Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6266 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החלפתי (שוב) מנוע בסובארו 79 שלי. לצערי בזמן ההרצה של המנוע ה"חדש" (פירקתי מDL 93) המנוע התחיל לעשן - עשן לבן. אני מתכוון לשים תוסף דבש בשמן ע"מ לצמצם את תופעת עשן היתר. מכיוון שהרכב נוסע רק בסופי שבוע אני חושש מהשפעות התוסף על המנוע. אשמח לשמוע ממישהו שהתנסה כבר בתוסף מסוג זה וכמו כן לקבל המלצה לסוג ספציפי של התוסף.

פורסם

לא ברור מהכתוב מה ההיסטוריה של המנוע הזה.

כתבת שהוא בהרצה אבל גם שהוא משומש באותו משפט. האם עשית אוברול ?

 

באופן כללי נראה לי יותר הגיוני לטפל בבעיה מאשר לנסות לתת אקמול לחולה סופני.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

המנוע ירד מDL 93 שעמדה שנתיים. משמעות ה"הרצה" היא הפעלה עדינה של המנוע שכללה עבודה בסרק ואח"כ נסיעת מבחן ללא מאמץ. בקשר לאקמול ולחולה הסופני ברור שהכי טוב זה להחליף את המנוע השאלה היא האם פתרון של תוסף דבש יוכל "להחזיק" את המנוע למשך כמה חודשים בתדירות נסיעות של 200 ק"מ בחודש.

פורסם

אני לא מבין למה אתה רוצה שמן דבש שיעשן פחות?

עם הוא רק מעשן אז הבעיה במנוע אולי רינגים יעזור

חבל על זיהום האויר

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם

מה זה רק רינגים

אתה יכול להחליף רינגים בלי להחליף גם לאגרים ואטמים ?

וכבר פתחת אולי הצילינדרים לא יפים

ברגע שפותחים כל התוכניות יכולות להשתנות

 

לדעתי תנסה

יותר גרוע לא יכול להיות

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם

לפותח השרשור,

אתה יכול לנסוע עם שמן דבש בכמויות שאתה מדבר, שים לב להחלפת שמנים בזמן כמובן ומלבד העישון המנוע יוכל לנסוע עוד אלפים ללא בעיה.

יש תוסף ("דבש") מומלץ של BG בשם RF-7.

איזה סוג שמן וצמיגות אתה ממלא כעת? אולי מעבר לשמן חד דרגתי 40 יסייע בהפחתת העישון.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

כרגע יש במנוע שמן 20 50 של דלקול. המלצה לסוג תוסף ספציפי + חנות יעזרו מאוד.

פורסם

קבלת המלצה בהודעה שלי, חנות אני לא מכיר, אולי יש באוטו דיפו.

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם
החלפתי (שוב) מנוע בסובארו 79 שלי. לצערי בזמן ההרצה של המנוע ה"חדש" (פירקתי מDL 93) המנוע התחיל לעשן - עשן לבן. אני מתכוון לשים תוסף דבש בשמן ע"מ לצמצם את תופעת עשן היתר. מכיוון שהרכב נוסע רק בסופי שבוע אני חושש מהשפעות התוסף על המנוע. אשמח לשמוע ממישהו שהתנסה כבר בתוסף מסוג זה וכמו כן לקבל המלצה לסוג ספציפי של התוסף.

שלום!

אין "עשן לבן" שיוצא מהאגזוסט. "עשן" לבן זה סימן לנוכחות מים. שמן יוצר עשן כחול/תכלת. אם אכן יש לך

עשן לבן" אני מציע שתבדוק מים כי זה סימן לעדי מים שיכולים להגיע מראש נוזל או מיניקת מים במקם אחר. גם רכב שעומד הרבה זמן יכול להיות שבדוד הפליטה שלו הצטברו מים. רואים עדי מים בחורף כשמניעים רכבים וזה עובר אחרי כמה דקות.

בנסיונות שעשיתי בצעירותי לא מצאתי שה"דבש" עזר. במקרה אחד דחיתי את הקץ בשמן 90 של תיבות הילוכים. זה מנע זמן מה אכילת שמן מופרזת (קילו למאה קילומטר) אבל הקץ מיהר להגיע אחרי אלף קילומטר.

בהצלחה.

חג שמח

שלמה דן גדרון

פורסם
מומלץ גם לעבור לשמן נורמלי, דווקא בגלל שהמנוע "מדמם" תשקיע בשמן שיחזיק את המנוע בחיים.

זה שמן נורמאלי בהחלט ומתאים מאד למכוניות שמנועיהם ראו ימים יפים יותר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

רוב "תוספי הדבש" שיש בשוק הם על בסיס כלור. זה חומר רע מאוד מבחינת איכות הסביבה, ולכן אסור להשתמש בו כחלק מהרכב שמן המנוע. מותר להוסיף אותו כתוסף, אבל התגובה הכימית שלו עם כל מיני דברים אחרים שיש במנוע יוצרת חומצה, דומה מאוד לחומצת מצברים, שיוצרת בלאי עצום במנוע בזמן קצר. הכלור כשלעצמו הוא גם חומר קורוזיבי. בקיצור - לא ולא! אם חיי המנוע חשובים לך- אל תיגע.

בתיבות הילוכים הוא כמעט ולא גורם נזק, ואף משפר את הביצועים של השמן. אבל שמם לתיבת הילוכים עובד בתנאים שונים לחלוטין משמן מנוע, ונדרש לדברים שונים לחלוטין משמן מנוע.

יש תוסף אחד שכתבו עליו למעלה, שהוא סוג של "תוסף דבש" שאינו מבוסס על כלור ודווקא כן עושה עבודה טובה והוא התוסף של BG. זה היוצא מהכלל.

 

אסף.

פורסם

בנסיונות שעשיתי בצעירותי לא מצאתי שה"דבש" עזר. במקרה אחד דחיתי את הקץ בשמן 90 של תיבות הילוכים. זה מנע זמן מה אכילת שמן מופרזת (קילו למאה קילומטר) אבל הקץ מיהר להגיע אחרי אלף קילומטר.

בהצלחה.

חג שמח

 

לא מלאת את כל תכולת המנוע ב90 נכון? שמת ליטר אחד בערך והשאר רגיל?

לתמיכה טכנית וייעוץ בחומרה ומחשבים פנו בה"פ.

החלפת מסכים לניידים בעלות ללא תחרות.

פורסם

הכל שמן 90 . לחץ השמן חזר לפי השעון להיות נורמלי. לא היה רעש שסתומים הרכב הנהג יפה ואחרי אלף ק"מ כל ה"נס" נגמר.

שלמה דן גדרון

פורסם

למנועים ישנים בעיקר לכאלו שלא בשימוש כל יום (רכבי סופשבוע), מומלץ שמן איכותי - סינטטי עם חוזק פילם גבוה וכושר הצמדות חזק. לחברת ROYAL PURPLE המשווקת בארץ ע"י www.laoreng.co.il/?CategoryID=234 שמנים מומלצים ביותר.(רבים לא מודעים לכך שמחיר שמן איכותי "בטל ב60" מול התמורה והחיסכון בבלאי ובתקלות-אין חכם כבעל נסיון) .

לגבי תוספים-במקורות הכתובים תמצא שהשימוש בתוספים אינו נחוץ כשמשתמשים בשמנים איכותיים, ובכל מקרה התועלת שלהם נופלת אל מול שימוש בשמנים סינטטיים איכותיים.

לנמשחמינוץ פפרידון

×
×
  • תוכן חדש...