Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הי,

לאחרונה קניתי רכב יד שנייה. הכנסתי אותו למוסך מורשה פיאט לטיפול (וגם בבדיקת קנייה אמרו להחליף תושבת גיר) ונראה לי שיצא קצת יקר. מה אתם אומרים? לחזור לשם או לא?

לפני מע"מ:

עבודות

טיפול 120, 1.45 שעות, 290

רצועות תזמון, 2.3 שעות, 460

מותח נייד, 0.1 שעות, 20

תושבת גיר, 0.5 שעות, 100

ניקוי מע' הזרקה, 0 שעות, 280

חלקים

שמן 2.8 ליטר 118

מסנן שמן מקורי 50

קרב מסנן אוויר מקורי 51

מסנן מזגן 43

4 מצתי מנוע מקוריים 212

נוזל קירור פרפלו 90

רצועת טיימינג מקורית 115

מותח חגורת תיזמון מקורי 275

תושבת גיר מקורית 400

תרמוסטט מקורי 130

צינור נשם מקורי 170

סה"כ עבודות וחלקים כולל מע"מ 3200

מה דעתכם?

תודה.

פורסם

חלקים מקוריים בד"כ יקרים יותר, ואני לא חושב שיש הבדל בין המוסכים המורשים (אך יש מקרים שניתן להתפשר על חלקים חליפיים איכותיים ולא מקוריים, או לקנות מקוריים - ולטפל במוסך אמין אף שאינו מורשה, וגם לחסוך בשעתון ע')

מה שכן קח בחשבון שהשעתון עבודה קצת יקר (200 ש"ח לשעה לפני מע"מ).

המשפט הבא הוא אמת,

המשפט הקודם הוא שקר !

פורסם

במיוחד היה נראה לי מוזר שבניקוי מערכת הזרקה היה רשום 0 שעות עבודה שעולות 280 שקלים..

מהו מחיר שעתון סביר לפני מע"מ?

פורסם

בקשר לניקוי מערכת הזרקה יש מוסכים שקובעים מחיר עבודה לפעולה מסויימת ולא באמת מודדים כמה זמן לקחה העבודה זה יחסית בסדר שווה ערך לשעה וחצי עבודה...ולגבי מחיר שעתון במוסכים מורשים הוא נע בין 200-270 שח לשעה (הכי יקר שראיתי) ובמוסך לא מורשה שלא בהכרח פחות טוב אגב תוכל למצוא גם ב 150 שח לשעה...אולי 160..סה"כ עלות הטיפול לטיפול כזה במוסך מורשה היא סבירה יכולת במוסך לא מורשה לעשות את אותו טיפול ב 300-500 ש"ח פחות בהתפשרות על חלקים חליפיים טובים במידת האפשר ושעתון יותר זול..

פורסם

אנה יש בחשבון כמה דברים מוזרים לדוגמה-

מדוע החליפו את צינור הנשם תושבת המנוע,והטרמוסטט זה בטוח לא חלק סידרתי מהטיפול- האם הודיעו לך ואת אישרת לפני ההחלפה?

ניקוי סעפת היניקה נראה לי מאוד תמוהה האם את יכולה לפרט יותר, כלומר האם התלוננת על בעיות כלשהן לפני הטיפול?

פורסם

תודה על התגובות, זה באמת עוזר.

אני התלוננתי על כך שהרכב רועד כשהמנוע קר בעמידה ובבדיקת קנייה אמרו לי שהתושבת גיר פגומה אז אמרתי גם את זה למוסך.

כן הודיעו לי על הצינור נשם, אמרו שהוא כבר יבש וקשה. לגבי התרמוסטט אמרו שכדאי מדי פעם להחליף ולא לקחת סיכון ושהעלות לא מאוד גבוהה.

• תוכן חדש...