Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

יש לי מספר שאלות על מקרה מלפני כמה ימים שקרה בחנייה והנהג נתפס ועושה בעיות.

ביום שישי נכנס באוטו שלי (שהיה בחנייה) רכב אחר, אבא שלי ראה וזיהה אותו.

האוטו הפוגע נשאר בחנייה כמה מטרים לפני האוטו שלי.

הלכתי לאותו פוגע והסברתי לו על הפגיעה, כמובן שדבר ראשון הוא הכחיש ולאחר שאמרתי לו שראו אותו הוא הסכים לראות במה מדובר.

חשוב לציין שהוא זיהה את האוטו שלי ואת המכה לפני שאמרתי משהוא.

אני אמרתי לו "אני רואה שאתה יודע באיזה רכב פגעת?" וכמובן שהוא התעצבן.

סיכמנו שאלך למוסכים וניראה איך נתקדם (לפי דעתי אם זה היה יקר הוא היה מכחיש)

המכת פח מאוד קטנה, ונגרם נזק לתושבת של הפנס הראשי (דרוש החלפה של הפנס)

המכת פח אינה מעניינת אותי מהסיבה שהאוטו גם ככה לא ניראה משהוא, ואין לי ענין בלהחליף את הפנס כי הפנס השני "הצהיב" מחלה ידוע ליונדאי ואם יהיה לי אחד חדש ואחד ישן זה יהיה מכוער...(לא חובה להחליף פנס - ניתן להדביק)

הלכתי ל 2 מוסכים ביום ראשון על הבוקר וקיבלתי 2 הצעות תיקון של 2000 ש"ח.

אותו פוגע אמר לי שהסכימו לעשות לו ב 1000 ש"ח ("מזומן") וזה מה שהוא מוכן לתת לי....Take it or leave it

כמובן שהתקשרתי למוסך וביקשתי גם הנחת מזומן אך הם הסכימו לעשות לי מינימום 1800 ש"ח ואין סיכוי ל 1000 ש"ח.

האם אני חייב ללכת לאותו מוסך שהוא "עובד" איתו?

האם אני יכול לדרוש החלפת 2 הפנסים?

האם אני יכול לדרוש פיצוי על 2 ימי עבודה ?

האם יש איזה דרך אחרת לטיפול בנושא?

בתודה לעוזרים

פורסם

האם אני חייב ללכת לאותו מוסך שהוא "עובד" איתו? אתה לא חייב, לפעמים למען הבטחת התשלום כדאי, בתנאי כמובן שזה נראה לך מוסך אמין ולא חפאר.

האם אני יכול לדרוש החלפת 2 הפנסים? לא, תפקיד הפוגע להחזיר לך את המצב לקדמותו.

האם אני יכול לדרוש פיצוי על 2 ימי עבודה ? לא

האם יש איזה דרך אחרת לטיפול בנושא? כן, לפנות לביטוח שלך שהם ישברו את הראש איתו, אך מכיון שהבנתי שמצב הרכב שלך גם כך הוא לא מי יודע מה, הייתי הולך על האפשרות הראשונה שציינת, כך שכולם יצאו מרוצים.

התשובות שלי באדום

פורסם

ידידי,

גם אם לך ולו יש את מלוא הכוונות לסגור את העניין בצורה שקטה וללא עירוב הביטוח, ברגע התאונה שולפים את הפוליסות ומחליפים פרטים.

זה חוק מספר אחד.

אם במעמד התאונה הוא לא מוכן להחליף פרטים לוקחים את מספר הרכב ומגישים תלונה על תאונת פגע וברח.

אם אח"כ בדקתם עלות וסגרתם את זה בינכם, לוקחים את הדף עם הפרטים וזורקים לפח אבל אם הגעת למצב הזה כמו עכשיו, לוקחים את דף הפרטים, נותנים לסוכן שלך ותובעים את הביטוח שלו והולכים לתקן על פי רצונכם ורמת העבודה המקובלת עליך ולא עפ"י הסטנדרטים והקומבינות שלו(בשביל מה אתה צריך להיות נחמד אליו? בשביל לקבל 1000 ש"ח כטובה כשעלות התיקון היא 2000?).

תלמד להבא.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

1. תקיים איתו עוד שיחה. אפשר בטלפון אך עדיף פנים אל פנים. תקליט/(עדיף)תצלם אותו בסתר קושר את עצמו לארוע. (זה מספיק שהוא יגיד שוב שהוא מוכן לשלם לך 1000 ש' על הנזק (השופט "כנראה" יאמין שהוא לא הסכים לשלם על נזק שלא הוא גרם.)

2. בקש ממנו את פרטי הרכב,הנהג והביטוח. כולל מס' פוליסת מקיף/צד ג' שלו. אם הוא מסרב למסור גש לתחנת המשטרה הקרובה למקום הארוע ובקש טופס תאונת פגע וברח. בתמורה למילוי הפרטים בטופס תקבל את רישום הרכב במסוף המשטרתי. ברישום יופיעו בעלים, ופרטי רישוי הרכב.

3. את הטופס הנ"ל פקסס לסוכן שלך. להם יש מה שהם מכנים "סקר חברות". זה בעצם מאגר נתונים ממנו הם רשאים לשלוף בעצמם את שם חברת הביטוח בה הוא מבוטח ומספר הפוליסה שלו , אולם, רק במקרה ויש להם טופס פגע וברח כנ"ל.

4. הסוכן יפנה לחברת הביטוח שעלתה ב"גורל". כנראה שאותו אדון נחמד לא דווח להם על הנזק וכאן העניינים מסתבכים. הם אמורים לפנות אליו ולהודיע לו שהם קיבלו תביעה שהוא לא דווח עליה. הבעיה היא, שאם הוא לא מגיב תוך 14 יום, הדבר היחיד שהם יכולים לעשות זה לזרות לו מלח על הזנב. כאן, סוכן יעיל מכין כתב תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות. בתביעה יופיעו גם חברת הביטוח וגם האדם עצמו. זאת ע"מ שאחד מהם יופיע בביהמ"ש ויטיל את האשמה על האחר ותחכה לכסף עוד חצי שנה עד שתתבע שוב את הצד האחר.

5. תוך כששה חודשים יתקיים משפט ואתה תזכה בוודאות (אם אכן תהיה בידך ההוכחה שהאדם המדובר אכן גרם לתאונה+עדות של אביך) בסכום שיכסה את הנזק.

עכשיו, אופציונלי- אני ( וזה המקום להזכיר שכל הכתוב לעיל הוא מנסיון, וההתנהלות המתוארת הוצעה לי, לא תאמין, ע"י פקיד תביעות בביטוח ישיר, שזה המקום לומר שהיו פשוט עשר מעשר, למרות שהפוליסה שלי היתה צד ג' בלבד) הזמנתי שמאי. שוב בעצת פקיד התביעות של ביטוח ישיר, שאמר שכך לא יהיו חילוקי דעות על גובה הנזק. זה אמנם עלה לי (בזמנו) כ400 ש', אבל קיבלתי לידי דוח שאין עליו עוררין (השמאי מוכר כ"עד מומחה" בבית משפט, ואם אין "עד מומחה" שחולק על דבריו, הם מתקבלים כתורה מסיני.) בדו"ח הופיעו הן מוקד הפגיעה (שהיה חשוב לי יותר מאצלך, מאחר ואצלי שני הרכבים היו בתנועה, והפוגע הודה שפגע, אך טען שהוא לא אשם,מה שהופרך במשפט ע"י מוקד הפגיעה-צד הרכב שלי...) והן סכום הנזק.

גם פקיד התביעות וגם ממשפטים דומים (לא תאמין כמה אתה לומד כשאתה ממתין לתורך על ספסלי בית הדין...) ראיתי שהשמאי הוא לא חובה. זה מגדיל את הנזק העכשווי שלך, ולא לכולם יש את הסכום הדרוש במזומן. מנסיוני זה עזר מאד. כל ה"משפט" התנהל כ5 דקות (שזה אגב בערך הזמן המוקצב לכולם. הכן היטב את טיעונך/הוכחותיך) ומה שהשופטת (היא נקראת "רשמת") בעצם שאלה את הנתבע,אחרי ששמה את שני הצדדים, זה איך הוא מתכוון לשלם...

אגב-קיבלתי את מלוא הסכום. כולל ימי עבודה אבודים (גם זה של המשפט) שכר טרחת שמאי,ריבית (משהו "הנהוגה על משיכת יתר בבנק לאומי" אל תתפוס אותי במילה, אין לי את פסק הדין פה) והצמדה.

היה שווה. אמנם ספגתי במשך כמעט 8 חודשים תיקון בסכום דומה לשלך+שכר השמאי. אבל הרכב תוקן כמו שצריך, במוסך שאני בחרתי. ובלי פשרות.

והכי חשוב- אותו אדיוט למד לקח חשוב- עדיף לפעול עפ"י החוק כמו שאמר בגירה ,להחליף פרטים ולתבוע את הביטוח ולא לספוג את הנזק+נזקים נוספים מהכיס.

אין שום סיבה שתוותר, גם אם "לא כ"כ אכפת לך מהנזק לפח" (אגב, גם אני, כמוך לא רגיש לכל שריטה) נגרם לך נזק-מגיע לך פיצוי.

בהצלחה

נתקו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

תודה לכולם על התגובות.

מנסיון, כול עוד אין נפגעים, המשטרה לא נותנת או עושה שום דבר בנידון.

להפעיל את הביטוח שלי, יעלה לי את הפרמיה ב 2000 ש"ח לשנה, האם זה שווה?

פורסם
תודה לכולם על התגובות.

נכון, המשטרה לא מגיעה למקום הארוע.

לא נכון בכלל, אם אתה ניגש לתחנה, היחס מצויין ותקבל את כל המידע והטפסים שהזכרתי. מנסיון.

(למרות שחברה טובה של אשתי קצינה במשטרת הרצליה ונלוותה אלי, אני בטוח שלא קיבלתי שום יחס חריג, לאור העובדה שפקיד התביעות של ביטוח ישיר הנחה אותי לפעול כמו שהזכרתי.)

מה שכן-צריך ללכת לאגף התנועה באזור שבו התרחשה התאונה ולא לזה שקרוב לבית.

אין דבר כזה שתלונה של אזרח לא מטופלת, אם אתה טורח להגיש אותה. עם כל הביקורת שיש על המשטרה, אין להם פה צורך לצאת פיזית ולתפוס גנבים. כולה לשלוף לך מידע מהמסוף.

באמת שאיני רוצה להכנס כאן לשרשור על ה-איי-קיו של השוטרים, אבל ככל שנתקלתי (ולצערי נתקלתי לא אחת) כשמדובר בקצינים ובעיקר בחוקרים, מדובר באנשים אינטליגנטיים, רובם בעלי תואר אקדמי, שממש לא קל "לבלף" או "לעגל פינות" איתם.

ושוב, איני מדבר על דרג השטח, ורק מתוך נסיון אישי. (גילוי נאות-אחד מחברי הקרובים קצין חקירות במחלק סמים י-ם, בעל תואר שני בקרמינולוגיה, בוגר יחידת הצלפים של ימ"מ, כך שאולי איני אובייקטיבי לגמרי...)

עריכה: עכשיו שמתי לב לשאלה הנוספת שהעלית (בהבנת הנקרא אני פחות חזק :-)) ותשובתי:

בשום פנים ואופן אינך תובע את הפוליסה שלך! אתה לא אשם.

אם בכ"ז אתה תובע את הפוליסה שלך, בתביעה לבית המשפט אתה מחשב בנזקיך גם את עלית הפרמיה לשלוש שנים קדימה (הזמן עד ההתיישנות של תביעת הפוליסה) אגב, זה לדעתי פחות מ2K לשנה או שאתה צריך להחליף סוכן...

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

לפני מספר שנים פגע מישהו ברכב של חברה לעבודה, הנ"ל לא הודיע לביטוח שלו.

לאחר תהליך של פנייה לביטוח שמאי וכיו"ב, והנ"ל שעדיין מתעלם מכל פנייה. פנתה חברתי לעבודה לבית משפט לתביעות קטנות.

שלא במפתיע שהרי הצדק איתה, היא זכתה.

שאולי כן במפתיע הנ"ל לא התרגש ואמר שהוא לא מוכן לשלם.

הנ"ל כנראה גם דיי מאומן ולמרות שבנתיים יש גם צו של הוצאה לפועל, לא משלם ולו שקל ממה שקבע בית המשפט. ומאז כבר עברו כמעט 4 שנים.

בערך באותה תקופה פגע נהג גם ברכבי. משני נתיבים לפניה שמאלה כאשר אני הייתי בימני מבינהם והוא בשמאלי, הוא החליט שבא לו לנסוע ישר.

בהתחלה הוא גם סירב למסור לי פרטים עד שאמרתי לו "אין בעיה נטלפן למשטרה", בהמשך הוא גם לא הודיע בכלל לביטוח שלו ואמר לי שמצידו אני יכול לתבוע אותו.

מכיון שהנזק שלי היה כשבע מאות ש"ח ומכיון שהכרתי את הסיפור של חברתי לעבודה, החלטתי שלא שווה לי כל הבלאגן וויתרתי.

ייתכן שאני פראייר, לא יודע, אך שלוות הנפש שלי שווה לי את הוויתור על השבע מאות ש"ח, אני רק מקווה שהנהג הפוגע הוציא את הסכום הזה על תרופות.

לפני מספר שנים עוד יותר רב, פגע גם כן מישהו ברכבי. היה נזק קטן מאחור, ממש קשה לי לזכור את הפרטים. הנהג הפוגע ביקש ממני לתקן את הרכב אצל פחח שהוא מכיר, מכיון שגם כך הפחח היה בעיר מגורי והוא פחח מוכר הסכמתי ואף תיאמתי את התיקון כך שיתאים לי מבחינת זמני העבודה שלי.

התיקון בוצע ללא דופי.

לכן תחשוב אם כדאי לך, ללכת עם הראש בקיר. לפעמים כדאי קצת להתכופף כדי לא להשבר.

פורסם
תודה לכולם על התגובות.

לא יעלה לך כלום.

כל מה שהביטוח שלך עושה זה מגיש תביעה לביטוח של הנהג הפוגע והוא זה שמשלם את ההוצאות ככה שהביטוח שלך לא משלם גרוש ולכן זה לא נחשב שאתה מפעיל את הביטוח שלך והפרמיה שלך לא תעלה (בטח שלא בסכום שציינת).

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
תודה לכולם על התגובות.

על דריסת האופניים שלי על החוף, הנהג חטף קנס על סך 1300 ש"ח+ שלילה על תנאי.

האופניים היו מונחים על החוף, הנהג סירב לתת פרטים אז חטף.

במשפט לאחר מכן הוא הפסיד עוד 2500 שח + שילם על עו"ד.

סעו בזהירות, כדי שנשוב וניפגש

:roll:

סאאב ל(ה)נשמה.

פונטו פונטו פונטו ....צריך להכביר מילים ? :-D

• תוכן חדש...