Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6210 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אצלי באופל (אסטרה 1400, אוט', 1995) יש "בעיה" קטנה: אין הגה כוח.

איך פועל הגה "מכני" (ככה אני קורא לו, כי הפעולה מכנית נטו, ולא הידראולית או חשמלית) כל ילד בן שנה יודע וזה גם די נטחן כאן בפורום. אבל לדעתי לא מיצו את העניין (אחרי הכל, למי כבר אין הגה כוח היום?).

יש לי מחסנית של שאלות: ראשית, האם טכניקות של היגוי שנלמדות במכוני נהיגה מתקדמת רלוונטיות לרכב בעל הגה מכני (פשוט ניסיתי וזה לא הרגיש טוב כל כך), האם הטיפה כוח שנגזל מהמנוע על ידי הבוכנה של הגה כוח הוא מורגש אפילו מעט? האם "היגוי על יבש" (בעמידה במקום) או נעילה (סיבוב ההגה עד ה"מכה" בסוף) בהגה מכני הוא כל כך מזיק לרכב והאם כיסוי להגה עשוי לעזור? (אפילו אם מצויירים עליו פרחים:-()

אה, כן, עוד משהו קטן: נאמר לי שגם אם אני מתאמץ בחניה עם הפטנט הזה, מחוץ לעיר הוא מספק היגוי יותר טוב, כביכול היגוי "טבעי" יותר. (בקשר לזה אני רק יודע שמרגישים טוב טוב כל מהמורה בדרך)

בכל זאת, אני עדיין חושב שלכל אחד כדאי לנסוע קצת עם הגה "מכני" כדי "לעשות כוח", וגם כדי לדעת מה לעשות במקרה של תקלה בהיגוי הכוח שלו.

פורסם

פועל אותו דבר ללא עזרה של לחץ שמן. רק הכח של הידיים שלך מסובב את ההגה, שמזיז את הגלגלים בעזרת מסרק הגה או תיבה תלוי ברכב.

לגבי שיטות הלמידה, אני מאמין שמורי נהיגה אמורים ללמד ללא הגה כח וכך היה בעבר, אבל כיום רוב הרכבים הינם בעלי הגה כח ולכן התלמידים "מתפנקים".

לא הבנתי איך השאלה של נזק לרכב עקב סיבוב ההגה עד לנעילה (גורם נזק למסרק במיוחד ברכב בעל הגה כח) קשור לסיבוב במקום או לפרחים על ההגה.

כמובן שמומלץ לסובב את ההגה תוך כדי תנועה אם מתאפשר.

מחוץ לעיר החיכוך של הגלגל עם הכביש נמוך יותר ובעצם בנסיעה מקדם החיכוך יורד לא משנה באיזה כביש. וכםן ההיגוי הופך לקל יותר, דבר שעלול להיות מסוכן, כיום ההגאים מתקשחים עם עליית המהירות. כמו כם שמהמורות עלולות לגרום לאיבוד שליטה. בעבר השתמשו בשיטה שלא מאפשרת לגלגל להזיז את ההגה אלא רק הפוך, כמו חלום של רכב או מפתח שוודי, דבר שהיה מסוכן גם כן משום שההגה לא החזיר את עצמו למרכז בסיום סיבוב דבר שהביא להתהפכויות.

כבר לא מחפש מנוע 2 ליטר לסיירה. פינטו או לא פינטו.

השימוש במידע הינו על אחריות המשתמש בלבד, על כל המשתמע מכך.

פורסם

מדובר ברכב עם מסרק (RP). האם זה באמת כ"כ נורא לסובב במקום ("היגוי על יבש", Dry Steering) מבחינה מכנית? ברור שעדיף לסובב תוך כדי תנועה כלשהי אבל האם צריך ממש להימנע מזה? (מהבחינה של שימוש בידיים פחות אכפת לי)

חוצמזה, האם שיטות נהיגה מתקדמת (משיכת ההגה עד למצב של ידיים על 9 ו-3 בשיא הסיבוב, ומשיכתו חזרה עם היד האחרת) רלוונטיות בהגה כזה?

• תוכן חדש...