Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6367 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקי אז לפני הכל אני חדש בפורום, אז נעים להכיר את כולכם...ניגש לעניין:

אז ככה,מדובר בנהג חדש(בי) ויש לי המון שאלות והתלבטויות(כן קראתי כל מיני נושאים וייעוצים פה לפי שפרסמתי תהודעה)

נתחיל בזה שאני בן 17 ובחיים לא היה לי רכב לפני(כולל להורים),ככה שחוץ ממה ששיעורי הנהיגה הקנו/מקנים לי..אין לי שמץ.

ככל הנראה אמא מקציבה לי סכום נחמד 50K +-.

שאלה ראשונה זה בהקשר לאחריות שאני מקבל על רכב חדש, על מה האחריות הזאת בדיוק תקפה?כאילו טיפולים שיגרתיים שאני אמור לשלם עליהם? או שזה תקף רק במקרה שמשהו באוטו כמו הילוכים בלמים וכו' נהרסו שלא כתוצאה מתאונה וכדומה?(תאונה = ביטוח [אם אני לא טועה]) ?

במידה ואחריות זה מה שאני חושב (תיקון של חלקים שנהרסים עם הזמן בלי קשר אליך וכדומה שלא כתוצאה במתאונה) אז לקנות רכב יד שנייה זה בעייתי מהבחינה שפתאום ההילוכים יתקלקלו לי ואני יצטרך לשפוך על זה הרבה כסף?...אז השאלה שלי היא בעצם אם עדיף לקנות רכב יד שנייה וכולי בתקציב של 50K? או לשכנע את אמא שאם היא תוסיף לי עוד 30-40 ליד ראשונה אז בסופו של דבר זה יתקזז לי בקצב ש"הייתי" אמור לשפוך על תיקונים ברכב יד שנייה(שמידה ומה שרשמתי נכון אז יבוא לי בחינם נכון?)?

עוד שאלה זה בקשר למאזדה 2 , אמא שלי דיי נדלקה על האוטו(אומרת שהוא יפה קטן וקומפקטי D=) האם הרכב הנ"ל באמת שווה תמחיר(95K +-) (מבחינת המנוע וכולי[אני לא ממש מבין] מבחינת צריכת דלק יחסית לרכבים מסוגו, ואמינות)

במידה ולא...איזה רכב מומלץ לנהג חדש+צעיר לקנות בתקציב של כ 50 אלף (כמובן להיתחשב בדלק ,אמינות ,..)

ושאלה אחרונה חביבה...כמה עולה לי כל העסק הזה בחודש/שנה? (דלק ,ביטוח,טיפולים ...)\

תודה רבה לעוזרים :-)

פורסם

רכב חדש ב-50K לא יקרה .

המלצה שלי תקנה רכב ב-10K תסגור את השאר בחיסכון .

תלמד, תשתפשף, תשכיל וכשיגמר הנהג חדש תעבור למשהו יותר רציני.

אתה רק בן 17 אין לאן למהר, עוד יש לך 3 שנים בצבא לפניך:lol:.

אם לא שכנעתי אותך, אז פרט עוד קצת מה אתה מחפש ברכב. נוכות, אמינות ,ביצועים, צריכת דלק,ידני/אוט' וכו'.

אל תשכח שביטוח לנהג צעיר+חדש זה הוצאה רצינית.

רובר 214 SI למכירה אלפא 75 טורבו למכירה

"הפחד הוא רק תחושה, האומץ לנסות - זאת המעלה" (א.איינשטיין).

פורסם

אני לא בא לרעתך חלילה אך באמת כמו שציינו פה.

עדיף לך לרכוש משהו בסכום קטן יותר,על מנת ללמוד את הרכב ולהשתפשף בנהיגה.

לקנות רכב חדש זה להפסיד המון כסף על ירידת הערך ככה שזה דיי מקזז את חישובך.

אחזקה שנתית היא נתון משתנה ותלוי בהמון משתנים שלא תמיד צפויים.

הייתי ממליץ על 106 1400 סמ''ק שתהיה קטנה וחסכונית אך אני לא יודע יותר מדי בנושא אמינותה.

פונטו,ZX 1400 ועוד ...

ישנן המון אופציות,ממליץ על רכב שיש לחבר טוב,ויש לו ניסיון ארוך איתו הוא יונדאי אקסנט 3 דלת' ידנית.

הן אמינות וחסכוניות,אפילו מעט זריזות.

תוכל לרכוש אחת שנת 97-98 במחיר טוב (משער שבין 18-23 אלף ש''ח).

בבוא הזמן כאשר תוכל ותרצה תשתדרג למשהו אחר שיעניין אותך יותר.

פורסם

מי ינהג על הרכב? אתה או אמא שלך?

לגבי האחריות - היא כוללת את כל האוטו פרט לחלקים מתכלים בד"כ וכמובן לא מה שנהרס בתאונה.

העלות של אחזקת רכב סטנדרטי (ביטוחים, טיפולים ודלק) עם נסועה ממוצעת זה סביב ה-2000 - 2500 ש"ח בחודש.

תגדיר את הדרישות שלך מהרכב ונוכל לייעץ לך.

(אגב, גיר לא הולך כל שנה. מעטים מאוד הרכבים שהתחזוקה שלהם עולה 30,000 ש"ח בשנה, בשנתיים ואפילו בחמש שנים)

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אוקי אז דבר ראשון תודה על התגובות..

Arilou מה זה אוטו סטנדרטי(תן דוגמא) (לפי הדוגמא שלך [2000-2500 לחודש])?(שזה הרבה ממה שעובר לי בראש...אני מרוויח 1200-1500 בחודש..עבר לי בראש שכל העסק לא יעלה לי יותר מ500-800 (100-150 כל שבוע דלק +200/300 שקל טיפולים)שקל לחודש...(ביטוחים זה אמא שלי))

אז אם תוכל לפרט לי קצת יותר מהן ההוצאות של רכב(פשוט לאף אחד במשפחה אין ..אז יש לי מעט ידע)

אממ כן..כרגע האוטו יהיה רק שלי כי אני היחיד במשפחה עם רשיון(לאמא שלי יש תוכניות להעשות גם רשיון בעתיד הקרוב יחסית)

עכשיו זה בדיוק הבעיה שלי..אתם מציעים אוטו ב15-20 אלף להישתפשף בוא....אבל אוטו ב15-20 זה אוטו ישן (כמו שהזכרתם 97-99 שזה אומר בעיות ===>להוציא עוד כסף===>אולי עדיף להשקיע את אותו הכסף כביכול באוטו חדש יותר שלא יצריך אותה כמות טיפולים (אני מקווה שהבנתם תפואנטה שלי).

MaorXXX..אני מחפש בראש ובראשונה אמינות(לא רוצה לשלם אקסטרה כסף לטיפולים מיותרים(חוץ מחודשיים /שנתיים/איך שזה הולך))==>דלק==>בטיחות

דבר אחד אולי הבנתי פה וזה שלנהג צעיר+חדש אין מה לחפש עם רכב של מעל 30K...

דרך אגב...מה בדיוק ההבדל בין הביטוח מקיף בין , לדוגמא.. רכב של 30K ל100K...?

ועוד נתון: שכן איכפת לי שהאוטו יראה טוב(מעדיף לא פח+4גלגלים ):-)

שוב תודה

פורסם

אף אחד לא ימנע ממך לקנות מה שאתה רוצה.

לפי דעתי אם אתה הולך על רכב בכל התקציב אז פורד פוקוס.

אמין, בטיחותי{5כוכבים בטיחות בדרוג NCAP}, צריכת דלק סבירה.

שנתונים 2004+.

לגבי העלויות אחזקה, לפי מה שהבנתי אתה לא הולך לשלם את הביטוח {שהולך להיות יקר מאוד אתה נהג עיקרי}

שזה כבר מוריד הוצאה גדולה.

דלק: תלוי כמה אתה נוסע בחודש {ואיך}.

פורסם

אני גם נהג חדש ואני נוהג על מאזדה 2 משלי, אני אישית נהנה מכל רגע.

היא לא שותה דלק וקומפקטית ונוחה לנהיגה בעיר וגם בבינעירוני, אם יש לך שאלות על מאזדה 2 אני פה..

פורסם

בקשר לזה שרכב מעל ל30 אלף לא מתאים לנהג חדש זה שטויות.

לכל בנאדם עדיף רכב משנתון גובה יותר ובמצב הרבה יותר טוב

רכב חדש יותר הוא בד"כ מאובזר יותר ובטיחותי יותר.

לפי דעתי כן תשקיע ברכב חדש יותר יחסוך לך הוצאות בעתיד לפי דעתי.

רק תחפש משהו אמין נוח לאחזקה/דלק.

תעשה בדיקה טובה תחפש רכב שיש עליו המלצות

ובהצלחה.

פורסם

ויפר נכון שעדיף רכב משנתון גבוהה אם יותר איבזור בטיחותי.

אם אתה שואל אותי, אני מעדיף מטוס, רק חבל שאני לא יודע להטיס אותו.

יש דברים שרכב חדש לא יתן לך, מי כמוך יודע אחרי 3 "מפגשים לא נעימים".

לא יודע אם איזה רכב זה היה, אבל לפי התגובה שלך זה רכב חדיש, משנתון גבוהה ,אם איבזור בטיחותי.

וכל זה לא עזר לך.

ואני בטוח שהנזק יותר מכפול מכפי שההיתה משלם ברכב זול יותר וישן יותר.

אין מה לעשות ,כל אחד צריך לצבור נסיון וידע בכביש.

יש אנשים שלומדים יותר בקלות ויש אנשים שלוקח להם זמן.

אבל אחרי הכל, אפשר רק להשתפר גם אם זה על רכב ב-10K.

פורסם

החישוב שלי מתבסס על 1000 ש"ח דלק לחודש, ביטוח (אתה אומר שאמא תשלם אותו) וטיפולים (כולל טסט ואגרת רישוי שנתי).

זה לא נכון שרכב ישן יותר יקר לתחזוקה. נכון שהבלאי שלו יחסית יותר גבוה, אבל בד"כ החלקים הרבה יותר זולים וכל מוסך יכול להתעסק איתם.

אבל רכב חדש יותר בד"כ יהיה מאובזר יותר ובטיחותי יותר.

אז איזה סוג רכב אתה מחפש? משפחתי? סופר מיני? אוטומאטי? ידני?

אם מדובר על סופר מיני, אני אישית ממליץ על פונטו ספייס. הן זריזות, אמינות, בטוחות ודיי נוחות. ואפילו יישאר לך עודף נחמד מהסכום הזה ליישור קו רציני.

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

כשאתה שואל מה "כדאי" ומה "לא כדאי" רצוי שתפריד בין מה שכדאי מבחינה כלכלית לבין מה שכדאי לך מבחינה אישית.

מבחינה כלכלית - רכב חדש הוא טעות. אתה משלם מיטב כספך (באזור ה100K ש"ח לרכב קטן) על רכב חדש, משלם אלפי שקלים על ביטוח מקיף (אל תשכח שאתה נהג חדש, מה שמגדיל משמעותית את הפרמיה שתשלם על רכב כזה) ובנוסף הרכב שלך מאבד עשרות אחוזים מערכו בכל שנה. טירוף.

מצד שני, מבחינה אישית אתה נוסע ברכב חדיש, מודרני ונוצץ. אין לך בעיות אמינות או תקלות מטרידות, ברוב המקרים כל הביקורים שלך במוסך מסתכמים באחד בשנה לצורך טיפול שנתי וגם אם יש תקלה כלשהיא ברכב לרוב היא מכוסת במסגרת האחריות של הרכב. ולא לשכוח את אלמנט הפוזה שמצטרף לכל הסיפור הזה. תענוג.

בסכום של 50K ש"ח אפשר לקנות היום מגוון רחב מאוד של רכבים. החל מסמארט דו-מושבית עירונית, דרך משפחתיות בגודל מלא ועד לטנדרים כפולי הנעה וג'יפים קשוחים (מי אמר סופה? :twisted:). אם תפרט קצת יותר מה הם השימושים הצפויים ברכב, מה אופי הנסיעות הצפוי ומה הדרישות שלך מעבר לאמינות ועלות אחזקה נמוכה - אולי תוכל לקבל המלצות קצת יותר מדויקות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
כשאתה שואל מה "כדאי" ומה "לא כדאי" רצוי שתפריד בין מה שכדאי מבחינה כלכלית לבין מה שכדאי לך מבחינה אישית.

מבחינה כלכלית - רכב חדש הוא טעות. אתה משלם מיטב כספך (באזור ה100K ש"ח לרכב קטן) על רכב חדש, משלם אלפי שקלים על ביטוח מקיף (אל תשכח שאתה נהג חדש, מה שמגדיל משמעותית את הפרמיה שתשלם על רכב כזה) ובנוסף הרכב שלך מאבד עשרות אחוזים מערכו בכל שנה. טירוף.

מצד שני, מבחינה אישית אתה נוסע ברכב חדיש, מודרני ונוצץ. אין לך בעיות אמינות או תקלות מטרידות, ברוב המקרים כל הביקורים שלך במוסך מסתכמים באחד בשנה לצורך טיפול שנתי וגם אם יש תקלה כלשהיא ברכב לרוב היא מכוסת במסגרת האחריות של הרכב. ולא לשכוח את אלמנט הפוזה שמצטרף לכל הסיפור הזה. תענוג.

בסכום של 50K ש"ח אפשר לקנות היום מגוון רחב מאוד של רכבים. החל מסמארט דו-מושבית עירונית, דרך משפחתיות בגודל מלא ועד לטנדרים כפולי הנעה וג'יפים קשוחים (מי אמר סופה? :twisted:). אם תפרט קצת יותר מה הם השימושים הצפויים ברכב, מה אופי הנסיעות הצפוי ומה הדרישות שלך מעבר לאמינות ועלות אחזקה נמוכה - אולי תוכל לקבל המלצות קצת יותר מדויקות.

בקטע שהדגשתי נגעת בנקודה ממש חשובה בשיקולים שלי,

רכב חדש זה 3 שנים של שקט(בואו נגיד שהאחריות היא 3 שנים) נפשי (עזוב שנייה את העניין של הנוצץ וזה..) , גם אם אתה מגיע למוסך זה מכוסה במסגרת האחריות(כמו שאמרת D= ) . לעומת רכב יד שנייה שבשלוש שנים האלו (פרק הזמן שהיה "אמור" להיות לי שקט נפשי+כלכלי אפשר להגיד) אני יצטרך להגיע למוסך , תקלות,ולשפוך המון כסף (הרי פה אין לי אחריות). ולשם השוואה:אולי שילמתי 50 אלף פחות , אבל במשך הזמן הוספתי עוד המון כסף אקסטרה על הטיפולים(אני לא יודע כמה זה יכול להיצטבר בשלוש שנים).

ואותם ה50 אלף שקל שהוספתי הרי ככל הנראה יתקזזו(במשך אותם 3 שנים של "טיפולים" שלא היו לי ברכב החדש) + קיבלתי את אותו אוטו כמו שתיארת : "מבחינה אישית אתה נוסע ברכב חדיש, מודרני ונוצץ. אין לך בעיות אמינות או תקלות מטרידות".

בקשר לשאלה איזה אוטו אני מחפש : אז ככה, משהו בסגנון של מאזדה2 / פיאט פונטו / גולפ , קטנה, אמינה, וחכסונית.

שימוש צפוי באוטו: להגיע מנקודה A === > נקודה B. בית === > בית ספר, קניות עם אמא ,חברים וכולי'..

שוב תודה

פורסם

אתה מניח שאם תקנה רכב משומש בן 3 שנים תאלץ לבזבז המון כסף על תיקונים ומוסכים, דבר שאינו בהכרח נכון.

רכב בן 3 אינו גרוטאה, ורוב המכוניות ממש לא מתפרקות לגורמים אחרי 3 שנים של שימוש, גם אם הוא מעט אינטנסיבי.

נכון שאחרי 3 שנים אתה יכול לצפות לבלאי כלשהוא שכנראה לא היה קיים ברכב חדש - הצמיגים המקוריים שהגיעו עם הרכב דורשים החלפה, המצבר כבר בסוף חייו המועילים ואולי אפילו תדרש, שומו שמיים, להחליף איזה מגב שהתיבש.

בשורה התחתונה, אם אתה קונה רכב משומש במצב טוב הסיכוי שתאלץ לבזבז עליו 50K ש"ח בתיקונים שונים ומשונים אפסי.

פורסם

בשביל שאני יאכל להשוות קצת עם עצמי:האם תאכלו לספק לי כמה רכבים מומלצים באזור ה30-50K

כמובן חשוב שיהיו בעלי צריכת דלק נמוכה ואמינות ,ואם אפשר אז לספק גם איזה שנתון אותו רכב(במחיר הנ"ל)

פורסם

כמו שכבר כתבתי, בתקציב הזה אתה יכול למצוא מגוון רכב מאוד של רכבים - מג'יפים קשוחים לשטח ועד סמארט דו-מושבית. מטנדר כפול הנעה ועד לסופר מיני עם תא מטען קטנטן.

פרט קצת יותר על הדרישות שלך ותקבל המלצות ספציפיות.

כמה אנשים נוסעים ברכב באופן תדיר? כמה קילומטרים ביום/שבוע/חודש? מה אופי הנסיעות? אוטומטי, ידני או שלא משנה?

הבנת את העיקרון, לא?

• תוכן חדש...