Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיטרואן C5 החדשה מול סקודה סופרב החדשה

msvnk
שימו לב! השרשור הזה בן 5641 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום רב,

אחי הגדול רוצה לקנות רכב חדש. עד עכשיו הוא נהג בקורולה 2006 והוא החליט להשתדרג לרכב מהסגמנט הקצת יותר גבוה. לא אני ולא הוא מומחים גדולים במכוניות אבל יצא לי פה ושם לנהוג קצת או לשבת כנוסע בחלק מהמכוניות בקטגוריה וניסנו פחות או יותר לצמצם את האפשרויות.

הדרישות מהמכונית היא שתהיה חזקה, אבל לא צריך שתהיה ביצועיסטית במיוחד, אלא שתיתן הרגשה שכשלוחצים על הגז מקבלים מענה מהיר וטוב מהמנוע. צריכה להיות מתאימה לזוג ושלושה ילדים (רק אחד על כסא עדיין) מאחורה. בעיקר צריכה לתת הרגשה איכותית. דברים כמו סחירות או שמירת ערך אינם שיקול, וגם חיסכון בדלק הוא לא קריטי במיוחד. המכונית לא מיועדת לנסועה רבה במיוחד וגם כך כל המכוניות בקטגוריה די צמאות.

אז ככה, הונדה אקורד ירדה מהפרק למרות מנוע וגיר מצויינים כי היא פשוט יקרה מדי בשביל התמורה שהיא נותנת. טויוטה אוונסיס מרגיש יפנית וסתמית מדי. מאזדה 6 בנאלית מדי ובעיקר מרגישה כמו מאזדה 3 יקרה. לסובארו B4 הוא לא ממש מתחבר וגם אני לא. פיג'ו 407 לא באה בחשבון בגלל שלא מרווחת מספיק מאחור. פולקסוואגן פאסאט עם מחיר התחלתי גבוה מדי. על שברולט מאליבו נסעתי והיא הרגישה חזקה, אפילו חזקה מדי לגוף שלה ולא אהבתי את ההתנהגות כביש שלה. פורד מונדיאו החדשה אמנם נראית מרשים מאוד אבל מתחילה להזכיר את הספינות האמריקאיות. מה שנשאר לנו זה הסיטרואן C5 החדשה שעדיין לא יצא לי לראות על הכביש ובוודאי שלא להיות בתוכה או לנסוע בה והסקודה סופרב החדשה שדווקא יצא לי לראות אחת אבל לא בנסיעה.

אני אישית חובב גדול של סיטרואן C5 וזו בערך המכונית הכי אהובה עלי, נוחה ומרווחת בצורה בלתי רגילה. והסקודה סופרב החדשה זכתה לשבחים רבים, גם על הרכב עצמו וגם על התמורה לכסף.

האם מישהו יכול להגיד מה ההבדלים בין שני רכבים אילו ומה היתרונות והחסרונות של כל אחד לעומת השני ? שניהם די חדשים ואין איתם הרבה ניסיון מעשי. אולי אפילו לשפוך אור אחר על אחת מהמכוניות שפסלנו מסיבות שונות ומשונות ?

אודה למייעצים. בעיקר לכאלו שיש להם ניסיון עם המכוניות שהם ייתייחסו אליהן ולא על סמך סיפורים של אחרים או קריאה של כל מיני סקירות ומבחנים.

תודה !

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תגובות 60
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ההמלצה הכי חמה שיש לי לתת לך היא שתעשו נסיעת מבחן בשני הרכבים, ואז הכל יתבהר.

אני טרם הספקתי לנוג בסופרב החדשה.

נהגתי בישנה, ומאוד אהבתי אותה.

ואם הסופרב החדשה היא קפיצת מדרגה כמו שהאוקטביה החדשה היא לעומת הישנה אז אמור להיות רכב מדהים.

בנוגע ל-C5, אני מצטער, אבל אני לא מתחבר לרכב הזה, בהתחלה ניסיתי בכוח לתת לו הזדמנות עקב כל התשבוחות עליו, אבל פשוט לא הרגשתי שום דבר מיוחד בו. אולי זה לא הוא וזה אני אבל אני לא מתלהב ממנו וגם לא שאר האנשים שעבדו איתי.

לעומת זאת נסיעה ב-607 הייתה חוויה אמיתי מבחינת פינוק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

יצא לי לראות את הC5 החדשה על הכביש הרכב לדעתי נראה פשוט מצויין אבל זה כמובן עניין של טעם.

מבחינת איכות בפנים הרכב הסקודה מציבה רף גבוה.

מצטרף להמלצה על נסיעת מבחן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין מה להשוות, C5 נחשב משפחתית גדולה - "מנהלים"

סופרב הינו רכב סאלון, דוגמא אאודי A6.

שני קטגוריות שונות של רכבים.

מבחינת תמורה כוללת? ה C5 נופלת מול הסופרב, יש ל C5 יתרון בנוחות נסיעה, כאן זה נגמר.

יתרון מאוד משמעותי בתחום המנוע-גיר יש לסופרב, מנוע 1.8TSI 160 כ"ס וגיר DSG, מול הC5 עם גיר ה AL4 ומנוע 2.0 עם 143 כ"ס.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

סופרב כל הדרך

נהגתי עליה בנסיעת מבחן וגם לאחר מכן כשאבא של חבר קיבל את הרכב.

רכב מדהים, C5 במחיר של הסופרב תוכל לקנות את הדגם הכי פשוט.

רק מבחינת אבזור הסופרב הדגם היקר ואני לא מדבר על דגם עם המנוע V6 אלא על גירסת 1.8 המאובזרת תעלה בערך 172000 ש"ח לאחר הנחה, יש ברכב הכל, כיסאות חשמליים עם זכרונות בשני הכיסאות גם של הנהג וגם של הנוסע, חישני חניה מקדימה ומאחור, מערכת חניה אוטומטית,מראה מונעת סינוור+ חיישן אורות וגשם,פנסי קסנון מקוריים עוקבי פניה,פנסי ערפל קדמיים, ריפודי עור משולבים אלקנטרה, מערכת בקרת שיוט, תא מטען ענקי עם פתיחה דו שלבית אפשרות לפתיחה כמו ברכב 4 דלתות ובלחיצת כפתור הוא הופך לתא מטען 5 דלתות כמו באוקטביה, וילונות מקוריים מאחור ובחלונות האחוריים

חישוקים קלים (מגנזיום) 17" עם צמיגים רחבים,חתך 225/45/17, מערכת ניתור לחץ בצמיגים,מראות חשמליות מתקפלות.

והפנינה שבכתר מנוע 1.8 TSI משודך לגיר DSG 7 הילוכים האוטו הזה מטוס וזה לא יאומן בהתחשב בגודל שלו,הוא מאיץ ל 100 ב 6.5 שניות ובנוסף להכל מרווח מאחור הוא ענק, אני 1.92 וכשישבתי מאחור המרווח ביני לבין הכיסא הקדמי היה כ-15 ס"מ, בנוסף הוא גם מאוד חסכוני בדלק ולא יבייש רק משפחתי ממוצע כאשר מדובר ברכב גדול בהרבה, צריכת דלק משולב היא 1/12 בערך, כמובן שתלוי בצורת נהיגה שלך.

בקיצור מצטער אבל הסיטרואן לא מתקרב לרכב הזה, לפחות לא במחיר שהוא נמכר בארץ, המתחרות האמיתיות של הסופרב הם מכוניות גדולות ויקרות בהרבה לדוגמא אודי A6 אבל בחבילת אבזור כזאת היא תעלה לך הרבה יותר מפי 2 מהסופרב.

המלצה שלי תעשו נסיעת מבחן ולא יהיה לכם שום ספק שהרכב הזה הוא הטוב והכדאי ביותר בסגמנט הזה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נראה לי שענו לך פה בצורה חד-משמעית. אני גם מצטרף לכל הדעות על הרכבים ודווקא חבל שאתה שולל את המונדאו בגלל שהיא נראית אמריקאית. עוד דבר, אין לך מה להשוות את הC5 לסופרב. הסקודה זה רכב שפשוט צריך לשבת בו, להרגיש אותו לנהוג בשביל להבין על מה כולם מדברים ולמה הרכב כל כך טוב.ב170 אני לא חושב פעמיים וקונה את הסופרב.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שני הרכבים האלה מעולים ובדיוק מאותו הסגמנט, לסופרב חטיבת כוח ואבזור עדיפים,לסיטרואן יש איכות נסיעה הרבה יותר טובה ויכולה להתחרות ברכבי סלון ופאר,המרווח פנים קצת יותר גדול בסיטרואן,וטיפולים יותר זולים ובתדירות נמוכה יותר,לסקודה שנתיים אחריות לסיטרואן 3 מלאות ועוד אחת חלקית.

מה שלא תבחר אתה תפגע במטרה כי באמת שני הרכבים ברמה גבוהה,תבצע נסיעת מבחן{מומלץ אחת אחרי השנייה}ותבין איזה מהרכבים מדבר אליך יותר.

כדאי להחליט מהר כי שני הרכבים ייתיקרו בעקבות ה"מתנה הירוקה" של ביבי,לסיטרואן יש עכשיו מבצע "חבר" אם רלוונטי.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסופרב מציעה את החבילה הטוב ביותר - מאוד איכותית ומוקפדת, מאוד מאובזרת, מאוד מרווחת (מרחב פנים זהה לשל רכבי סלון - A6 ובמוו סדרה 5, לדוג'), ביצועים טובים ותג מחיר מאוד אטרקטיבי.

לסופרב נוחות הנסיעה על הצד נוקשה יותר של הסקאלה ולמרות זאת היא אינה מתרסקת/חובטת ושומרת על נוחות נסיעה טובה בהחלט (בעיקר על חישוקי 16').

אני נוטה להאמין שהסי 5 עדיפה בסעיף זה.

ו-Pizo, הרשה לי לתקן אותך לגבי C5 - כבודה מונח במקומו ואין ספק שהיא מהווה קפיצת מדרגה ביחס לדור היוצא...

להגיד שהיא מרווחת יותר מהסופרב ושהיא יכולה להתחרות מול רכבי הסלון והסופרב לא?

נו, באמת...

זאת הנקודה החזקה ביותר של הסופרב - והיא בהחלט יכולה ללמד את C5 מה הוא תא נוסעים איכותי מאוד, מוקפד מאוד ובעל מרחב עצום.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

וואו, ידעתי שהסופרב מוערכת אבל לא ציפיתי לכזה קונצנזוס.

כמו שאמרתי, לא מטריד עוד שנייה או פחות להאצה ל-100, נדרש רק שיהיה מנוע חזק וסולידי שלא מרגיש קטן על הרכב וגיר עם תגובות טובות.

מה שכן, נוחות נסיעה חשובה מאוד ואחד הדברים שאני אוהב ב-C5 זו את תחושת הניתוק הזו מהכביש של הנוסעים. הרכב והמתלים פשוט משאירים את כל תלאות הדרך מחוץ לתא הנוסעים.

לפי התיאורים שלכם הסקודה נשמעת יותר גרמנית מבחינת התחושה ונוחות הנסיעה שלה, לא ?

חבל רק שהם לא נפטרים כבר מהחזית הדומיננטית עם הגריל הכעור שלהם.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא מדויק. הסופרב אולי גדולה במימד האורך כמו מכונית סאלון, אבל היא מתחרה בקטגוריית המשפחתיות הגדולות.

הסופרב מציעה חבילה טובה יותר מבחינת תמורה, ותרגיש הרבה יותר חזקה מבחינת תגובות המנוע והביצועים באופן כללי. ה-C5 תהיה ככל הנראה נוחה יותר. מומלץ מאוד לעשות נסיעת מבחן על שתיהן לפני החלטה סופית.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

מבחינת תמורה כוללת? ה C5 נופלת מול הסופרב, יש ל C5 יתרון בנוחות נסיעה, כאן זה נגמר.

יתרון מאוד משמעותי בתחום המנוע-גיר יש לסופרב, מנוע 1.8TSI 160 כ"ס וגיר DSG, מול הC5 עם גיר ה AL4 ומנוע 2.0 עם 143 כ"ס.

טעות סופרב היא אכן ב"ליגה" של C5. הרי סופרב זה פאססט ופאסאט הוא רכב משפחתי גדול\מנהלים. והוא מתחרה בA4 ולא A6.

מול A6 יש לך את הC6 של סיטרואן. ולסקודה אין מועמדת בסגמנט הנל.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הסופרב מציעה את החבילה הטוב ביותר - מאוד איכותית ומוקפדת, מאוד מאובזרת, מאוד מרווחת (מרחב פנים זהה לשל רכבי סלון - A6 ובמוו סדרה 5, לדוג'), ביצועים טובים ותג מחיר מאוד אטרקטיבי.

לסופרב נוחות הנסיעה על הצד נוקשה יותר של הסקאלה ולמרות זאת היא אינה מתרסקת/חובטת ושומרת על נוחות נסיעה טובה בהחלט (בעיקר על חישוקי 16').

אני נוטה להאמין שהסי 5 עדיפה בסעיף זה.

ו-Pizo, הרשה לי לתקן אותך לגבי C5 - כבודה מונח במקומו ואין ספק שהיא מהווה קפיצת מדרגה ביחס לדור היוצא...

להגיד שהיא מרווחת יותר מהסופרב ושהיא יכולה להתחרות מול רכבי הסלון והסופרב לא?

נו, באמת...

זאת הנקודה החזקה ביותר של הסופרב - והיא בהחלט יכולה ללמד את C5 מה הוא תא נוסעים איכותי מאוד, מוקפד מאוד ובעל מרחב עצום.

אני לא אמרתי שהc5 מתחרה ברכבי סלון, אמרתי שאיכות הנסיעה שלה גבוהה מאד ואף יותר משל מכוניות סלון אמיתיות,הסופרב אחלה רכב אבל הוא לגמרי לא רכב סלון כמו שנכתב[בדיוק כמו הסיטרואן].המרווח פנים דומה מאד בשני הרכבים עם יתרון קל לסיטרואן מאחורה,תשב בc5 ותרגיש בעצמך.לגבי האיכות, הc5 מסיבית ואיכותית לא פחות מהסקודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5641 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...