Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6161 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם,

רכשתי בספטמבר האחרון קורולה 2001. אני יד שלישית.

בינואר האחרון עקב רעש מוזר מהמנוע נכנסתי למוסך מורשה א' (אני מניח שאין צורך לציין שם) ובו נאמר לי כי מסנן השמן במנוע שיש לי אינו מקורי (מה שמסתדר עם העובדה שהבחורה ממנה קניתי את הרכב לא טיפלה בו במוסך מורשה של טויוטה) ולכן יש לי "בוץ" במנוע ולכלוך שחונק את המנוע (או משהו בסגנון, לא זוכר את הניסוח המדוייק). ולכן נאלצו לעשות פלאשינג , החליפו שמן ומסנן שמן בנוסף , לקחו 650 שקל ובא לציון גואל.

לפני כשבועיים אותו רעש מסתורי חזר.

ללא קשר, הלכתי היום לטיפול שגרתי של 120 אלף במוסך מורשה ב', לאחר בדיקה, נאמר לי (שוב) שיש לי בוץ ולכלוך במנוע ושיש צורך לבצע דיאליזה למנוע (הבנתי שהכוונה שוב לניקוי המנוע משמן, ניקוי והחלפה, מין פלאשינג מתקדם יותר) , כל הסיפור יעלה (בנוסף לטיפול השגרתי) בסביבות 900 שקל כולל עבודה. לא אישרתי לבצע את עניין הדיאליזה, רק את הטיפול השגרתי.

השאלה שלי היא האם יש טעם לחזור למוסך מורשה א' ולהתלונן שמא הטיפול שקיבלתי לפני חצי שנה בעצם לא פתר את הבעייה ? לא נראה לי שברכב כנ"ל יש צורך לבצע סוג כזה של פעולה פעם בחצי שנה...מה אני יכול לעשות?

אני חושש שמא אבצע את ה"דיאליזה" הנל ובעוד חצי שנה הבעייה תחזור על עצמה.

אשמח לכל עזרה בנושא,

מיכאל

פורסם

אפשרות א':

אם היד הקודמת לא השתמשה בשמן איכותי ולא החליפה שמן בזמן לא תיפטר מהבעיה הזו (בוצה) אלא אם יורידו קרטר,יעשו פלאשינג למנוע יסודי ו/או ישתמשו בתוסף להסרת פיח שהן דוחפים ללקוחות בכל טיפול.

ללא פירוק קרטר מה שיקרה הוא שהבוצה תמשיך לחגוג ובסוף משאבת השמן יחד או לחוד עם מעברי השמן יסתמו והנזק יגיע עד להחלפת מנוע.

אפשרות ב: המצב לא קריטי כמו שאתה מתאר ואין צורך לעשות פלאשינג כמעט בכלל אלא אם זה המוצא האחרון שיציל את המנוע מללכת לעולם שכולו טוב.

הנושא נידון רבות בפורום וכדאי לעשות חיפוש .

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

• תוכן חדש...