Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שטיפת הרכב [שאלה]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8164 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עדיף שהרכב לא יהיה מטונף (מבחינת שמירה צבע וכו')

אם אתה רוצה לשמור על הצבע תעשה ווקס. תכסה את הרכב כאשר הוא חונה בשמש. ושים לב שלא נדבקים לצבע כל מיני "מתנות" מציפורים , או פרות של עצים.

גיא, ששטף היום את הסקסו.

פורסם

אם אתה שואל אותי , כל שבוע שטיפה + ווקס.

כל זאת בתנאי שהרכב נוסע בצורה יום יומית

הרי בנסיעה יום יומית נדבק אבק רב בשילוב עם פיח

ובמיוחד בתקופה זו של הגשם ( גשם מעורב עם חול לעיתים) כדאי לשטוף את האוטו

כל שבוע וכמובן לאחר מכן ווקס.

שאתה שוטף תקפיד לבדוק בין הדלתות וכמובן נקה שם בצורה יסודית והפטר

משאריות עלים ושאר דברים ( לפעמים נצברים שם פיקוסים קטנים)

כמובן תעבור על הג'אנטים אחד לכמה חודשים גם פירוק שלהם וניקוי חוץ פנים.

פוליש אחת לחצי שנה יעזור גם הוא.

וכמובן אם אתה רוצה לשמר את הדש בורד ואורח חיו הקפד על תרסיס ייעודי

כמו ארמוראול ודומיהן.

כמובן לדאוג לוילון אחורי וכמובן סך שמש קדמי לזמן שהאוטו חונה - ואם כבר

יש כיסוי אז מה טוב למרות שביום יום כיסוי הוא דבר מאד מעיק.

פורסם

צר לי אבל אפילו מופרע ניקיון כמוני לא עושה ווקס כל שבוע. בהנחה ואתה משתמש בחומר טוב, לדוגמא CARPLAN , אין שום סיבה בעולם לעשות ווקס כל שבוע.

בנוסף אם הרכב מטאלי הוא לא צריך פוליש. אין מה להמליץ אוטומטית על פוליש כל חצי שנה, אלא לפי מצב.

גיא.

פורסם
צר לי אבל אפילו מופרע ניקיון כמוני לא עושה ווקס כל שבוע. בהנחה ואתה משתמש בחומר טוב, לדוגמא CARPLAN , אין שום סיבה בעולם לעשות ווקס כל שבוע.

בנוסף אם הרכב מטאלי הוא לא צריך פוליש. אין מה להמליץ אוטומטית על פוליש כל חצי שנה, אלא לפי מצב.

גיא.

בנוסף, אם מדובר בצבע לבן (או כל צבע אחר שהוא לא מטאלי), ווקס לצבע "רגיל" יכיל אחוז נמוך מאוד של פוליש - כך שאם תעשה ווקס אחת לכמה חודשים, לא תצטרך בכלל לעשות פוליש (אלא אם מדובר במקרה חריג ויש איזה כתם שלא ירד עם הווקס).

אחתחק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אז איזה ווקס/ ווקס טפלון הוא המומלץ ביותר?

כנ"ל לגבי תרסיס לדש בורד

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מובן שלא טוב שהאוטו יהיה מטונף... מובן גם כי ווקס צריך לעשות לא יותר מאשר פעם בשלשה חודשים מכסימום... האם מספיק כי האוטו לא יהיה מלוכלך?

המצב הוא כזה: אני מכסה את האוטו כל הזמן, אם הוא לא יתלכלך לי גם אחרי חודש, יש טעם לרחוץ אותו כדי למנוע נזקים לצבע או לא?

ועכשיו לשאלה הנוספת: מדוע לא עושים פוליש לצבע מטאלי? ומדוע יש ווקס שונה לצבע המטאלי, האם יש עליו ציפויי מבריק או משהו כזה?

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם
אז איזה ווקס/ ווקס טפלון הוא המומלץ ביותר?

כנ"ל לגבי תרסיס לדש בורד

אני משתמש בווקס של טרטל לא הנוזלי!

ובפוליש של number 7 פעם בחצי שנה

הצבע שלי הוא לא מטאלי.

פורסם
מובן שלא טוב שהאוטו יהיה מטונף... מובן גם כי ווקס צריך לעשות לא יותר מאשר פעם בשלשה חודשים מכסימום... האם מספיק כי האוטו לא יהיה מלוכלך?

המצב הוא כזה: אני מכסה את האוטו כל הזמן, אם הוא לא יתלכלך לי גם אחרי חודש, יש טעם לרחוץ אותו כדי למנוע נזקים לצבע או לא?

ועכשיו לשאלה הנוספת: מדוע לא עושים פוליש לצבע מטאלי? ומדוע יש ווקס שונה לצבע המטאלי, האם יש עליו ציפויי מבריק או משהו כזה?

צבע מטאלי מכיל מספר שכבות צבע ושכבה סופית של לכה - שהיא הברק.

בצבע רגיל יש ברק מובנה (נקרא בשפה המקצועית "ברק ישיר").

בצבע רגיל איך בעיה לעשות פוליש (שמוריד שכבה מהצבע) כי הוא מכיל תמיד ברק/לכה. צבע מטאלי מכיל שכבה מסויימת של ברק ופוליש עלול להסיר אותה ואז תישאר עם צבע ללא ברק (מט).

ווקס לצבע רגיל מכיל כמות מזערית של פוליש ע"מ שיסיר ליכלוכים קלים ואת שכבת הווקס הקודמת (אם קיימת).

ווקס לצבע מטאלי מכיל רק הגנה (שעווה).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

צבע מטאלי מכיל מספר שכבות צבע ושכבה סופית של לכה - שהיא הברק.

בצבע רגיל יש ברק מובנה (נקרא בשפה המקצועית "ברק ישיר").

בצבע רגיל איך בעיה לעשות פוליש (שמוריד שכבה מהצבע) כי הוא מכיל תמיד ברק/לכה. צבע מטאלי מכיל שכבה מסויימת של ברק ופוליש עלול להסיר אותה ואז תישאר עם צבע ללא ברק (מט).

ווקס לצבע רגיל מכיל כמות מזערית של פוליש ע"מ שיסיר ליכלוכים קלים ואת שכבת הווקס הקודמת (אם קיימת).

ווקס לצבע מטאלי מכיל רק הגנה (שעווה).

איציק

אז אם ככה,מה כן אפשר לעשות לצבע מטאלי שיועיל?

8)
  • תוכן חדש...