Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

יש לי מיצובישי לנסר '92 , אתמול כשנסעתי פתאום היה ריח של אש ומלא מלא עשן פתחתי מכסה מנוע ראיתי שנשרף שני כבלים, הלכתי למוסך החלפתי כבלים ונסעתי עם האוטו הביתה..

אחראי כמה דקות החלטתי לשטוף מנוע, פשוט פתחתי מכסה מנוע והתחלתי לשטוף עם צינור מים..

כאן הבעייה מאתמול אני מנסה להניע והרכב לא מניע..

ניקיתי את המפלג ואת הפלאגים עם לחץ אוויר האוטו היה כל היום בשמש, החלפתי חוטי הצטה וכלום לא עזר.. מה יכול להיות???

( ואם אפשר מה הסדר של החוטים???)

תודה לכם

פורסם

לא הבנתי למה שטפת את המנוע עם צינור מים...

אתה לא יודע שיש שם כל מיני מערכות שמים זה לא ידידם הטוב?

דרך אגב, יש תרעש של המתנע?

פורסם
שלום,

יש לי מיצובישי לנסר '92 , אתמול כשנסעתי פתאום היה ריח של אש ומלא מלא עשן פתחתי מכסה מנוע ראיתי שנשרף שני כבלים, הלכתי למוסך החלפתי כבלים ונסעתי עם האוטו הביתה..

אחראי כמה דקות החלטתי לשטוף מנוע, פשוט פתחתי מכסה מנוע והתחלתי לשטוף עם צינור מים..

כאן הבעייה מאתמול אני מנסה להניע והרכב לא מניע..

ניקיתי את המפלג ואת הפלאגים עם לחץ אוויר האוטו היה כל היום בשמש, החלפתי חוטי הצטה וכלום לא עזר.. מה יכול להיות???

( ואם אפשר מה הסדר של החוטים???)

תודה לכם

רון שלום רב, וברוך בואך לפורום, ותופעת הישראלי המצוי, המחפש את צ.ה.ל:צרות הלכתי לחפש !

ראשית הסבר והבהר, איזה כבלים החלפת, האם כוונת לחוטי הצתה?

מה היה גורם לשריפה, נזילת דלק, חוט הצתה שזרק ניצוץ, או נזילת דלק שניצוץ הצית את הדלק, אל תחסןך בפרטים?!

האם שטפת את המנוע, בגלל הפיח שנגרם מהשריפה?

מדוע לא הסתפקת בכסוי המנוע בנלון ושטיפת הפיח על מכסה המנוע ועל הפח בלבד?

האם על מנת ליבש את חוטי ההצתה הוצאת אותם בשלמותם מהפלגים וממכסה המפלג, את כולם ביחד, או כל חוט בנפרד?

האם פתחת את מכס=סה המפלג ויסשת גם אותו מבפנים, כדי לשלול חדירת מים או לחות למכסה?

סדר ההצתה במדומני הוא 1-3-4-2, אך אם אינך יודע מהו חוט מספר 1 ואינך יודע את סדר סיבוב המנוע תתקשה , בסידור חוטי ההצתה ,ומומלץ שתפנה לבעל מקצוע.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
שים את האוטו בשמש.

נתק מצבר ל-5 דק' ואז תחבר בחזרה ותנסה להתניע.

למה יש צורך לנתק מצבר ל5 דקות , ברכב שאין אזעקה, או קודן כלשהו.

בברכה

צביקה

פורסם

נשרף 2 כבלים שהולכים מהגיר לרדיאטור.

אין לי מושג ממה נגרמה השריפה.

שטפתי את הרכב ביגלל שכל השמן של הגיר נזרק על אזורי המנוע ופיח שחור.

לא מבין בזה פשוט לקחתי צינור והתחלתי להשפריץ מים על כל חלקי הרכב..

את כולם ביחד הוצאתי והחזרתי , עשיתי את הפעולה הזאת כמה פעמים.

כן פתחתי ויבשתי את המכסה.

פורסם

משהו שלא מבינים לא נוגעים.

הרבה חשמל יש במנוע , אחת האופציות (ורוב הסיכויים) כניסת מים לאלטרנטור.

תתאר לחברים בפורום מה קורה כשאתה מסובב את הסוויץ יש רעשים משהו?

HYUNDAI SONATA V6 2.5 00 -

HONDA CIVIC 1.8 ES 08-

HYUNDAI TUCSON 016 -

:) MAZDA 6 09

פורסם

או, הנה הגענו למה שמפליא אותי בכל הסיפור.

ציינת בעצמך שאתה "לא מבין בזה". עכשיו, אני גם לא מבין בזה, בכל העניין הזה שנמצא מתחת למכסה המנוע. זתומרת, אני יכול להגיד לך מה זה החלק הזה ומה זה החלק ההוא, אבל אין לי באמת מושג איך צריך לטפל בהם. מה שאני כן יודע הוא שמדובר במערכות מכניות וחשמליות די רגישות, שצריכות תחזוקה הולמת (שאני כאמור לא יודע לספק). מה אני מנסה להגיד? שאם הייתי רואה שהכל שם מטונף ומגעיל, טיפה לפני המחשבה "הממ, אולי אני פשוט אשטוף הכל עם צינור?" כנראה שתעלה במוחי המחשבה "אולי לא כדאי שאני אשטוף מערכות כאלו, מכניות וחשמליות, בזרם מים חזק". אצלך, משום מה, ההיקש הלוגי הזה כנראה הלך לאיבוד...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
נשרף 2 כבלים שהולכים מהגיר לרדיאטור.

אין לי מושג ממה נגרמה השריפה.

שטפתי את הרכב ביגלל שכל השמן של הגיר נזרק על אזורי המנוע ופיח שחור.

לא מבין בזה פשוט לקחתי צינור והתחלתי להשפריץ מים על כל חלקי הרכב..

את כולם ביחד הוצאתי והחזרתי , עשיתי את הפעולה הזאת כמה פעמים.

כן פתחתי ויבשתי את המכסה.

לא ברור לי כלל איזה כבלים שהולכים מהגיר לרדיאטור, יכולים לגרום לשריפה, ואני בעל רכב זהה לשלך.

האם הוצאת את הכבלים של הפלגים בבת אחת , או כל אחד בנפרד על מנת ליבש?

האם נשמעים קולות של פיצוצים/ בק פיירים, בעת ניסיונות ההתנעה(אם כן,חוטי ההצתה הורכבו שלא לפי סדר ההצתה הנכון)?

במידה וחוטי ההצתה הוצאו אחד אחד, ולכן הסדר לא ישתבש, יש לבדוק ניצוץ מחוטי ההצתה למצתים(אין סליל הצתה ברכב זה, אלא מודול פנימי , מתחת למפלג.

מומלץ לברר במוסך מה הסיבה לשריפת הרכב, ובאיזה כבלים מהרדיאטור לגיר, שגרמו לשריפה ומדוע?

קרא את תגובתו של רוני שמצטנע, משום שהידע שלו ברכב, עולה בהרבה על הממוצע של בעל רכב רגיל מהשורה, והפנם אותה.

בברכה

צביקה

פורסם
האוטו עכשיו מניע! אבל הוא עושה רעש מוזר מהמנוע, לא עומד על טורים, וכשאני מכניס D או R האוטו לא נוסע..

אתה משרת בצבא, ביחידת הצנזור הצבאי?

מדוע אתה מצנזר וחוסך בפרטים רלבנטים:

יתכן וחוטי ההצתה יתיבשו, הרכב מתניע, אך חוטי ההצתה הפוכים, או מספיק שחוט הצתה אחד של יובש כראוי, ומים שהצטברו באזור הפלג, מונעים מפלג אחד או שנים לקבל ניצוץ, והמנוע עובד על 3 או שני צילנדרים בלבד, מה גורם לרעידות קרטועים וחוסר סחיבה, אך לא אמור למנוע אפשרות מנסיעה מקרטעת אומנם תוך כבוי המנוע בעת עזיבת הרכב משוושת התאוצה, אך נסיעה.

נסה לתת לרכב לעבוד מספר דרות בילוך חנייה (פרקינג)\ ונסה לאתר איזה חוט הצתה לא מוציא ניצוץ.

האם יש ברשותך קומפרסור, כי כתבת שיבשת את חוטי ההצתה בעזרת לחץ אוויר, המשך ליבש את חוטי ההצתה, ונסה לפרט ולהבהיר, האם הוצאת את כל ארבעת החוטי הצתה בבת אחת, על מת ליבשם, או כל חוט בנפרד, משום שיתכן והחלפת בין שני חוטי הצתה לפחות, האם נשמעים בק פיירים מהאגזוז, והאם המנוע מתקשה לעלות בסלד, כשתיבת ההילוכים בפרקינג?

פרט והרחב.

בברכה

צביקה

פורסם

יבשתי את האוטו הכבלים עם פאן, הוצאתי את כולם בבת אחת ולא שמרתי על סדר הכבלים,הכל היתבלבל..

עם תוכל לתת לי הסבר/איור לפי איזה סדר לחבר את הכבלים??

אמרתה לי 1-3-4-2 ולא הבנתי מה זה אומר..

.

יש אורך לכל כבל אולי תוכל להגיד לי לפי אורך? או משהו אחר..

לא נשמעים ביק פיירים..

וכן, המנוע מיתקשה לעלות בסלד בפארקינג.

פורסם

צביקה אתה סתם מתעצבן ומאבד כח לחינם.

נראה שהבחור שואל שאלות ולא רוצה תשובות.

רונאל תעשה לעצמך טובה, אם אתה באמת רוצה עזרה רכז את כל השאלות ששאלו אותך בדיון ותענה על כולן!

-פולו 16V 6N שנת 2000, -סקודה אוקטביה  2015, גולף 2018,  סופרב 2020

-איוניק 5 עלית

פורסם

שלום רב 1

הנה אתה רואה, כאתה רוצה מיתן להתקדם איתך.

כן יש קשר לאורך חוטי ההצתה, ולכן יש להשתמש בהיגיון, שכל מזל והכי חשוב ידע:

ידע אני מניח אין לך אחרת לא היית שוגה , וטועה טעות פטאלית, ומפרק את כל חוט ההצתה בבת אחת, כאילוהם סתם חוט כביסה.

מזל אני מניח גם אין לך, אחרת היית בבודאי זוכה בלוטו וקונה פורשה.

לגבי שכל אני מנוע מלחוות דיעה.

מה שנשאר זה היגיון שכל ישר, וקצת תרומה מצידי:

ראשית בדוק האפ חוטי ההצתה מורכבים עאשר החוט הארוך ביותר , מורכב לפלג האחרון ביותר, וכן הלאה והלאה.

לאחר מכן, קח את החוט הראשון שהוא הקצר ביותר והקרוב ביותר למפלג, וסמן אותו , שהוא כביכול פלג מספר 1.

זהה את הקצה השני שלו על מכסה המפלג, ואת הלוט הבא אחריו עם כוון השעון, חבר את חוט של צילנדר מספר 3.

מיד אחרין לפי כוון השעון הרכב את חוט מספר 4, הארוך ביותר והקצוני ביותר.

מה שנשאר לך, זה כמובן חוט של צילנדר מספר 2.

מה שנשאר לך זה להתפלל, להתניע את האוטו, ולתהות האם צדקתי, והטם יש לך מזל יותר משכל.

אם יתברר שצדקתי, שלח לי צק לכתובת שאציין לך בפרטי.

בהצלחה !

צביקה

• תוכן חדש...