Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלת השוואה בנוגע ל BMW Z3 ו-MAZDA MX5

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רציתי לדעת מבחינתכם , מה יותר איכותית ?

נוחה לאחזקה ?

חסכונית ?

ו נוחה מבחינת טיפולים וחלפים ?

כמובן שהכל בערבון מוגבל בגלל היותם רכבי רודסטר , אבל עדיין

ואם אפשר לקבל בערך פרטים יבשים אני אשמח

תודה

peach'es, i can eat

peach'es all day long

פורסם

אני דיי פתוח , אבל מכוון בעיקר על שנתון 93-98

בשני הדגמים

1800 במיאטה , כי פשוט אין דגם אחר למיטב הבנתי

וה 1900 בזד 3

שתיהן ידיניות מבחינתי זה עדיף יותר כייף וממילא זה הולך לשרת אותי רק בסופשים , אז אין בעיה של פקקים

ונסיעות לירושלים וחזור (מהמרכז)

ועוד נניח נסיעות מידי פעם בערב לא משהו רציני

יוצא בערך 2000 קילומטר בחודש

פלוס מינוס

תודה :)

peach'es, i can eat

peach'es all day long

פורסם

תראה נגיד 4 פעמים בחודש ירושלים , ראשון לציון הלוך חזור זה בערך 600 קילומטר , נניח עוד כמה נסיעות בעיר , אז אולי קצת הגזמתי אבל פחות מ1000, 1500 אין מצב , זה בערך הקילומטרג' ,

וזה ללא נסיעות לעבודה שלמענם יש לי את הרכבת והקוריקינט הממונע , תאמין לי אני מכרתי לאנצ'יה לא מזמן והדלק זה עניין רציני לנסיעות יומיומית מראשון לתל אביב , במיוחד בשעות הפקקים , אז אני רוצה רכב לשעות הפנאי

אז מי עדיפה ? המאזדה או ה BMW?

peach'es, i can eat

peach'es all day long

פורסם

יתרונות Z3:

עיצוב

סטייל/פוזה

איכות תא נוסעים גבוהה יותר - לאמרות רוב מוחלט של Z3 שראיתי היו די שחוטות בפנים

יתרונות מיאטה:

הנהאה מנהגיה

ביטוח הרבה יותר זול

מחירי חלפים וטיפולים יותר זולים

לדעתי קשה מאוד להתבלבל בבחירה - אם הסטייל הוא החשוב אז זה ללא ספק Z3, אם החשובים הם הנאה מנהיגה ואחזקה זולה אז זה ללא ספק מיאטה.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם

כן האמת שזה יותר חשוב מהפוזה , ההנאה מהנהיגה , וגם זה די ברור ש מאזדה תהיה יותר נוחה מבחינת חלפים ,

עניין אותי לדעת יותר בנוגע לעלות של החלפים , של ההוצאות שוטפות וכן הלאה , אבל דיי ענית לי על השאלות אז תודה רבה ::)

אני אשמח לעוד חוות דעת מכל קצוות הקשת ,

ואם מישהו מכיר ויודע ממקור ראשון אני אשמח לדבר ולקבל את כל הדעות שאפשר

peach'es, i can eat

peach'es all day long

פורסם

לדעתי המיאטה והZ3 לא נמצאים באותה הרמה, אבל בכל מקרה הZ3 נראת יותר אגרסיבית ויותר איכותית, והמיאטה יותר קלה באחזקה.

פורסם

אני מכיר היטב את שני הרכבים (וגם את שאר הדגמים בקטגורייה המצומצמת הזו) , ואני מסכים עם חברי Croc .

לגבי האיכות , רוב ה-Z3'ים שנתקלתי בהן היו במצב ירוד ורק מעטות היו במצב טוב (בעוד שעם המיאטה זה ההפך , וכאן כבר מדברים על ההבדל בין מכונית "ממוצעת" לבין מכונית במצב "מושלם"), ככה שזו כבר יותר שאלה של איך נשמרה המכונית .

לגבי ההתנהגות וההנאה מנהיגה , זה התחום של המיאטה ואי אפשר לטעות שהיא עדיפה .

עדיין לא ברור לאיזו מיאטה אתה מתכוון , יש שלושה דורות , ושניים מהם בעלי מנוע 1,800 סמ"ק .

הדור הראשון של המיאטה הוא ה-NA , תוכל לזהות אותו בקלות ע"י הפנסים הנפתחים .

הדור השני של המיאטה הוא ה-NB , קל להבדיל אותו מה-NA ע"י זה שאין לו פנסים נפתחים , וכדי להבדיל אותו מהדור השלישי (ה-NC) רק צריך להכיר בכלליות את המראה של שניהם (בגדול ה-NC נפוחה יותר ויש לה גג מבד , בעוד שה-NB רזה יותר ויש לה גג מויניל) .

אני מעדיף את הדור השני על כל שלושת הדורות , בגלל שהוא משלב את הטוב ביותר משני הדורות האחרים , ולדעתי גם הכי מהנה לנהיגה , אבל הוא גם יקר בהרבה .

אם תבחר במיאטה מדור ראשון , אני מציע לבדוק אחת "רגילה" ואז לבדוק את זו של Croc (הוא בדיוק מוכר) , אין צורך להוסיף יותר .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

• תוכן חדש...