Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה, כחלק ממאמציי המינימליים והבסיסיים שלי לסייע לידידתי אחרי קניית רכב, יש לי כמה שאלות.

הראתי לה כיצד בודקים שמן, נוזל קירור וכו'. כחלק מהבדיקה ראיתי שבטיפול שעשו לאוטו כשמכרו לה אותו אז מילאו יותר מדי שמן, בצורה די משמעותית (נראה לי כך) בערך יתרה של כל הכמות שבין המינימום לקו שמציין מלא (מבחינת מפלס אני מתכוון).

האם עודף שמן הוא בהכרח בעייתי ?

לי זה נראה בעייתי וכמו משהו שצריך לטפל בו, ובגלל שהיא לא ממש ששה ללכת למוסך ולשלם על זה אז אילתרתי לה עם מזרק גדול וצינורית דקה של טפטוף של עציצים ואמרתי לה שתשאב עם זה את הכמות המיותרת. האם זה רעיון סביר ? בכל אופן, היום היא ניגשה לביצוע שלו והיא קצת הסתבכה, וכאשר היא פתחה את המכסה כדי לשאוב את השמן בדיוק הגיע משב רוח חזק שאסף איתו הרבה חול ומובן הכניס קצת גם לתוך המכסה (לא כמות היסטרית אבל בוודואת נכנס משהו). לי זה נשמע בעייתי לאללה. מה אתם אומרים ?

ומכאן לכמה שאלות כלליות:

האם נוזל הקירור ברדיאטור צריך להיות מלא עד הסוף ממש ?

בהוראות של הרכב מופיע לגבי הנוזל קירור שהוא צריך להיות מורכב מנוזל הקירור המקורי המרוכז מדולל באחוז מסויים של מים ? האם כך נהוג ? תמיד ראיתי נוזלי קירור מוכנים לשימוש בחנויות אוטו דיפו למשל. במידה ובאמת מערבבים במים כמו הוראות הרכב, באיזה מים ? מי ברז ? מים מזוקקים ? או שמא בכלל אני חייב להשתמש במים מינרליים של נביעות בלבד ?

ועוד משהו שלא הבנתי אף פעם. אם רוצים להחליף שמן במנוע (למשל אם רוצים להשתדרג לשמן איכותי יותר) ועושים את זה בטיפול הקבוע, כיצד דואגים שכל השמן יתנקז מהמנוע ולא יישאר ויימהל בשמן החדש ? האם באופן עקרוני יש בעיה למהול שני שמנים שונים כל עוד הם מאותו סוג ושניהם מומלצים לרכב (לא בהחלפה, סתם כשבודקים כשלא חסר) ? למשל שמן של דלקול ושמן של ליקווי-מולי.

אותם שאלות לגבי נוזל קירור, האם יש בעיה לערבב שני סוגים כאשר כל אחד לכשעצמו מתאים ?

אודה לתשובות !

פורסם

1. הרעיון עם המזרק הוא רעיון נכון. הטעות שלכם היא שלא שואבים את השמן דרך פתח מילוי, אלא דרך מדיד שמן.

כלומר הצינורית נכנסת במקום המדיד.

לא בכל רכב ניתן להשחיל את הצינורית בצורה נורמאלית, ולכן זה לא תמיד ניתן לביצוע. אם לא הולך, ויש הרבה שמן מעל המקסימום, רצוי לרוקן במוסך.

2. יש מכוניות עם פקק מילוי ברדיאטור + מיכל עודפים, ויש מכוניות ללא פקק מילוי ברדיאטור עצמו, והמילוי הוא דרך הפקק במיכל עיבוי.

מקרה ראשון - מפלס ברדיאטור - כשני סנטימטירים מתחת לגובה הפקק, במיכל עודפים - בין הסמנים מינימום למקסימיום.

מקרה שני - במיכל עיבוי בין הסימנים מינימום למקסימום.

כמובן כל המפלסים נבדקים במנוע קר.

יש נוזלי קירור מוכנים לשימוש, ויש כאלה, שצריך לדלל עם מים. במקרה וצריך מיים מזוקקים, זה מצויין על האריזה של הנוזל קירור. וגם אחוזי הדילול רשומים על האריזה.

3. אחרי ניקוז שמן נשארת כמות קטנה של שמן ישן במנוע. בדרך כלל לא מתייחסים לזה, וממאלים שמן חדש וזהו.

אם רוצים להיות ממש פדנטיים, אפשר אחרי תקופה קצרה לבצע החלפה נוספת, ואז לא ישאר כמעט כלום מהשמן הישן.

במקרה וחסר, וצריך להוסיף - מומלץ להוסיף שמן מהסוג שנמצא במנוע. אם אין ברירה, אפשר להוסיף שמן אחר, נזק מיידי לא יגרם.

לא ממש הבנתי את כוונתך -"למהול שמן דלקול עם לוקווי מולי, לא בהחלפהה, אלא כשבודקים ולא חסר"

היה נורא עוזר, אם הייתר רושם, מה הדגם של המכונית המדוברת.

פורסם

באמת איך לא ציינת - יונדאי גטס 2006 (הישנה).

הכי דחוף - מה עושים לגבי החשש לחול (אמנם מעט מאוד אבל עדיין) בשמן ?

מה לגבי דרך המילוי ? האם בגטס יש מיכל עודפים ? ממלאים מיכל עיבוי או סתם הכל סטנדרטי.

באופן עקרוני מים מזוקקים זה לא תמיד עדיף על מים רגילים (נקי יותר ? לא יוצר אבנית ? האם אני מדבר שטויות ?) ?

הניסוח הלא ברור שלי לגבי המהילה התייחס לשגרה הרגילה של מילוי שמן. למשל אם בטיפול במוסך הוכנס שמן פשוט של דלקול ואח"כ ביומיום כשאני בודק אם חסר שמן אני ממלא את החסר באמצעות שמן איכותי יותר שקונים, שהוא שונה מזה שמילאו איתו בטיפול.

תודה על התשובות.

פורסם

לגבי שמן המנוע, צריך להוסיף שמן מנוע בדיוק כמו שקיים במנוע, אם השמן מנוע לא איכותי לדעתך אז צריך להחליף הכל, לרוקן ולמלא חדש ולהחליף מסנן שמן.

נוזל קירור מוסיפים גם בדיוק את אותו נוזל קירור שקיים במנוע, אם לא ידוע לך סוג הנוזל קירור וחסר קצת משהו כמו 2 כוסות תוכל להוסיף מים מהברז, עדיף להוסיף מים מהברז ולא למהול נוזל קירור מסוג אחר.

נוזל קירור מחליפים כל שנתיים בדרך כלל, רצוי להשתמש בנוזל קירור המקורי.

לגבי שמן המנוע השתמש בשמן מנוע כפי שמצויין בספר הרכב, אם אין ברשותך ספר רכב ברר מול מוסך מורשה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...