Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5964 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא כדאי לנקות את פני שטח הראש עם בד שמיר או משהו דומה. קנה ספרי מסיר אטמים, זה ינקה את משטח הראש מבלי לפגוע בו.

לאחר מכן בדוק שהראש ישר עם סרגל משטחים. אם הראש ישר תעשה לבד שלייף לתושבות שסתומים עם קרבורונטום וסגור עניין.

פורסם

A.B לא שמתי לב לשאלות שלך.

הראש הזה הוא עם מרימים הידראולים 16 שסתומים.

את המרימים טבלתי בסולר ושמן בלמים, יצאו חדשים לגמרי, את הראש מנוע שטפתי היטב עם סולר ומים, את השטח של הראש ניקתי עם סקוץ' של כלים, ולאחר מכן לקחתי נייר מים 180 ובתנועות מעגליות קטנות עם הפעלת לחץ חלש עברתי על כל השטח, כרגע הוא נקי מאוד.

אגב, הגומיות שסתומים הישנים הפכו לפלסטיקים :-D יבשים כמו אבן.

אני מרוצה מאוד מהעבודה.

שאלה לגבי הצילינדרים-בוכנות:

בסוף הצילינדר יש שכבה של פיח במקום שבו הרינגים כבר לא מגיעים, ניתן עם נייר זכוכית עדין וWD40 לנקות?

את הבוכנות אני יטבול בנוזל בלמים וסולר למשך כמה שעות טובות.

איך הולך כיוון הרכבת הרינגים, נניח ואני עומד מול המנוע אז הפתח(חריץ) של הרינג הראשון יהיה בשעה 12 והשני יהיה ב6?

הרינגים של השמן הם 2 דקים בחריץ אחד ובניהם עובר ברזל שמתפקד כקפיץ, שם הרינג העליון של השמן יהיה בשעה 3 והתחתון יהיה ב9? כי הבנתי שיש כמה אופציות.

פורסם

איפה שהרינגים לא מגיעים זו הנקודה מתה עליונה,עדיף לא לגעת.

ובקשר לבוכנות בלבלתה אותי עם הכיוונים של השעות,עם הרינגים מגיע תרשים הרכבה.

פורסם

אתה מתכוון שלא לנקות את הלכלוך בנקודה המתה עליונה? זה יקשה על הוצאת הבוכנה..

על הרינגים החדשים כתוב רק את שהסימון TOP יהיה כלפי הראש הבוכנה.

הכנתי סרטוט של כיוון הרכבת הרינגים, האם כך זה צריך להיות? :

ring.jpg

פורסם

את הפיח באיזור העליון של הצילינדר אתה חייב לנקות, בד שמיר גם טוב לשם כך.

מיקום טבעת בוכנה תרכיב לפי הוראות יצרן ואני מקווה שאתה עובד בצמוד לספרות.

לרוב מיקום הטבעות לא יהיו בציר Y של המנוע (בניצב לפין בוכנה) אלא במרווחים של 120 או 90 מעלות בין טבעת לטבעת.

המיקום זה ענין פחות קריטי כוון שטבעות הבוכנה זזות בצלינדרים ומיקומן ישתנה לאחר זמן מה של עבודת מנוע.

פורסם

חבל שאתה לא נעזר בהנחיות והוראות הכלליות לניקוי/פירוק/הרכבה כפי שמופיעות עבור מנוע Z5.

אני מבין שאין לך ספרות המסבירה את תהליך השיפוץ של מנוע BP (גם לי אין).

untitled.JPG

איזה כייף לי :)

פורסם

מרק, ממש במקרה אתמול מצאתי את הספרות של מנוע BP! שמאוד קשה להשיג אותו.

הבעיה היא שהוא לא באנגלית כניראה זה ספרדית, אבל לפי התמונות ראיתי איך ממקמים את טבעות הבוכנה.

הספרות שייכת למנוע של מיאטה, אני לא בטוח שהראש מנוע זהה(כי יש גמה סוגים) אבל בטוח שהבלוק זהה.

פורסם

נראה לי שהמרימים הידראולים נידפקו!!!

הרכבתי את השסתומים, ואת הקאמשפטים, ולפתע אני מגלה שאני מסובב את הקאמשפט של הפליטה אז חלק מהשסתומים לא נסגרים עד הסוף יש רווח של איזה 1MM, פירקתי את הקאמשפטים, והוצאתי מרים הידראולי אחד, ואני מגלה שחלקו התחתון של המרים נעשה קפיצי כזה.

האם בתוך המרים הידראולי יש חלקי גומי, דאפרגמה או משהו כזה, כי שטפתי אותם עם סולר, ונוזל בלמים.

יש לי הרגשה שהמרימים הלכו!!

פורסם

אז ככה, הרכבתי חזרה הכל למקום, שפכתי מעט שמן על הקאמשפט והתחלתי לסובב את הקאמשפט כמה פעמים, ולאט לאט השסתומים החלו להיסגר טוב חזרה למקומם.

תוך כדי סיבוב הקאמשפט כמה פעמים זה הסתדר, הראש מנוע כמעט גמור נישאר לי כמה פינישים וזהו.

בקרוב תמונות.

• ספונסר פורום
פורסם

הקפיציות היא דחיסת האויר שנכנס אל המרים ההידראולי ו"ניפח" אותו ,

אין לך מה לדאוג ,תרכיב הכל חזרה ובהתנעה הראשונה האויר שכלוא בתוך

המרים יצא החוצה ויתמלא בשמן בדיוק בכמות הנדרשת .

לידע כללי המרים מתכוונן בכל פעם מחדש כאשר הוא במצב החופשי שלו

כלומר שאין לחץ עליו מצד גל הזיזים ,במצב הזה הוא משווה לחצים עם מערכת השמן

מתמלא מעט (לסגור חופש עם השסתום) או מתרוקן מעט (כדי לאפשר התפשטות של השסתום)

מרגע שגל הזיזים נוגע בו ישנו שסתום קטן בתוך המרים "שנועל "את השמן ומקבע את גובהו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון תודה רבה, עכשיו זה מסביר את המצב.

הראש מנוע כבר מוכן הכל הורכב בו.

אני עכשיו מתלבט מה לעשות עם ה"שטח" מגע של הראש, אם בכל זאת לעשות לו השחזה או להרכיב אותו כמו שהוא, כי שוב המעברי מים בראש נקיים מאוד, ללא איכולים ללא קורוזיה, השטח נקי מאוד, ובדיקה עם סרגל מול האור מראה שהראש ישר ואין בו עיווטים, האטם ראש הוא בנוי מ4 שכבות.

את השטח שייפתי עם נייר 180 ומים ולדעתי זה מספיק, אבל עדיין אני קצת מתלבט אם להרכיב או לקחת לבדיקה. :?

• תוכן חדש...