Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6319 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

אני מאמין שהחבר'ה פה יוכלו לעזור...

יש לי 307 עם דיבורית ישנה פירקתי אותה וראיתי שיש כבל ראשי של החשמל שמחובר לרדיו...

בקצה השני שאמור להיכנס "למוח" של הדיבורית הוא מתחבר עם מחבר ולמחבר מחוברים

כבל אדום + שחור - צהוב ? וכחול ?

אני רוצה להשאיר את הכבל ולחבר אליו את המפצל שקעי רכב שלי ולהסתיר אותו מתחת לדש... (מצאתי מקום)

עכשיו השאלה...

כשחיברתי אותו ראיתי כי גם שהסוייץ סגור וגם כשאין מפתח בסוייץ עדיין עובר שם מתח ועדיין המכשיר שחיברתי עובד...

האם יש דרך שיציאה זו תתכבה כאשר הסוויץ סגור על מנת למנוע התרוקנות מצבר...?

האם הכבל הצהוב או הכחול קשורים???

נ.ב

למפצל יש מפסק ON ו OFF ואני יודע שאני יכול להפעיל ולכבות ולחסוך כאב ראש אבל זאת לא המטרה אני רוצה שזה יהיה אוט' עם כיבוי הרכב...

תודה!

פורסם

קח FLUKE ותחפש חוט מתח שקשור לSWITCH, עם FLUKE תוכל לבדוק שיש מתח כשהסוויץ' פתוח ושאין מתח כשהסוויץ' סגור, אם לא תתקשה אתה יכול פשוט לחפש מתח כזה באחד הפיוזים של הרכב ולהתחבר עליו

***Alpine 9882ri -- JBL GTO6507 6.5" -- JBL GTO1004 -- ROCKFORD P312D4 ***

פורסם

לא בטוח אבל לפי התיאור זה כבל מתח של דיבורית נוקיה\תחליפית של פלא פון.

קח מנורת לדים או אבומטר ובדוק

אמור להיות כך:

1 אדום =מתח קבוע=12V+

2כחול= מתח סויץACC

3שחור=מינוסGND

4צהוב- חיבור MUTE

בהצלחה.

B.M.W 1802 1976

PUNTO GT 1996

פורסם
ברכבים הנ"ל המתח סוויץ לא נעלם ישר כשסוגרים את הסוויץ, אלא לאחר פרק זמן של קצת יותר מדקה לערך.

:mm_yeah:

ישנם רכבים שלוקח קצת זמן למתח בסוויץ להיעלם משהו כמו 40 שניות עד כמה דקות.

ALFA ROMEO MITO 1.4

פורסם

אצלי ה-C4 הגיעה עם שקע שירות(שלמיטב הבנתי נעשה בארץ), אל השקע הזה חוברו הדיבורית והדלקן, כשהתקנתי אצלי את ה-D310 התחברתי לכבל אחרי סוויץ' שהלך לדיבורית, שם המתח מפסיק מיד עם כיבוי הסוויץ'.

פורסם
ברכבים הנ"ל המתח סוויץ לא נעלם ישר כשסוגרים את הסוויץ, אלא לאחר פרק זמן של קצת יותר מדקה לערך.

אין קשר... מתח לא נעלם...

אין דבר כזה ברכבים הנ"ל... כל רכב ומערכת לא תמיד אותו הדבר..

הפקודה של כיבוי אורות ו\או כל דבר חשמלי אחר לאחר הוצאת המפתח נעשת על ידי מחשב ו\או ממסרים עם טיימר.

בפלאג הנ"ל הפקודה נעשית על ידי המחשב של הדיבורית, אשר בודק מצב עבודה של דיבורית ברגע שאין סוויץ', אם עדיין מדברים הוא ימתג את המתח דרך המצבר עד לניתוק. אין דיבורים - יהיה מתח למס' שניות עד לכיבוי הדיבורית.

לפותח השרשור - במקרה שלך אתה התחברת אל הפלאג וזה שיש מתח כי אתה סוגר מעגל עם המצבר.

כמו שרשמו מעלי תראה האם אתה יכול למשוך חוט מאחד הפיוזים בכדי שיעבוד לך עם המפתח ואם אני לא טועה אז החוט הכחול הולך לMUTE והצהוב מהסוויץ, תנסה לחבר את הצהוב כ+ וגוף כ- (המלצה בלבד ! , מבלי לראות את החיווט איאפשר להגיד במדוייק)

G-Media

יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע ותקשורת.

www.g-media.org

052-5634010

פורסם

ואוו כמה עוזרים תודה רבה!

הדיבורית אכן של נוקיה הרכב שלי הוא 307 ובשקע המצת הקדמי הוא מתכבה עם הסוייץ או שברגע שיש רק סויץ הוא נותן חצי שעה כך גם הרדיו בעבודה רק על סוויץ... יש לו מנגנון אקונומי מוד...

JEXY- אתה אומר בעצם להפעיל סויץ ולנסות להחליף את האדום בצהוב או בכחול ולהשאיר כמובן את השחור

ולראות אם יתן פעולה?

אני לא כ"כ מבין באלקטרוניקה אני טוב רק כשאומרים לי מה לחבר למה...ולכן לחפש חוט שמגיע מהסויץ אני לא מאמין שאני ימצא...

עוד 2 שאלות על הדרך...

1. העברתי כבל RCA למגבר עתידי ובתוכו משני הצדדים יוצא מעין חוט כמו בדיל דק שלא מחובר לאף קצה של RCA חיברתי

משני קצוות וראיתי כי הכבל עומד בפני עצמו בתוך צמת הRCA האם כבל זה יכול לשמש כRMONTE למגבר?

2. ב 307 איך אני מעביר את כבל החשמל לאזור המנוע אני לא מצליח למצוא פירצה בחומת האש של הרכב חוץ ממעין פקק גומי גדול ליד מוט ההגה קצת מעל דוושות הגז ברקס הוא יוצא אבל משאיר פתח ענק האם ניתן לעשות בפקק חור ולהעביר דרכו את הכבל או האם מישהו מכיר דרך אחרת להעביר את הכבל?

תודה אתם ענקים!

פורסם
ואוו כמה עוזרים תודה רבה!

הדיבורית אכן של נוקיה הרכב שלי הוא 307 ובשקע המצת הקדמי הוא מתכבה עם הסוייץ או שברגע שיש רק סויץ הוא נותן חצי שעה כך גם הרדיו בעבודה רק על סוויץ... יש לו מנגנון אקונומי מוד...

JEXY- אתה אומר בעצם להפעיל סויץ ולנסות להחליף את האדום בצהוב או בכחול ולהשאיר כמובן את השחור

ולראות אם יתן פעולה?

אני לא כ"כ מבין באלקטרוניקה אני טוב רק כשאומרים לי מה לחבר למה...ולכן לחפש חוט שמגיע מהסויץ אני לא מאמין שאני ימצא...

עוד 2 שאלות על הדרך...

1. העברתי כבל RCA למגבר עתידי ובתוכו משני הצדדים יוצא מעין חוט כמו בדיל דק שלא מחובר לאף קצה של RCA חיברתי

משני קצוות וראיתי כי הכבל עומד בפני עצמו בתוך צמת הRCA האם כבל זה יכול לשמש כRMONTE למגבר?

2. ב 307 איך אני מעביר את כבל החשמל לאזור המנוע אני לא מצליח למצוא פירצה בחומת האש של הרכב חוץ ממעין פקק גומי גדול ליד מוט ההגה קצת מעל דוושות הגז ברקס הוא יוצא אבל משאיר פתח ענק האם ניתן לעשות בפקק חור ולהעביר דרכו את הכבל או האם מישהו מכיר דרך אחרת להעביר את הכבל?

תודה אתם ענקים!

כמה דברים:

1: תנסה לפרק את שקע המצב ולהתחבר לשני החוטים - בכך יהיה לך ניתוק מתח מהמפתח.

2: החוט הדק שנמצא יחד עם כבל RCA הוא אכן כבל REMOTE.

3: לגבי כבל מתח, תנסה לפרק את התא כפפות ומאחורי פילטר מזגן צריך להיות גם מעבר (אותו פקק שראית בצד השני).

אם אתה לא רוצה להסתבך ולגרום נזק מומלץ לפנות למתקין מורשה.

לגבי החלפה של צהוב ואדום... בדרך כלל צהובים, כחולים וכל הצבעים חוץ מאדום ושחור (לפעמים גם לבן) הם נשלטים על ידי משהו (ובמקרה שלך שליטה במתן מתח על ידי הסוויץ').

G-Media

יעוץ והתקנת מערכות שמע, קולנוע ותקשורת.

www.g-media.org

052-5634010

פורסם
אין קשר... מתח לא נעלם...

אין דבר כזה ברכבים הנ"ל... כל רכב ומערכת לא תמיד אותו הדבר..

)

רצוי שתבדוק את דבריך לפני שאתה מתקן אנשים אחרים, הפלג שהוא דיבר עליו הוא הקונקטור של הרדיו שאליו חוברה הדיבורית. ואם כתבתי את מה שכתבתי כניראה שאני יודע משהו בעניין.

חבל שאתה מטעה את הבחור, לפי התשובות שלך ברור לחלוטין שאינך מכיר כלל את הרכב. מתי פירקת לאחרונה תא כפפות בפיזו' 307? מאיפה הביטחון שיש "פקק" מעבר שם? הפקק שהוא רואה בצד השני (צד נהג) הוא גומיה שמשמשת ברכבים עם גיר רגיל לדוושת הקלאץ'. הרכב שלו הוא אוטומטי ולכן יש שם גומיה שניתן להעביר דרכה כבל מתח. מצרף תמונה של העברת כבל ברכב מאותו סוג.

81.jpg

פורסם

ככה...

תודה לכולם!

בדקתי את העניין עם הכבל של הדיבורית וגם הצהוב נותן + תמיד...באסה...

ברגע שאני יחליף את הרדיו דיסק אני יבקש מהמתקין להוציא לי חוט סוויץ בנפרד...

לגבי הפקק זה אכן אותו פקק ודרכו העברתי עשיתי חור קטן והכנסתי אותו לצינור שרשורי מהצד השני...

אומנם אין לי כבל עבה כמו שלך אבל למגבר שלי זה יספיק... (מגבר 2 ערוצים קטנטן...)

על הדרך רציתי לשאול על הרדיו הבא:http://www.pioneerisrael.co.il/Pioneer/Main/Products/product.asp?id=514&catid=11&subcatid=45

איך הוא? אני יודע שהוא לא יקר אבל אני מחפש רדיו דיסק בטווח מחירים הזה?

איך הוא יהיה עם מגבר שמיועד להגביר רמקולים 6X9 אחוריים?

האם כניסת הAUX היא בילט אין או שצריך לרכוש מחבר? (כתוב שיש כניסה אך לא הצלחתי לגלות האם צריך מתאם)

מה יש עוד בסכומים האלו שיהיה לי טוב חשוב לי שלפחות קצת מהתאורה תהיה אדומה כתומה כי זה התאורה ברכב...

שוב תודה!

• תוכן חדש...