Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6008 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה העדפתי לכתוב כאן בגלל שיש כאן פחות ילדים ולא מעט סטודנטים.

אני מעונין לרכוש נייד שימש אותי אך ורק ללימודים , (המחשב בבית הוא טוב ועליו נמצאים המשחקים).

מכיוון שאני צריך אחד בסיסי ולא צריך דיסק קשיח גדול ומעבד פסיכי כמה לדעתכם עלי להוציא? להסתפק במחשבים הקטנים האלה? או ללכת לכיוון של מסך יותר גדול ולעלות קצת בתקציב? או שמא לקנות משומש?

הכיוון הוא לחסוך איפה שניתן אבל שהמחשב יתן תמורה לכסף.

פורסם

שאלה טובה, והתשובה אליה תלויה בצרכים שלך.

אם אתה מחפש מחשב שהוא נטו לעבודה משרדית (קריאת מסמכים, הקלדה בוורוד וכו') וקצת לגלישה באינטרנט, המחשבים עם מעבדי האטום למינהם (אלו שאתה קורא להם חלשים) יספיקו. מצד שני, רוב המחשבים האלו מגיעים בגודל פיזי קטן שמאפשר להם מצד אחד זמן סוללה ארוך ומשקל נמוך אבל עולה בנוחות העבודה לאורך זמן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אז ככה אני סטודנט והשימוש ישמש נטו בזמן הלימודים בכדי לקרוא מהמחברות מבחנים תוך כדי שהמרצים מדברים (ככה אני מבין יותר טוב) ותוך כדי לגלוש באינטרנט. בבית אני לא אשתמש במחשב הזה. האם הניידים עם ה10" יעזרו או שזה קטן מדי לעיניים?

פורסם

אתה הולך להקליד הרצאות על המחשב?

אם אתה מתכוון לשבת שעות על גבי שעות מול המחשב תצטרך לקחת איתך גם את המטען, וזה כבר הופך לדי מעיק כשמדובר במחשב גדול.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

להסתובב עם משקל לא מפריע לי כי אני רוב היום באותו כיתה. אני כמעט ולא מתכוון להקליד אלא לתקן שורות אולי קורס או שתיים להקליד.

פורסם

יש כבר נטבוקים 12" (כמו הS12 של לנובו לדוגמא) ובהם אין בעיה להקליד או לקרא בנוחות.

וכמו שנאמר - זה תלוי בשימושים - למסמכים + אינטרנט הם יספיקו.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

לא להסתפק במחשב קטן, לא נח להקליד עליו לטעמי וזה הורס את העיניים בקריאה ממושכת. המחשבים היום גם ככה לא כבדים.

מחשב משומש, לא כדאי בגלל פערי מחיר נמוכים וכמובן סוללות שברובן כבר לא אפקטיביות.

לא נקטת בתקציב, מבקשים המלצה עפ"י תקציב. לכן הערכתי את התקציב הבינוני לרכישת מחשב נייד.

אני יכול להמליץ לך על מחשב מעולה במחיר מעולה

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=732773

2,850 ש"ח.

מעבד מהדור היותר חדש של סדרת T (DUAL CORE(

מעבד T6500 , 2.1GHZ , מעבר למהירות, המעבד יותר חזק ובעל יותר זכרון מטמון משאר המעבדים בתחום הכסף הזה.

כרטיס מסך איכותי עם צ'יפ טוב כולל יציאת HDMI (טוב לעתיד). וכמובן 3GB ראם, גם כאן אתה מוכן לווינדואוס בסדרת 64 ביט.

לא הייתי ממליץ ללכת על פחות מזה מכיוון שאם אתה רוצה להריץ מערכות הפעלה מודרניות בקלילות, קבצים כבדים,סרטי בלו-ריי בעתיד וכו'. כדאי שיהיה מעבד נורמלי ולכן לא להתפשר על פחות.

המחשב הזה נותן תמורה טובה למחיר (כמובן לאחר סקירה שערכתי). בנוסף אני יכול להגיד שאחי רכש את המחשב הזה בהמלצתי והוא מרוצה ממנו.

בכל אופן אם סדרת מסכי 15.4 גדולה עליך, חפש בסדרת 13,1 או 14 אינטץ'

בהצלחה.

עריכה:

פיספסתי את התגובה השנייה שלך ולכן כתבתי דברים שונים ממה שביקשת.

הצעה נוספת:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=732312

(מעבד חלש יותר וכרטיס מסך חלש יותר ופחות זכרון מהמחשב שהצעתי למעלה ועולה יקר ממנו בגלל הגודל)

ככל שהמחשבים קטנים המחירים ביוקר.. לכן תחפש בטווח מסכי 13.3 אינטץ' המחירים שלהם יותר סבירים מאשר סדרת 12 אינטץ' שלהם מעבדים חלשים מדיי לטעמי אבל גם יספיקו לשימוש שלך. צר לי על משיכתי למעבדים חזקים :)

dreams dreams dreams do not come true

פורסם

מבחינת התקציב הוא נראה לי גבוה מדי משום שאני לא אריץ עליו משחקים או סרטי בלו ריי מקסימום איזה סרט דיוידי ריפ.

אני אשתמש במחשב רק בלימודים ברגע שאני אגיע הביתה אני לא אגע בו כי אהיה על המחשב הנייח לכן נראה לי שזה סכום גבוה מידי למחשב שלא יהיה בו שימוש רב.

פורסם

תציין תקציב רף שממנו לא תחרוג..!! אי אפשר לעזור לך בלי תקציב תואם.

ובכל זאת אני עדיין הייתי הולך על המחשב הראשון שהצעתי לעיל. בטוח תהנה ממנו, אז המסך קצת יותר גדול וזה מתבטא בעיקר ברוחב ולא בגובה שלו!! סדרת WIDE !! לכן זה לא קריטי וחבל לקחת מחשב חלש יותר משמעותית ולשלם עליו מחיר כפול.

אני ממליץ לך לראות מה יש אצל סטודנטים אחרים ולבדוק את חשיבות הגודל של המחשב, אולי מסך 15 אינטץ' רחב לא יפריע לך כלל - בהתאם לסביבת הלימוד שלך (הכוללת את גודל המשטח שעליו מונח המחשב וכמובן זווית הצפייה למרצה).

dreams dreams dreams do not come true

פורסם

נראה לי נכון לבדוק אצל אחרים גודל מסך והקרבה לעיניים ועניין ההקלדה אם זה נוח..

אני אחזור עם תקציב אחרי שאראה קצת מחשבים.

תודה על העזרה!

• תוכן חדש...