Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עומר - תפסיק לקשקש בפורום ותחזיר לי טלפון.

עכשיו לעניין: אני חושב שהמחיר של הגולף 160 הוא שערורייתי. הבעיה היא שאני לא רואה מה יכול לתת לי תמורה דומה כרגע, למעט רכבים אחרים מהקונצרן (לאון FR, אוקטביה 1.8T) שנותנים תמורה דומה או טובה יותר מבחינת מנוע, אך פחותה יותר מבחינת איכות, בטיחות ותדמית.

מצחיק אותי שאתם משווים את הגולף ל- C4. נראה אתכם משלמים עליה וחיים איתה. אין מה להשוות את המושבים, אין מה להשוות את האבזור הפרקטי (תאורת לוח שעונים ואזור גיר, פתחי אוורור בקונסולה ומאחור, תפעול וכו'), אין מה להשוות את מערכת השמע (אלמנט פחות משמעותי, כמובן), אין מה להשוות את הגיר, ואין מה להשוות את ההרגשה (כן, ההרגשה חשובה) של עוד רכב ליסינג, לרכב קצת שונה.

ואין, פשוט לא מצאתי, רכבים בסדר גודל (מבחינת גודל ומחיר) שמציעים ביצועים דומים ותמורה דומה מבחינת איכות הפנים של הרכב. ולא שלא חיפשתי. אגב, במחיר של ה- 160, בהחלט כבר באה בחשבון 118, ואולי 120. אותה אנסה השבוע ואוכל לומר לכם מה דעתי הצנועה.

לעבור לקטגוריה אחרת (סופרב, מונדאו או כל אוניה אחרת) זה פשוט לא רלבנטי. מי שמחפש גולף, מחפש אותה כי הוא רוצה מקסימום איכות ובטיחות ברכב בגודל הזה. אולי לא משתלם בחשבון של פח לשקל, אולי לא משתלם בהיבטים אחרים, אבל פשוט אין אלטרנטיבות ראויות מחוץ לצ'מפיון. היו מביאים 308 GT עם תיבה אוטומטית סבירה? בשמחה. אבל אין. וגם הפוקוס ממש לא מתקרבת מבחינת זריזות הרכב, ובנוסף - ניסיתם פעם לאחסן ב- 5ד' עגלת תינוק ממוצעת? (אני אחסוך לכם את הניסיון - לא תצליחו). ניסיתם לאחרונה לרכוש אסטרה? כי אני ניסיתי לרכוש את ה- 1.8 המאובזרת לפני שנתיים, ומאז לא מתקרב לשם.

אני לא שמח שצ'מפיון הם צ'מפיון, וחושב שהמחירים הם שערורייה. אבל אנא מכם, הציעו אלטרנטיבות ראויות מחוץ לקונצרן.

במאמר מוסגר: התחלנו לחשוב אם הגודל של הגולף עדיין מתאים למשפחה, אבל זה כבר לא קשור, כי ממילא אין רכבים אחרים בתקציב שיציעו את אותה תמורה, ואני בכלל לא מדבר על מסך מגע (שבעיני הוא רק חיסרון).

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 183
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

איפה אתה מקבל DSG 7 היל' עם צריכת דלק של 1/15 .

בוא נהיה ריאלים, הגולף 1.4TSI לא מגיעה לצריכת דלק כזו בפועל, אולי בנתוני יצרן שהם גם ככה מופרכים.

צריכת דלק לכיוון 1:13.5 או 1:14 קצת יותר ריאלים.

Skoda Octavia MK III 1.8TSI

פורסם
בוא נהיה ריאלים, הגולף 1.4TSI לא מגיעה לצריכת דלק כזו בפועל, אולי בנתוני יצרן שהם גם ככה מופרכים.

צריכת דלק לכיוון 1:13.5 או 1:14 קצת יותר ריאלים.

דיברתי על ה1.6...

הTSI עושה 1/16.7...

כמובן שזה נתון לתנאי הנהיגה שלך... גם במבחני דרכים מנועי הTSI יצאו כשידם על העליונה גם במצבים מאוד קיצוניים (היתרון של הTSI זה הזמינות בסל"ד נמוך -משמע אין צורך "לקרוע" את הרכב לסל"דים גבוהים..)

נ.ב: בדקתי לפני מספר דקות בשביל הספורט (נזכרתי בטיימיניג ברכב שלי שעשיתי..).

טיימינג ברכב שלי (מנוע 2.0T) סובארו אימפרזה עלה לי במוסך המרכזי יותר ב500 ש"ח מאשר טיימינג בגולף GTI MK5... (גם 2.0T) ושניהם במוסך המרכזי..

נ.ב2 : טיפול (שמנים וכו'..) ברכב של אבי עלה לי בדיוק כמו בסקסו הקודמת שלו (היום יש לו גולף 02 מנוע 2.0 לעומת סקסו 1.4 01 ) :shock:.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
במצב של הכלכלה היום אנשים מאוד רעבים,מאוד צמאים,רוצים גם משהו מתוק, אבל מה לעשות, יש להם בכיס רק 55 שקל.

תגיד לי אתה, עם 55 שקל בכיס, היית הולך לקנות המבורגר (בלבד,כן?) במוזס, או הולך לבורגר קינג (כי מקדונלדס מגעיל תחת) וקונה ארוחה מלאה עם קינוח ונשאר עם עוד כמה שקלים בכיס ?

מעבר לזה, בוא נרד מהעץ, גולף מעולם לא היתה וגם לעולם לא תיהיה ה"מוזס" של ההמבורגרים, היא במקסימום יכולה להיות באמת הבורגר קינג (או כל המברגוריה עממית "חבילתית" שתחפוץ בה יותר) של הקטגוריה.

רוצה את ה"מוזס" של הקטגוריה ?

פנה לקמור,תקנה סידרה 1.

בוא לא נשלה את עצמנו שהגולף היא משהו שהיא לא (למרות שהיבואן באמת מתאמץ לתמחר אותה כרכב פרימיום).

אתה טועה.

ב.מ.וו סדרה 1 היא מעל הליגה של הגולף ובכלל לא ברת השוואה. אני לא מחשיב אותה כחלק מקטגוריית המשפחתיות העממיות.

עם 55 שקל בכיס , הייתי בא למוזס לפני 17:00 בערב ואוכל עסקית ב45 שקל שכוללת מנה ראשונה,שתיה,מנה עיקרית עם תוספות (כמו שאני עושה דיי הרבה).

או לחילופין אוכל מנה פלאפל וחוסך לפעם הבאה, הכל עדיף על לאכול במקדונלדס/ברגר קינג / בורגר ראנץ שכולם מגעילים באותה מידה. [כמו בערך כל חברות מועדון הליסינג-טומטיות]

(אגב גם ההמבורגר של מוזס זה לא הכי טוב שאפשר להשיג)

הנסיך - אתה קשקשן :-D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אתה מניח שזה המצב, אתה לא יודע, אבל זה נחמד להניח הנחה ללא כל בסיס או ידע מוצק.

אני יכול להגיד שC4 מליסינג אכן תמכר במחיר נמוך משמעותי ממחיר המחירון, אך רכב מיד פרטית ימכר קרוב למחירון שלו.

אני יודע שסבתא שלי מכרה את הגולף הקודמת שלה (2001 מנוע 1.6) מעל מחירון, ולנוכחית (2005 מנוע 1.6) היא כבר מצאה קונה במעל מחירון (והיא מוסרת לו את הרכב רק כאשר תקבל את הגולף החדשה (מנוע 1.6)).

שני הרכבים לא פורסמו בשום דרך פרט להדבקת שלט "למכירה. מודל XXXX. מספר טלפון".

שני הרכבים עמדו למכירה פחות מחודש.

לפני הגולף הקודמת הייתה לה פיאט Brava. הרכב היה למכירה ה-מ-ו-ן זמן, ובשל המחירים השערורייתים שהציעו לה עבורו, היא העדיפה לתת אותו לבן דוד שלי.

יצא לי להיות נוכח בבדיקה לפני קנייה של C4, מודל 2007 מאדם פרטי (יד ראשונה, 20 ומשהו אלף ק"מ, פורסמה בלוח winwin (ידיעות באינטרנט)) בסביבות סוף אוקטובר/תחילת נובמבר.

פרט לכך שהקשר בין המחירון למציאות בזמנו היה מקרי בהחלט, חבר שלי החליט שלא לקנות את הרכב (היה בדיוק בין עבודות והחליט לחכות קצת).

בחודש פברואר חבר שלי החליט שהגיע הזמן לקנות רכב. הוא התקשר לבעלים של אותה C4 וכשהסתבר לו שהיא עדיין לא נמכרה - הוא הלך וקנה אותה.

בהרבה הרבה פחות ממחירון (בין 60 ל65 אלף. לא סגור על המחיר).

(גם יצא לי לראות איך יונדאי טוסון מיד פרטית נחטף תוך פחות משבוע ב3K מעל מחירון, ואיך אודי S5 מודל 2008, ~חצי שנה על הכביש נמכרת בכמעט 100 אלף מתחת למחיר ששולם עליה בסוכנות - אבל זה כבר לא קשור..)

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אשתי היא מה"פראיירים" שקנו גולף 160.

הרכב הקודם שלה היה מאזדה 3. כשמדברים על "ערך המוסף" מכוונים בדיוק אלינו - מי שהתרגל לאיכויות של מאזדה. הגולף מאובזרת יותר, החומרים טובים יותר, המושבים נעימים יותר (בגרסא הזו במיוחד) לעומת המאזדה.

אני יודע שבמחיר הזה אפשר לקנות רכבים גדולים יותר, מסגמנט גבוה יותר, אבל מלכתחילה רכב גדול יותר מהווה חסרון במקרה שלנו.

לפני הקניה הלכנו לראות את ה-308, C4, פוקוס, I30, A3 וסדרה 1.

הפוקוס היתה היחידה שעוד הוותה מתחרה. השאר נפסלו על הסף -הצרפתיות בגלל הגיר והפנים המצועצע, היונדאי פשוט הרגישה רמה אחת למטה, A3 סתם יקרה יותר בלי הצדקה וסדרה 1 צפופה נורא (והביטוח שלה יקר משמעותית לאחרות).

תוספת המחיר (המשמעותית) עבור גולף 160 מצטמקת היות ופרסנו את התשלום שלה לעסקה של 32 חודשים, שיקול נוסף לעסקה.

האוטו חזק יותר וחסכוני יותר מהמאזדה ולמעשה הפך לרכב א' שלנו.

יניב

You can always count on Americans to do the right thing - after they've tried everything else.

W. Churchill

פורסם

עומר, אם כשאמרת ילד התכוונת אלי, אז הצלחת לפגוע ולהעליב אותי...

שכל אחד יעשה את השיקולים שלו וזהו.

אני את שלי אמרתי, חבל על הויכוח.

מי שרוצה לשלם הרבה יותר על "גולף" חדשה ביחס לרכבים אחרים, לבריאות, כסף שלו.

הוא ירגיש שהוא רכש "גולף!" (וואו...) ולא סיטרואן, ובעצם שילם יותר על כלום, לדעתי. חבל.

לפני 5 שעות, green כתב:

מאסק הוא ליצן וחרטטן ואני מתפלא שהוא כל כך מצליח בעסקיו השונים, זה לא אדם שהייתי רוצה לעשות איתו עסקים ולא הייתי נותן לו לנהל חנות מכולת

פורסם

אתם לא רואים את זה בצורה הנכונה.

האם GTI (או שירוקו 2.0) מצדיקה תג מחיר של 220? מכיוון שבזמנו אף אחד לא פסל אותו, אני מניח שכן.

הגולף 160 מציעה, בעצם, רכב מאוד קרוב ל- GTI בביצועיו ובאבזור שלו, אבל פחות הארדקור מבחינת השלדה ויכולותיה. עכשיו השאלה היא האם 180 הוא תג מחיר שמתאים לכך או לא, כי באמת שאין הרבה דברים שיכולים לעמוד מולו. הייתי מאוד שמח לו היתה פה כבר רנו מגאן חדשה וזריזה במיוחד, שאתה לא מרגיש בתוכה כמו ברכב הליסינג של השכן, או איזו גרסה חמה של האסטרה. אבל אין. שלא לדבר על זה שהן לא אוטומטיות.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

הנסיון הדי מצחיק שרץ פה בנסיון לצייר את הגולף כרכב אלוהי, אשר דבר לא מתקרב אליו הוא הזוי לחלוטין.

הנסיון לצייר את ה C4 כרכב ליסינג נחות, מעיד על רמת טיעון רדודה ותו לא, כי ניתן לומר שבאירופה שם הגולף היא רכב המוני, אותו טיעון בדיוק תקף לגבי הגולף שם, רכב המוני שאינו שווה מבט שני.

ה C4 המחודשת הינה בהחלט רכב ראוי, במיוחד עם המנוע 1.6 ליטר המוגדש, רוצים יותר יוקרתיות, ה 308 בהחלט מספקת זאת עם קבינה ברמה גבוהה , ואפילו גבוהה מאוד, מנסיון אישי באירופה.

שורה תחתונה, יעשה כל אחד את שיקול דעתו על הסכום אשר אותו הוא מוכן להוציא על רכב חדש , ניסיון לצייר את הגולף כרמה מעל הקבוצה שלה הוא לא יותר מנפיחה שיווקית ללא כל כיסוי בשטח.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אתה מבין/מפנים שC4 פרטית בת שנתיים (מודל 07) נמכרת בחצי מחיר ממחירה כחדשה? (המחירון סביב ה80 הרכב הולך ב60-65 גם כפרטית שמורה עם נסועה אפסית והמקרה שצויין כאן הוא לא הראשון ששמעתי עליו)

אז איפה החסכון כאן? או שלהפסיד 60K בשנתיים לא מהווה בשבילך שיקול?

אם כבר C4 ,קנה אותה שנתיים על הכביש וקבל רכב כמעט חדש ,בחצי מחיר מחדש.

Vw GTI - נראה לי שהחתימה והשם משתמש שלך לא מתאימים לך... :)

קנית פעם רכב בחיים שלך דרך אגב? (אתה - לא ההורים)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

כל אחד יש לו את שיקולים שלו. יש כאלה שאוהבים סיטרואן יש מי שאוהב רכבי VAG ויש כאלה שאוהבים פיאט. :shock:

C4 הוא רכב נחמד, אבל מכל תאונה הכי קטנה מקדימה מתפרק לה הטמבון והפנסים (מי שלא מאמין, יכול לבדוק) והרכב מרגיש צעצוה .

גולף בהשוואה ל C4 הוא "טנק" וזה נתון חשוב מאוד בארץ. כמו כן בC4 הפלסטיקים(כפתורים) לא אמינים במיוחד, התקנת מערכת מסובכת ברמות מטורפות, טיפול ברכב לא נוח עד שערורייתי.

ברכבים של VAG הכל בנוי חזק יותר מאשר ברוב הרכבים יפניים או צורפתיים ונראה שהמהנדסים הגרמניים חשבו על הכל עד פרט הכי קטן, בקיצור הכל בנוי אם מחשבה וגם מרגיש כך!

נכון , המחיר גבוהה מדי,אבל גם במחיר כזה גבוהה לא ניתן בארץ לקנות שום דבר שמרגיש אותו הדבר בכל המובנים.

ומי שחושב שיש תחליף בארץ לרכבים של VAG במחיר נמוך יותר, הוא כנראה אף פעם לא היה בעלים של אחד.

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
כל אחד יש לו את שיקולים שלו. יש כאלה שאוהבים סיטרואן יש מי שאוהב רכבי VAG ויש כאלה שאוהבים פיאט. :shock:

C4 הוא רכב נחמד, אבל מכל תאונה הכי קטנה מקדימה מתפרק לה הטמבון והפנסים (מי שלא מאמין, יכול לבדוק) והרכב מרגיש צעצוה .

גולף בהשוואה ל C4 הוא "טנק" וזה נתון חשוב מאוד בארץ. כמו כן בC4 הפלסטיקים(כפתורים) לא אמינים במיוחד, התקנת מערכת מסובכת ברמות מטורפות, טיפול ברכב לא נוח עד שערורייתי.

ברכבים של VAG הכל בנוי חזק יותר מאשר ברוב הרכבים יפניים או צורפתיים ונראה שהמהנדסים הגרמניים חשבו על הכל עד פרט הכי קטן, בקיצור הכל בנוי אם מחשבה וגם מרגיש כך!

נכון , המחיר גבוהה מדי,אבל גם במחיר כזה גבוהה לא ניתן בארץ לקנות שום דבר שמרגיש אותו הדבר בכל המובנים.

ומי שחושב שיש תחליף בארץ לרכבים של VAG במחיר נמוך יותר, הוא כנראה אף פעם לא היה בעלים של אחד.

כל כך הרבה שטויות לא קראתי מזמן, אתה הדוגמא הקלאסית לבורות חוסר ידע ודעות קדומות.

לגבי טיפולים , כנראה שמעולם לא ראית C4 מתחת למכסה המנוע , אין כל בעיה לבצע טיפולים שוטפים .

פורסם
חבר'ה!

בשורה התחתונה

קנו פאביה!

:wink:

יש רק בעיה אחת, היא מבית צמפיון..:cry:

• תוכן חדש...