Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אנא שימו לב: עקב עבודות שמבצעת רכבת ישראל יחד עם חב' נתיבי איילון בין מחלף הלכה ועד לה גארדיה -

בשני הכיוונים - מהירות המותרת בקטע זה היא 70 (שבעים) קמ"ש.

ביום שישי אחרון, בשעה שתיים בלילה נלכד בקטע זה עבריין תנועה מסוכן ביותר (בעלה של ידידה שלי) דוהר על כביש

ריק במהירות דמיונית של 115 (מאה וחמש עשרה) קמ"ש. רשיונו נשלל במקום ל30 יום והוא זומן למשפט מהיר בסוף תקופה זו...

אנא שימו לב - חוץ משילוט אלקטרוני ישנם תמרורים רגילים - "סוף דרך מהירה" ו"70" בתחילת קטעי עבודות.

במקום אחד לפחות - (באיילון דרום - בדקתי אתמול) - מוצבים התמרורים בשול ימין בלבד (כביש של 5 (חמישה)

נתיבים), מתחת לגשר ואחרי עיקול הכביש. סיבה היחידה שראיתי את התמרור היא בגלל שחיפשתי אותו.

ראו הוזהרתם!

P.

פורסם

מה חדש פה? באיילון כולם טסים בשעות הקטנות של הלילה גם אם יהיה כתוב שם 90 או אפילו 100, הוא נתפס ע"י ניידת ככה שזה כל אחד והמזל שלו.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
מה חדש פה? באיילון כולם טסים בשעות הקטנות של הלילה גם אם יהיה כתוב שם 90 או אפילו 100, הוא נתפס ע"י ניידת ככה שזה כל אחד והמזל שלו.

מי שנוסע 115 במקום 90 מקבל 250 ש"ח קנס, וגם זה רק אם לשוטר היה יום רע במיוחד.

מי שנוסע 130+ במקום 90 מקבל פסילה + משפט

מי שחושב שמותר 90, נוסע 115, ומגלה שמהירות מותרת היא 70 (ולא רואים את התמרור) - .... הבנת, לא?

P.

פורסם
שלום לכולם,

אנא שימו לב: עקב עבודות שמבצעת רכבת ישראל יחד עם חב' נתיבי איילון בין מחלף הלכה ועד לה גארדיה -

בשני הכיוונים - מהירות המותרת בקטע זה היא 70 (שבעים) קמ"ש.

ביום שישי אחרון, בשעה שתיים בלילה נלכד בקטע זה עבריין תנועה מסוכן ביותר (בעלה של ידידה שלי) דוהר על כביש

ריק במהירות דמיונית של 115 (מאה וחמש עשרה) קמ"ש. רשיונו נשלל במקום ל30 יום והוא זומן למשפט מהיר בסוף תקופה זו...

אנא שימו לב - חוץ משילוט אלקטרוני ישנם תמרורים רגילים - "סוף דרך מהירה" ו"70" בתחילת קטעי עבודות.

במקום אחד לפחות - (באיילון דרום - בדקתי אתמול) - מוצבים התמרורים בשול ימין בלבד (כביש של 5 (חמישה)

נתיבים), מתחת לגשר ואחרי עיקול הכביש. סיבה היחידה שראיתי את התמרור היא בגלל שחיפשתי אותו.

ראו הוזהרתם!

P.

באיזה כיוון נתפס הבחור?

אם מדובר באיילון צפון (אני חושב שדיווחתי פה על המארב הזה... בהולץ נכון?) ייתכן שיש לי גלגל הצלה בשבילו:

מיד אחרי צומת דב-הוז מוצב תמרור "דרך בינעירונית" (עיגול לבן עם קו שחור לכסוני) יחד עם הגבלת מהירות ל-60. (שניהם מוצבים כראוי בשני הצדדים).

במחלף וולפסון (בשיא העיקול) מוצב תמרור הגבלת מהירות, ל-70. אין שינוי בסטטוס עירוני/בינעירוני.

במחלף חולון יש רק תמרור "אתה בדרך ראשית ומשתלבים אליך" - מה שאומר שהגבלת המהירות נשארת כפי שהיתה.

מסקנה: המקום המדובר הינו דרך בינעירונית מוגבלת ל-70. הבחור נתפס על 115, אני מניח שהשוטר הפחית 5 במקום (אני מקווה ש115 שרשמת זה לפני ההפחתה) - ואז הגענו ל110.

110 במקום 70 בדרך בינעירונית זו ברירת קנס של 750 שקל בלבד עם 8 נקודות. (במקום משפט שכאשר תורשע בו תקבל עונש לפי החלטת השופט, וגם 10 נקודות)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

זה 70 שם כבר המון זמן המון המון המון מאז שיש לי רשיון אני זוכר שתמיד בשלטים האלקטרונים כתוב 70...

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם
זה 70 שם כבר המון זמן המון המון המון מאז שיש לי רשיון אני זוכר שתמיד בשלטים האלקטרונים כתוב 70...

גג 8 חודש... :lol:

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

השלטים האלקטרוניים מדברים על מהירות נסיעה בפועל, והם מכוונים ע"י מע"צ שיש להם מצלמות. אין קשר בין השלטים האלקטרוניים למהירות המותרת שהיא 90 קמ"ש לאורך כל נתיבי איילון מהרצליה ועד מחלף גנות (בכביש ירושלים כבר מותר 100). אם קיימת בעיה, כמו עבודות בכביש אז יש תמרור נייד ולא דיגיטלי המצביע על המהירות הזמנית המותרת. בקיצור - בכל איילון המהירות המותרת היא 90 קמ"ש אלא אם כן יש תמרור זמני המצביע אחרת.

פורסם

השלטים האלקטרוניים מדברים על מהירות נסיעה בפועל, והם מכוונים ע"י מע"צ שיש להם מצלמות. אין קשר בין השלטים האלקטרוניים למהירות המותרת שהיא 90 קמ"ש לאורך כל נתיבי איילון מהרצליה ועד מחלף גנות (בכביש ירושלים כבר מותר 100). אם קיימת בעיה, כמו עבודות בכביש אז יש תמרור נייד ולא דיגיטלי המצביע על המהירות הזמנית המותרת. בקיצור - בכל איילון המהירות המותרת היא 90 קמ"ש אלא אם כן יש תמרור זמני המצביע אחרת.

במקום אחד לפחות - (באיילון דרום - בדקתי אתמול) - מוצבים התמרורים בשול ימין בלבד (כביש של 5 (חמישה) נתיבים), מתחת לגשר ואחרי עיקול הכביש.

P.

:?

פורסם

אז זהו שקיים תמרור זמני (די קבוע למען האמת) אך מוסתר מעיניי רוב הנהגים. אני נוסע באיילון כמאט יום-יום וראיתי את התמרור רק כאשר נסעתי בנתיב הימיני, לאט - וחיפשתי אותו במיוחד. למישהו שנוסע מהר (70+ קמ"ש :)) ו/או בנתיבים השמאליים אין שום סיכוי לראות את התמרור.

P.

פורסם

לעניין השלטים האלקטרוניים - הם אמנם מכוונים ע"י בקרת התנועה של נתיבי איילון (ולא מע"צ.) לפי עומס התנועה וכו', אך לפי החוק היבש הם מחייבים. (בדוק בלוח התמרורים לגבי תמרור הגבלת מהירות - יכול להופיע מעל לנתיב מסויים, ולהיות "פולט אור" (אלקטרוני)). אני לא חושב שמתקיימת אכיפה לפי המהירות בשילוט האלקטרוני, אבל לכו תדעו.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

לעניין השלטים האלקטרוניים - הם אמנם מכוונים ע"י בקרת התנועה של נתיבי איילון (ולא מע"צ.) לפי עומס התנועה וכו', אך לפי החוק היבש הם מחייבים. (בדוק בלוח התמרורים לגבי תמרור הגבלת מהירות - יכול להופיע מעל לנתיב מסויים, ולהיות "פולט אור" (אלקטרוני)). אני לא חושב שמתקיימת אכיפה לפי המהירות בשילוט האלקטרוני, אבל לכו תדעו.

בזמנו... כאשר למדתי נהיגה גם אני חשבתי שאלה אכן שלטים שמורים על המהירות המותרת

אך המורה הסביר לי שהם בגדר המלצה בלבד... ומראים אינדיקציה על מהירות התנועה בהמשך פחות או יותר, כדי שתוכל להתאים את המהירות שלך לתנועה בהמשך, הוא גם אמר שבד"כ לא תהיה לי ברירה אלא להוריד את המהירות משום שרוב התנועה בהמשך תיסע על מהירות זו. כך שלפי הבנתי לא אוכפים את המהירות לפי המסומן בשלטים אלו

פורסם

בלתי אפשרי לאכוף את המהירות לפי השלטים האלקטרונים,

מהסיבה הפשוטה שיכולה להיות הגבלת מהירות שונה לכל נתיב.

ילדים הורגים נמלים בצחוק- נמלים מתות ברצינות

כל יום אני משכר את עצמי מחדש

בצי המשפחתי- סיויק האצ'בק 96, E30 87

פורסם

השלטים המוארים הינם שלטים לכל דבר ,ואם הם אכפו שם מהירות סביר להניח שהמהירות המקסימלית שצויינה היתה שווה בכל הנתיבים.

פורסם

השלטים המוארים הינם שלטים לכל דבר ,ואם הם אכפו שם מהירות סביר להניח שהמהירות המקסימלית שצויינה היתה שווה בכל הנתיבים.

היות והמהירות המצויינת בשלטים האלקטרונים משתנה בהתאם למצב התנועה, לא ניתן לאכוף את מהירות הנסיעה על פיהם, היות וכל נהג יוכל לטעון כי המהירות המופיעה בשלט השתנתה לאחר שעבר אותו ולא ניתן יהיה להוכיח אחרת.

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

למען הסרת הספק - היום ערכתי מחקר יסודי :)

באיילון צפון מוצבים מס' תמרורים קבועים - הראשון מהם כ100 מטר לפני יציאה בלה גארדיה (5 נתיבים - 3 ישיר, 2 ימינה ליציאה, התמרור מוצב בצד ימין בלבד!)

שני מיד אחרי גשר לה גארדיה (די מוסתר ע"י הגשר)...

לאחר מכן ישנם 3 שלטים צהובים גדולים ("להזכירך - 70").

תמרור מבטל הגבלה נמצא מיד אחרי גשר מוזס/נחלת יצחק (בין שלום לארלוזורוב)

באיילון מצאתי דרום ישנו תמרור בודד מתחת לגשר רכבת צפון בצד ימין בלבד. תמרור זה מוסתר ע"י עיקול הכביש וקיר של ירידה מרכבת צפון לאיילון. בנוסף, רוב הנהגים מתרכזים בתנועה המשתלבת ולא בחיפוש אחרי התמרורים מוסתרים.

טלפון ללשקת התנועה ביפו היום לא עזר במיוחד...שמו אותי בהמתנה (ארוכה) שהסתיימה בניתוק :(

P.

• תוכן חדש...