Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

תם עידן הקליאו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6218 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי קצת יותר משנתיים הקליאו שלי נמכרה. עברנו הרבה ביחד למרות התקופה היחסית קצרה שבילינו ביחד.

הקליאו נקנתה במקור כתור רכב שני במשפחה לאחר שאחי הוציא רישיון (היינו 4 נהגים על רכב ליסינג אחד). התחלנו לחפש פוקוס ידנית, פונטו HGT, פז'ו 206 GTI אבל אחרי סיבוב אחד קצר בקליאו הבנתי שזה הדבר האמיתי.

החיפושים לקחו כחצי שנה עד שנמצאה הקליאו המיוחלת, במהלך החיפושים עברתי לפחות על 15 קליאו אחרות וממש הייתי קרוב להתייאש. הק"מ היה טיפה גבוה אבל הצבע פשוט מושלם, האינטריור טיפה מוזנח אבל בבדיקה היא יצאה יפה בשביל רכב ספורט שכבר 5 שנים על הכביש.

טיפלתי בה בדרך הכי טובה שיש והיא החזירה לי בפאן מטורף כל פעם שרק רציתי. במהלך התקופה שהרכב היה אצלי היו לי רק 3 תקלות כאשר 2 מהם נגרמו באשמתי והשלישית הייתה זניחה ותיקנתי רק כי אני פרפקציוניסט.

היו לי תוכניות לעתיד, סעפת 182, אולי איזה טורבו על מנוע סגור, מכסה מנוע מקארבון, לשדרג את המערכת ל-CARPC, התקנת RS TUNER וכו'.

אתמול היה קשה לתת את המפתחות ולראות מישהו אחר נוהג ברכב שלך. הפרידה עוד יותר קשה כשאין מחליפה ראויה וסיבת המכירה היא לא מיצוי של הרכב או רצון להשתדרג.

מישהו אמר לי באותו יום שאסור להקשר לרכבים אבל כשיש לך כזו פנינה ביד פשוט אי אפשר שלא להתאהב וגם עכשיו כ-24 שעות אחרי המכירה אני עדיין לא מעקל את זה שהרכב לא אצלי.

אני מקווה שהבעלים החדש ימשיך לשמור עליה בפאנאטיות כמו שאני שמרתי ואני מאחל לו שיהנה וינצל אותה בדיוק כמו שאני עשיתי.

הנה תמונות מהיום שקניתי:

53rqyow.jpg

img4314.jpg

54194427.jpg

ותמונות בימי הזוהר שלה:

108110500kuu6lphiimg698.jpg

108110499mdeozmxgimg697.jpg

21156886.jpg

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אכן עצוב להיפרד מרכב שאוהבים.

עם זאת, בתור שותף פעיל (הייתי אפילו אומר "מאוד") בתהליך הרכישה של הרכב הבא שלך,

אני בטוח שכל צעד קדימה (או אחורה, למטרת ההנעה) הוא צעד טוב בהקשר זה, רק צריך למצוא כלה טובה.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אלעד, איש יקר

אאחל לך בהצלחה בהמשך.

בטוחה שתמצא את הראויה בזמן הקרוב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אני שם את הכסף על מיאטה.

אם יותר לי לשאול - יש סיבה מיוחדת מדוע אתה מנסה למכור מאז חודש ספטמבר 08 ?

מה לא ידעת?

לקליאו יש חרא שוק.

נתקע חודשים עם האוטו.

תשאל אחד שקוראים לו אייל פה בפורום, הוא מבין הרבה בשוק של הקליאו.

:-)

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

כרגע 99% שאין מחליפה. אנחנו פשוט לא צריכים אוטו נוסף בבית, אבל אני משאיר אחוז אחד למקרה שתצוץ איזה מציאה במחיר סביר. פשוט אין רכב בתקציב של 80K (עם אופציית התרחבות טיפה למעלה) שיתן לי את התמורה של הקליאו. הרכב חייב להיות הנעה אחורית (עם אופציה לכפולה) ועם התהגות טובה (הגה ושלדה), צריכת דלק שפויה, חזקה כמו הקליאו או יותר ורצוי ללא ירידה בשנתון.

רציתי מאוד S2K והייתי מוכן אפילו לגייס 130K ש"ח ולשבור תוכניות חסכון אבל פשוט אין רכבים למכירה ששווים את הכסף הזה (אני מוכן לשלם גם 20K ש"ח מעל המחירון אבל המוכרים דורשים לפחות 50K ש"ח מעל המחירון וזה כבר באמת מוגזם).

MR2 ידניות אין במחיר שפוי (כל אלו ביד2 דורשים 40K ש"ח מעל המחירון).

מיאטה NB אכן תהיה השדרוג הכי טוב בשבילי למרות שהיא תהיה ירידה חזקה בכח. הבעיה שדורשים 100K ש"ח לרכב שנת 2004-2005 שזה קצת מעל התקציב. NA פשוט לא באה בחשבון, רכב ישן, עייף ולא בטוח.

WRX/STI/EVO פשוט לא עושות לי את זה. כן, אלו מכוניות עם ביצועים מטורפים ומהירות פניה מסחררת אבל אני לא מחפש את זה. אני אוהב לכשכש בזנב, לחיות על המגבלות, להתנסות קצת בדריפטים וכו'. אחי הציע לקחת GT ולהפוך אותה להנעה אחורית אבל פה אתה מתחיל להסתבך עם אמינות של רכב ישן, חלקים יקרים, צריכת דלק שערורייתית וכמובן שדרוגים שהרכב ידרוש (קוילאוברים כי הרכב רך מאוד כסטנדרט ודיפרנציאל מוגבל החלקה כדי שיהיה אפשר לשלוט על הדריפטים).

זה לא שלא הלכתי לראות רכבים אחרים, הלכתי לבדוק M3 שהוצעה למכירה. פשוט התאהבתי באוטו, חוץ ממחסור בגג נפתח והשנתון הנמוך הכל ברכב היה מושלם. עד שלקחתי לבדיקה ואז התברר שלרכב יש שאסי רציני ושהמוכר ניסה לעשות עליי קומבינה. הלכתי גם לראות NA עם טורבו, NA עם סופרצ'רגר והדבר היחיד שהחלטתי זה שאני לא רוצה עוד פעם רכב משופר, מספיק חייתי בפחד שנה שלמה ואני מודה לאלוהים שלא נתפסתי בשנה הזו. לכן החלטתי שרק S2K תספק אותי. אז נחסוך שנה שנתיים, המחירון ירד, יצוצו רכבים יות טובים למכירה ואז נקנה. נקווה שבזמן הזה אני לא אשכח מה זה לנהוג ברכב ספורט.

קונדסון, אני רוצה להודות לך על כל העזרה לאורך כל הדרך. אתה באמת בנאדם נדיר ותותח רציני בכל מה שקשור לרכבי קבריולט.

אייל, פרסמתי את האוטו למכירה בפעם הראשונה כי הייתה לי אופציית שדרוג ל- S2K. מכיוון שלא הספרתי למכור את הרכב בזמן והמוכר החליט לחזור בו אז ויתרתי על עניין המכירה. לאחר מספר חודשים פרסמתי בפעם השניה כי הייתה אופציית שדרוג ל-MR2. מכיוון שלא מדובר ברכבים שצצים כל שבוע למכירה אז הייתי מוכן להפרד מהקליאו בשביל השדרוגים האלה.

אם אתה הייתה רואה על איזה שטויות העפתי קונים אתה תצחק עליי מכיוון שלא באמת רציתי למכור. בחצי שנה האחרונה עשיתי 3K ק"מ, אני התחלתי ללמוד 10 דקות הליכה מהבית ואחי התגייס לצבא. אבא שלי היה לוקח את האוטו לעבודה פעמיים בשבוע כדי שהרכב לא יירקב בחניה. תוסיף לזה את העובדה שהרכב היה משופר בתוספות שלא כולם אהבו (גאנטים רחבים, קוילאוברים, באקט, רתמות וכו') + תג מחיר טיפה מוגזם ותקבל את התשובה למה לקח לי כ"כ הרבה זמן למכור.

רק בחודשיים האחרונים באמת ניסיתי למכור את האוטו. פרקתי את התוספות, הורדתי את המחיר והאוטו נחטף.

פורסם

תודה על כל המילים הטובות, וכמו שכבר אמרתי לך,

כח זה לא הכל בחיים, וגם את עניין הכח אפשר לפתור בקלות (יחסית).

שיהיה בהצלחה בהמשך הדרך, סע בז(מ)הירות וניפגש בסיבוב, הפעם - עם ההנעה הנכונה !

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

אלעד, מזל-טוב על הצעד (הלא קל אני בטוח). שיהיה בהצלחה עם הרכב הבא, מה שלא יהיה.

למרות שקצת חבל לי שאתה עוזב את המועדון (לפחות מהבחינה העקרונית שאתה כבר לא בעלים של אחת :-)) עם כל הידע והשמחה לעזור לכולם.

אבל אני בטוח שלא תעלם לנו. את ליאור זה לא עצר, להיפך הוא יותר פעיל מהתקופה שהייתה לו קליאו :wink:

ניר

פורסם

אלעד - שיהיה בהצלחה בחיפושים.

תגיד בדיוק מה אתה מחפש ואני אפקח עין בשבילך. (באיזור בו אני עובד יש הרבה מיאטות מכל הדורות)

3K בחצי שנה? כמה ק"מ נסעת על הרכב בסה"כ בשנתיים האלה?

GT עם הנעה אחורית נשמע כמו קומבינה מטורפת ויקרה ,קשה ליישום ולא משתלמת שלא לדבר על כך שאתה מעוניין להתרחק מרכבים משופרים וזה לא מתיישב עם זה.

אגב, כשאני מרוצה מרכב, אני לא מחפש להחליף אותו אחרי שנה גם אם יש הזדמנויות.

למשל : עם הרכב הנוכחי אני רואה את עצמי ממשיך עוד הרבה זמן (יש לי אותה מעל שנתיים ואני מעריך שאחזיק אותה לפחות עוד שנתיים), לעומת זאת עם הגולף הקודמת שלא ממש התחברתי אליה- מדי פעם חיפשתי אופציות והזדמנויות גם למכירה וגם לקניה של GTI שזה מה שבאמת רציתי.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
עם הרכב הנוכחי אני רואה את עצמי ממשיך עוד הרבה זמן (יש לי אותה מעל שנתיים ואני מעריך שאחזיק אותה לפחות עוד שנתיים), לעומת זאת עם הגולף הקודמת שלא ממש התחברתי אליה- מדי פעם חיפשתי אופציות והזדמנויות גם למכירה וגם לקניה של GTI שזה מה שבאמת רציתי.

המלצה:

בפעם האחרונה שאמרתי כזה דבר לעצמי, מצאתי את עצמי אחרי תקופה קצרה מאוד מוכר מכונית שמאוד אהבתי (והחזקתי בה כמעט 4 שנים עם תכנון לה-ר-ב-ה יותר) וקונה משהו שבחיים לא תכננתי לקנות: פג'ו פרטנר 2002. חצי שנה לאחר מכן, מבלי לתכנן למכור (אהבתי מאוד את הפונקציונליות של הפרטנר, כמו גם הנוחות, המרווח הפנימי וכו')מצאתי את עצמי מוכר את הפרטנר לטובת קסארה 2003 (תכל'ס, השינוי נעשה בעיקר בגלל שאישתי מאוד רצתה). אחרי שנה ושלושה חודשים עם הקסארה, אני עדיין מפנטז שבבוא היום אני ישים את ידי על C4_1.6_HDI או ברלינגו\פרטנר 1.6 HDI במחיר זנותי - אבל בינתיים אלו רק פנטזיות ואין לדעת מה יוליד יום.

באיזושהי נקודה בחיים אתה יודע שאי אפשר לתכנן שום דבר - אבל מאז באמת, אבל ממש ב-א-מ-ת, הפסקתי לתכנן כאלה דברים.

:-)

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אלעד - אם יורשה לי לשאול, מה היתה הסיבה בדיוק למכירת הרכב?

נראה לי פשוט שהלכת נגד ההיגיון ולא עם הלב...

Twincharger Stratified Injection

פורסם

אייל, בשביל להפוך GT להנעה אחורית צריך לפרק חלק מסויים בתיבת ההעברה, מדובר על עניין שעולה פחות מאלפייה, אני מכיר כבר 2 אנשים שעשו את זה.

סה"כ נסעתי עם האוטו בשנתיים פחות מ-20K ק"מ כאשר רוב הק"מ היה בשנה הראשונה כשהרכב שימש כרכב שני בבית לעומת השנה השניה שבה הפכתי אותה למפלצת סיבובים.

אם אתה תזכה בסכום כסף נכבד, לא תרצה להחליף את האוטו? זה אותו הדבר בשבילי (בשבילך כסף בשבילי תשוקה). אתה לא נמשך כמוני ל-S2K ול-MR2, אלו מכוניות שתמיד רציתי שיהיו בבעלותי ולכן תמיד הייתי מוכן לעשות צעדים נועזים כדי להגשים את החלום. כבר היום זו משימה כמעט בלתי אפשרית לקנות MR נורמלית במחיר לא מגוחך אז אני מניח שעוד כמה שנים בכלל יהיה שגעון לקנות אחת כזו (לא רק למצוא, אם היום דורשים 100K ש"ח כשהמחירון באיזור ה-60K ש"ח אז המחיר שדורשים בד"כ נשאר אותו הדבר ורק המחירון הוא זה שיורד מה שאומר שיהיה עוד יותר קשה לשלם כזה סכום מעל המחירון).

לגבי הפקיחת עיניים, אם תמצא לי NB ידנית מיאטה ב-80K ש"ח או S2K עד 130K ש"ח אני ישר חוטף. ידיים וק"מ לא מפריע לי, רק שלא יהיו תאונות, על התקלות המכאניות נסתדר כבר במחיר. ואם כבר פקחת עיניים אז שלא תהיה בצבע מעפאן (לבן/כסוף), תביא אחת שחורה/אדומה/כחולה :wink: אני סומך עלייך אז אל תאכזב :lol:

ניר, אין לך מה לדאוג, גם הבעלים החדש של האוטו יודע שהוא תמיד יכול להתקשר אליי להתייעץ כי אין כמעט שום תקלה/רעש/ציוץ שקיימת באוטו הזה שאני לא מכיר. לכל חברי מועדון רנו יש פינה חמה בלב ותמיד אשמח לעזור בכל נושא.

לאחר עריכה: לבחור עם ה-TSI, סיבת המכירה היא אי שימוש ברכב, בגלל זה לא הייתי לחוץ למכור וקבלתי כמעט את המחיר שדרשתי.

• תוכן חדש...