Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5963 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני עשיתי את אותה העבודה במנוע של ברלינגו שנכשל בטסט על עשן, לאחר התיקון חזר לטסט ועבר כמו גדול.

להבדיל מהמנוע שלך שעשה רק 200 אלף שם זה היה יותר מארבע מאות.

תקנה חלקים איכותיים ותצתייד בספרות רלוונטית.

• תגובות 134
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

במידה ותחליט לבצע שיפוץ בעצמך אני ממליץ לך לרכוש חלקים של חברת elring שהינם ייצרני ציוד מקורי עבור ייצרנים רבים.

אטם ראש מנוע,גומיות שסתומים,ברגי ראש מנוע ועוד...

http://www.elring.de/en/02en/02_dichtungen.php

איזה כייף לי :)

פורסם

רון תודה רבה לך, חיפשתי שיתנו לי חיזוק לבצע את העבודה.

לגבי האונינג כבר חשבתי לבצע כך:

לקחת משאבת דלק ישנה של קרבורטור, לשים מתחת לרכב ולצילינדר שאני עושה לו האונינג קערה עם שמן נקי, המשאבת דלק תזרים לי דרך צינורית שמן על הצילנדר שאני מבצע עליו את העבודה, השמן יעבור במחזוריות וככה תמיד יהיה מעבר רציף של שמן בסירקולציה עד שאסיים את ההאונינג.

לאחר שכל הצילינדרים יעברו האונינג, אני ינקה אותם היטב עם נפט ובד נקי, ולאחר מכן ישמן אותם עם תערובת של תוסף שמן BG ושמן מנוע וירכיב את הבוכנות חזרה.

איך טוב?

רון מה לגבי הראש מנוע, ניקח אותו ליישר או שעדיף לא ליגוע?

כמו שכבר אמרתי המנוע מצב טוב הוא לא דופק ואין רעשים.

את ההרצה לבצע עם שמן מנוע 5W30 חצי סנטטי או 10W40, או שצריך בכלל שמן מינראלי?

מרק תודה על ההמלצה, כמובן שאני ארכוש חלקים איכותיים בלבד ולא אחסוך בזה אפילו שקל.

יקיר.

פורסם

את ההרצה אפשר לבצע עם שמן מינראלי פשוט ואין צורך להשקיע בשמן סינטטי.

בקשר לביצוע פעולת האונינג, ליטוש עדיין, ויצירת מרקם פני שטח בהתאם להוראות הייצרן בכדי לקבל טיב שטח שהשמן 'יתפס' בו היא פעולה שהייתי משאיר לבעל מקצוע ולא בעזרת מקדחה ביתית.

איזה כייף לי :)

פורסם

אם רוצים לבצע הוהניג מקצועי זה אומר לפרק מנוע לגמרי מהרכב, להפשיט לחלוטין ולשלוח לבית מלאכה. זה כבר לא יהיה חצי אוברול.

אם רואים על פני שטח הצילינדר את ההונינג של היצרן בצורה יפה וברורה, לא הייתי עושה הונינג כלל, רק מה שכן, יתכן שיקח זמן רב יותר לטבעות הבוכנה להתאים את עצמן.

פורסם

במאזדה הקודמת שהייתה לי אותו דבר כמו שלך וככמו שיש לי כרגע אבל רק שנת 95

הרכב גם כשהגיע ל-200 אלף ק"מ ביום אחד פתאום התחיל לצאת עשן מהמנוע בבוקר בצורה מפחידה סגנון של המיסוך של הטנקים

והלכתי לעשות רינגים וכל הדברים שמסביב ושלושה מוסכים אמרו לי שבכיף הם יעשו לי אבל אין שום אחריות על זה כי הסיכויים שזה יצליח הם לא גבוהים

וכולם המליצו לי על החלפת מנוע מיבוא שזה לא רחוק במחיר ממאוברול וגם זה ללכת על בטוח, והסבירו לי שמנוע של הלאנטיס 1.8 הוא מנוע מסובך יחסית ממנועים אחרים ולא קל לתקן בו כל דבר

ורציתי לשאול כמה עשן בערך יוצא מהמנוע בבוקר ואם יש לו ריח של שמן שרוף או כמו של גז כזה

שבת שלום שיהיה

אין אדם יכול לטפס בסולם ההצלחה כשידיו בכיסים :wink:

• ספונסר פורום
פורסם

אכן עיניין הליטוש של הגלילים הוא נושא רגיש וליטוש לא מקצועי יכול

לעשות נזק .

אם אתה לא בטוח בעיניין הליטוש עם המכשיר אז תוכל לבצע חיספוס

קל של הגלילים עם ניר זכוכית עדין, מעלה מטה בתנועות של חצי עיגול .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

רון, תודה רבה על ההמלצה.

פעם פתחתי מנוע של איזה קטנוע בעיקר ללימוד, החלפתי לו רינגים, ואת הגליל ליטשתי עם נייר מים עדין, ולא הייתה כל בעיה המנוע עבד מצויין.

ברכב לא חשבתי בכלל אפילו שהדבר אפשרי, הייתי בטוח שמה שעשיתי הוא לא כ"כ טוב ולא מדוייק אבל אולי זה יהיה בסדר.

וליטשתי בדיוק כמו שאמרת, בחצי עיגול וכלפי מטה, חשבתי על זה לבד לא יודע איך.

והמנוע עבד מצויין.

רון, האם ליטוש עם נייר מים זה משהו מקובל או שנחשב לחאפרי?

האם תהיה התאמה טובה של הטבעות בהנחה שהצילינדר מצב טוב?

• ספונסר פורום
פורסם

כפי שאמרתי לך בתחילת השרשור שכדאי שבעל מקצוע מנוסה יוכל

לחוות דעה על מצבם של הגלילים ,זהו מינימום מאחר ובמוסך מבצעים מדידה

של הגליל באמצעות אינדיקטור כדי לעמוד על מצבו ולוודות שהוא לא צריך חריטה .

לעיניין ניר הזכוכית ,ניר מים הוא עדין מידיי כדאי יותר בד שמיר שהוא מעט יותר

גס מנייר מים ,המטרה הינה "לשבור "את הברק של הגליל כדי לאפשר התאמת

טבעות טובה יותר .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

מרק תודה על הסרטון, אבל במה זה יעזור לי? ראיתי את המכונות האלו במציאות כשהייתי הולך עם אבא שלי לחרט.

אין לי כוונה לפרק את הבלוק מהרכב.

פורסם

מרק כמובן זה היה בסגרת שרציתי להכיר מקרוב את המכונאות, כי אני אוהב את המקצוע, אבל מה זה קשור :-)

תמיד אהבתי מכונאות וכשהוא היה עובד על מכוניות אהבתי לשבת לידו ולהסתכל.

לאן אבא שלך לקח אותך, לחלל כדי להבין איך לווין תקשורת מונע בעזרת מי שתיה? :lol:

כעט בו נחזור לנושא.

פורסם

זה מעולה, הוא יוכל לעשות הונינג, עם מקדחה, להסתכל על הסרט, להתאים את מהירות המקדחה שלו, לזו שבסרט, וגם את קצב ההכנסה וההוצאה, ויצא לו שתי וערב בדיוק 60 מעלות.

• תוכן חדש...