Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6028 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב עבר בינתיים 270 אלף ק"מ בידיוק, ב272 אמור להיות טיפול עשרת אלפים ואני מתכנן להקדים את זה ל271 (שזה בערך עוד שבועיים), מה דרוש להחליף בטיפול והאם לתת למוסך לקנות את החלקים או שאני יקנה חלקים בעצמי?

אם האופציה הזולה יותר היא לבוא למוסך עם חלקים אשמח לחנות באיזור חיפה שמוכרת חלקים בזול ואשמח לקבל רשימת קניות מסודרת.

פורסם

מה היא היסטוריית הטיפולים? מה הוחלף ומה לא הוחלף? צריך לדעת את הפרטים האלה כדי לייעץ לך בקשר לחלקים הנוספים מלבד אלה הקבועים שמוחלפים כל טיפול.

פורסם

עבר הרבה הרכב שלך!:-D

לדעתי עשה סקר שוק במוסכים באיזור ותראה איפה הכי זול לעשות טיפול מלא כולל החלקים.

זה לא איזה משהו יקר מאוד שצריך לחשוב עליו בכובד ראש, אולי את סוג השמן אם תרצה לבחור אז אפשר להמליץ לך על משהו טוב.

בהצלחה.

צח.

פורסם

סוג השמן הוא 20w50 שהבעלים קודמים השתמש בו במשך 15 שנה בערך של "סופר מוטור" לא נראה לי שכדי להחליף נכון?

בטיפול 10 האחרון הוחלפו פלגים, פילטר שמן ואויר שמן מנוע וזהו, ב223 אלף הוחלף כל מה שהוחלף בטיפול האחרון וגם מחזיר שמן מנוע ושמן גיר gl5.

פורסם

החלפת שמן ברקס, בדיקת רצועת אביזרים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אם אני זוכר נכון אצלך יש שרשרת טיימינג אז לא צריך להחליף אותה כל עוד היא לא מרעישה.

רצועת אביזרים אחראית על סיבוב האלטרנטור והמדחס, צריך להחליף אותה כל 3-5 שנים (תלוי ברכב).

אנשים נוטים לשכוח להחליף שמן/נוזל ברקס, למרות שהמערכת סגורה הנוזל סופח עם השנים לחות ומאבד מיעילותו. בד"כ במערכת יש כליטר אחד של נוזל. בניגוד לשמן מנוע שמרוקנים ואז מחליפים, שמן ברקס מרוקנים טיפה מהמערכת (דרך צינורות הברקס) וממלאים נוזל חדש, כך חוזרים על הפעולה כמה פעמים בכדי לדאוג שרוב הנוזל הישן יצא. הפעולה הזו חשובה בכדי לא לגרום למשאבת הברקס המרכזית לעבוד "על ריק" (על אוויר) וכך לגרום לקריסתה.

הייתי בודק גם את צינורות הברקס, זכור לי פה בפורום סיפור (מעט הזוי) שמשהו פרסם לא מזמן שהתפוצצו לו הצינורות ברקס תוך כדי נסיעה. גם פה מדובר ברכיב יחסית זול ופשוט להחלפה שכדאי להחליף כל כמה שנים כי הרי בבטיחות לא משחקים.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אלעד, אתה לא זוכר נכון, יש באוטו רצועת טיימינג.

החלפה, לפי היצרן כל 100 אלף ק"מ, בארץ נוהגים להחליף כל 60 אלף או 3 שנים.

אם המנוע לא מפייח ולא זורק שמן, אין כל סיבה להחליף פלאגים כל 10 אלף ק"מ. מפרקים, בודקים, ואם הפלג נראה טוב ונקי , אפשר לנסוע איתו עוד 10 אלך ק"מ.

תקנה פילטר שמן מקורי, עולה 45 ש"ח.

אצלי בסוופט, עם פילטרים תחליפיים נורית לחץ שמן כבתה כ 3 שניות אחרי התנעה.

עם הפילטר המקורי כבתה מיידית.

פורסם

אז שמן מנוע עולה 50 שקל (במבצע)+45 שקל השמן ברקס+ פלגים בסימן שאלה (מה המחיר שלהם?)+רצועת אביזרים וזהו?

האם אני יכול לבצע את הטיפול בעצמי עם כלים "עממיים" ולא כלים ברמה גבוהה של מוסך? בתנאי בית?

פורסם

תחפש שירשורים, שפתח בחור בשם omeromer. יש לו סוויפט 92, וחברי הפורום ואני בינהם הסבירו לו שלב שלב, עד רמת הפרט האחרון, איך עושים טיפול 10000 בסוויפט. הוא הסתדר עם ההסבר שקיבל, והצליח לא רע.

• תוכן חדש...