Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות בנושא עזיבה של מקום העבודה ופיצויים

redroze
שימו לב! השרשור הזה בן 5562 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

בעוד חודש אני עוזב את 2 העבודות שיש לי כרגע ועובר לגור באילת למטרת לימודים.

א) אני זוכר שמישהו רשם פה בעבר שאם עוברים למרחק מסוים אז כן מקבלים פיצויים? האם עזיבה למטרת לימודים מזכה אותך בפיצויים?

ב) כיצד אני מחשב את ימי החופשה/הבראה שמגיעים לי? 2 העבודות שעבדתי בהם (אחת שנה והשניה שנתיים) הם במשמרות ובחיים לא לקחתי יום מחלה.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לגבי ימי מחלה - לא כל מקום עבודה מתמרץ כספית תמורת אי ניצול ימי מחלה.

לגבי הבראה - מקומות עבודה רבים נוהגים לשלם הבראה בתחילת החודש הקרוב (עוד מס' ימים), בד"כ האירוע הזה מלווה בכתבות למכביר בעיתונות ובאינטרנט לגבי גובה התשלום, מי זכאי, לכמה זכאי ודרך החישוב לחלקיות משרה וכד'. (גזור ושמור).

לגבי מרחק מזכה - 40 ק"מ ובלבד שמקום המגורים החדש, רחוק יותר ממקום העבודה, לעומת מקום המגורים הקודם.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה חברים.

תאמין לי אמיר אם לא היית קיים בפורום היה צריך להמציא אותך.

יש מצב לקבל קישור למקום שבו החוק לגבי המעבר דירה כתוב שחור על גבי לבן כדי שאני אוכל להגיש אותו למעסיק שלי? אני עובר מרמת גן (העבודות נמצאות בחולון ופ"ת) לאילת, אני בטוח שהמרחק מספיק (הרבה יותר מ-40 ק"מ, יותר לכיוון של 400 ק"מ).

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עכשיו אתה שולח אותי לחפש בגוגל במקומך :roll:.

סעיף 12,

http://www.moital.gov.il/NR/exeres/758739C4-5F7F-49F0-B0B0-42861241CDBC.htm

כתוב גם שמעבר לישוב פיתוח מזכה אותך בפיצויים. ע"פ הכתוב כאן - אילת היא ישוב פיתוח, כך שלכאורה יש כבר שתי סיבות.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• חודשיים מאוחר יותר...

מקיפץ ומעדכן. בתחילת אוגוסט עזבתי, מקום עבודה אחד שילם בזמן אך מקום העבודה השני לא מוכנים לשלם.

שלחתי להם דואר רשום, מכתב מעו"ד, הם פשוט לא מגיבים. הבוס שלי לשעבר מסנן חופשי.

העסק הולך ומסתבך, תפסו את המנכ"ל של החברה בהונאת מס של 2 מיליון ש"ח ולכן במועד המשכורת האחרונה (שנדחה ל-15 לחודש במקום ה-10 לחודש בבגלל הליכים משפטיים) לא נתנו את דמי ההבראה. חיכיתי עוד חודש כדי לראות אולי יכניסו את הפיצויים לחודש הבא (מותר לפי חוק לעקב את הפיצויים לחודש ממועד העזיבה) ולא קבלתי כלום.

מה השלב הבא? בית דין לעבודה? אני בבעיה כי אני נמצא באילת והמשרדים ברמת גן. אני מגיש תביעה לבית דין בר"ג או באילת? אני לא יכול "לבזבז" עכשיו ימי עבודה על הקמצנות והחוצפה של מקום העבודה הקודם שלי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא לבזבז ימי עבודה אלא להשקיע אותם כי המעביד ישלם בסוף את הכל כולל ימי העבודה שלך.

תתייעץ עם העו"ד שלך.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אם הוא יצליח להוציא ממנו משהו.

גם אני מנהל משפט נגד מישהו שלא שילם לי ולעוד הרבה עובדים. עד היום אף אחד לא קיבל ממנו שקל כולל אלה שזכו במשפטים נגדו. אין אפשרות למצא איפה הוא גר, אם תמצא אין שום דבר על השם שלו. והמשטרה לא משתפת פעולה (הוצא לו צו מעצר בגלל חוב ובמשטרה הודענו איפה הוא יהיה בשעה מדוייקת והם אמרו שהם יחפשו אותו כשיהיה להם זמן).

some people need a high five

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תומר, אם אתם כמות של אנשים תפנו לעו"ד שיתחיל בהליכי פירוק של החברה ואז ב"ל משלם לכם את הכספים.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא כזה פשוט, את הכספים על העורך דין עצמו ואת האגרות משפט לא נקבל חזרה, ולא תמיד ישתלם לעשות כזה דבר.

מעבר לזה, יש לו אפשרות לסרב לפרוק (ויש סיכוי שיעשה את זה כי הוא נקמן), רק כדי שאנחנו לא נקבל את הכסף ונמשיך לרדוף אחריו. ובסופו של דבר התהליך הזה מניסיון של מישהי שאני מכיר, הוא תהליך של שנתיים בערך.

some people need a high five

in the face

with a chair

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...