים ובנוסף הייתה לך הקאת מים מהרדיאטור (במיוחד בעומס ופחות בסרק).

נראה לי גם שזו כניסת אוויר למערכת או חוסר ניקוז של האוויר.

עכשיו, מאחר ונסעת כבר והמנוע עבד קשה לי להאמין שזה אוויר שנשאר במערכת מים מהשיפוץ.

אמרת שאתה רואה בועות אויר כאשר המנוע חם, מה המצב כאשר המנוע עובד עם פקק רדיאטור פתוח כאשר

הוא קר?

חוץ מזה נראה לי קצת מוזר שפתחת את פקק של הרדיאטור כאשר המנוע היה חם ולא השפריץ לך נוזל קירור החוצה

אולי הפקק באמת לא מחזיק נראה לי ששווה לך להחליף פקק ולראות מה יהיה.

אם הפקק היה טוב לפי ניסיוני היה חייה להשפריץ נוזל קירור החוצה מאחר והוא אמור לשמור את המערכת בלחץ מעל לחץ

אטמוספרי באיזור 1.1- 1.4 BAR דבר שבעת פתיחת הפקק בטמפרטורה חמה / עבודה של המנוע היה גורם להשפרצת נוזל החוצה.

קובי.:-)

קובי - :wink:

פורסם

נתקלתי בהרבה מקרים של מעבר קומפרסיה למערכת קירור והנוזל לרוב לא משנה את צבעו ובהחלט יכול להיות שזו הבעיה במנוע.

יש להתחיל עם בדיקצ פקק הרדיאטור לתקינות, שמחזיק לחץ תקין ושסתום הואקום תקין..

פורסם

יכול להיות שאני טועה, למרות שקשה לי להאמין כי בכל מקרה אם יש כניסה של גזי פליטה

למערכת קירור תיהיה הקאת מים מהרדיאטור עקב עליית הלחץ במערכת המים מעבר ללחץ שהפקק יכל להחזיק

וגם ברוב המקרים המנוע היה מתחמם זה בכל אופן מניסיוני.

בכל מקרה נראה לי כרגע ללכת על כיוון פקק הרדיאטור ולוודא חיזוק של כל הצנרת במערכת המים.

קובי - :wink:

פורסם

מה שהכי מוזר זה שהמנוע לא מתחמם, ואין איבוד של נוזל קירור!

כשאני מפעיל מזגן(והמאוררים עובדים יותר), הלחץ בבמערת יורד משמעותית.

שהפקק של הרדיאטור פתוח לא לא רואים בועות, רואים את הסירקולציה עוברת, גם אם אני מעלה את הסל"ד.

שמתי לב קרה שהעלתי את הסל"ד אז כאילו שהנוזל רותח כזה רואים שהפקק של הרדיאטור פתוח

פורסם

ייתכן שנשאר אוויר כלוא במחליף החום הפנימי (רדיאטור פנימי) ועכשיו הוא משתחרר. ברכבים מסויימים יש להעביר את מצב הבורר למקסימום חום בזמן מילוי מחדש של מערכת הקירור בנוזל קירור.

במידה ופתחת צינור או רכיב הקשור למערכת החימום ברכב ייתכן ונכנס אוויר לרדיאטור הפנימי.

אני ממליץ לך לבצע ניקוז אוויר מעט שונה כפי שאני עושה בגולף.

1. העבר את מצב בורר החימום למצב MAX (במידה וברכב שלך זה חשוב)

2. תניע את הרכב ותן לו להגיע לטמפ' עבודה.

3. בעדינות תלחץ (כווץ) מספר פעמים את הצנרת של מערכת הקירור בכדי לזרז את ניקוז האוויר.

4. כבה את המנוע ותמתין לפחות שעה.

5. חזור על התהליך.

פורסם

מרק בדיוק כך כבר עשיתי.

יכול להיות שזה אוויר כלוא, משום ששמתי לב לתופעה של הבועות רק לאחר שריקנתי מעט מהנוזל קירור ומילאתי חדש.

השאלה כמה זמן יקח לו להתנקז.

אולי ניתן לעסק להירגע מספר ימים לראות אם האוויר יפסיק לבד?

• תוכן חדש...