Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6113 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אחד החברים הביא לי סאב MB QUART מדגם DWG254. הבעיה של סאב - לא מנגן.

הוצאתי את הסאב מהתיבה ודבר ראשון שראיתי - חוט שמחבר מגע לסליל אחד נקרע.

בדקתי את הסליל השני - נראה גם מת

יש לציין שתיקנתי כמה רמקולים כבר ולכן החלטתי לנסות ולתקן.

הבעיה שלי הייתה שממברנה של סאב זה עשוי מפוליפרופילן, כאשר כל הרמקולים שתיקנתי היו בנויים מנייר. פחדתי שדלק למצית זיפו שהשתמשתי עלול להזיק לממברנה. אחרי חיפוש באינטרנט ושאלה כאן החלטתי לנסות חומרים ממיסים מהקל אל "הכבד". אלכוהול לא עזר, דלק של זיפו עזר רק מעט. החלטתי ללכת על נוזל להסרת לקה לצפורניים.

להלן הפירוט של הנעשה:

1. ע"י שימוש במקלוני צמר-גפן, שמתי נוזל להסרת לקה על פס הדבק שמחבר את כיסוי האבק לממברנה. לא נראו שום סימני פגיעה בממברנה.

2. נתתי לחומר לפעול למשך 15 דקות כאשר אני מוסיף חומר כאשר זה מתנדף.

3. עם סכין גרפיקאים הצלחתי להרים את מכסה האבק בנקודה אחת ומכאן, העסק התחיל להתקדם הרבה יותר מהר: מרטיב את ההדבקה עם נוזה להסרת לקה ומושך קלות. תוך 5-10 דקות המכסה היה מנותק

4. חשפתי נקודות הלחמה שעל הממברנה ומדדתי התנגדות - שני הסלילים הראו 4 אוהם

5. פירקתי את המחבר של החוט הקרוע ופרקתי את החוט.

6. שמתי לב שבסליל השני, חוט "מינוס" מתנדנד בחופשיות רבה. מדדתי התנגדות בחיבורי כניסה של סאב כאשר אני מזיז את החוט החשוד. כמובן שהמגע היה רופף. חתכתי את החוט ופירקתי חיבור הכניסה לסאב.

7. הסרתי עוד חומר מגן מנקודות הלחמה כדי להקל על הלחמה.

8. הכנתי שני חוטים באורך קצת יותר ארוך מאלו שהסרתי.

9. עשיתי חורים שממברנה (כ-2 מ"מ ) ליד נקודות ההלחמה על ממברנה

10. הלחמתי כל חוט למחבר כניסה והרכבתי את המחברים במקומם עם בידוד על ההלחמה. זאת כדי לא לשרוט את הBASKET ולא ללגרום לקצר.

11. השחלתי את קצה של כל חוט דרך החור בממברנה והלחמתי את החוטים לנקודות הלחמה לסליל.

12. בדקתי התנגדות בטרמינאלים - 4 אוהם ו-4.5 אוהם. בדקתי כל סליל עם סוללה 1.5 וולט - יש תיקתוק.

13. כיסיתי את נקודות ההלחמה בדבק מגע כולל חורים שקדחתי

14. הדבקתי חזרה את כיסוי האבק עם אותו דבק מגע.

הסאב מוכן. בדקתי ע"י חיבור למגבר ביתי קטן - מנגן כמו גדול. אתן לדבק להתייבש ומחר ארכיב את הסאב בתיבה שלו.

דברים שהייתי עושה אחרת:

חוט מחליף צריך להיות עבה יותר.

קוסמטיקה - לא משהו. הדבק קצת גלש לי מעבר לכיסוי האבק.

מתנצל על איכות התמונות, מצלמה שלי לא אצלי וכל הצילומים נעשו ע"י טלפון

אשמח לענות על שאלות

BOBBY

Tools.jpg

SolderPoints.jpg

SolderPoints2.jpg

JumperIn.jpg

Finished.jpg

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

תודה לכולם

הסאב חזר לתיבה.

האמת, אם הייתי מתקן את הסאב בשביל מישהו, לא הייתי משתמש בדבק מגע, הייתי משתמש באפוקסי.

פשוט דבק מגע מתפרק עם הזמן.

Skoda Van+ '98 -> Citroen Berlingo '00 -> Citroen ZX '93 -> Suzuki Swift '91 -> Suzuki Jimny '09-> Daihatsu Terios '11

פורסם

כל הכבוד - כן ירבו ת'רדים של DIY

אבל אני רק שאלה :-P

איך זה שבכל פעם שחבר פורום צריך להעלות תמונות הוא תמיד נתקע עם הפלאפון שלו ביד??? :roll:

אף פעם אין מצלמה טובה באזור...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

תשמע, שאלה מצויינת. אני משער שמתוך עצלנות או עקב סוללות גמורות במצלמה.

במקרה שלי יש לי סיבה מוצדקת - המצלמה נגנבה :-(

DIY מבחינתי - תחביב אהוב, ולא רק תחום האודיו ואלקטרוניקה. במקרים רבים, במקום לקנות משהו מוכן, אני מעדיף לבנות או להכין בעצמי.

פורסם

אולי כבר עדיף התמונות מהטלפון הנייד :?

מאיזה תחום אתה מגיע אלינו? מה העיסוק העיקרי שלך? מה התחביב העיקרי שלך...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אף פעם אין מצלמה טובה באזור...

כי זה ברור שצריכים להסתובב עם מצלמה של 3 אלף שקל למקרה שיקרה משהו (פתאום יתחשק לי לעשות התקנה אחרי הבסיס או סתם לתקן סאב) :wink::-D

יאה, וכן, יופי של עבודה.

נ.ב

תיקון כזה עולה כמת מאות שקלים, לא?

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

שומאכר:

הצעת מחיר לתיקון הסאב שתיקנתי עמדה על 250 ש"ח. וזה עוד מאוד זול.

הבעיה היא שאם הסליל באמת היה שרוף, היה לוקח הרבה זמן ומאמץ להחליף את הליפוף. וזמן הוא כסף, כידוע. :-)

shorlakk:

האמת היא שכשהייתי בן 12 בניתי מצלמת PINHOLE. אבל מאז הפסקתי לאהוב צילום.

lanosforce:

אני איש אלקטרוניקה ומחשבים בתחום תוכנה ומאוד אוהב עבודת כפיים. תחביבים - דגמי נייר ואלקטרוניקה בעיקר. נגרות, מסגרות, נהיגת שטח ואהבה להיסטוריה צבאית - אלו הם תחומי עניין נוספים. וגם למרות שאני לא מנגן בשום כלי, מוזיקה מהווה חלק מאוד חשוב בחיי. ולכן החלטתי לאחד אהבה למוזיקה ואהבה לאלקטרוניקה. :-)

erezoni11:

מצטער, לא הבנתי את הכוונה שבשאלתך. אפשר לנסח מחדש?

• תוכן חדש...