Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6116 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו שציינתי הרכב הוא בשבילי(נהג חדש).

מחפש אוטו עד ה15K(עם אפשרות לחריגה קטנה), בעל עלויות החזקה לא גבוהות וחסכוני,ושיסחוב כמובן את העליות של ירושלים.ההעדפה היא לידני-ע"מ לחסוך בדלק.

דגמים שמאוד אהבתי הם סיאט איביזה/קורדובה, אבל אני לא יודע עד כמה הן חסכניות.

ושאלה נוספת, רכב מלימוד נהיגה שווה או לא? יש הרבה דעות קדומות שהרכב יוצא "גמור" מיד כזאת.במקרה שלי זאת סיאט קורדובה סטלה(יד3) 2001,שעברה 180,000(הבעלים טוען שהיתה 9 חודשים בלימוד,ולאחר מכן בעלות פרטית).

תודה מראש לעוזרים

פורסם

זה תלוי במורה. בכללי רכבי לימוד נחשבים לשמורים, לפחות מבחינת טיפולים וכדו', שכן זהו סביבת העבודה שלו ומי רוצה לסבול בעבודה? אם יש בעיות מיוחדות- זה לרוב בקלאץ'. אנחנו קנינו פעמיים ממורה לנהיגה ובשתי המקרים הרכב היה שמור עם ספר טיפולים ולא היו להם בעיות. (באחד הקלאץ' הוחלף ע"ח המוכר).

אם הרכב שראית הוא עם מנוע sdi (דיזל), ושמור עם ספר טיפולים (להוריד את הסכנה בזיוף הקילומטראז'), קח לבדיקה, ואז לך למוסך שיבדוק לך אותו. עם עבר- תחטוף. ממש נדיר למצוא כאלה עם קילומטראז' כזה נמוך (אני מדבר על גירסת הדיזל!).

מבחינת הדלק גירסת הדיזל צורכת ליטר ל18-21 ק"מ, תלוי בסגנון הנהיגה.

אם זה בנזין- אז אני לא מבין בזה כ"כ.

הבנזין צורך אחד ל13 בערך.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

בגלל שלא יכולתי לערוך- קח בחשבון שצריך להשאיר בצד כמה אלפיות לצורך יישור קו וכדו'. לפחות, לדעתי, 4-5 אלף ש"ח (על כל צרה שלא תהיה).

פורסם

הקורדובה היא בנזין..איך זה משפיע על מידת ההשתלמות של העסקה במקרה זה?

אגב,עד כמה הבדקיה בדינמומטר משקפת את המצב של האוטו? כי החשש של אבי במקרה זה הוא שרכיבים כמו המנוע והגיר גמורים.

ואילו דגמים נוספים יכולים להתאים לי?

פורסם

שאלה שתמיד עיניינה אותי ,האם המנועי דיזל חסרי הטורבו והחלשים(הSDI לדוגמא) בהתאמצות במקום הררי כמו ירושלים לא יתקשו ויצרכו יותר דלק ממנועי בנזין בעלי הספק גבוהה יותר?

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

אם קורדובה אז יש דגמי sx 2 דלתות אם הרבה פוזה, שקול גם מיצובישי קולט רכב יפני אמין וחזק (113 כ"ס מנוע 1.6 ומשקל נמוך) ממש חזק בקו ישר.

או פיאט בראבו.

פורסם
הקורדובה היא בנזין..איך זה משפיע על מידת ההשתלמות של העסקה במקרה זה?

אגב,עד כמה הבדקיה בדינמומטר משקפת את המצב של האוטו? כי החשש של אבי במקרה זה הוא שרכיבים כמו המנוע והגיר גמורים.

ואילו דגמים נוספים יכולים להתאים לי?

הגיר של פולקסווגן נחשב לעמיד למדי. והמנוע גם, אם לא עבר התעללות (במיוחד בהתחממות). אני לא אגיד בוודאות, כי אין לנו הרבה נסיון עם הבנזין, אבל ראיתי כבר מקבילות לקורדובה עם 350,000 ק"מ עם מנוע וגיר מקוריים וללא שיפוצים ותקלות מיוחדות (פולו קלאסיק).

הכי טוב שתחכה לבעלי קורדובות בנזין שמסתובבים כאן..

שאלה שתמיד עיניינה אותי ,האם המנועי דיזל חסרי הטורבו והחלשים(הSDI לדוגמא) בהתאמצות במקום הררי כמו ירושלים לא יתקשו ויצרכו יותר דלק ממנועי בנזין בעלי הספק גבוהה יותר?

לגבי מנועי הSDI, הם אולי פועלים בסל"ד גבוה יותר (3000-3500), אך לא נראה שהם מתאמצים מדי, בזכות המומנט. הרבה פעמים כשאחי נוסע בכביש הררי עם עליות חדות יחסית (הוא גר באיזור הררי) הוא "נתקע" מאחורי אוטומטיות חדשות עם כוח כפול.. לגבי צריכת הדלק היא לא עולה משמעותית, אך בטוח עדיין יותר נמוכה בהשוואה למנועי הבנזין (במקום 1 ל19, נניח, הצריכה תהיה 1 ל17).

פורסם

קורדובה SX חלום, בכל הארץ יש רק 8 כאלה למכירה,ואף אחת מהן לא קרובה אלי.

הסתכלתי על פיאט בראבה,והוא נירא נחמד.אבל 2 דברים מדאיגים יש לגביו: 1)חצי מהבראבות בלוח יד2 עברו החלפת מנוע או ראש מנוע,אחרי מעט קילומטר יחסית.2) הרבה ביקורות רעות על אי אמינות ועלות החזקה גבוהה.

פז'ו-הרבה דעות לגבי הצרפתיות.יש אומרים עלויות אחזקה גבוהות,ויש אומרים נמוכות.איזה דגמים שלהם מומלצים לי ומאיזה שנה יכנס לי בתקציב?

ולגבי הקורדובה- מה לעשות? המחיר מתאים,וגם ניראית שמורה.אך יש את החשש מהיד הקודמת שלה.בדיקה במכון מורשה יכולה להסיר חשש זה?

• תוכן חדש...