Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6232 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

לאחרונה החלפתי צמיגים ברכב (אימפרזה \גראנד ליאונה 95 ) לצמיג גדול יותר ורכב יותר .

15\205 , הצמיג רשום בספר של הצמיגים בצחון טסטים כצמיג מתאים .

אך לצערי גיליתי שהוא משפשף לי אם הקצה החיצוני בפח, כשיש ותר מי אדם אחד מיאחורה.

בדקתי את הבולמים והם בסדר , אבל עדיין הרכב טיפה ירוד מאחורה ביחס לקדימה.

חסרים לי מס סנטימטרים קטן של הגבה בישביל ליפטור את ה בעיה .

אולי יש איזה שהם גומיות שאני יכול להכליף או משהוא כזה ???

תודה מראש , אלכס :wink:

פורסם

בעיית גובה רכב נובעת מקפיצים עייפים. קיימות בשוק הגבהות גומי המורכבות בינות לטבעות הבורגיות של הקפיץ.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

שאלתי תחנויות הרלוונתיות ואמרו לי שאין טבעת גומי מתאימה לסוג הרכב הזה , יש רק גומיות שמכניסים ברווח של הקפיצים, שלא רק שלא מועילות אלא גם עפות מיפעם לפעם.

ניכנסתי למס מוסכים ואמרו לי שאין מצב שזה הקפיץ....

יכול להיות שהשיפשופים נובעים מגומיות שחוקות במתלים האחוריים ו\או הגומיות שמפרידות בין הבולמים לגוף ??

יש לציין בנוסף שכל עליה על פס העטה או בור יש רגישות יתר בתא הנוסעים .

תודה.

פורסם

שלום רב,קודם כל יש לך אחלה רכב אמין וטוב למיטב ידעתי בנושא הגבהת הרכב תנסה להיכנס למוסך

שמתמחה בשיפורי רכב אולי שם יכלו לעזור לך אני כמעט בטוח.

תוכל בבקשה לשלוח לי בהודעה פרטית איך הצלחתה לאשר ג'אנט 15?

לי אישרו רק 14 ואני גם בעל אימפרזה 94 אז שיהיה בהצלחה

אים אתה מהמרכז צור איתי קשר אנסה לעזור לך

לילה טוב.

imprza new age

פורסם

אצלי ברכב יש את הגומיות שנכנסות בין הלופים של הקפיץ.

לא רק שזה מגביהה את הרכב זה גם מבטל טיפה את המהלך של הקפיץ מה שגורם לטיפה חוסר נוחות אבל לטיפה יותר יציבות על הכביש והרכב לא "נמרח" בסיבובים

אהה והם לא "קופצים" לשום מקום כבר שנה אז לדעתי זו ההמלצה הכי זולה וטובה שתקבל פה.

פורסם

אז כניראה אני לא מכניס אותם נכון... או שהם קטנים מידיי...

למרות שאני מעדיף פיטרון יותר קונבציונלי, אתה יכול לתאר לי אך מעמידים אותם נכון...

או שאוליי יש רעיון אחר לפיטרון הבעייה..... תודה ....

פורסם

אתה קונה 2 לכל קפיץ .

אתה מכניס את שנייהם ללופ אחד בקפיץ, אל תכניס אחד למטה אחד למעלה כי זה יבטל את רוב מהלך הקפיץ מה שיורגש בחוסר נוחות במעמורה הקרובה.

תכניס את שניהם ללופ הכי נמוך בקפיץ זה שקרוב לתוף\צלחת אחורית כי הוא הכי לוחץ על הספיייסר ומונע ממנו לצאת

כמובן תרים את הרכב על ג'ק לפני שאתה מכניס (לא שיש לך ברירה) ויכול להיות שבגלל הג'נט הגדול תצטרך לפרק גלגל.

בגדול לאימפרזה שלך יש גם ג'נט 16 מקורי שמגיע בדגם gt שזה אותו מרכב אז יהיה בסדר

יש לך ספייסרים כאלה?

ספייסר.JPG

פורסם
תוכל בבקשה לשלוח לי בהודעה פרטית איך הצלחתה לאשר ג'אנט 15?

לי אישרו רק 14 ואני גם בעל אימפרזה 94 אז שיהיה בהצלחה

לכל אימפרזה עד שנת 2000 ניתן לאשר צמיג במידה 205/55R15.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

כן יש לי ספיסרים כאלה , רק שלא אצלחתי להכניס אותם לאן שאמרתה.... יש אותם ב כמה מידות ??

פורסם

בזמנו הגבהתי את הטויוטה שלי באמצעות טבעות הגבהה (אוקלונים) שיוצרו במיוחד אצל חרט, 4 ס"מ מקדימה וגם מאחורה.

אני לא הולך להמליץ לך על המקום בו ביצעתי את זה כי מדובר בחבורת חובבנים, אבל אאל"ט ראיתי פעם פרסום של מוסך מורשה סובארו ביהוד שמבצע הגבהות כאלה לכל דגמי סובארו.

הספייסרים האלה נקראו בזמנו סים (sim) אך אני ממש לא מבין מה הרעיון בהגבלת הקפיץ ושינוי התכונות שלו שאותן מהנדסי הרכב תכננו. גם ההגבהה פוגעת, אבל מצד שני מקרבת את הרכב לגובהו המקורי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני רוצה להחזיר את גובה הרכב לגובהו המקורי , עושה רושם שהספייסרים (SIM) פוגעים באיכות הנסיעה ...

מה משפיעה על גובה הרכב חוץ מהקפיץ ?

אולי הגומיות בקצוות של הבולם בלויות וזה גורם לבעיה , אולי הגומיות של המתלים בלויות או שהם בעצמם ??

גם מוזר לי שהשיפשוף הפוך מהפניה... כלומר בפניה שמאלה לצורך העניין הגלגל האחורי הימני משפשף ...?!

פורסם

הדבר היחיד שמשפיע על גובה הרכב הם הקפיצים (וכמובן קוטר הגלגלים, אך כל זמן שמדובר במידות חוקיות מדובר בהפרשי גובה זניחים).

בסובארו וטויוטה (ואולי יצרנים נוספים) יש תופעה נפוצה של שקיעת קפיצים, עם השנים הקפיץ מאבד מתכונותיו, נהיה רך יותר ושוקע. החלפה לקפיץ מקורי או קפיץ תחליפי יגביהו את הרכב בס"מ-שניים וככל הנראה יפתרו את בעייתך.

הגבהת הרכב אל מעל גובהו המקורי שתוכנן ע"י היצרן משנה את מרכז הכובד של הרכב, מגדילה את זווית הנטייה בסיבובים, מאיצה את הבלאי של הציריות ובגדול יהיה פחות נוח לנהוג על רכב כזה.

הפתרון הטוב ביותר לרכב ישן הוא החלפת ארבעת הקפיצים + בולמים + כל מיני תושבות שהתייבשו ונסדקו, החסרון הוא שמדובר בפרוייקט יקר. מאוד.

זה שבפנייה שמאלה הגלגל הימני משתפשף הגיוני מאוד, בעת פנייה שמאלה המשקל של הרכב מוטה לצד הנגדי, וכך יש יותר עומס על הצד הימני.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זה גם משפיעה על איכות הנסיעה? כלומר למה שאתה מרגיש בתוך תא הנוסעים .כשאתה ניכנס לבור וכו' יש תחושה כאילו אין בולמים ביכלל , למור שלפי בדיקת מכוני הבולם תקין ומגיב יפה ...??

פורסם

לפותח השרשור.

תראה בכך שתקנה הגבהות תפסיד גג 80 שקל

מה כבר יש להפסיד?:shock:

תנסה אני בטוח שזה יפתור לך את הבעיה!

גם ככה אם אתה עם המושבים המקוריים (שזה אגב עוד מחלה בסובארו) הספוג שקע ואתה יושב על הברזלים וזה גם פוגם באיכות הנסיעה!

אז מה תלך לקנות כסאות חדשים?

תשמור את הכסף ותקנה הגבהות .

מקווה שהדימוי הובן.

לילה טוב.

נדב

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

חזרתי אם תשובות......:-(

הספיסרים לא עזרו , והצמיג עדיין נוגעה.... יש עוד רעיונות ????

תודה מראש

• תוכן חדש...