Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

יבוא רכבי אספנות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5221 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
האם יש טעם לבוא כבר מהתחלה עם שמאי מטעמי למעמד קביעת גובה המכס ושחרור הרכב? (אופנוע במקרה שלי ,ויש לי שמאי מקצוען ולוחמני..) אני מתלבט אם הדבר לא יגרום דווקא להקשחה מצד המכס או שאם הם יראו שאנשים לא מוכנים להיאבק בהם אולי הם יהיו קצת

יותר הגיוניים בהערכות שלהם

התכוונתי כמובן לכך שהמכס יראה שאני כן מוכן ומזומן להיאבק בהם במקרה של הערכה לא הגיונית..

• תגובות 67
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שמאי לדעתי לא אמור להיות לוחמן אלא מקצועי.

יש לקבל חוות דעת אמיתית על סמך מצב הרכב חיצוני , מכאני , ערך שוק , דוגמאות מכירה מאתרים שונים , קושי בהשגת חלקי חילוף , מחירונים שונים וכו'.

פורסם

לפי מה שאני יודע אינך יכול לפגוש את השמאי במעמד השמאות . הוא מבצע את הליך השמאות והדוח מועבר אליך לאחר מכן תעשה מה שאתה רוצה.

אין כל דרך להיפגש או לדבר עם השמאי

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם
שמאי לדעתי לא אמור להיות לוחמן אלא מקצועי.

יש לקבל חוות דעת אמיתית על סמך מצב הרכב חיצוני , מכאני , ערך שוק , דוגמאות מכירה מאתרים שונים , קושי בהשגת חלקי חילוף , מחירונים שונים וכו'.

נכון מאד, אבל כמו בכל תחום שבו עורך דין אמור לייצג אינטרסים של לקוח מול עורך הדין של הצד שכנגד כך גם שמאים.

עדיף שמאי מקצוען, שגם לא נרתע להיאבק למען לקוחותיו ויש לו רקורד עשיר של הצלחות (כולל השגת תקדימים משפטיים) מול חברות ביטוח שמעסיקות שמאי בית שכפופים טוטאלית לאינטרסים שלהן (והעניין הזה ידוע ומפורסם..)

אם המכס התחיל להעסיק שמאי שכל תפקידו הוא להגדיל את הכנסות המדינה ממכס שרירותי ולא הוגן , צריך להעמיד מולו נמר ,לא חתלתול.

פורסם

פעם היתי צריך להעריך שווי רכב לצרכי ביטוח והשתמשתי בשירותיו הנאמנים של "יצחק לוי" יש לו משרד בעיר התחתית בחיפה(היה לו בכל אופן לפני כ 10 שנים)

כמובן שלא יצחק לוי בכבודו ובעצמו ירד למגרש חניה לראות את הרכב אבל כל המסמכים ונייר המכתבים היו עם הלוגו המוכר והידוע.

העלות היתה כמה מאות שקלים לחוות דעת של כעמוד בשני העתקים.

אני מניח שמי שיגיש מסמכים של "המחירון הרשמי" של ישראל אף אחד לא יתווכח איתו.

פורסם

השערוריה שהשמאי החדש בקביעתו אינו מגיש שומא מפורטת אלה סכום שרירותי.בכל מקום בעולם יש רפרנס שמפרט פרמטרים להערכת השמאי,פה השמאי החדש מנהיג קביעות שרירותיות אף ללא קשר למחירון קראוס שמקובל ברוב מדינות העולם.חובה על שמאי רכב לקבוע דירוג למצב הרכב לפי אמות מידה מקובלות ולפרסמם בהצהרת השומה-ופה אני מדבר על חובתו על פי חוק.

פורסם

זה דווקא טוב שהשמאי של המכס קובע קביעה כללית ולא ע"פ הדירוגים המקובלים להערכת מצבו של הרכב .. כך קל יותר לערער על קביעות לא הוגנות..

אני לקראת סיטואציה כזו בשבועות הקרובים , ואשמח לדווח על ההתנסות שאעבור.. נקווה שתעבור בלי צורך לצאת למאבקים..

פורסם
זה דווקא טוב שהשמאי של המכס קובע קביעה כללית ולא ע"פ הדירוגים המקובלים להערכת מצבו של הרכב .. כך קל יותר לערער על קביעות לא הוגנות..

אני לקראת סיטואציה כזו בשבועות הקרובים , ואשמח לדווח על ההתנסות שאעבור.. נקווה שתעבור בלי צורך לצאת למאבקים..

נשאלת השאלה מדוע צריך להגיע בכלל לערעור?כאשר סכום השומה הוגן כל הצדדים יוצאים נשכרים שלא נדבר על בזבוז זמן מיותר.לדעתי זו רק שאלה של זמן שכל העינין הזה יתפוצץ-"המנגנון" ישים לב שלכל שומה מתלווה ערעור ויבינו שיש פה עיוות-והשיווי משקל יחזור על כנו.

פורסם

מנסיוני בייבוא (לא של רכבים) אני יודע שעל מנת לערער על החלטת המכס יש לשלם את המכס תחת מחאה, לאחר מכן יש תקופה של (נדמה לי) שלושה חודשים שבמהלכם יש להגיש את הערר המנומק למכס. הם אמורים לחזור עם תשובה סופית (טרם שמעתי על תשובה חיובית...), ואז ניתן לגשת לערכאות משפטיות.

מנסיוני, רק אם יש לך טיעון ממשי, מוחשי, משכנע וסביר, עם גיבוי מבעל מקצוע (שמאי זה טוב במקרה זה), וכמובן עורך דין טוב, תוכל להגיע איתם לפשרה.

לצערי, אני לא מכיר מישהו שלא סגר עם המכס לבסוף בפשרה, אבל דע תמיד - אין לך מה להפסיד כי את המכס כבר שילמת, מקסימום תקבל משהו חזרה...

בכל אופן, מי שמיבא רכב לארץ צריך תמיד לקחת בחשבון שהמכס בארץ יהיה גבוה. ("זו ארצי, מולדתי...").

בהצלחה!!:wink:

1972 Mustang converyible 351c

1977 Corvette T-top 350

פורסם
מנסיוני בייבוא (לא של רכבים) אני יודע שעל מנת לערער על החלטת המכס יש לשלם את המכס תחת מחאה, לאחר מכן יש תקופה של (נדמה לי) שלושה חודשים שבמהלכם יש להגיש את הערר המנומק למכס. הם אמורים לחזור עם תשובה סופית (טרם שמעתי על תשובה חיובית...), ואז ניתן לגשת לערכאות משפטיות.

מנסיוני, רק אם יש לך טיעון ממשי, מוחשי, משכנע וסביר, עם גיבוי מבעל מקצוע (שמאי זה טוב במקרה זה), וכמובן עורך דין טוב, תוכל להגיע איתם לפשרה.

לצערי, אני לא מכיר מישהו שלא סגר עם המכס לבסוף בפשרה, אבל דע תמיד - אין לך מה להפסיד כי את המכס כבר שילמת, מקסימום תקבל משהו חזרה...

בכל אופן, מי שמיבא רכב לארץ צריך תמיד לקחת בחשבון שהמכס בארץ יהיה גבוה. ("זו ארצי, מולדתי...").

בהצלחה!!:wink:

כל עוד המכס היה גבוה זה עבר. עכשיו המכס הינו עושק וגזילה גם יחדיו וחמור מכך הכל בשרירותיות וללא בקרה. היום קיבלתי 2 פניות בפרטי של חברים שניכוו בשבועות האחרונים ומתכוונים ללכת עם הענין עד הסוף.לדבריהם הם ישתמשו לצורך כך במיטב בעלי המקצוע.

כל אחד מהם סיפר שגזלו ממנו סכום של כ 40000 ש"ח. לא יאומן......

פורסם

לאחר הסיפור שהיה עם 2 הליצנים הסוחרים שהביאו מכוניות אספנות לאנשים המכס טיפס על עץ גבוה מדי והחליט לקחת שמאי חיצוני ולשלם לו כסף עבור שמאות של רכבי אספנות בנמל.

אותו שמאי שלא אזכיר את שמו הוא חסר כישורים ויכולת להעריך מכוניות אספנות והוא מתבסס בהערכותיו על מחירים שמציעים באינטרנט על רכבים מסוגים שונים וברמות שונות מבחינת גימור.

כמובן שבגלל שהמכס משלם לאותו שמאי על הערכותיו , יש לו נטיה לשמח את המכס ולהעלות את שווי הרכב כדי לגרום להעלאת המיסים במאות אחוזים לפעמים.

כמובן שזה דבר שמנוגד לכל הגיון ולא יעמוד למבחן בבית משפט ולכן כל רכב אספנות שהולך להערכת שמאי חייב בעל הרכב להביא לפחות 2 שמאים מטעמו כדי לתת קונטרה לשמאי המכס, וזה חייב להתבצע עוד במחסני הבונדד.

בנוסף לשמאי אסור להעריך שווי רכב אלא במקרה הטוב לקבוע באיזה דרגה הוא עומד במחירון.

ובמידה ואין למכס יכולת להעריך שווי רכב הם חייבים לקבל את חשבונית הקניה ולהתבסס עליה.

כל מי שנכווה ממנו ויש עשרות כאלה ששילמו כופר של אלפי דולרים שיגישו תביעה למכס על הכופר ששולם ואם כולם יתאחדו הם יזכו בכספם בחזרה.

המכס כיום מנסה לרדת מהעץ שהוא טיפס עליו והעיף את השמאי בגלל שהוא הרגיש את הקרקע בוערת מצד בעלי הרכבים המרומים.

לא יתכן מצב כזה שיבואן יביא רכב אספנות בלי לדעת כמה הוא יהיה צריך לשלם עליו מס ויהיה ויהיה נתון לחסדי שמאי מושחת שיכול לקבוע איזה מחיר שירצה והמכס יגיד אמן.

כל הכבוד למדינת ישראל ולרשות המיסים.

פורסם
לאחר הסיפור שהיה עם 2 הליצנים הסוחרים שהביאו מכוניות אספנות לאנשים המכס טיפס על עץ גבוה מדי והחליט לקחת שמאי חיצוני ולשלם לו כסף עבור שמאות של רכבי אספנות בנמל.

אותו שמאי שלא אזכיר את שמו הוא חסר כישורים ויכולת להעריך מכוניות אספנות והוא מתבסס בהערכותיו על מחירים שמציעים באינטרנט על רכבים מסוגים שונים וברמות שונות מבחינת גימור.

כמובן שבגלל שהמכס משלם לאותו שמאי על הערכותיו , יש לו נטיה לשמח את המכס ולהעלות את שווי הרכב כדי לגרום להעלאת המיסים במאות אחוזים לפעמים.

כמובן שזה דבר שמנוגד לכל הגיון ולא יעמוד למבחן בבית משפט ולכן כל רכב אספנות שהולך להערכת שמאי חייב בעל הרכב להביא לפחות 2 שמאים מטעמו כדי לתת קונטרה לשמאי המכס, וזה חייב להתבצע עוד במחסני הבונדד.

בנוסף לשמאי אסור להעריך שווי רכב אלא במקרה הטוב לקבוע באיזה דרגה הוא עומד במחירון.

ובמידה ואין למכס יכולת להעריך שווי רכב הם חייבים לקבל את חשבונית הקניה ולהתבסס עליה.

כל מי שנכווה ממנו ויש עשרות כאלה ששילמו כופר של אלפי דולרים שיגישו תביעה למכס על הכופר ששולם ואם כולם יתאחדו הם יזכו בכספם בחזרה.

המכס כיום מנסה לרדת מהעץ שהוא טיפס עליו והעיף את השמאי בגלל שהוא הרגיש את הקרקע בוערת מצד בעלי הרכבים המרומים.

לא יתכן מצב כזה שיבואן יביא רכב אספנות בלי לדעת כמה הוא יהיה צריך לשלם עליו מס ויהיה ויהיה נתון לחסדי שמאי מושחת שיכול לקבוע איזה מחיר שירצה והמכס יגיד אמן.

כל הכבוד למדינת ישראל ולרשות המיסים.

אני חיב לציין שהניתוח שלך מדויק.פסקה אחת בדבריך הפתיעה אותי והינה לב ליבה של הרמאות-לא יתכן שאדם שמיבא טובין ועושה שיעורי ביית בצורה מקצועית והגונה לא ידע כמה שומה עליו יהיה לשלם עם הגעת הטובין לנמל ואינטרסים זרים ישפיעו על גובה התשלום.ולגבי פרסום שמו של השמאי החיצוני של המכס בפורום זה זה דבר מתבקש ,זו דרך לגיטימית ,לא לשכור את שירותי השמאות הפרטיים שהוא מציע ובכך למחות על הגזילה של הכסף של בעלי הרכבים שהוא פגע בהם.פרסם שמו לאלתר.

פורסם

כאמור חובה בזמן התשלום השנוי במחלוקת לציין בטופס התשלום-שולם תחת מחאה-

אין צורך להגיע עם שמאי,אלא להכין דוח שמאי לערעור וכל הוכחה שתעזור לאמת את מחיר הקניה

פורסם
ולגבי פרסום שמו של השמאי החיצוני של המכס בפורום זה זה דבר מתבקש ,זו דרך לגיטימית ,לא לשכור את שירותי השמאות הפרטיים שהוא מציע ובכך למחות על הגזילה של הכסף של בעלי הרכבים שהוא פגע בהם.פרסם שמו לאלתר

שם משפחתו הוא זלטין ואחרי הנזקים שהוא גרם לאנשים הוא כבר לא מועסק ע"י המכס

פורסם
שם משפחתו הוא זלטין ואחרי הנזקים שהוא גרם לאנשים הוא כבר לא מועסק ע"י המכס

אתה בטוח שנפתרנו מעונשו של אריה זלטין? חבר סיפר לי שהוא עדיין "חי ובועט" ותקע לאחרונה שומה מופקעת לקורבט שהגיע לארץ הקודש(אני מצטט את בעל הקורבט-"הרשע לקח לי 3 משכורות בחאווא") לפי מה שמסר לי גורם במכס -לאחרונה שום רכב לא יוצא משערי הנמל ללא ערעור של בעליו.אני שואל זה נורמלי?:roll:

• תוכן חדש...