Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גרי, אני והרבה אברט!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ברוך השב.

אבארט זגאטו קטנטנה בארץ? מאושר בשבילך.

תוכל לשתף אותנו בפרטים נוספים אודותיה?

תודה רבה.

התאור בכתבה די מדוייק, משהוא ספציפי?

אלעד

פורסם

כל הכבוד!

זה מרשים שעושים על האוסף המיוחד שלך כתבה אבל למה לא כתובה מילה עליך אישית ותמונה? :wink:

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם
כל הכבוד!

זה מרשים שעושים על האוסף המיוחד שלך כתבה אבל למה לא כתובה מילה עליך אישית ותמונה? :wink:

תודה

הכתבה הינה על המכוניות, אני לא חשבתי שאני רלוונטי.

יש איזכור שלי אבל אנונימי

אלעד

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עכשיו נחתנו מארה"ב, לאחר סוף שבוע רווי מרוצים קלאסיים.

נסענו מישראל גל שוורץ ואני. גל נהג באברט 207A שלי ואני התמודדתי עם ה OSCA והאברט 1300 OT פריסקופ.

היה נחמד ועמוס. לאחר שלושה ימי מירוץ ולא מעט אירועים (על המסלול ומחוצה) אפשר לנוח לעוד שנה.

זה השנה הרביעית של הישתתפות שלי במירוצים, אבל השנה החלטתי להתחרות בשתי מכוניות (כמובן בשתי קטגוריות שונות), היה שווה את המאמץ.

אלעד

קצת תמונות:

גל:

3910198663_01154a21c1.jpg

אניבאוסקא:

3905470372_c277880a1f.jpg

אני באברט:

645620966_x4GuE-O.jpg

בפיט:

3902355296_ea701d83fc.jpg

פורסם

Elad, any chance for some info on the OSCA? Looks to me like one of the last race cars the brothers made... Very nice (as is the 207A), thanks, T

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

Elad, any chance for some info on the OSCA? Looks to me like one of the last race cars the brothers made... Very nice (as is the 207A), thanks, T

הי

אהבתי את השימוש ב - "THE BROTHERS" שימוש לא נפוץ ושמור ליודעי דבר בנושא אוסקא - מזראטי.

אוסקא ("האחים") ייצרו כ 110 מכוניות מרוץ ב 12 שנות פעילותם. זוהי מס 69, כך שאינה מכונית מאוחרת. הגוף - שקצת מטעה - הינן גוף אירודינמי מיוחד שניבנה למהירויות הגבוהות בלה-מן. אתה בוודי משוואה את העיצוב לאוסקות שלובשות גוף בעיצוב MORRELLI, שנראות יותר "מוקדמות", אבל שילדה זה היתה בעיצוב בינדו מזארטי, וניבנתה במיפעל. אחרי 1169 שתי שילדות נוספות ניבנו עם גוף מורלי קלאסי. לאחר 1171, כל האוסקות נהפכו אירודינמיות יותר - בדומה ל 1169, אבל לא כל כך קיצוניות.

ה MT4 שלי הינה שאסי מס" 1169. אמנם העיצוב הינו ייחודי אבל המכונית והגוף ניבנו בשנת 1955.

1169 עוצבה במיוחד למרוץ בלה-מן לשנת 1955. במרוץ הנהג היה קביאנקה המפורסם. סיים 11.

לאחר המרוץ המכונית נמכרה לארה"ב שם קצרה הצלחה רבה, במרוצים במערב ארה"ב בעיקר. מבין הנהגים שהובילו את 1169 להצלחות (ניצחונות) נמנים ארני מקאפי וקארול שלבי - כן אותו שלבי מהולל, שש שנים אחר כך ייצר את הקוברה האגדית.

חשוב לציין שהמנוע ב 1169 שמיספרו הוא - 1522, הינו מנוע מיוחד במינו. מעבר להיותו מנוע ה TN הראשון של אוסקא, 1522 הוא המנוע שבשנת 1955 שימש את אוסקא לשבירת 15 שיאי מהירות עולמיים במישורי אגם המלח בונוביל. לאחר שבירת השיאים המנוע נילקח ממכונית שיאי המהירות ניטמן ב 1169 ונהפך לאוסקא בעלת המנוע החזק ביותר 1500 סמ"ק 150 כ"ס. המנוע היה בעל שני מגנטו, שני מצתים לכל צילינדר, שסתומים ענקיים, 5 מיסבים ושני גלי זזיזם עליים. יצירת פאר הטכנולוגיה בשנת 1955.

המנוע והמכונית עדיין ביחד, ארני מקאפי נהרג ב 1956 במרוץ האחרון ב- PEBBLE BEACH, ושלבי עדיין עימנו.

1169 נחשבת לאחת האוסקות המפורסמות ביותר, ובשנת 2007 היתה לי ההזדמנות להיות עוד שומר זמני של המכונית.

זהו בערך ההיסטוריה של אוסקא 1169.

נא עיין בקישור המצורף:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=154759

חשוב לצין שמאז שהקישור נכתב, הרבה מההיסטוריה של 1169 ניגלתה לעיין, והגילוי החשוב ביותר הינו שהיו רק שתי מכוניות בעלות הגוף המיוחד, ועל אף פי שהידע לפני שנתיים הצביע על שלוש! לאחר עיון ולימוד ארכיוני מזראטי (הבן של...) ברור ש 1169 אכן הישתתפה במרוץ לה-מן 1955.

אחד הדברים המרתקים ביותר הינו לימוד וגילוי ההיסטוריה הנחבת של היצירות הללו. שעות וימים של מחקר ובילוש.

אלעד

פורסם
מדהים , הלוואי עלינו מירוצים ... אפילו של פורד אסקורט , מיני מיינור , אלפות וכו '

אודי.

יום יבוא!

הכל שאלה של רצון ופוקוס.

אלעד

פורסם

Elad, that's a very special car you have - to avoid misunderstanding, this is the Cabianca/Scorbati car? I thought I saw it before but I assumed it was a far later car... 5 laps more and they'd have beaten the Frazer-Nash into 10 place. These cars are are doubly exotic to me - I lived in the UK for many years and have been involved with race support on HSCC races, and as you know there are Lotus XIs, Lolas and Coopers ten-a-penny there (well, not quite) but very few OSCAs and/or Abarths, so one can never compare them. What I heard though is you have parts problems with the Italian stuff (unlike the case for Climax or Bristol bits) - I understand Fiat threw away all the "real" Abarth bits when they took over...

:x ? All the best, T

PS: Nice, nice pic from the big race in Pebble Beach signed by Bill Pollack (!) it looks like the Stovebolt Spl is in the way of the Ferrari (evil handling car from what I've heard) but maybe not, because Pollack finished at 6th - who knows

נשלח מתא טלפון ציבורי ע"י יונת דואר ובעבר גם מתורן של אניה על ידי שחף

פורסם

Elad, that's a very special car you have - to avoid misunderstanding, this is the Cabianca/Scorbati car? I thought I saw it before but I assumed it was a far later car... 5 laps more and they'd have beaten the Frazer-Nash into 10 place. These cars are are doubly exotic to me - I lived in the UK for many years and have been involved with race support on HSCC races, and as you know there are Lotus XIs, Lolas and Coopers ten-a-penny there (well, not quite) but very few OSCAs and/or Abarths, so one can never compare them. What I heard though is you have parts problems with the Italian stuff (unlike the case for Climax or Bristol bits) - I understand Fiat threw away all the "real" Abarth bits when they took over...

:x ? All the best, T

PS: Nice, nice pic from the big race in Pebble Beach signed by Bill Pollack (!) it looks like the Stovebolt Spl is in the way of the Ferrari (evil handling car from what I've heard) but maybe not, because Pollack finished at 6th - who knows

כן, זאת המכונית של קביאנקה. עד לפני שנה לערך הדעה הרווחת היתה שהיו שלוש מכוניות בעלות גוף דומה שיוצרו למרוץ בשנת 1955. אבל לאחר שהיצלחתי לאתר ולזהות רק שתיים, יצרתי קשר עם אלפיירי מזארטי ועם כמה בעלי המכוניות בעבר, וניראה בוודאות שהיו שתיים, ושתהן היתחרו, היום כולם מסכימים שאין אשרות אחרת. שלי זאת .CABIANCA- Sgorbati

כפי שכתבתי עיצוב הגוף מטעה מאד, אבל המכונית הינה 1955. אם יש לך אפשרות להציץ בספר הנפלא של ZAGARI על אוסקא הכל מיסתדר.

נושא החלפים\חלקים הינו נושא כאוב. במיוחד באוסקא. אין.

לפני שנה רציתי רוטור נוסף (האורגינל התחיל להראות סימני עייפות). אין בנימצא, שכן מרבית החלקים של אוסקא יוצרו במיוחד למכוניות ואין אפשרות להחליפם. אז היינו צריכים לייצר רוטור בעלות אסטרונומית. זאת אחת הסיבות שלא רואים אוסקות במסלולים, אם משהו קורה המכונית מושבתת. אבל כאשר הם נוסעות ומתפקדות כראוי, זה פשוט נפלא. האחים ידעו את העבודה.

האברטים יותר פשוטים להחזקה עשרות מונים.

התמונה במרוץ PEBBLE BEACH ב 1956 הינה מרהיבה! שני המקאפי, פולאק שלבי וכולי, הכל בין העיצים והכל אקזוטי.

ארני מקאפי כמובן נהרג לאחר הקפה נוספת. חבל.

הנה אתר מדהים של מרוצי קליפורניה בשנות החמישים- שישים. אפשר לבלות שם ימים.

http://www.tamsoldracecarsite.net/PebbleBeach1.html#Pebs1

אלעד

• תוכן חדש...