Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מדוע לעזאזל לקנות גולף במחיר שערורייתי שכזה?

לדוג': ב-157K אפשרי לרכוש סופרב 1.8TSI, ברמת גימור Ambition (הבסיסית עלק) עם DSG7.

תמורה טובה פי אלף מהגולף.

גלברט, סוריי - לא תצליח לשכנע אותי לקנות גולף במחיר שכזה - לא משנה עד כמה היא טובה (והיא בהחלט טובה).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תגובות 183
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מצטער כספר , כשאמרתי ילד התכוונתי במקרה לאחד שאני יודע מיהו ולא התכוונתי אליך..

אוראל - סופרב לא מתאימה לכל אחד(יש כאלו שרוצים קומפקטי ולא משפחתית גדולה) וגם לה יש את ההשלחות שלה לטובה ולרעה ואיך לעזאזל אתה מצליח להכניס אותה לכל מקום שבכלל לא קשור? אנחנו דיברנו פה על גולף ב130K וגם אם היינו מדברים על גולף ב175K זה בכלל לא קשור לסופרב - תלמד להבדיל.. מי שמחפש גולף ב175K לא מעניין אותו כלל סופרב ויותר מזה , מהניסיון האישי שלי , מי שמחפש גולף ב175K פשוט לא ירכוש סקודה ולא משנה מה הדגם! ואני מאוד מסכים איתך שחלק מהדגמים של סקודה נותנים תמורה מעולה לכסף אבל זה פשוט לא קשור לאותו קהל..

כספר- למדתי המון דברים על שוק הרכב שבעבר לא עינינו אותי כלל ! דברים שאולי רק אולי ישנם כאלה שפחות מבינים בהם דבר או שניים... אבל לא חדש לי שאתה מחפש כל פינה לסקול או להתנגח בי עקב היותי נציג..

נ.ב 2: אני אומנם נוסע על סובארו לא כי אני אוהב סובארו או כי היא אמינה או לא יודע מה.. אלא רק בגלל שהיא מה שאני מחפש אבל לעומת זאת לאבא שלי קניתי גולף משומשת, כנראה שאני עד כדי כך משוחד אה :?.

Not the sound of silence -ABARTH

פורסם
כספר אתה כנראה פיספסת אותי..

הגולף נכנסת לקבוצת מחיר של האסטרה\308\סיויק וכו'.. (לא מחירי יוקרה!) לעומת הA3 BMW,C30 וכו' שלא נותנות יותר אך מתומחרות הרבה הרבה יותר .. וכמו שרשמת - מותג גבוה יותר תדמיתית וגם מעבר לזה.. ופה יש לגולף יתרון משמעותי על הC4 ושלא נדבר על KIA ושוב , שלא לדבר על הסחירות העתידית האמיתית מעבר ללוי יצחק...

בעבר אכן גולף בסיסית 1.6 היתה מתומחרת באיזור ה150K ש"ח.. :idea: ונמכרה בכמויות ... סביר להניח שמי שמוציא סכום על רכב חדש יודע דבר או שתיים ועשה בדק בית קצת יותר מעמיק מלקרוא תגובה של ילד בפורום... :idea:

תגיד רציתי לשאול אותך על סחירות ושמירת מחיר..

אילו שקנו את הגולף ב 150 לפני שנתים שלוש, על איזו שמירת מחיר אתה בדיוק מדבר ??

הרי לא רק שהכנסתם ללקוח את האלמנט כאשר מכרתם רכב במחיר מופקע , הרי היום הרכב נמכר אולי ב 50-60 אחוז ממחירו כחדש ..

אחלה שמירת ערך ודאגה ללקוח..

למביני דבר ברכב, לגולף אין שום יתרון על C4 ,מדובר על קומפקטיות מודרניות משני יצרנים שונים ותו לא, החבילה הכללית היא זו אשר מכריעה את הכף , ושם ה C4 נותנת הרבה , הרבה יותר בהפרש של מעל 15K נכון להיום.

ולגבי הרמזים על האמינות, ה C4 בהחלט מוכיחה אמינות טובה מאוד ומעבר לזה.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

הגולף עדיין תמכר ברמת המחירון שלה, שגבוה משמעותית מזה של הC4 שלא תימכר במחירון או קרוב אליו.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אתה מניח שזה המצב, אתה לא יודע, אבל זה נחמד להניח הנחה ללא כל בסיס או ידע מוצק.

אני יכול להגיד שC4 מליסינג אכן תמכר במחיר נמוך משמעותי ממחיר המחירון, אך רכב מיד פרטית ימכר קרוב למחירון שלו.

ואם מדברים על מחירון, ה C4 אשר נמכרה בכ 114K ב2006 , מחירה כמשומשת היום עומד על כ 70K בממוצע.

גולף מאותה שנה עם מנוע 1.6 נמכרה כחדשה במחירים שנעו בין 130-150 אלפי שקלים, היום המחירון שלה נע ברמות של 74-82 אלפי שקלים..

עם כל הכבוד למחירון, בעל גולף אשר קנה את הרכב איבד רבבות שקלים יותר מאשר עמיתו בעל הסיטרואן, אפילו אם הסיטראן נמכרה ב 5K פחות ממחיר המחירון.

אחלה תמורה ושמירת מחיר..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

עומר ידידי,

בוא נשים בצד את עניין עליית שער הדולר ושער היורו, הם לא מעניינים אף אחד, ולמה זה ?

כי כשהדולר והיורו צנחו (והם אכן צנחו) מכירי הרכבים לא צנחו באותו שיעור, המחירים רק ירדו במעט,כדי לתת הרגשה טובה לצרכן (זה במקרים שבהם המחירים בכלל ירדו).

לעומת זאת, כששערי היורו והדולר עלו, המחירים לפתע זינקו.

עם כל הכבוד לפולקסוואגן, היא לא החברה היחידה שמצוייה ב"משחק" הכלכלי.

אם הכלכלה היתה חזקה (ואני מדבר ברמה הגלובלית,לא בישראל ספציפית) אז כן היה מצופה ממנה להגיב לבצורה נאמנה לתנודות במטבעות השונים.

אבל....(וזה באמת אבל גדול)...

חברות כיום לא מגיבות בהקפצת מחירים לאור עליית ערך המטבעות מסיבה מאוד פשוטה:

הכלכלה העולמית בקנטים.

חברות שייצרו וכביכול נפגעו מעליית שערי המטבעות פשוט "בולעות" את הגלולה וממשיכות למכור באותם מחירים מבלי להעלות (שלא לדבר על להוריד מחירים).

אני מאוד מקווה שאני אתבדה, אבל לדעתי פולקסוואגן עוד תשלם ביוקר על ההלאת המחירים ההזוייה הזאת, בייחוד מאחר וכל רוכש רכב פוטנציאלי רק מחכה להגיע ו"לשחוט" את נציגי המכירות, ובפתאום בפולקסוואגן הוא בוודאי "ישמח" לגלות שלא רק שהמחיר לא נשמר, הוא אף עלה (במשהו כמו 3%, ממש לא מעט כסף).

שיהיה בהצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
כחבילה כן.

כרכב לא.

גם במקדונלדס, ארוחת מק-רויאל ב35 ש"ח עדיפה כחבילה על המבורגר במוזס שעולה לבד 55 ש"ח לפני צ'יפס או שתיה.

ב170K גם אני לא הייתי קונה גולף, סביר להניח שהייתי כבר קופץ קטגוריה (סובארו B4, פורד מונדיאו) או פשוט מזמין שירוקו :twisted:

במצב של הכלכלה היום אנשים מאוד רעבים,מאוד צמאים,רוצים גם משהו מתוק, אבל מה לעשות, יש להם בכיס רק 55 שקל.

תגיד לי אתה, עם 55 שקל בכיס, היית הולך לקנות המבורגר (בלבד,כן?) במוזס, או הולך לבורגר קינג (כי מקדונלדס מגעיל תחת) וקונה ארוחה מלאה עם קינוח ונשאר עם עוד כמה שקלים בכיס ?

מעבר לזה, בוא נרד מהעץ, גולף מעולם לא היתה וגם לעולם לא תיהיה ה"מוזס" של ההמבורגרים, היא במקסימום יכולה להיות באמת הבורגר קינג (או כל המברגוריה עממית "חבילתית" שתחפוץ בה יותר) של הקטגוריה.

רוצה את ה"מוזס" של הקטגוריה ?

פנה לקמור,תקנה סידרה 1.

בוא לא נשלה את עצמנו שהגולף היא משהו שהיא לא (למרות שהיבואן באמת מתאמץ לתמחר אותה כרכב פרימיום).

פורסם

הנאמנות של הרוכשים למותגי קבוצת VAG היא חומר מעולה למחקר אנתרופולוגי.

מעולם לא נתקלתי, גם בקרב חובבי איטלקיות-מתפרקות בכזו דבקות, בכזה להט בכזו אהבה עיוורת ונכונות להגן בכל תנאי על המותג שלהם, בין אם היתה זו פולק', סקודה [עם ס'] או אאודי או סיאט.

משהו בהשתייכות לקונצרן גרמני ממותג היטב [בארץ, בארץ בלבד, ראו מה האסטרה עושה לגולף ביבשת בה יודעים להעריך רכב מעבר לגבולות השם שלו] עושה ליושבי הארץ שלנו מאוד טוב עמוק בתוך התת-מודע.

בכל מקרה [מכוון לעומר בעיקר] למי שמתכוון לקנות VAG לא אכפת מהגיר DSG7 או מחלקיקי הצבע האלמנטרי בו צבועה הגולף 1.6 [עדיין 8 שסתומים?] החדשה. מענין אותו שיראו אותו בצ'כונה עם גולף, או שיראו אותה חונה מול זארה או מנגו ויורדת מהאוטו הנכון - ככה ששום השוואה פרקטית-מושכלת לא נלקחת פה בחשבון, שיציעו את ה-C4 עם מנוע של רקטה ואבזור של בנטלי או את הקיה סיד עם 300 שנות אחריות - לרוכשי המותג הנתונים האלה לא אומרים כלום ממילא - זו גם הסיבה שהויכוח הזה [כמו כל דיוני VAG הקודמים] הוא חסר טעם

נראה שכולם מסכימים שVAG הם לא התמורה הכי טובה לכסף, כולם יודעים שאייל חולה על VW ולא יעזור כלום, אוראל לעולם ימליץ על פאביה או סופרב [גם למי שמחפש אופני דאון-היל] ואני אביע דיעה מסתייגת תוך השמעת עקיצה למותג הזה שאיני נמנה עם חובביו ועדיין - אני משוכנע שגם עליית המחירים הזו תתפס כ-בטלה בשישים עבור רוכשי VW בכלל וגולף בפרט - כי לרוב הגולף היא הגשמה של משהו מעבר לצורך באוטו ושם 3-4 אלף לאיזה כיוון כמעט ולא משנים

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אתה קצת רחוק מהמציאות.

נסה לקבל הצעת ט.אין במקום ניטרלי..

כנס נגיד בשביל הספורט להונדה ובקש הצעת ט.אין לC4 עם X ק"מ ויד Y . ואז נסה לקבל הצעה מול גולף עם אותו X וY .

אנא ספר לנו מה היה...

"נסיך" - אני בהחלט מסכים עם חלק גדול מדבריך . כולנו כאן או אפילו בעיקר חובבי הרכב יודעים מה זאת קניה אמוציונאלית.

לעידן - איך לעזאזל אתה רואה השוואה של מחיר של גולף לBMW 1 ?? אתה אולי לא קלטת אבל גולף עולה ומתומחרת בטווח של 308\אסטרה\סיויק וכו'..

מעבר לזה אני מאוד מאוד מאמין שהיום הגולף MK6 היא באמת הטובה בקבוצתה וחלק מעבודתי זה גם להכיר את המתחרים וכן , נסעתי עליהם וכן , הרגשתי טוב מאוד את הערך המוסף שאני מאוד יכול להבין אותו אצל לקוחות VW שרובם לקוחות חוזרים , כמו שאתה אמרת , רובם חוזרים וגם אילו שחרגו לשנתיים שלוש חוזרים.. יש ויש.. אבל אני משוחד עד כדי שקניתי לאבא שלי גולף .

פורסם

כספר- למדתי המון דברים על שוק הרכב שבעבר לא עינינו אותי כלל ! דברים שאולי רק אולי ישנם כאלה שפחות מבינים בהם דבר או שניים... אבל לא חדש לי שאתה מחפש כל פינה לסקול או להתנגח בי עקב היותי נציג..

מה שלמדת בעיקר זה להיות נאמן למקום העבודה שלך.

זה טוב ויפה ותכונה רצויה אצל כל עובד, בטח אצל נציג מכירות.

הבעיה היא שבגלל זה אתה כותב פה בפורום הרבה שטויות ופה אני ואחרים נכנסים לתמונה.

אף אחד לא מחפש אותך, רק תן כבוד לפורום הזה ונסה לכתוב בצורה אובייקטיבית יותר.

מה שנחמד הוא שמהרגע שאתה חושב שלמדת משהו על שוק הרכב, כל השאר הם ילדי פורומים (ואני יודע שלא התכוונת אלי בכלל).

אני חושב שגם אתה יודע ש"ילדי הפורום" של היום, הם הלקוחות שלך מחר (או לפחות משפיעים על הלקוחות).

אחרת לא היית טורח ליחצ"ן את VW בכל הזדמנות פה בפורום.

יש ויש.. אבל אני משוחד עד כדי שקניתי לאבא שלי גולף .

שכחת לציין שרכשת לו גולף משומשת.

שכחת גם שרכשת לו אחת מיד ראשונה עם ק"מ מאוד נמוך- כלומר שני נתונים טובים שבטח עזרו לך לקבל את ההחלטה

ואני חושב גם שהעובדה שאתה עובד בצ'מפיון תסייע לך ולאביך באחזקת הגולף.

בקיצור, פעמיים הזכרת את זה שרכשת לאביך גולף, אבל זה ממש לא רלבנטי לדיון כי גולף כמשומשת ובטח אחת עם נתונים כמו שרכשת יכולה להיות יופי של רכישה עבור ההורים של כולנו.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

לעידן - איך לעזאזל אתה רואה השוואה של מחיר של גולף לBMW 1 ?? אתה אולי לא קלטת אבל גולף עולה ומתומחרת בטווח של 308\אסטרה\סיויק וכו'..

.

לא השוואתי את מחיר הגולף לזה של ה-1, אלא רק אמרתי שפולקסוואגן מנסים לעשות מהגולף משהו שהיא לא,וזה התייחס לאייל שמיתג אותה כאיזה מוצר על ביחס למתחרות (מוזס ומקדונלדס,מבחינת אחוזים בפערי מחיר זה מתלבש יופי לדוגמא שנתתי עם סידרה 1).

לגבי זה שהגולף נמכרת באותו מחיר כמו המתחרות, נכון,רק שאת רוב המתחרות תקבל עם נפח מנוע גדול יותר וכמו שאייל כתב "תקבל חבילה שלמה יותר".

אתה משווה את מחיר הגולף הבסיסית למחירי המתחרות ו"צועק" היא באותה רמת מחירים, אבל האם אנחנו מדברים על אותם נפחי מנוע ואיבזורים ?

האם ביום שתיהיה בעייה כלשהי רוכש הגולף יקבל שירות יותר טוב\עדיף מרוכשי המתחרות ? (שואל שאלת תם).

בוא נשאל את זה אחרת, למעט ילדות בתי הקפה של צפון ת"א, איזה עוד ערך מוסף יש לגולף לעומת המתחרות ?

בטיחות\איכות פנים וכו' כבר לא משחקים הרבה תפקיד, כמעט כל הרכבים החדשים מציגים איכות חומרים טובה ומעלה, איכות הרכבה טובה ומעלה, בטיחות טובה מאוד וכו'.

בוא ניקח לדוגמא I-30 (כן, יונדאי), תסביר לי למעט מדד בית הקפה במה ה-I30 נופלת מהגולף ? (ותאמר דברים לעניין ולא שבזו יש קורא SD ובשנייה יש USB).

בתור אחד שנסע לא מעט על I30 (היתה לאחי) ונוסע לא מעט על גולף (יש לקולגה מהעבודה), למען האמת לא הרגשתי את ההבדל המיוחל, יודע מה, הרגשתי הבדל, אבל בטח לא מצדיק את פערי המחיר.

אז בשורה התחתונה, הערך המוסף עליו אנחנו מדברים היום בגולף (ונראה לי שתמיד היה כך) הוא מדד הפוזה.

רק חבל שבתקופות כמו היום שהכלכלה חרא אנשים מתפשרים על מוצרים תחליפיים (שלא מעט פעמים עולים אפילו על המקוריים מבחינת תמורה לשקל) ומוכנים לוותר על הפוזה.

פורסם

אמנם אני לא עומר, אבל הגולף עדיפה על היונדאי ביחידות ההנעה, איכות פנים וכנראה שוק יד2 טוב יותר.

בתמורה לכסף, אין ספק שהיונדאי מובילה בהמון. יש לה גם 3 שנות אחריות ומוניטין יבואן מצויין.

רק שיהיה ברור,

אני מבין לגמרי אנשים שקונים גולף, אבל אני מסכים עם עידן ב 100% שזה נעשה משיקולי פוזה ומותג יותר מאשר תמורה לכסף.

emotion of motion

פורסם

אם אתה באמת משווה I30 לגולף אז אני מוותר... אומנם אני משוחד אבל להשוות I30 לגולף זה קצת רק קצת מוגזם ומאוד מאוד מורגש , אבל כנראה שבשבילך אין הבדל אזי היונדאי מספיקה\מתאימה לך וזה על הכיפאק , חסכת ...

כספר אתה צודק בדבריך , אכן הגולף של אבי משומשת והיציאה של ה"ילד" לא היתה במקום ואני לוקח אותה חזרה :arrow:

עדיין במחיר המשומשת ישנם הרבה מתחרות משומשות שלאחרים היו טובות בהרבה , אבל אני העדפתי שאבי ייסע על רכב איכותי בהרבה מהמתחרים (וזה מאוד מורגש!) ועל יותר בטיחותי (6 כריות וESP ל02..) ועם חיוך הרבה יותר גדול בבוקר כשהוא נכנס לרכב.. :idea:

פורסם

יש רכבי עדר כמו מזדה למשל, בהשקה של מזדה 6 בארץ הוזמנו כ-2000 יחידות אם זכור לי נכון מבלי שיהיה רכב הדגמה.

99 אחוז מרוכשי החדשות לא עושים שום סקר לפני הקניה אלא הולכים עם העדר.

הגולף בנישה שלה הפכה להיות אותו הדבר פחות או יותר, מכונית עדר של הצעירים.

אני לא מבין במה שונה למשל האיביזה מהגולף או A3 חוץ מאיבזור, הרי מדובר באותם הרכיבים ואני מאמין שמדובר גם באותה רמת חומרים והרכבה. אז בסופו של דבר מדובר באותו הרכב רק עם צורה וסמל שונים מה שמראה שהאנשים קונים מותג בתור סמל סטטוס ולא באמת כחבילה. בדיוק כמו מי שהולך וקונה איזו מרצדס ישנה בכמה גרושים רק כדי להגיד שיש לו מרצדס!

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
הנאמנות של הרוכשים למותגי קבוצת VAG היא חומר מעולה למחקר אנתרופולוגי.

רון.

כנראה שיש בהן משהו שגורם להם להתמכרות.

איך אומרים? עם הצלחה לא מתווכחים.

אם אותם רוכשים, מעדיפים כל פעם מחדש להוציא את הסכום הגבוה בשביל הדבר הזה, כנראה שיש סיבה.

נסיך, במקום לבזבז את הזמן ואת הכסף על מחקר אנתרופולוגי, תקנה גולף ואז כל התשובות יתגלו לעינייך. :lol:

הפאביה נמכרה.:-(

• תוכן חדש...