Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, אני הרבה קורא פה על מידבאס בועט

ועל מיד שמוציא באסים וכדומה.

מה המטרה?

יש סאב שיוציא את התדרים הנמוכים האלה

לשם מה צריך שגם המידבאס יוציא באס?

זה יורגש בכלל אם הסאב?

תודה והמשך יום נעים

פורסם

המטרה היא בעיקר ל"הביא" את הבאס לקדמת הרכב כדי שלא יורגש שהוא מגיע מהסאב שבתא המטען. ברור שלא תוכל להשתוות לעוצמה של הסאב או אף ל"רדת" נמוך כמוהו.

אצלי למשל המידים יורדים גם ל 50 הרץ ללא בעיה אבל התדר גורם לויברציות מוגזמות (לא רעש חס וחלילה) שלא נעים לי להרגיש אז אני חותך אותם ב 60. מקום טוב באמצע.

...CASKA for life

פורסם

האמת שההסבר של "להביא את הבאס לקדמת הרכב" הוא לא ממש מדוייק, נכון רק בחלקו.

בכדי לעזור לבאס שיוצא מהסאב וופר להגיע לקדמת הרכב צריך לבחור במידבאסים שמסוגלים לרדת לתחום תדר נמוך (תחום תדר הבאס) ולספק בו פעולה ללא עיוות בעוצמה גבוהה ולמען האמת גם בעוצמה נמוכה.

זה גורם לטשטוש הרגשת המיקומיות של הסאב וופר מועטה ככל שתהיה ע"י הוספת שני אלמנטים שמנגנים תחום תדר חופף וגם תחום תדר של באס שהוא יותר מיקומי מבחינת הרגשה - זה יוצר את הטשטוש הזה.

אבל - התפקיד של הסאב הוא לנגן לרוב בין התדרים של 20 הרץ עד 60 הרץ ובמקרים מועטים גם עד 80 הרץ.

ככל שהסאב ינגן תחומי תדר פחות גבוהים ככה המיקום שלו יהיה מטושטש יותר היות וגלי הקול מבשילים מאוחר יותר (תדר נמוך יותר הוא ארוך יותר מבחינה פיסית, מעשית).

אבל זה כרגע לא עונה על השאלה למה זה לא בהכרח נכון.

אפשר להביא סאב קדימה גם בלי להתמש כמעט במידבאסים ע"י כיוון נכון של תחום התדר שלו, הפאזה שלו וגם בעזרת TC אפשר לגרום לו להשמע רחוק יותר מה שבכלל יעזור להבשלת התדרים שלו מאוחר יותר ורחוק יותר לכוון השמשה הקדמית...

הסיבה שבגללה חשוב שמידבאסים ינגנו היטב ויבעטו היטב היא פשוטה מאוד...

הם מנגנים תחום תדר שאותו הסאב לא מנגן. ולכן, הם משלימים את פעולת הסאב בחלק הקדמי של הרכב או איפה שהם ממוקמים.

ואז ברור גם להבין ש... הסאב מנגן תחום תדרים שהמידבאסים לא מנגנים ולכן הוא משלים את פעולתם של המידבאסים באשר הם נמצאים, במקרה שלנו, בקדמת הרכב.

אם תכוון את הסאב נכון ובעוצמה כזו שהוא ישתלב עם המידבאסים אתה תקבל תחום תדר של באס שהוא בעצם שלם, לא רוצה להגיד מושלם אז פשוט אומר שתקבל באס שלם ומלא בקדמת הרכב שלך.

כמו שלאון אמר לי לא מזמן והוא כל כך צודק בזה - צריך להתייחס לסאב וופר ולמידבאסים כאלמנט אחד.

כל כך נכון...

רק כדי לחדד קצת איך זה נשמע כשסאב מכוון נכון כלפי קדמת הרכב, השמשה הקדמית, אם אתה תשים את הראש במושב האחורי (פשוט תתכופף דרך המושב הקדמי לעבר המושבים האחוריים) אתה רוב הזמן תשמע שקט מוחלט... כאילו ואין בכלל סאב בתא המטען.

יצא לי לשמוע את זה כמה פעמים, כולל ברכב ליסינג והכי טוב יצא לי לשמוע את זה עד היום בסטארלט שהיתה לאיתמר עם סאב וופר 9 אינטש של סקאן ספיק.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• תוכן חדש...