Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול הלכתי לבדוק פג'ו 206 נחמדה.

לא את כל העצות שפורסמו בפורום יישמתי (ובעיקר הכוונה לרשימת ה-"8 דברים לבדוק" האלמותית שחיברת), בין אם מכיוון שלא זכרתי ובין אם מכיוון שלא היה נעים לי ובלאו הכי איני מבין בזה יותר מדי.

עם זאת, היו מספר דברים שכן צדו את עיניי - 1. דפיקה קטנה בפח בצד. 2. הרדיו-דיסק המובנה שקצת עושה בעיות, ובעיקר בעיה של תאורה מאוד חלשה עד בלתי נראית של התחנות בצג האלקטרוני. 3. סאן רוף שלא פועל. 4. אני חושב גם שלא הוחלפה לאחרונה רצועת טיימינג.

שאלתי היא מה אני עושה עם המידע הזה? אני אמור לדרוש ממנו לתקן את כל הליקויים האלו לפני המסירה? נניח שאומרים לי במוסך שהצמיגים כבר צריכים להיות מוחלפים בקרוב, האם להתעקש לשלם תמורת הרכב מחיר נמוך יותר, כי הוא אמור להעביר לי אוטו במצב תקין לחלוטין?

ועוד משהו - למוסך אני אמור ללכת עם הבעלים? כמה שעות בדיקה כזו אמורה לקחת?

השאלות אולי מטומטמות, אבל הן נובעות מחוסר ידע מספק... אז עדיף לשאול, לא?

תודה לעונים!

פורסם

(ובעיקר הכוונה לרשימת ה-"8 דברים לבדוק" האלמותית שחיברת)

שחיברת = הכוונה כמובן למאסטרו, צביקה פיק.

פורסם

השאלות לא מטומטמות וטוב שקראת את המדריך שבפורום (אפילו אם לא יישמת הכל). קודם כל - אם לא לקחת את הרכב לבדיקה במכון מומלץ לעשות זאת.

1. דפיקה קטנה בפח - מקובל להוריד על זה קצת.

2. תאורה חלשה יכולה לעלות גרושים או הרבה כסף - תלוי כמה מסובך לפתוח את העניינים שם. ממליץ לקפוץ עם בעל הרכב למוסך מורשה ולברר הצעת תיקון. אם לא תוכל לקפוץ עם בעל הרכב - פשוט נסה לברר בטלפון מחירים.

3. אותו הדבר בנוגע לסאן רוף - יכול להיות בעייה חשמלית קטנה ויכול להיות מנגנון דפוק שיעלה לא מעט לתקן.

4. טיימינג - לבדוק אם ומתי הוחלפה. אם לא הוחלפה ויש צורך (כל 3 שנים למיטב זכרוני) - להוריד מהמחיר את עלות ההחלפה (לבדוק במוסך)

5. אם הצמיגים לקראת סיום - נהוג שוב להוריד סכום מסוים. לא עלות של צמיגים חדשים אבל נניח חצי מזה.

בגדול, הרכב צריך להיות תקין, אבל צריך לדעת על מה להתמקח ואיפה לוותר, אם הרכב מספיק טוב.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

רוני, תודה על התשובה המהירה!

היית ממליץ ללכת למכון מורשה למרות העובדה שהמחיר יותר גבוה? (נראה לי גם שמרב הטיפולים בוצעו בו). למשל בעניין הרדיו-דיסק המלצת דווקא על מוסך מורשה.

כמו כן, בפועל נהוג שהבעלים והקונה הולכים ביחד למוסך? כמה זמן הבדיקה אמורה לקחת?

פורסם

רגע, נפריד. בדיקה במכון בדיקה מורשה היא דבר אחד ואותו תעשה קודם (אתה הולך ביחד עם הבעלים, הבדיקה לוקחת כשעה+). לאחר מכן אם יש דברים שצריך לסדר מומלץ לקפוץ למוסך מורשה יבואן בשביל לברר עלויות. מומלץ לברר שם עלויות במיוחד בגלל שהוא יקר יחסית - כך תוכל להוריד את הבעלים יותר... את הטיפולים והתיקונים עצמם תעשה איפה שבא לך.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...