Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלהט ועוצמת הרגש של קודמך מעט מטרידים. ואני שוב מוצא עצמי שואל לפשר הסיבה, בשלה עוצמת הטינה של השוללים, עולה באופן ניכר, נדמה לי, על גובה הרגש אצל האוהדים. או כפי שהבהיר זאת בשום שכל דיסקברי: בצד אחד שנאה, בצד השני חיבוב.

האמת, זה באמת לא מספיק חשוב בכדי למלא כל כך הרבה דפים ברשת. אני לפחות בחוץ.

• תגובות 183
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצד אחד,הרכב נותן הרבה ביחס למתחרים,מצד שני לא ברורה הקפיצה הזות.

היצור של גולף החדשה יותר זול מהקודם. אני יודע את זה מכמה מקורות. דוגמה אחד להוזלת היצור,היא שימוש בDSG זול יותר.

דבר נוסף,שימוש בהרבה חלקים מהדור הקודם.

שווה לקנות? לדעתי לא. לא למי שמחפש תמורה לכסף.

למי שאוהב גולף,כן שווה. כי רכב סה"כ טוב.

לגבי מתחרים, חוץ מסיוויק 5ד אני גם לא רואה משהו שמתקרב. וזה לא בגלל שאין, יש. רק לא בארץ.

Omnia mea mecum porto

פורסם

dani,

אני זוכר שכאשר גרתי במינכן, באמצע שנות ה- 90, היו כמה גרמניות שחיבבת ;-) ותמיד התפלאתי שבמשכורת ממוצעת ומטה שם אפשר לרכוש רכב חדש די בקלות, ובישראל לא. אבל בישראל יש מיסים כבדים, והתנהלות ישראלית רגילה של "לדפוק" את הצרכן כמה שניתן. זה בולט בכל מקום, לא רק בתעשיית הרכב. ראה למשל תמחור כבלים/לווין; תופעת הליסינג; מקרה פריזמה (דמי ניהול גבוהים, כשלון ניהולי, בונוסים ומשכורות בשמיים) וכו'

אבל בקשר לגולף: מכיוון שאני חושב שהמחיר של גרסת ה- 160 מופרז, כיתתי רגלי לסוכנויות אחרות. אפילו ל- BMW הגעתי. מה לעשות שה- 120 ממש לא מתקרבת אליה? לא בנסיעה, לא בנוחות (ניסית פעם לכוון שם את הכסא? אלוהים להרים אותו בגובה זה ממש אקרובטיקה שמסכנת את עצם הזנב), לא בגיר, לא בכלום, מלבד עיצוב פנים רגוע כמו שאני אוהב וסמל נוצץ יותר. לכן, אם יש כעס, הוא צריך להיות כנגד תמחור רכבים בארץ בכלל, כנגד צ'מפיון אולי בפרט, אבל לא כנגד הרכב, שביחס לתמורה שהוא מספק מתומחר אולי בצורה סבירה. אנחנו כעם, פראיירים כנראה. אבל זה לא העם, אלא מי שמושל בעם, שמונע ייבוא מקביל. והם, הם לא פראיירים, הם יודעים היכן מרוחה החמאה ואנחנו לא ממש מעניינים אותם...

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
רק משהו שאני רוצה להוסיף לכל אלו שבשבילם הגולף זה רכב מעל שאר המכוניות בקטגוריה, יכול להיות שבעניכם הגולף זה רכב יוקרה שאין כמוהו באיכות אמינות ובטיחות והאירופאים הם פשוט מטומטמים מכיוון שלא סוגדים הם לגולף אלה מחשיבים אותו לרכב עממי ופשוט ויש להם עוד הרבה מה ללמוד מאיתנו (הדילרים שלהם אולי צריכים ללמוד מצפיון איך למכור ברזל במחירי זהב) .

אך אם נקפוץ ליבשת נראה שמחירי הגולף לא שונים בכלל ממחיר הפזיו והרנו וכל השאר(פלוס מינוס לפה ולשם) , ובטח אותו תושב אירופאי שקנה גולף מרגיש מקופח על כך שקנה רכב אלוהי כמו הגולף במחיר רכב לפשוטי העם. אני חושב שישראל זה המדינה היחידה בעולם בה WV ובמיוחד הגולף זה סמל סטטוס ויוקרה, אנשים פה פשוט הזוים.

ואין לי בעיה שבן אדם ישלם על רכב שבאמת נחשב יוקרתי (אך נותן תמורה רגילה) הרבה יותר,אתה משלם על סמל וזה מוצדק , אך אין שום הצדקה לשלם על סמל שהיבואן המקומי יצר והפיץ בארץ ללא שום תמורה הולמת , תלכו אם הגישה שלכם לאירופה ויצחקו אליכם שם. ואולי באמת תעברו לאוודי כדי שתהיה לפחות איזושהי הצדקה לכסף שאתם שופכים לידי צמפיון.

וסתם חומר למחשבה שבוע שעבר (כמדי שבוע) דיברתי אם דוד שלי שבמקרה גר בגרמניה ועוד יותר במקרה עובד בתעשיית הרכב המקומית בתור מהנדס אלקטרוניקה , והבן אדם מופתע כל פעם מחדש ממחירי הרכב בארץ (בחיוחד ביחס משכורות שלנו) ובמיוחד ממחירי הרכב הגרמני לדבריו WV זה רכב בהחלט עממי ונגיש לכולם והעליונות היחידה שלו על שאר רכבי העולם זה בכך שהממשלה "די תומכת בתוצר הלאומי במפעלים הגרמנים ובאזרחים שקונים תוצרת של המפעלים " ו WV ממש לא נחשב שם למותג מיוחד בטוח שלא יותר מה צרפתיות או יפניות (מצד שני אין שם אנשים מושחטים כגון לוי יצחק עם המחירון ההזוי שלו וגם לא תופעות העדר או הליסינג וזאת בגלל שהמחירים שם שפוים).

הוא למשל מרוויח שכר באזור ה 60-65K יורו בשנה כלומר בשנה הוא יכול לקנות 3-4 גולף חדשות.

מהנדס בארץ מרוויח נניח 15000 לחודש *12 נגיד גולף אחת מאובזרת.

(מצב דומה גם בצרפת ששם הממשלה עוזרת לתוצרת המקומית).

לכן גם אין שום מצב בעולם שרכב שנמכר בין 13-19K יורו יחשב כיוקרה ורק בארץ פראיירים ממשיכם לקנות מצמפיון.

בוא נסכם את כל מה שאתה אומר במשפט אחד:

אתה לא בעד רכישת גולף כי אתה לא רוצה להרגיש פראייר. (על כך ששילמת יותר בארץ על רכב שעולה פחות בחו"ל)

נ.ב. איך מגיעים למצב שעובדים כמהנדס אלקטרוניקה בתעשיית הרכב? אם תהיה לי הצעה כזאת אני עוזב הכל ונוסע :)

נ.ב.2. אתה יודע כמה ברוטו צריך להרוויח בשביל להשאר עם 15 נטו?

הלהט ועוצמת הרגש של קודמך מעט מטרידים. ואני שוב מוצא עצמי שואל לפשר הסיבה, בשלה עוצמת הטינה של השוללים, עולה באופן ניכר, נדמה לי, על גובה הרגש אצל האוהדים. או כפי שהבהיר זאת בשום שכל דיסקברי: בצד אחד שנאה, בצד השני חיבוב.

האמת, זה באמת לא מספיק חשוב בכדי למלא כל כך הרבה דפים ברשת. אני לפחות בחוץ.

:mm_yeah:

גם רוב (או כל) השונאים מעולם לא היו בעלים של גולף ולא יודעים על מה הם מדברים בכלל.

כנראה שעדיין לא קלטתם שהמחיר זהה (פלוס מינוס) למתחרים הישירים... :roll:

עומר,הם לא נותנים לעובדות לבלבל אותם. הלך רוח ידוע בפורום.

אני אומר זאת למרות שהתמחור של הגולף מרגיז גם אותי, אבל ברור שהיא לא נועדה להתחרות בתחתית/אמצע הקטגוריה שמכוונת לפלח שוק הליסינג.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אין לי ידע של ממש לגבי משכורות בארץ אני יודע על אנשים מתחום המחשבים שמרוויחים נטו של כ 12-15K, לגבי הדוד אז אנחנו במקור מרוסיה , ובמקום כמו שעשינו אנחנו שלפני 20 שנה באנו לארץ (היתי עוד ילד קטן) ומדשדשים בחרא כמו כולם פה, הוא לפני איזה 10-15 שנה היגר לגרמניה אחרי שהיה מהנדס אלקטרוניקה הרבה שנים כבר ברוסיה, הבחור חוגג שם , בית פרטי 2 מכוניות בסגמנט קצת יותר גבוהה מגולף , וכמובן שכבר הקיף את כל העולם.

ואתה צודק גולף זה לא רכב רע בכלל אבל אין שום הצדקה למחיר שלו בארץ .

שתבין אנחנו לא שונאי גולף הרי אף אחד לא מטיף פה לא לקנות גולף כי הרכב חרא ומתפרק וזאת רק משמעות של ...., אנחנו אומרים שלקנות רכב מהקטגוריה הנ"ל במחיר המופקע שהיבואן יצר זה לא משתלם ולא שווה , אם ישתנה היבואן וימכרו את הגולף במחיר שהיא צריכה להימכר אז לא תהיה שום סיבה לא לקנות גולף

פורסם

עומר,הם לא נותנים לעובדות לבלבל אותם. הלך רוח ידוע בפורום.

אני אומר זאת למרות שהתמחור של הגולף מרגיז גם אותי, אבל ברור שהיא לא נועדה להתחרות בתחתית/אמצע הקטגוריה שמכוונת לפלח שוק הליסינג.

ברור לי למה נוח לך להגדיר את מי שלא חושב כמוך כ"שונא גולפים", זה הופך את כל הטיעונים שלהם ללא רלבנטים ומושפעים מרגש בלתי מוסבר כזה או אחר.

בהנחה שאתה מגדיר אותי כאחד מ"שונא גולף" הרשה לי לעדכן אותך שהאמת רחוקה מכך.

בשנתיים האחרונות יצא לי להחשף לשני דגמים מתוצרת הקונצרן ולא חסכתי במילים טובות עליהם.

הראשונה היתה הג'טה שהיתה לי בארה"ב, אמנם מנוע שלא קיים בארץ אבל האוטו הזה הפך את הנסיעה מפילדלפיה לטורנטו (900 ק"מ כל כיוון) למהנה מאוד- באמת יופי של אוטו.

השניה היתה האוקטביה שהאישה קיבלה כרכב גישור (בין שומו שמיים...i30 אחת לאחרת). מאוד התרשמתי מהגיר האוטומטי 6 הילוכים שמתגבר היטב על הביצועים הפושרים של המנוע המיושן (1.6). אני מניח שבגולף המצב טוב יותר בשילוב המנוע והגיר הזה.

אז עזוב אותך, אף אחד לא שונא פה את הגולף והרוב מעריכים אותה כאחד הרכבים הטובים בקטגוריה (אם לא הטוב ביותר), אבל זה לא הופך אותה לעסקה כדאית בכל מחיר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לא דיברתי עליך כספר... :)

כשאני אומר שונא גולפים אני מתייחס לאנשים כמו CX, שאני מאוד מכבד את דעותיו בתחומים אחרים ,אבל במה שקשור לVW הוא "ראש בקיר"

כפי שהבהרתי בכמה הודעות קודמות הכל מוסכם וברור:

א) הגולף אחד מהרכבים הטובים ביותר בקטגוריה (אם לא הטוב ביותר) - אתה אמרת ,אני הסכמתי.

ב) המחיר שלו גבוה יחסית לקטגוריה.

אז מה שאני אומר:

א) אדם צריך לעשות את החשבון הפרטי שלו - לא מתאים - שלא יקנה. זה המחיר - זכותם לדרוש , זכותכם לא לקנות.

ב) אל תשכנעו את עצמכם שאתם מקבלים משהו שווה ערך תמורת פחות כסף. (לצורך הענייין: עוד כמה גאדג'טים בC4 לא הופכים אותה לרכב כדאי ברמות ה"מעל ליסינג" ובטוח לא מקפיצים אותה לפסגת הקטגוריה כי היא בינונית מינוס ברוב הפרמטרים.)

הבעיה העיקרית היא ב' , כי שרשור שלם מנסים פה לשכנע שמקבלים אותו דבר בפחות כסף, וזה פשוט לא נכון.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

יאללה, בוא נדליק את מקטרת השלום...

:lol:

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

היום בזמן שהייתי במוסך עם הרכב נכנסתי לראות את גולף החדשה.

עד עכשיו ראיתי אותה רק מבחוץ.

אז ככה - בגדול, נחמד מאוד.

אבל! כמה דברים קצת הפריעו לי.

1. היא מרגישה קצת פחות "מאסיבית" מהדגמים הקודמים. לא יודע, ככה זה ההרגשה שלי לפחות.

2. היא מרגישה קטנה יותר.

3. היא מאוד יפה לדעתי בפנים ומבחוץ.

4. זה הכי עצבן אותי, אין לי בעיה עם מיתוג פרימיום, וגם סה"כ הגולף נותנת חזרה הרגשה איכותית - אבל רעבק! למה הידיות של הדלתות בצבע שחור? כמה כבר עולה ליצרן לצבוע על הדרך גם את הידיות? עוד 3$? שיוסיפו מצידי מס צ'מפיו ןוייקחו לי על זה 300 שקל. אבל שיראה נורמלי. אפילו בסובארו DL הידיות הן ממתכת ולא פלסטיק שחור. לא מתאים.

האמת היא שאם הייתי בא לרכוש היום רכב חדש כנראה שבאמת לא הייתי הולך על הגולף. :oops:

(זה רק בגלל שהייתי קונה ג'טה או אוקטביה :wink:8)).

פורסם
אפשר במקום זה את נרגילת השלום?

:)

אני אבדוק עם ירון כוכבי אם הוא "בקטע".

פורסם

כשהייתי בסוכנות ביררתי והדרך היחידה להפטר מידיות הפלסטיק (וגם בתי המראות עשויות מפלסטיק שחור) צריך להוסיף 14k שכוללת חבילת איבזור לא רעה אבל לא הייתי אומר שכולם מוכנים לשלם כל כך הרבה וממש לא בסדר שאין דרך אחרת... הרכב מרגיש מאוד איכותי ומאוד יפה ובאמת הידיות והמראות מפסלטיק הורסות ממש את המראה החיצוני ונותנות לו הרגשה של רכב ליסינג לפחות לרואים מבחוץ

פורסם

אני דווקא אוהב את הפלסטיק השחור, אף פעם לא חשבתי שפגושים בצבע הרכב הם יפים, אלא חיבבתי את הקונטרסט מול השחור. על כל פנים, נדמה לי שב- 160 זה מגיע עם צבע הרכב, אבל כאמור בעיני זה לא משמעותי.

אגב, הגולף דווקא מרווחת יותר מהקודמת, ובאופן מתמיה גם יותר מהג'טה (אולי לא כ"כ מתמיה, סה"כ הג'טה הקריבה את המרווח על חשבון הבגאז').

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תוכן חדש...