Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5982 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

רדיו דיסק: alpine 9856

קומפוננט מורל טמפו 5.25 110 וואט RMS

סאב JL AUDIO 125W RMS 10

מגבר RMS 4*75 blaupunkt

הרכב: אודי A4 96

התקנתי הכל לבד חוץ מהקומפוננט, עכשיו הקומפוננט הגיע וכדי להתקין אני צריך חיווט מתאים.

איזה כבל לרמקול אני צריך לקומפוננט? כמה מ"מ? ראיתי 2 ולא הבנתי מה עדיף או מה המשמעות..

http://exp.shopy.co.il/products/132662

http://exp.shopy.co.il/products/132709

איפה להרכיב את הקרוסים? האם כדאי להשאיר בדלת? או אולי בבגאג'? או תא כפפות?

ולסיום, מה אתם חושבים על המערכת? :lol:

תודה מראש לעוזרים!

פורסם

ממה שרשמת עדיף את ה 18GA (יותר עבה). אם תוכל 16 עדיף. קרוסים עדיף להתקין בתוך הרכב. אם הדלת אטומה אז אפשר גם בדלת, רק תוודא שאין סיכוי שיגיעו אליהם מים (לדלת נכנסים מים) כי אם כן זה יהרוס אותם.

פורסם

רצוי 14 G ומטה - 2.5\2 מ"מ :-)

אתה יכול גם לבדוק כבלים של אומגה או אם התקציב מאפשר גם של חברות אחרות כגון STINGER , AUDISON וכ"ו .

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

תודה על התגובות,

אני מבין שבשביל המערכת שלי אני צריך חוטים 2 מ"מ..

יש המלצות מאיפה להזמין? (רק עם משלוח.. או מאיזור הקריות)

לגבי ההתקנה של הקרוסים, זה משנה אם הקרוסים יושבים בתא המטען? אני צריך כבל יותר עבה במצב כזה?

איך מבודדים את הדלת?

עדיין לא ברור לי :)

יום טוב,

שחר.

פורסם

מקפיץ בתקווה לעוד תגובות.

ראיתי את הכבל 2.5 בחנות הוא נראה מאוד מאוד עבה.. בטוח שיש צורך בכזה עובי בשביל הרכיבים שלי?

(גם ה1.5 נראה די עבה) ההתקנה תהיה קשה יותר ככל שהכבל עבה יותר, אני כמובן מעדיף פחות עבה.

השאלה היא אם האיכות עלולה לרדת..

כמו כן האם באמת משמעותי לקנות כבל RCA של מותג? או שמספיק לבדוק את עובי הכבל, אם הגומי נראה עם גימור טוב, מחברים מוזהבים ויצוקים?

"לגבי ההתקנה של הקרוסים, זה משנה אם הקרוסים יושבים בתא המטען? אני צריך כבל יותר עבה במצב כזה?"

עדיין מחכה לתשובה גם לגבי השאלה הזו.

אם תוכלו לתת חוות דעת כללית לגבי המערכת שהרכבתי, ביקורות כלליות על הרכיבים,

והאם שווה מחיר של בערך 1600 ש"ח על הכל (הכל יד שניה חוץ מהסט קומפוננט הקדמי).

פורסם

הי,

בתור מישהו שמתעסק בסאונד (מערכות סטריאו לבית) אומר לך מניסיון.

ראשית כבלים טובים בהחלט משפיעים על הסאונד במערכת, ההבדל מתבטא בעיקר בנקודות שאותן אתה מחפש לשפר,

כלומר כבל טוב לא יעשה לך את הרמקול טוב, אבל כבל מתאים בהחלט יעשה את העבודה ויפתור לך בעיות קטנות.

למה אני מתכוון:

קח למשל 2 קצוות מבחינת סאונד, כבל שמחדד ומבליט תדרים גבוהים (טוויטרים) וכבל שמעבה את התדרים הנמוכים ונותן סאונד "חם".

בדר"כ סאשן הכבלים במערכות סטריאו ביתיות מגיע לאחר הרצת המערכת ומטפל בTUNING האחרון שאתה מעוניין לבצע.

אם המערכת שלך קצת סתומה ואתהמוסיף TREBLE במערכת אתה צריך כבל עשוי כסף, מוליך מהיר יותר עם סאונד יותר חריף אפשר לומר מדוייק יותר - במקרה הזה הייתי הולך על כבלים לרמקול של מונסטר ישנו דגם שנקרא XLN מיועד בעיקר לרכב ומחירו באיזור ה40 ש"ח למטר.

אם אתה מעוניין לשפר את נושא הבאסים הייתי הולך על כבל נחושת טוב או של מונסטר או של סטינגר או כל חברה טובה (לא אומגה...)

אם אתה רוצה לשפר את הכל ולהשקיע יותר ישנה חברה של כבלים שנקראת VAN DEN HUL ולה כבלים מכסף המצופים בסיבי פחם, כבלים מצויינים עם תוצאות מדהימות - מחיר מתחיל מ50 ש"ח למטר ואתה לא רוצה לדעת עד לאן...

GOLF GTI 1.8T

פורסם

GTI2000, אתה באמת, אבל באמת לא רוצה להיכנס לעסק הזה. הנושא הזה נטחן מכל הכיוונים.

sharam, כל חיווט של 1.5 מ"מ ומעלה יעשה את העבודה בצורה הטובה ביותר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אתה יותר ממוזמן להדגמה "חיה" על הבדלי סאונד בין כבלים.

אני לא אומר פה דעה אלא עובדה, חובת ההוכחה עלי... בכיף!8)

GOLF GTI 1.8T

פורסם

צר לי, אותי לא תצליח לשכנע :wink:

החוקים הפיזיקליים מצליחים לגבור על הרגשות האמוציונליים בתחום הזה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ההבדל היחידי בין כבל נחושת טובה לכבל כסף הוא מוליכות יותר גבוה של כסף (במידה מאוד זניחה) וזמן התחמצנות יותר גדול

וזהו - וזה אני אומר לך בתור בעל הכבלים של VH . :-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם
GTI2000, אתה באמת, אבל באמת לא רוצה להיכנס לעסק הזה. הנושא הזה נטחן מכל הכיוונים.

איתמר.

ולמה דאווקא 1.5 ומעלה? למה 1 לא מספיק או 0.5? הרי ההבדל בהתנגדות הוא זניח מאוד.

ואם נמשיך באותו קו מחשבה למה חוטים מנחושת? למה לא אלומיניום?

זה מצחיק שמצד אחד אתם טוענים שאין לכבלים שום השפעה מצד שני ממליצים חברות (לא אקזוטיות כמו VH) וחתכים.

הרי הבדל בהתנגדות של 1.72·10-8 אוהם למטר לבין 2.83·10-8אוהם למטר הוא אפסי, אז למה בכלל לשים לב לשטח החתך.

ה 8- זה החזקה.

פורסם

ההבדל במחיר בין כבל בעובי 0.75 מ"מ ל 1.5 מ"מ עממי הוא זניח. למה להשתמש בכבל דק שבהפרש של שקלים בודדים ניתן לקבל כבל עבה יותר עם פחות התנגדות? ואם ממש בא לו אז שישקיע בכבל 2.5, הוא יקבל עוד פחות התנגדות. זאת הסיבה היחידה.

אם אתה ממש רוצה לרדת לפרטים קטנים - עדיף כבל רמקולים עם סיבים כמה שיותר דקים. אלקטרונים נותים לנוע על השכבה החיצונית של המוליך, מה שאומר שככל שהסיב שמרכיב את הכבל יהיה דק יותר ככה יגדל שטח הפנים הכללי, וזה עדיף.

איתמר.

פורסם
GTI2000

מבחינתי התשובה מספקת בהחלט, תודה רבה, עזרת לי מאוד.

אנא התייחסו גם לשאלתי האם ברגע שהמרחק בין הקרוסים למגבר\לרמקולים גודל עדיף להשתמש בחיווט עבה יותר? בכלליות, כדאי לשים קרוסים בבגאג'? עדיף בדלת ולבודד? (בצורה חאפרית משהו עם ניילון או משהו, העיקר שלא תגיע רטיבות\לחות לקורסים, אני מתקין הכל לבד).

האם באמת משמעותי לקנות כבל RCA של מותג? או שמספיק לבדוק את עובי הכבל, אם הגומי נראה עם גימור טוב, מחברים מוזהבים ויצוקים?

אם תוכלו לתת חוות דעת כללית לגבי המערכת שהרכבתי, ביקורות כלליות על הרכיבים,

והאם שווה מחיר של בערך 1600 ש"ח על הכל (הכל יד שניה חוץ מהסט קומפוננט הקדמי).

פורסם
ההבדל במחיר בין כבל בעובי 0.75 מ"מ ל 1.5 מ"מ עממי הוא זניח. למה להשתמש בכבל דק שבהפרש של שקלים בודדים ניתן לקבל כבל עבה יותר עם פחות התנגדות? ואם ממש בא לו אז שישקיע בכבל 2.5, הוא יקבל עוד פחות התנגדות. זאת הסיבה היחידה.

אם אתה ממש רוצה לרדת לפרטים קטנים - עדיף כבל רמקולים עם סיבים כמה שיותר דקים. אלקטרונים נותים לנוע על השכבה החיצונית של המוליך, מה שאומר שככל שהסיב שמרכיב את הכבל יהיה דק יותר ככה יגדל שטח הפנים הכללי, וזה עדיף.

איתמר.

עוד הפעם, אתה טוען שאין שום השפעה לכבלים על סאונד, אז למה בכלל לשים לב לחומרים ולשטח החתך?

הרי אתה טוען (ויכול להיות שאתה צודק) שאין מה לשלם יותר על דבר שאין לו שום השפעה, תהיה לפחות עקבי בדבר.

למה לשלם יותר (אפילו אם מדובר בשקלים בודדים) על הבדל של 10 ננו אוהם למטר?

• תוכן חדש...