Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,חבר שלי המליץ לי על הפורום הזה,לאחר שעברתי טסט ראשון,ואני מתכון לרכוש רכב ראשון במשפחה ובכלל לעצמי כמובן.

ראיתי את הנושאים הקודמים,אך רובם היו בעלי דרישות שונות,או לפני שנים רבות מה שלא רלוונטי לגבי עכשיו מכיון שהמחירונים ירדו מאז.

אם זה חשוב אני נהג חדש+צעיר בן 17.

הדרישות שלי הם:

• ידני בלבד!
  • רכב מהנה לנסיעה,מעבר למטרה של להגיע למקום ולחזור משם,אני רוצה להפיק גם הנאה בזמן הנסיעה.
  • ביטוח כמה שיותר זול,בכל זאת איו להורים שלי אוטו ואני הנהג היחידי והעיקרי באוטו.
  • אוטו אמיו,אני לא רוצה לבקר כל כמה ימים במסוך,ולבזבז את מיטב הכסף שלי על תיקונים וכדו'.
  • צריכת דלק לא גבוה מידי,רוב הנסיעות שלי אומנם בעיר,אך היו נסיעות מחוץ לעיר לפחות פעם פעמיים בשבוע,חלק מהם יחולקו חצי חצי אם חבריי בצריכת הדלק,ושישי שבת אם ההורים לפעמים,1 ל-11-15 בעירוני מספיק לי.
  • 3 דל' או 5 דל' לא משנה לי,העיקר שהיה רכב קטן כגון סיאט איבזה סיגנו וכדו',אני לא מסתדר אם רכבים גדולים.
  • ולבסוף חשוב לי שהיה רכב יפה,מראה כמו של סיאט איבזה מספק אותי.
  • שהשוק שלו היה מממוצע,וכמה שפחות "ערסים"עליו,בגלל שממש איו לי כוח לבזבז את זמני כל יום לראות רכבים שנהרסו,או שיש להם כל מיני תוספות מוזרות,אבל אם איו מה לעשות,בכל זאת תביאו לפה את הדגם של הרכב,ואני יעשה מאמצים כדי למצוא אחד שמר.
  • אם אפשר לתת פה את השם של האוטו,תדם שלו,ותת דגם,מכיון שאני אחד שלא התעניין כל כך ברכבים ואם היו אומרים לי איביזה לפני שנה,לא הייתי יודע למה אתם מתכוונים.

אפשר לחרוג בתקציב עד 5K אם הרכב שווה את זה,מקווה שאכן הפורום מקצועי כמו שחברי אמר.

תודה רבה,איתמר כהן.

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אפשר להגיד לך כמה מילים של "קשיש-שמה-הוא-מבין" ?

אל תיתן הרבה משקל לחברים הצעירים, המציאות זה לא מגזין רכב או Need for Speed. פה הכל עולה כסף וזמן, אם לא בריאות.

תשקיע זמן בקריאת עצות בפורום, אתרים בתחום. גם תלמד מבעלי נסיון וגם תרגיע קצת את הלהיטות.

קח בחשבון שיש הוצאות נוספות על ביטוח, תיקונים שוטפים וזה לא מעט.

לנהג חדש הייתי ממליץ דווקא על רכב אוטומטי. ולא לנסות את השפעת ההילוכים על ביצועים וזויות סיבוב.

אם יש משפחה וחברים - רק 5 דלתות.הנוחות והשימושיות שוות חסכון קטן מאוד שיש ב-3 דלתות.

נסה לבחון את הסוזוקי סוויפט, אך נראה שאתה נעול על איביזה - אז קדימה. איני מכיר את האוטו הזה.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם
מה התקציב? ממה אתה יכול לחרוג 5K?

אני יכול לחרוג מהתקציב של 30K ב-5K מקסימום,זאת אומרת 35 אלף מקסימום,ורק בתנאי שזה שווה את זה.

אפשר להגיד לך כמה מילים של "קשיש-שמה-הוא-מבין" ?

אל תיתן הרבה משקל לחברים הצעירים, המציאות זה לא מגזין רכב או Need for Speed. פה הכל עולה כסף וזמן, אם לא בריאות.

תשקיע זמן בקריאת עצות בפורום, אתרים בתחום. גם תלמד מבעלי נסיון וגם תרגיע קצת את הלהיטות.

קח בחשבון שיש הוצאות נוספות על ביטוח, תיקונים שוטפים וזה לא מעט.

לנהג חדש הייתי ממליץ דווקא על רכב אוטומטי. ולא לנסות את השפעת ההילוכים על ביצועים וזויות סיבוב.

אם יש משפחה וחברים - רק 5 דלתות.הנוחות והשימושיות שוות חסכון קטן מאוד שיש ב-3 דלתות.

נסה לבחון את הסוזוקי סוויפט, אך נראה שאתה נעול על איביזה - אז קדימה. איני מכיר את האוטו הזה.

קודם כל תודה על התגובה,אני רואה רכבים אם שיפורים מוזרים ואגזוזי לחץ,אני לא מהאנשים שמתלהבים מכאלה דברים,חשוב שהרכב שלי היה מהנה לנסיעה,חווית נסיעה,רכב חזק,אמיו ווזול בביטוח ובתיקונים,אני לא אחד שיסע בכביש החוף על 150 אבל,רוצה להנות מהנסיעה במהירות 110 או בכל מהירות שאני יגיע אליי,לאומת רכבים אחרים שנסעתי כגון האוטו של המורה שלא נהנתי בכלל,ועוד שאני לבד בעסק הזה,אני מבקש את עזרתכם.

אני בעל הרישיון היחיד במשפחה,ובנתיים אני יוכל להסיע רק 2 אנשים עד שאני יגיע לגיל אחרי הצבא,שאני יתחיל לעבוד,ויקבל רכב ליסניג גדול ומרווח,בנתיים 3 דלתות מספיק לי.

אני רגיל לידני ומאוד אוהב את העניין הזה לכן איו סיכוי שאני לוקח אוטומט,בכל זאת תודה על ההצעה.

אם כבר ציינת את סיאט איביזה סיגנו 1.6 שנת 2000-2001 יכולה להיכנס בתקציב שלך ועוד ישאר לך טיפה לישור קו.

אני מכיר בן אדם שהציע לי לקנות את הסיאט איבזה שלו ב33 אלף שקל,סיגנו שנת 2002.

אחרי ישור קו שהוא מבצע בימים אלה,אזעקת ביפר,הרכב נראה חדש מפבנים ומבחוץ,השאלה האם שווה לשלם סכום כזה מעל המחירון?

פורסם

תצרוכת דלק של 1:15 יהיה לך קשה להוציא מרכב בנזין, גם אם מדובר בסופר-מיני חסכונית. אולי אם תנהג באיטיות יחסית, מה שכנראה לא מסתדר (לי לפחות) עם הנאה מנהיגה.

ביטוח לנהג צעיר לא יהיה זול על שום רכב שתבחר, במיוחד אם אתה מתכוון לבטח את הרכב בביטוח מקיף. תכין את עצמך נפשית לעובדה, או שתיקח סיכון מחושב ותבטח רק בחובה וצד ג'.

האיביזה (סיגנו היא רמת האבזור) יכולה להתאים לדרישות שלך בצורה סבירה.

קשה לי לקבוע ככה "באוויר" אם המחיר שציינת כדאי או לא כדאי. אם הרכב במצב מכני טוב, מטופל היטב ועם תוספות שבכל מקרה תתקין לאחר הרכישה - אולי שווה לשלם קצת מעל למחירון. מצד שני, הסיכוי שמישהו משקיע הרבה כסף ברכב טוב ומיד מוכר אותו למישהו אחר רק בגלל טוב ליבו די קטן.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

שלום. קודם כל אני מקווה שחריגה מתקציב היא לא על חשבון ישור קו (או טיפול 10K במידע ונדרש) .בתקציב נתון אפשר קצת להרחיב את החיפוש מעבר לאיביזה כאשר קו מנחה הוא רכב הצ'בק וגיר ידני.בנוסף לאיביזה אפשר לבדוק אופציה של לאון 1.6 או גולף 1.6 , לשניהם תהיה צריכת דלק מעט גדולה יותר בגלל משקל גדול יותר איך שתיהן יותר מרווחות,נוחות.

או שפאביה 1.4 או פולו 1.4 או איביזה 1.4.

עלות התחזוקה של כל הרכבים האלה היא בהחלט סבירה, לא במוסך מורשה.(אבל כל מוסך מורשה יותר יקר מהרגיל).

אמינות טובה, אבל זה מושפע ישירות מיחס שקיבל רכב מרמת תחזוקתו ושימוש שנעשה בו. הרי עם קצת רצון אפשר להרוס גם לקסוס שתמיד לקח מקום ראשון באמינות.

פורסם

סיאט איביזה סיגנו 1.6 ידנית (שלוש דלתות) יושבת יפה עם הדרישות..

חסכונית, אמינה (חוץ מפלסטיקה), רכב צעיר במראה וגם יחסית בשנתון (00-02), מהנה לנהיגה (לפחות לנהג חדש שלא ביקר בהרבה רכבים)

נכנסת בתקציב..

אל תמהר לקנות - חפש אחת שמורה שרואים שכל חלק קטן הוחלף ולא הוזנח (אם קרה לו משהו בדרך)

אם יש לך עוד שאלות על הרכב הספציפי הזה בכיף.. מומלץ מאד!

פורסם

אוקי אז בידיעה משמחת, אני רוכש סיאט איבזה סאטלה 02 מבחור בפורום בעוד כחודשיים לאחר שהוא נוסע לחו'ל,וצריך את הרכב עד הרגע האחרון.

המחיר שהוא דורש עליו הוא 3K מעל המחירון,יש לי חבר שחיפש בשבילו רכב דומה,ורק לאחר כ-3 חודשים מצא אחת שמורה וכמובן גם הבעלים דרש מעל המחירון,זה סביר 3K מעל המחירון?

הדבר היחיד שהוא אמר שהיא קיבלה מכה קטנה קצה שילדה מינורי,למרות שאני עומד לבצע את כל הבדיקות שצריך,זה דבר שיקשה עליי במכירת ברכב עוד מספר שנים?

השמאי קבע ירידית ערך של 2-5 אחוז.

כמובן שיגיע היום המיוחל,אני יצבע את כל הבדיקות שצריך,טפסים וכדו'.

תודה לכל מי שעזר.

פורסם

לדעתי רוב הקונים שישמעו את המילה פגיעה בשלדה ינסו לברוח וככל שתסביר להם כמה היא לא רצינית זה רק ילחיץ אותם עוד יותר

פורסם

קצה שילדה זה שילוב מילים מאוד מפחיד. לרוב מכוניות עם קצה שלדה נמכרות מתחת למחירון.

מה עם פונטו ELX?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

• תוכן חדש...