Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה היא מהו נהג טוב ! זאת שאלה שרודפת פה אנשים בפורום !

נהג טוב זה נהג שלא עובר את המהירות המותרת שלא עושה עבירות תנועה שתמיד נותן זכות קדימה ? אז אם זה ככה אני אישית לא הייתי צריך להוציא רישיון למה ? כי אני לא קניתי אוטו ואני לא עשיתי רישיון בשביל להגיע מנקודה א לנקודה ב אני עשיתי רישיון בשביל להנות, אני אוהב נסיעה מהירה אני אוהב אדרנלין אני אוהב את הפניות ואת הרעש של המנוע, אני למדתי את האוטו אני יודע איזה סיכון אני יכול לקחת ואיזה לא ונכון שלפעמים יש פאשלות אבל כמו כל דבר בחיים שלנו לפעמים יש פאשלות פשוט פה זה סיכון הרבה יותר גבוה, יש עקרונות ברורים שלא עוברים לדוגמא , אדום! עצור ! קו הפרדה רצוף! אבל הגבלת מהירות ? תודה רבה אבל אם הייתי רוצה לנסוע על 100 כל החיים הייתי קונה כרטיסיה לאוטובוס

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעיקרון אני מסכים איתך ,רק חבל שרוב האנשים יעברו על תגובה כזו בליגלוג בגלל שהיא לא רצינית לדעתם ,לעומת זות לדעתי זה ניסוח נחמד לדרך חיים של נהג עם ערך מוסף ולא רק רצון להגיעה מנקודה a ל b .

פורסם

ושתהיה בעניין שכל מי שמשחק אותה פה איזה נהג אפריים מהשורה שלא עובר את ה100 אז הוא כולו חול ואין מה לאכול, יש פה חברי פורום שיש להם רכבים שמיועדים לעבור את ה150 קמש בקלות וההשקעה עליהם מבחינה מכנית היא לא בשביל שהרכב יסע 100 יפה , אז כל מי שכותב פה בהתייפיפות נפש סתם מצייר לנו תמונה שגויה

פורסם

+1 מצטרף לסמאלרס בדיוק.

אך צריך תמיד להיות מודע ליכולות שלך ושל הרכב ולהיות מודע לאחריות שיש עלייך בתור נהג,

אני רואה אנשים שרק הוציאו רישיון ואני רואה את השטויות והעבירות שהם עושים לפעמים זה ממש מוגזם-נסיעה בכיכר נגד הכיוון על מנת לעקוף אדם שנוסע בכיוון הנכון!!

HU: Pioneer DEH-X9550BT Comp: Hertz Energy ESK165 Amp: Phoenix Gold Octane R8.0:4 Sub: Hertz ES300

פורסם

אני בעד שכל האנשים בארץ פשוט יוציאו רישיון מחדש, חברה, תלמדו לנהוג, מיילה בקארטינג לא יודעים לנהוג, אז לפחות תנהגו כמו שצריך על מכונית. תנו לאנשים משמאל לעקוף, תסתכלו איפה שצריכים, אל תשימו מעוטט פניה קילומטר לפני שאתם פונים (זה מה שנקרא יתר זהירות וזה פשוט מצחיק) חברה, תנהגו כמו שצריך אני מבקש, ואז כל החוקים הטיפשים האלה לא יצטרכו אותם לאנשים שבאמת מבינים ויודעים איך לנהוג. לא תאכלס אני ראיתי כאלה אנשים שנוהגים ככה, זה מצחיק >_

פורסם

אם כל כמות הקילומטרים שאני עובר והאהבה העצומה שלי לרכב ונהיגה אני מוכן להוציא את הרשיון מחדש, אם זה אומר שפעם הבאה שכולנו נוציא רשיון, נראה שינוי אמיתי בכביש.

נמאס לי לעמוד בסוף תור ארוך ולראות כל שניה אנשים עוקפים ונדחפים, נמאס לי שאם אני רוצה לנסוע 110 במקום 90 ,אני צריך לעבור שלושה נתיבים שמאלה, לחזור שוב לימני ובעוד שני מטר שוב לעשות את אותו הזיגזג כי משום מה הנתיב האמצעי/ השמאלי הוחלט כנתיב שמאכלס את רוב הנהגים ונתיב עקיפה נמצא כל פעם במקום אחר... אפשר להמשיך עם זה כל הלילה.

אם זה אומר שאחרי שאני אוציא רשיון בפעם השניה(או הרביעית אם מחשיבים אופנועים) ולא אצטרך להיות עצבני בכבישים, זה שווה את זה.

בנוסף, אם יוסיפו איזה קורס נהיגה במצבים קיצוניים זה גם לא יפריע לי(לצערי עדין לא יצא לעבור עקב מחסור במזומנים).

חוצמזה, לאנשים שנוהגים נכון לא אמורה להיות בעיה לעבור היום שוב טסט, זה אמור להיות כמו בנסיעה ביום שמש רגוע בלי למהר לשום מקום.

פורסם
אני בעד שכל האנשים בארץ פשוט יוציאו רישיון מחדש, חברה, תלמדו לנהוג, מיילה בקארטינג לא יודעים לנהוג, אז לפחות תנהגו כמו שצריך על מכונית. תנו לאנשים משמאל לעקוף, תסתכלו איפה שצריכים, אל תשימו מעוטט פניה קילומטר לפני שאתם פונים (זה מה שנקרא יתר זהירות וזה פשוט מצחיק) חברה, תנהגו כמו שצריך אני מבקש, ואז כל החוקים הטיפשים האלה לא יצטרכו אותם לאנשים שבאמת מבינים ויודעים איך לנהוג. לא תאכלס אני ראיתי כאלה אנשים שנוהגים ככה, זה מצחיק >_

אין לך רישיון עדיין אז קל לך לדבר.

אני בעד שאתה תוציא רישיון ותבין לבד מהי נהיגה,למה לדעתך כל האנשים בארץ צריכים להוציא רישיון מחדש?

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

בתור אחד שהוציא רישיון לפני חודש וחצי ועדיין נמצא בתקופת המלווה אני יכול להגיד שלמדתי די הרבה דברים חדשים עד עכשיו האמת תקופת המלווה אולי נראית ארוכה לאלה שרק עברו טסט אבל אם יש לכם מלווה שיודע לנהוג לא עושה שטויות או דברים מעצבנים על הכביש(למשל להיתקע בנתיב השמאלי שאתה נוסע על 80 בכביש 90 ) ולא מלחיץ אז התקופה הזאת ממש עוזרת.

לעומת זאת חבר שלי שעבר טסט 4 ימים לפני רק מחכה שהיא תיגמר כי אבא שלו כל הזמן מלחיץ אותו ולא סומך עליו ונותן לנהוג (וכן הוא נוהג בסדר הייתי איתו כמה פעם).

אז להאריך את המלווה ל6 חודשים אני לא יודע כמה זה יכול ליהיות טוב לכמה זה יכול רק לעזור

ולכמה זה רק ממש יוריד את הביטחון ואת החשק לנהוג.

לגבי קורס נהיגה מתקדמת אני חושב שזה חובה להכניס את זה כמה שיותר מהר זה חייב ליהיות חובה לכל נהג שמוציא רישיון ואני מתכון כבר בחודש הקרוב לעובר את הקורס.

פורסם

אצלי לא מזמן הסתיימה תקופת המלווה.

אבא שלי, שהוא נהג מנוסה, לא גר איתי. אני גר לבד עם אמא.

ב-3 חודשים לא למדתי כלום מאמא שלי, שנמצאת 30 שנה על הכביש, ועדיין לא מבינה את הכביש. היא נוסעת כל הזמן בנתיב השמאלי, נוסעת במעגלי תנועה על מהירות 0 (ממש, המחוג על 0!), ובכלליות, היא פשוט מעצבנת נהגים אחרים, שכל הזמן מצפצפים לה והיא לא מבינה למה, ופשוט צועקת עליהם והופכת את הנהיגה לדבר עוד יותר עצבני.

אז ב-3 חודשים לא למדתי כלום מאמא שלי. למדתי רק מהניסיון של מקרים שקרו לי(ואני עדיין לא יודע כלום). פעמיים כבר אנשים ניסו להשתלב לי לתוך הרכב מנתיב השתלבות (כשאני בנתיב הימני) וכמעט נכנסו בי, ובמזל סטיתי בשניה האחרונה לנתיב השמאלי. אז למדתי שכשרכב עומד להשתלב, עדיף לעבור לנתיב השמאלי - את זה לא לימדו אותי לא במלווה ולא בשיעורי נהיגה.

אותו הדבר תקף גם לנהגי האוטובוסים, במיוחד אגד, שהאוטובוסים שלהם מאוד נפוצים בכבישים בהם אני נוהג, לדעתי זו צריכה להיות חובה לתת לאוטובוסים להשתלב בכביש מעצירה בתחנות, במקום להסתכן שהאוטובוס פשוט יכנס לך לנתיב.

לא עברו אפילו 4 חודשים מאז שהוצאתי רישיון ואני כבר שונא לנהוג, לא רק שזה מפחיד, העצבים והלחץ של האנשים פשוט עושים לא טוב לבריאות, ואני מקווה שיום אחד ימצא פיתרון, אם כי לאור האופי הישראלי, קשה לי להאמין.

6 חודשים מלווה הם לא מה שיעזרו בעשיית נהגים טובים יותר. הנחלת תרבות נהיגה רגועה, שמתבססת על שיתוף פעולה ולמידה לוותר, ודיכוי האופי הישראלי ("למה שאני אוותר? זו הזכות שלי אני לא אהיה פראייר") הם מה שיביאו להפחתת הסיכון על הכביש.

פורסם
אצלי לא מזמן הסתיימה תקופת המלווה.

אבא שלי, שהוא נהג מנוסה, לא גר איתי. אני גר לבד עם אמא.

ב-3 חודשים לא למדתי כלום מאמא שלי, שנמצאת 30 שנה על הכביש, ועדיין לא מבינה את הכביש.איך אתה יודע את זה?אתה מומחה לנהיגה נכונה?יש לך אותו זמן על הכביש? היא נוסעת כל הזמן בנתיב השמאלי, נוסעת במעגלי תנועה על מהירות 0 (ממש, המחוג על 0!) אז איך אמורים לנסוע בכיכרות על 100?לך זה נראה איטי שהיא נוסעת על 0 אבל כנראה שלא הסתכלת במחוג, כי סביר להניח שהוא על 30 קמ"ש , ובכלליות, היא פשוט מעצבנת נהגים אחרים, שכל הזמן מצפצפים לה והיא לא מבינה למה, ופשוט צועקת עליהם והופכת את הנהיגה לדבר עוד יותר עצבני.

אז ב-3 חודשים לא למדתי כלום מאמא שלי. למדתי רק מהניסיון של מקרים שקרו לי(ואני עדיין לא יודע כלום). פעמיים כבר אנשים ניסו להשתלב לי לתוך הרכב מנתיב השתלבות (כשאני בנתיב הימני) וכמעט נכנסו בי, ובמזל סטיתי בשניה האחרונה לנתיב השמאלי. אז למדתי שכשרכב עומד להשתלב, עדיף לעבור לנתיב השמאלי - את זה לא לימדו אותי לא במלווה ולא בשיעורי נהיגה.

אותו הדבר תקף גם לנהגי האוטובוסים, במיוחד אגד, שהאוטובוסים שלהם מאוד נפוצים בכבישים בהם אני נוהג, לדעתי זו צריכה להיות חובה לתת לאוטובוסים להשתלב בכביש מעצירה בתחנות, במקום להסתכן שהאוטובוס פשוט יכנס לך לנתיב.

לא עברו אפילו 4 חודשים מאז שהוצאתי רישיון ואני כבר שונא לנהוג, לא רק שזה מפחיד, העצבים והלחץ של האנשים פשוט עושים לא טוב לבריאות, ואני מקווה שיום אחד ימצא פיתרון, אם כי לאור האופי הישראלי, קשה לי להאמין.

כנראה שאין לך מספיק ביטחון לנהוג באופן מספיק בטוח, כנראה שיש לך בעיה כלשהיא. ממליץ לך לפנות למאמני נהיגה מתקדמת

כמו: און יעקובוסון והחברה שלו דרייב-ארט. מן הסתם איני מומחה שיכול לקבוע דרך המסך אם אתה כזה בנאדם או לא. אז פנה אל און והוא יעזור לך.

6 חודשים מלווה הם לא מה שיעזרו בעשיית נהגים טובים יותר. הנחלת תרבות נהיגה רגועה, שמתבססת על שיתוף פעולה ולמידה לוותר, ודיכוי האופי הישראלי ("למה שאני אוותר? זו הזכות שלי אני לא אהיה פראייר") הם מה שיביאו להפחתת הסיכון על הכביש.

כאן אתה יכול להיכנס לתמונה ולתת לאנשים ולוותר להם. אם במידה וזה הזכות שלהם. ולא הזכות כניסה להשתלב או כל דבר אחר.

תגובתי באדום

נ.ב.

יש לי כבר את הרישיון 45 יום ללא מלווה.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

תשובה ילדותית.

אם המחוג מעיד על 0 בכיכר, המשמעות היא שהיא באמת נוסעת לאט מדי.

לראות אם מישהו מבין את הכביש, זה יכול להגיד גם מישהו בלי רישיון. אם הוא אומר שאמא שלו לא מבינה את הכביש, המשמעות היא שהיא כל הזמן נכנסת למצבים דפוקים (סביר להניח).

אין צורך לתקוף מישהו עם בעיה כזאת. להרבה אנשים זה קורה שיש חוסר ביטחון, במיוחד עם הורים שלא יודעים לנהוג בעצמם. זה מעיד על חוסר תרבות מוטורית בבית באופן כללי, ומן הסתם זה משפיע.

למרות זאת, גם אני ממליץ לך ללכת לקורס נהיגה מתקדמת מתישהו. זה יכול לעזור.

פורסם

למאור השודד,

אני מראש מתנצלת אם מה שאני כותבת נשמע מתנשא, אין לי כל כוונה כזאת:

אני על הכביש קצת יותר ממך (כ-4.5 חודשים) ואני יכולה להבין את המקום ממנו אתה יוצא, אבל לדעתי הלחץ שבו אתה מצוי נובע בחלקו מהפתרונות שמצאת למצבים בהם נתקלת בכביש:

כשרכב משתלב לנתיב שלך מימין, אין צורך לעבור אוטומטית לנתיב השמאלי - מעבר נתיב הוא פעולה מסוכנת כשלעצמה, אז ברחת מלחץ אחד ללחץ מסוג אחר. במצבים האלה אני מעריכה את המרחק ביני לבין המכונית המשתלבת ואת המהירויות, סורקת את הכביש מאחורי, מצדדיי ומלפניי ואז מחליטה מה לעשות: לפעמים (אם המהירות שלי מאפשרת ואין מכונית לפניי) צריך להאיץ קצת ולפנות לרכב את הנתיב, לפעמים (כשאתה רואה נהג עקשן שיעשה הכל כדי להכנס לפנייך) להאט (אם המצב מאחוריי מאפשר) ולתת לו לעקוף אותך ולפעמים אין צורך לעשות כלום כי המרחק והמהירות שלנו בהפרש כזה שאנחנו לא נפריע אחד לשני בכלל. חוקים מהסוג של "כאשר קורה X תמיד תעשה Y" בעיניי רק מזיקים, כי המצב בכביש לעולם אינו זהה למשהו שנתקלת בו קודם.

אני מסכימה לגמרי שנהגי אגד (לא כולם) בהרבה מקרים פשוט לא מתחשבים באף אחד - המון פעמים אני רואה אוטובוס שנוסע לו במהירות מעל המותר בנתיב השמאלי ואז 15מ' לפני התחנה מתחיל להידחף דרך הנתיבים לימינו עד שהוא מגיע לתחנה. ומצבים דומים רק הפוך ביציאה מהתחנה. גם כאן מעבר נתיב עלול להיות מסוכן, אז כמו שהמורה שלי לנהיגה היה אומר (ובעיניי בצדק), מותר לפעמים גם להאט ואפילו לעצור כדי לתת לאוטובוס לסיים את התמרון שלו - אתה יכול לצפות את זה מראש ולפעמים לצאת קצת יותר לאט ברמזור או להוריד מהירות בציפייה לכך שהאוטובוס ייכנס לך לנתיב. מניסיוני (הלא נורא ארוך), האופצייה הזאת עשוייה להוריד לפעמים הרבה מהלחץ.

תנסה לזהות את הנהגים ה"מלחיצים" (נהיגה עצבנית, מעברים בלתי פוסקים בין הנתיבים על, אי שמירת מרחק מאחורה וכד') ולצפות מראש מה יעשו ותנהג בהתאם - רוב הסיכויים שמה שחשבת שיקרה, הוא מה שקורה בפועל.

צא מהלחץ ותהנה מהנהיגה!:-)

ליהי

פורסם

נמרוד, המחוג היה על 0 והיא הייתה במהירות גלישה.

בנוגע לחוסר ביטחון, במידה מסויימת אני מסכים איתך שחסר לי ביטחון, בעיקר בכבישים שאני לא מכיר. אני למדתי נהיגה בצפון (בקרית שמונה) ולא הייתי צריך להתמודד עם תנועה בעייתית במיוחד במהלך השיעורים, וגם לא איפה שאני גר.

לאחרונה הייתי במיונים צבאיים בוינגייט ותל השומר(נסעתי באגד כמובן), ואני לא מאמין איך אפשר לנהוג שם, אנשים לחוצים, נדחפים לנתיבים, מצפצפים, מקללים, לחוצים, עצבניים.

אולי אני פשוט התרגלתי לשקט של הצפון (אני גם גר במושב, ככה שבקושי יש פה תנועה), ואולי זה באמת עניין של ניסיון וביטחון.

"איך אתה יודע את זה?אתה מומחה לנהיגה נכונה?יש לך אותו זמן על הכביש?"

קטונתי מלהיות מומחה לנהיגה, אבל אני מאמין שאני מבין את הכביש טוב מאוד. אמא שלי כל הזמן נוסעת בנתיב השמאלי, ותוהה למה מצפצפים לה ועוקפים אותה מימין. וכשאני מנסה להסביר לה - היא פשוט מתווכחת איתי, בחיים לא תודה בטעות.

אני מסכים עם יוסי פרנקוס שלהורים יש השפעה על הנהיגה של ילדיהם. (אני זוכר שקראתי איפשהו שבנים מושפעים מהנהיגה של אבותיהם, ובנות מושפעות מהנהיגה של אימם).

לליהי, תודה על הטיפים.

פורסם

גם אני גר בצפון ומתפלא כל פעם מחדש איך אפשר לנהוג מחדרה ודרומה.

אני יוצא לכיוון הזה כמעט פעם בשבוע ורק המחשבה של תרבות הנהיגה שם מעוררת בי חלחלה.

אבל עדיין המצב טוב כאן יותר מאשר איפה שלמדתי לנהוג (סנטיאגו, צ'ילה). שם אנשים באמת מטורפים.

ומאור, גם לי יש אמא כזאת.

לקח 7 שנים להסביר לה את הדברים האלה, אבל היא בסוף הבינה. כיום היא יודעת שצריך לחזור ימינה אם אין שם רכב.

צריך לדעת לחנך את ההורים. הם לא גודלים לבד :wink:

• תוכן חדש...