Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

למדתי הנדסאי אלקטרוניקה י"ג-י"ד לפני הגיוס ואני חתום קבע.

הבעייה היא שעכשיו אני לא רוצה להישאר בקבע אני משתחרר עוד חצי שנה אבל הבנתי שאם הצבא רוצה מחתימים אותי בכוח.

אני לא רוצה להיכנס לאם זה טעות או לא (לימודי הנדסאי) אבל בכלל, איך אני מבטל את ה ר'? (אני בחיל האויר)

אשמח לעזרתכם במיוחד מבעלי נסיון.

תודה,

איתמר.

פורסם

חתמתה על חוזה,אי אפשר לבטל.כבר דיברו פה על הנושא הזה שאי אפשר גם עבור קנס כספי.

אני במצב שלך רק שעוד לא סיימתי לימודים,לנו תמיד אומרים "הלוואי שישאירו אותכם קבע,בימינו רק התותחים נשארים" וגם "אף אחד לא יחזיק אתכם בכוח,יראו שאתם לא רציניים ולא רוצים וישחררו אותכם".

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם

הייתי בדיוק במצבך :)

הם לא יחתימו אותך בכח פשוט מהסיבה שכבר חתמת עוד לפני שהתחלת את הסדיר (אם זכורה לך ערימת מסמכים :)).

הכל עניין של תקנים במקום בו אתה משרת. אם יש תקנים, והמפקדים שלך היו מרוצים מתיפקודך בסדיר עד כדי כך שהם היו רוצים להשאיר אותך קבע - לא ממש תהיה לך מילה בנושא. אם המפקדים שלך יתחשבו בך גם כשתתעקש ותראה רצון עז להשתחרר - הרווחת. המצב שלי היה קצת אחר: ביחידה שלי לא היו תקנים לקבע וכל הדרכים הובילו לבקו"ם לשימחתי, אבל לאחר מלחמת לבנון השניה הוחלט שכל בעלי ה-ר' לא יתפסו תקן בקבע. שום בכי לא עזר ונשארתי קבע (רק עם הבטחה כתובה שיקצצו לי משנה וחצי לשנה בלבד).

תתחיל לברר אם יש כוונה בכלל להשאיר אותך. עדיף שתדע מוקדם ככל שאפשר האם פניך לקבע או לא. ככל שתדע יותר מוקדם כך המכה תהיה יותר רכה (ולא כמוני שקיבל את הבשורה שבועיים לפני השחרור).

פורסם

גם אני הנדסאי, גם חתום ר' וגם בחיל האוויר.

אצלינו אנשים שהיו חתומים לשנה וחצי נשארו כ8 חודשים ועזבו ולא עשו להם בעיות בכלל. הבנתי שלא כ"כ מחייבים אותך להשאר.

ככה זה לפחות אצלי בגף.

E46 330CI

פורסם

מדהים איך כל כך הרבה הנדסאים/טכנאים מתבלטים בבעיה עתיקת יומין זו :lol:

גם אני הייתי באותה הבעיה. בסופו של דבר מצאתי פרצה בתקנות של הצבא - אם תחתום על קבע ראשוני של חודשיים-שלושה הוא יבטל את שנות הר' שלך. אני לא יודע למה, אבל אצלי זה עבד.

מאז עבר הרבה שמן במטבח וגם מדובר על חיל אחר (בחיה"א דברים שונים מאשר בירוקים) אז אני לא מבטיח כלום. אבל הנה קצה חוט.

אופציה נוספת - פסילת מקצוע צבאית.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לפי מה שאני מכיר מהבסיס שלי (חייל הים),מי שלא רוצה להשאר אז לא משאירים אותו בכוח (אפילו שיש מצוקת כוח אדם).

מי שלא רוצה להשאר לא עושה עבודה טובה,והתחום שאנחנו מתעסקים בו דורש התמדה ומקצועיות.

לדעתי אם תראה למפקדים שלך שאתה לא רוצה להשאר,לא ישאירו אותך.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

בעיקר בחיל האוויר- לרוב לא משאירים ר'ניקים אם הם לא רוצים.

אם לא לא הייתי מציע לך לפתוח במלחמה, במיוחד לא בתקופה הזו שהסיכוי שתמצא עבודה בתחום בחוץ גרוע ביותר. תוסיף לזה המלצה שלילית שמישהו מהמפקדים שלך יתן כשיתקשרו אליו (ובדר"כ מתקשרים) וחבל על הזמן.

פורסם

אצלינו בחימוש אנשים שחתמו קבע,ולא רוצים בשום פנים ואופן להישאר,עשו בעיות במהלך השירות,הפכו עולמות עד שהגיעו לשיחה עם קחש"א(קצין חימוש אוגדתי) בכו לו,הוא שאל אותם:"אתם רוצים להישאר?" ענו לו "לא"

הוא אמר להם,"אין לך ברירה חתמת יאללה ביי""

פורסם

הכל תלוי בחיל, מפקדים ובמצב התקנים ביחידה.

בגדול אתה חתום על חוזה ואם אתה לא רוצה להמשיך יכולים לשפוט אותך על סירוב פקודה ולשלוח אותך לתקופה יפה בכלא (זה התסריט הכי גרוע שיכול להיות).

בקרוב תוזמן לראיונות עם מספר קצינים ביחידה, נסה להעביר להם בצורה מנומסת שאתה מעדיף להשתחרר.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

חרטה, לא מוציאים לקצונה עם משך שירות של פחות מ-18 חודשים. (טכנית לפחות).

הקבע הקצר ביותר שיכול להיות לך, זה 2.5 שנים.

משכנתא זה קל

• תוכן חדש...