Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים.

אני מתעניין ברכב עבור בני (בן ה-27).

אוטומטי בלבד.

כושר העמסה: הבחור עוסק בהגברה וסוחב ברכב "ג'אנק" על בסיסי קבוע (ללא קשר לעיסוקו) ומפעם לפעם יותר ציוד. על פניו נראה שתא מטען של סופר-מיני יהיה קטן מדי, עדיף משפחתית קומפקטית (לפחות) ולדעתי הכי טוב סטיישן.

עדיף מנוע עם כושר סחיבה סביר (הכוונה: לא עגלה) ולכן נראה ש-1600 יספיק (לא מדובר על נהג שודים, אבל נראה ש-1400 אוטומטי יהיה חלש מדי, בעיקר בנסיעות באיזורים הרריים). מכיוון שגם לצריכת הדלק חשיבות אין צורך ברכב עם מנוע גדול יותר. יחד עם זאת מדובר על נסועה של כ-15K ק"מ לשנה, כך שזה לא קריטי, וגם לא מצדיק מנוע דיזל.

רצוי שהרכב יהיה אמין (במידת האפשר), מכיוון שלמרות האוזן המוזיקלית, הוא עלול לא לשמוע צלילים "לא שגרתיים" מהרכב.

והתקציב: עד 15K (עם לחץ מהבחור להוריד יותר...).

סטיישנים שעלו בדעתי בתקציב הנ"ל: אופל אסטרה, פיאט מריאה, מיצובישי סופר לנסר וסיטרואן ZX (כן, יש גם סטיישנים כאלה). מדובר על שנתונים 1993-1999.

אשמח לשמוע חוות דעת והצעות נוספות (לא כולל גירים ידניים ותא מטען נפרד).

תודה.

פיני.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

בתקציב כזה ממליץ לשקול סטיישינים הבאים: סופר לנסר, קסארה, לנטרה, סובארו DL ודומות.

האם הצ'בק עם תא מטען כמו של סדאן יהיה טוב? במקרה כזה כדאי להוסיף לרשימה אפלאוז. ככל הידוע לי, כיסאות אצלו מתקפלים וזה מגדיל נפח תא המטען.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

סופר לאנסר כבר הזכרתי.

המחיר של הקסארה גבולי.

ללאנטרה מנוע גדול (1800) ובזבזני (כמו הרבה יונדאי, בלי קשר לנפח המנוע...).

הסובארו: ישנה, "עגלה" (האוטומטית) ושתיינית. אבל אפשר לשמור עליה כאופציה.

אפלאוז: ממש לא. הדלת האחורית מקילה על ההעמסה, אולם לצורה שלה אין יתרון מבחינת נפח ההעמסה על פני 4 דלתות רגילה.

אני מעדיף להתרכז בסטיישנים.

יש גם פיג'ו 405 סטיישן (1600 ויותר) שלמעשה שייכת לקבוצת המשפחתיות בגודל מלא, אבל הבנתי שהגיר האוטומטי שלה בעייתי.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

לנטרה סטיישין באה עם מנוע 1600 לרוב. אבל כן, היא לא חסכונית.

למעשה דרישות שאתה מציב קשות: גם כושר העמסה, גם סטיישין, גם אוטומטי וכל זה תוך כדי מגבלות תקציב וצריכת דלק. ככל הניראה, יהיה עליך להתפשר על פרמטר כלשהו (גיר אולי?).

מיצובישי L300 יכולה לבוא בחשבון? מבחינת כושר העמסה, היא הרבה יותר יעילה מכל סטיישין. יש כאלה עם גיר אוטומטי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בקשר למיצובישי L300: נראה לי שמסחרית בגודל כזה היא כבר יותר מדי. תא מטען של סטיישן יספיק לשימוש היומיומי, והשכבת הספסל האחורי תידרש רק אחת למספר חודשים (ולמרות זאת אני מעדיף סטיישן).

נכון, יש מגבלת תקציב, אבל כבר ציינתי מספר סטיישנים אפשריים (אופל אסטרה, פיאט מריאה, מיצובישי סופר לנסר, סיטרואן ZX ופיג'ו 405 ) שנכנסים למסגרת התקציב. האם יש למישהו נסיון עם מכוניות מהרשימה הנ"ל? האם יש כאלה שעדיף להוריד מהרשימה?

בקשר לתצרוכת הדלק: ברור שאין לי מה לצפות לצריכת דלק של סופר-מיני ידנית, אבל גם צריכה של 1600 אוטומטית לא תהיה אסון.

אה, ושכחתי להוסיף: הוצאות תחזוקה לא יקרות (כן, אני יודע שמכוניות ישנות מתקלקלות יותר, אבל עדיף שהתיקונים והחלפים לא יהיו יקרים).

תודה.

עד 27.1.2020 אני עסוק

פורסם

שלום לך

אני ממליץ דווקא על רכב אחר שלא נמצא ברשימה שלך, ואני מתערב איתך שלא עלה במחשבתך, וגם לא במחשבה של רוב המגיבים.

דייהטסו גראן מוב! זהו מעין מיניואן קומפקטי. הוא נראה כמו מכונית סטיישן, מרווח מאד בפנים, מצויד במנוע 1500 סמ"ק. יש לרכב תא מטען גדול מאד: 400 ליטר. וכמובן, דלת אחורית לפתיחת תא המטען, והאפשרות לקפל את המושבים חצי/חצי. לא רק שניתן להעמיס כמות אדירה של מטען, כולל ריהוט ומה-לא, ניתן להפוך את המשטח למיטה זוגית ביחד עם המושבים הקדמיים! (לא ניסיתי, אבל יש הוראות בספר הרכב...)

יש לי את הרכב מספר חודשים. נוסע נהדר. אמין - כמו שדייהטסו יודעת לעשות. לגבי חיסכון בדלק - לא הכי חסכוני, איפשהו ברמת הסביר. אבל, אני מניח - וזה לחלוטין לא מדע מדויק - שהוא יהיה יותר אמין מכל סיטרואן, פיג'ו או אירופאית אחרת בתצורת סטיישן, או בכלל.

עדכון מחיר: הרכב עולה בערך 19,000 ש"ח למודל 1997, אבל אני מניח שעם קצת התמקחות תוכל להוריד במחיר, ולהגיע לעמק השווה.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

הZX 1600 יחסית אמינה,המנוע מיושן וצריכת הדלק לא בולטת לטובה אבל גם לא לרעה. חלקים יש בשפע והם לא יקרים.

אני אישית ממליץ להמנע מהתיבה האוטומטית,היא מתכון לבעיות (עברה כבר הרבה שנות עבודה) ולהגדלה של צריכת הדלק.

חפש רכב שטופל בצורה טובה,המכוניות האלה לא אוהבות שמזניחים אותן :-D.

ד"א,תבדוק גם סקודה פליסיה סטיישן. לא יודע אם היא הגיעה עם אוטומט.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

גרנד מוב. מצויין. רכב אמין. ויש ים... מקום.

ולמה לא אקספרס. / פרטנר / ברלינגו?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

• תוכן חדש...