Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

ברשותי קולט 94', מאז שקניתי את האוטו (מעל שנתיים וחצי שהוא אצלי) החלון החשמלי של הנוסע מרעיש,

גם בירידה וגם בעליה הוא עושה רעש של כינור לא מכוון או משהו כזה, סוג של יבבה.

עכשיו התופעה הזו קוראת אך ורק בטמפ' קרה של הסביבה, למשל באמצע הצהריים החלון לא מרעיש ולא מוציא פיפס ועולה ויורד חלק, בערב שמתחיל להיות קריר או בלילה -העלאה והורדה של החלון מלווה ברעש מעצבן למרות שהתנועה עצמה חלקה לגמרי.

שקניתי את האוטו הבעלים הקודמים של הרכב סיפר לי על הבעיה הזו ונתן לי מנגנון שלם להחלפה (נתן לי את המסילה שעליה יושב החלון ו2 כבלי ברזל יוצאים ממנה שמתחברים למנוע) של החלון מתנה כי בזמן הקרוב הדבר הזה לדבריו יתפגר, רצה הגורל והדבר הזה מחזיק מעל שנתיים וחצי בלי שום בעיה.

מפה אני יכול להסיק: למנגנון הנוכחי המותקן אין שום בעיה ואין סיבה להחליף אותו בחדש\מה שיש לי בבית מהבעלים הקודמים.

פתחתי את הדיפון וריססתי WD40 על המנוע, על הכבל ברזל שעובר שם וממש על כל החלון\מסילה מה שרק לא היה שם - רצוי לציין שזה לא עזר אפילו לא בקצת והחלון ממשיך להרעיש שבחוץ קר.

יש למישהו אולי כיוון מה הדבר הזה יכול להיות? אני ממש לא רוצה להיכנס להחלפה של כל המנגנון כי המנגון הנוכחי עובד פיקס חוץ מהרעש.

תודה מראש ולילה טוב,

אוהד.

**כאשר הדיפון היה מפורק -ניסיתי להרים ולהעלות את החלון והרעש עדיין היה, מפה אני מסיק שהגומיות של הדיפון עצמו זה לא מה שמפריע ואם אין דיפון אז שום דבר לא מפריע לחלון לעלות\לרדת כי הוא לא נוגע בכלום.

פורסם

לא יודע בוודאות אם יפתור לך את הבעיה אך לפי התיאור שלך יש סיכוי סביר שהבעיה נובעת מהתייבשות גומיות החלון,

מה שעלייך לעשות זה לקנות ספריי סיליקון ולרסס בתוך הגומיות שווה ניסיון.

מה גם שתיאור הרעש שכתבת בד"כ מעיד על מנגנון על סף קריסה אך אתה אומר כי החלון עובד כשנתיים וחצי עם הרעש.

שורה תחתונה נסה את הסיליקון ובמידה ועזר תחזיר תשובה.

פורסם

אתה מתכוון הגומיות האלו שיושבות על הדיפון ובעצם "מונעות" שיכנס מים מבחוץ ומבפנים? או שיש עוד גומיות עצמם שיושבות על המסילה ומתחברות אל החלון בתחתית שלו?

אשמח להסבר יותר מורחב או עוד סיבות אפשרויות.

בקשר לגומיות שיושבות על הדיפון וכביכול "מונעות" כניסת מים - ברגע שהדיפון מפורק אותם גומיות יוצאות יחד איתו והם בעצם לא שם אז אין סיבה שהם יהיו מקור הרעש.

בקשר למנגנון שהולך לשבוק חיים - אין מצב, שחם אין רעש והחלון עובד מצוין, הרעש עצמו מופיע רק כאשר קר ויחד עם זאת בשני המקרים החלון עולה ויורד מצוין.

תודה,

אוהד.

פורסם

לא הגומיות של ההגנה מפני מים אלא הגומיות של המסילה.

המלצתי לך פרק את החלון לגמרי מהרכב נקה את הגומיות הללו לאחר מכן תקנה ספריי סילקון לחלונות שים שם בנדיבות ואני מאמין שתיפתר לך הבעיה.

• תוכן חדש...